• 9.380.120 stemmen

The Da Vinci Code (2006)

Mystery / Thriller | 149 minuten / 174 minuten (extended cut)

Genre: Mystery / Thriller

Speelduur: 149 minuten / 174 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Malta / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Audrey Tautou en Ian McKellen

Gesproken taal: Engels, Frans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 18 mei 2006

Plot The Da Vinci Code

"Seek the truth"

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...

Robert Langdon

Sophie Neveu

Sir Leigh Teabing

Captain Bezu Fache

Bishop Manuel Aringarosa

André Vernet

Jacques Saunière

Angrod_Pallanén

Bioscooptrailer gezien. Hij raakte me niet zo. Mijn nieuwsgierigheid is wat afgenomen (wat niet wegneemt dat het mijn verjaardagsfilm word).

avatar van otherfool

otherfool

Angrod_Pallanén schreef:

wat niet wegneemt dat het mijn verjaardagsfilm word

He, we schelen maar 1 dag!

(nu ja, en wat jaartjes)

catweasel schreef:

Begrijp me niet verkeerd! Ik vind Cage niet slecht. De prestaties die ik van hem verwacht liggen alleen een stuk lager als de prestaties die ik van Mckellen verwacht. Het contrast tussen die twee zou enorm zijn.

Vind cage anders erg goed in Lord of War en in die film waarin hij een oplichter is ( kleine film ) en -edit- kos-.

avatar van gotti

Matckstick Man. Vond Cage daarin uitermate zwak. Veel te makkelijke rol, die heel erg snel doet lijken alsof het heel wat voorstelt...

Spoiler voor andere film in bericht johanm3 verwijderd.

avatar van catweasel

catweasel

Lola3 schreef:

Ik vind Cage toch nog altijd een zeer goede, een van mijn favoriete acteurs, zie vb. the rock en con air

Je kunt niet ontkennen dat Cage niet kan tippen aan de meeste Britse acteurs. Dat is de reden waarom de combinatie met Ian Mckellen in deze film niet goed zou werken. Ik ben van mening dat de beste acteurs meestal uit Engeland en omstreken komen. Enkele uitzonderingen daargelaten( Gerard Depardieu, John Malcovich, F. Murray Abraham enz.)

De echte toppers: Derek Jacobi, Peter O'Toole, Tom Wilkinson, Michael Gambon, Jim Broadbent, Albert Finney, Ian Mckellen, Nigel Hawthorne, John Wood, Laurence Oliver, Denholm Elliott, Bob Hoskins, Ian Holm, Geoffrey Rush, Sean Connery, Bredan Gleeson, Brian Cox, Kenneth Branagh, Michael Caine, Paul Scofield, Alan Bates, Alec Guinnes, Brian Blessed en Jonathan Pryce. Al deze acteurs ontstegen vast in hun schooltijd al het niveau van Brad Pitt.

Daarnaast wordt Cage in films als The Rock en Con air bijgestaan door een hele sterke cast: John Malcovich, John Cusack, Sean Connery en Ed Harris.

Verdere discussie over Cage mag in het forum, hier is het nogal offtopic.

avatar van catweasel

catweasel

kos schreef:

Verdere discussie over Cage mag in het forum, hier is het nogal offtopic.

Ok, is goed!

avatar van Wheely5

Wheely5

Ik ben zéér nieuwschierig naar deze film. Ga binnenkort over de inhoud in discussie met een groepje geloviger en ben daar ook zeer nieuwschierig naar. (goh wat ben ik nieuwsgierig zeg ! )

Het is stofopwaaiende theorie en dat doet nog het meeste werk denk ik. Hoewel 'Richie' en Hanks samen ook wel goed werk doen verwachten natuurlijk. Ze deden het bij Apollo 13 ook al erg goed. Ja ik ga er zeker heen in de bios,.. (dan mag ik hem ook wat legaler downloaden )

avatar van Moviestar

Moviestar

Dit is gewoon weer zo'n film die je in de bios gezien moet hebben, ik kijk zeker weten erg uit naar deze film. Het boek is fantastisch en de laatste trailer ziet er zeker veelbelovend uit.

avatar van speedy23

speedy23

Kerk in Rome laat filmposter verwijderen.

wo 26/04/06 - Een reusachtige promotieposter voor de film "De Da Vinci code" wordt verwijderd van een kerk in Rome. Leden van de Heilige Pantaleokerk in het centrum van Rome hadden een klacht ingediend.

De kerk in het historische centrum van Rome wordt momenteel gerenoveerd. De firma die de werken uitvoert, is verantwoordelijk voor het aanbrengen van de reclameposter. Die wordt nu binnen enkele dagen verwijderd.

De pastoor van de kerk fulmineert dat de poster "ingaat tegen ons geloof en tegen alles waar de kerk voor staat".

"De film staat niet bekend om zijn populariteit in kerkelijke kringen", motiveert de woordvoerder van de kerk.

"De Da Vinci code" van Ron Howard gaat op woensdag 17 mei wereldwijd in première. De film en het boek gaan uit van de these dat Christus nakomelingen had, iets wat de kerk met klem ontkent.

Bron: vrtnieuws.net

avatar van Capo Regime

Capo Regime

het lijkt mij een goede film, ik heb het boek gelezen en die is echt goed. misschien wordt het weer zo'n situatie waar het boek weer beter is dan de film

avatar van Julie

Julie

Capo Regime schreef:

ja inderdaad.

ik denk ook dat ze zoveel van de film gaan verwachten

dat er misschien ook een vele hoeveelheid teleurgesteld zijn in de film.

don't know, we'll see

johanm3

Door deze film gaan de AHfilmweken dus niet door. Aangezien sony vanaf de release tot en met 7 juni geen vrijkaarten wil laten uitdraaien voor deze film. En aangezien de filmweken in deze periode gepland waren, heeft AH besloten de AHweken niet door te lagen gaan. Dit omdat veel mensen met hun AH2voor1 kaartje waarschijnlijk allemaal naar The Da Vince Code willen gaan en de bioscopen dit dus moeten weigeren. Dit had voor veel ergenissen gezorgd bij de desbetreffende kassa´s.

Lachwekkend altijd, die commerciele crap.

avatar van ToNe

ToNe

Maar angstwekkend, die commerciele macht...

avatar van speedy23

speedy23

Stel je even in de plaats.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Nieuwe Beelden:

Da vinci Code

Lola3

ik wacht liever tot de film er is om de eerste beelden te zien, want ik wil echt overweldigd worden door deze, hopelijk, fantastische film.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Simon says: 'Ga met een verwachting 0 deze film kijken...'

Pffff dit gaat een tegenvaller worden voor veel mensen, met al die kk commerciele meukzooi!

Van Nunen schreef:

Simon says: 'Ga met een verwachting 0 deze film kijken...'

waar, maar met Hanks mag je wel iets verwachten

Angrod_Pallanén

Maakt niet uit of de film flut is, wat betreft bezoekersaantal wordt dit waarschijnlijk de hit van deze lente (niet van het jaar want er komen toch een paar blockbusters aan).

avatar van forelli

forelli

De trailer zag er erg goed uit en de muziek in de trailer klonk echt heel erg mooi, ik kan niet wachten tot ie in de bios draait, ik weet bijna zeker dat hij van mijn 5.0 sterren krijgt

avatar van the good guy

the good guy

Wat bedoelt men eigenlijk met AH2?

avatar van Goof

Goof

the good guy schreef:

Wat bedoelt men eigenlijk met AH2?

tis niet AH2... maar het is eigenlijk AH 2voor1 kaartje... oftewel bij een bioscoopkaartje krijg je er een gratis...

Angrod_Pallanén

Snap ik niet waarom ze hem niet door willen laten gaan. Vorig jaar was dat ook met 'Star Wars Episode III' toen stond er ook op het kaartje dat hij niet geldig was voor die film. Hadden ze nu toch weer kunnen doen?

@angrod

Je wil niet weten hoeveel problemen dat op leverde bij de kassa! Allemaal boze mensen die toch naar Star Wars wilde. May the force be with de collega´s op de kassa´s!

Angrod_Pallanén

Haha, oké, dat wist ik inderdaad niet, ik vond het nogal duidelijk Maar in dat geval snap ik het wel.

vorige poster was mooier

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Nee, op deze poster verwar je Hanks tenminste niet met Seagal.