• 9.377.215 stemmen

Met onder meer: Edward Norton, Anthony Hopkins en Ralph Fiennes

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 november 2002

Plot Red Dragon

"To understand the origin of evil, you must go back to the beginning."

Dr. Hannibal Lecter is achter zijn façade een moordende psychopaat. Nadat FBI-agent Will Graham erin is geslaagd hem te arresteren, gaat hij na een aantal jaar met tegenzin achter een andere moordende man aan: De seriemoordenaar 'De Tandenfee' slacht hele gezinnen af. Ten einde raad roept hij de hulp in van Dr. Hannibal Lecter, alleen is Hannibal niet erg gewillig om Graham te helpen bij zijn zoektocht.

Will Graham

Dr. Frederick Chilton

Lloyd Bowman

avatar van Wassup !

Wassup !

Valt best mee,maar niks bijzonder. 3*** .

avatar van mikeh

mikeh

vraagje is dit nu een vervolg op de film van hinibal lector, in de gids heb ik gelezen dat deze film begint waar hanibal stopt.

gr mike

ps. ga hem vanavond in ieder geval wel kijken

avatar van muismat

muismat

Het enige deel dat ik nog niet gezien heb, moet morgenvroeg alleen werken, vnaaf de videorecorder maar weer eens aanzetten.

avatar van mikeh

mikeh

laat maar ik heb mijn informatie al gekregen

avatar van a bronx tale

a bronx tale

film is aardig niet meer en niet minder 3 sterren

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Ach, goed gedaan hoor, die spanning die steeds maar toeneemt, en een soort raadseltje en een bezeten killer en Hanibal, en wat gezinnen met kinderen die bedreigd worden, en dan gaat de killer dood en dan is hij natuurlijk nog niet dood, en dan volgt toch nog een een op een confronatie, je kent het wel.

Een echte standaard thriller, de film zuigt je leeg en geeft niks terug. Heeft eigenlijk niets om het lijf.

Wel een goeie rol van die blinde vrouw uit Breaking The Waves, Emily Watson. Edward Norton is wel erg onderkoeld.

avatar van dafoefan

dafoefan

Een hele apparte film.

Zeer goed geacteerd door Ralph Fiennes

Uiteindelijk viel deze film mij erg tegen.

avatar van RichardVeld

RichardVeld

Ik vond het een leuke film, vooral het speurwerk van Edward Norton...Ook de interactie tussen Norton en Hopkins is de moeite waard maar het plot he...Ik haat die voorspelbare plotwendingen, ook de grote finale is er weer 1 van de bovenste plank en dan haak ik toch echt af. Leuke RTL7 film, meer ook niet..Ik geef hem een 2.5..

avatar van miepke

miepke

aardige film, goed acteerwerk door hopkins, norton en fiennes

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Mja, zelfs na meermaal deze film bekeken te hebben, blijft het toch een matige film in verglijking met zijn voorgangers. De fut is er gewoon uit, daar war de andere 2 delen wel nog wisten te boeien.

Schijnt dat er aan een 4e deel gewerkt wordt!?!?!?

*2,5*

avatar van Hilarious

Hilarious

Hele goeie film en beter dan verwacht!

Er is goeie spanning aanwezig, het plot werd goed uitgewerkt en er waren geweldige acteerprestaties. Edward Norton, Anthony Hopkins en Ralph Fiennes zetten schitterende rollen neer. Ook de overe cast doet het zeker niet verkeerd!

Een film met een ijzersterke cast dus die mij boeide van de eerste tot de laatste minuut!

Dikke 3,5* die zelfs dicht tegen de 4 aanleunt.

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Ik ben een echte favoriet van de Hannibal-films, hoewel ik 'Hannibal' wat minder vond, staan 'The Silence of the Lambs en Red Dragon wel in mijn top-10.

En uiteraard krijgt o.a. deze film 5 sterren.

avatar van Freek_pad

Freek_pad

Oke lijken me goede films om te zien. Ik heb dus nu silance of the lambs, hannibal en red dragon gehuurd.

De volgorde van de boeken is volgens mij RD,SOTL en dan hannibal.

maar van de films is dat SOTL, hannibal en dan RD

In welke volgorde kan ik het best kijken?

ik dacht dat het misschien leuker was om te beginnen met RD aangezien de schrijver dat ook vond maar ik weet niet of de films dan neit meer goed aansluiten op elkaar.

Iemand enig id??

bedankt!

avatar van SeLL

SeLL

goed om te lezen dat de volgorde van de boeken RD, SOTL, Hannibal is. Dat verklaart een hoop.
Ik vond het namelijk al raar dat helemaal aan het begin van RD hannibal samenwerkt met de FBI, terwijl deze juist achter hem aan had moeten zitten. Maar dit is dus geen fout aangezien de films niet chronologisch zijn.
Als je het prettig vindt om een verhaal op de juiste volgorde te volgen, dan is het inderdaad aan te raden te beginnen met RD en dan SOTL en Hannibal. Maar ze zijn allemaal onafhankelijk van elkaar ook heel goed te volgen hoor.
Ik vond RD minder dan Hannibal, voornamelijk vanwege het einde (laatste 30 minuten). Daar waar zijn voorgangers de kijker op het verkeerde been wist te brengen vanwege intelligente plannen, werden we hier op het verkeerde been gebracht door het camerawerk. De kijker wordt een beetje voor gek gehouden, en dan vond ik wel jammer. Maar toch boeiend hoor: 3*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Tegenvaller. Vond zowel Fiennes als Norton eigenlijk niet goed passen

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

SeLL schreef:

Ik vond het juist wel wat hebben, dat ze niet chronologisch zijn. Zo werd er in de SOTL gesproken over het incident met de zuster (ik zeg niet teveel, anders spoiler ik). Die scene is weer te zien in Hannibal.

Daarnaast wordt in Hannibal gesproken over Benjamin Raspail, de slecht spelende fluitist die Hannibal uiteindelijk serveerde in Red Dragon. Dit heeft wel wat. De puzzelstukjes vallen zo uiteindelijk op zijn plaats.

Het einde van Red Dragon vond ik jammer, omdat ik het enigzins onlogisch vond. Dalorhyde meent dat Reba hem verraden heeft en hij ontvoerd haar daarom naar zijn huis. Emotioneel steekt hij zijn eigen huis in de fik en en wilt hij zichzelf en Reba doodschieten met de shotgun. Francis lijkt ontzettend geëmotioneerd. Maar zoals we weten laat hij Reba in leven en gaan we ervan uit dat hij zichzelf heeft geschoten in het hoofd. Achteraf blijkt het natuurlijk om Ralph te zijn.

Dus om het even samen te vatten: Francis raakt zwaar geëmotioneerd, hij wil zelfmoord plegen met Reba, maar op het laatste schiet hij Mandy in het hoofd. Het rare is dat er ook nog eens bloed spat op het gezicht van Reba. Dus hij heeft in een zwaar emotionele bui Mandy moeten optillen, voor Reba moeten plaatsen en in het hoofd moeten schieten.

Beetje ongeloofwaardig

avatar van Ninto

Ninto

Jij bent ook lomp. Dat is van te voren allemaal bedacht door die gast natuurlijk. Een groot toneelstuk zodat ie de familie van Norton kan uitmoorden. Dus niets ongeloofwaardigs aan.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Tuurlijk besef ik dat knuppel , dat hij graag wraak op Norton wilt nemen, maar ik vind het zo slecht uitgewerkt.

avatar van Eduard37

Eduard37

Zelfde als Silence of the Lamb, ongeloofwaardig allemaal. Niet mijn favoriete soort films. Wou dat ik zoveel levens had.......

2.5 Sterren

avatar van veron35

veron35

Viel me een beetje tegen. Er had meer van Hannibal Lecter in gemogen. Veel minder dan The Silance of the Lamps.

avatar van Wassup !

Wassup !

veron35 schreef:

The Silance of the Lamps.

The Silence of the Lambs . Typfoutje niet?

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ik vond het wel wat hebben eigenlijk 'Lamps'.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind dit de beste van de hannibal serie

avatar van .adham

.adham

niks bijzonders eigelijk maar voor Mr. Norton een 2.5

avatar van chandor

chandor

Was een super Thriller ook hier deed Antony Hopkins weer super zijn best.. 1 van zijn betere films op Silence of the lambs na dan.

avatar van smirnoffanovich

smirnoffanovich

de beste film van de hannibal serie na Silence of the lambs natuurlijk... wel leuk dat ze eindigen met clarice:D, 4,0

avatar van FredKrueger

FredKrueger

K heb gekeken naar deze maar een beetje lastig

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer aardige film met goede acteurs zoals Anthony Hopkins. Verhaal zo'n beetje hetzelfde dan Silence of the Lambs maar toch zeker de moeite waard om te kijken. 4.0*

avatar van DragQueen

DragQueen

spannende thriller, die aansluit op silence of the lambs. de zelfde formule wordt herhaald, maar het is daarin tegen toch een sfeervolle prent geworden. mede door het altijd knappe acteerwerk van hopkins, en norton die het ook niet slecht doet. de conversaties tussen beide heren zijn vermakelijk. al met al is dit geen slechte film geworden. een bij vlagen spannende film, maar toch minder dan silence of the lambs en hannibal. de bijrollen zijn ook goed vertolkt trouwens. ik geef hem 3,5 sterren.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond het wel leuk, vond die andere alleen leuker.