• 9.374.524 stemmen

Met onder meer: Edward Norton, Anthony Hopkins en Ralph Fiennes

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 november 2002

Plot Red Dragon

"To understand the origin of evil, you must go back to the beginning."

Dr. Hannibal Lecter is achter zijn façade een moordende psychopaat. Nadat FBI-agent Will Graham erin is geslaagd hem te arresteren, gaat hij na een aantal jaar met tegenzin achter een andere moordende man aan: De seriemoordenaar 'De Tandenfee' slacht hele gezinnen af. Ten einde raad roept hij de hulp in van Dr. Hannibal Lecter, alleen is Hannibal niet erg gewillig om Graham te helpen bij zijn zoektocht.

Will Graham

Hannibal Lecter

Francis Dolarhyde / Red Dragon

Reba McClane

Jack Crawford

Dr. Frederick Chilton

Lloyd Bowman

Jordy

ik vond het origineel erg goed (als enige hier op de site geloof ik), en de cast is top: naast Norton, Fiennes en Hopkins (in het origineel werd Lecter door een ander gespeeld) spelen Emily Watson, Philip Seymour Hoffman en Harvey Keitel een rol in de film...

vraag me alleen af of Brett 'Rush Hour' Ratner wel geschikt is hiervoor, maar we zullen zien...

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik zie wel... Zit er niet echt op te wachten in ieder geval. Vond het orgineel dan ook eigenlijk helemaal niks.

Hoewel... Deze cast ziet er wel érg veelbelovend uit!! :

Hebben ze de klep van de scanner halverwege het scannen van dit affiche opengedaan ?

Jordy

foto gemaakt van een poster zo te zien

trailer

kan 'm hier op m'n werk niet kijken helaas, ben benieuwd

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ziet er een stuk beter uit. Maar t'is nog maar de trailer.

Ziet er terug in SotL stijl uit. Ben benieuwd.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Lijkt me een goede film te worden als ik de trailer en de acteurs zo eens zie. Ik moet zeggen dat ik Silence of the Lambs echt een topfilm vond/vind en Hannibal een echte flop. Ik hoop dat deze film het niveau van Silence kan halen, maar ik heb toch nog m'n twijfels.

Ik wil deze film iig wel in de bios gaan zien!

avatar van BS

BS

zag net de trailer en dacht: Hoe hebben ze Hopkins zover gekregen? Dacht dat hij na Hanibal zei dat hij het niet meer deed?

Nou ja, maakt ook niet uit

Hopelijk wordt het een betere film dan Hanibal,want in verhouding met Silence was dat niet echt een hele verbetering.Het misde de gruwelijkheid die je verwachtte.

Om The Cannibal weer in zijn oude pakje te zien met masker erby is een feest.

Hopelijk wordt het een toppertje,maar ben nog een beetje critisch.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik ben benieuwd, maar slechter en minder spannend/eng als Hannibal zal toch echt niet kunnen!

avatar van BS

BS

zag net dat de 2de trailer is uitgegeven

url

ik begin er al steeds meer zin in te krijgen

ziet er goed uit!!

Macmanus

Wat verklappen ze toch weer veel in de nieuwe trailer. KIJK HEM NIET ALS JE HET ORGINEEL NOG NIET HEBT GEZIEN.

Edwart Norton, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Harvey Keitel en Philip Seymour Hoffman, klinkt wel goed.

avatar van killerbee

killerbee

dat dacht ik ook macmanus

Macmanus

Hahahha die Ralph Fiennes, blijkt dat ze lul kleiner moest (dat gaan ze doen met de computer) omdat hij een te grote had, wat een lol. Dus Meiden ze lul is nog groter dan in de film

avatar van EmDee

EmDee

goede reclame voor Fiennes.

Dat kan je wel zeggen.

stond trouwens in de spits dit, je weet wel die krant die je ziet liggen op het station.

avatar van NERD

NERD

De trailer ziet er erg goed uit!

Belooft (naar mijn idee) een erg interessante film te gaan worden, ik kijk er in ieder geval al naar uit.

avatar van NERD

NERD

(mooiere) andere poster

Macmanus

ja die vind ik persoonlijk ook mooier.

Krijgt erg positieve reviews! Yippee!!!!!

avatar van ruub

ruub

Het gerucht dat in de Groningse sneak Red Dragon zou draaien (en daarmee de Amerikaanse premiere ver voor bleef), bleek weldegelijk waar. Dat was maar goed ook, want het kostte me bij elkaar zo'n 450 km snelweg en de bijbehorende diesel. Gelukkig deed Red Dragon de abominabele Hannibal snel vergeten. Hannibal Lecter is geen clown meer!

zie de recensie

op de Nederlandse HOrrorsite:

www.horrorcypher.nl[/url]

Jordy

ruub, prima dat je een site hebt, en deze een keer noemt hier, maar zullen we afspreken dat dit het laatste spam-berichtje was?

avatar van top020

top020

Jaahzeker dat gerucht was wel zeerzeker waar.

Pathe groningen had de wereldprimeur !!

Red dragon is in de meeste opzichten beter dan hannibal waarbij de nadruk teveel op sensatie ligt. Red dragon is bijzonder omdat de psychische spanning uit silence of the lambs terug komt en de schijnangst boven de sensatie uit hanbibal stijgt. Natuurlijk passen hierbij somige regels van thrillers en zullen die in red dragon dan ook zeker niet ontbreken.

Red Dragon is het verhaal voor silence of the lambs aan en krijgt daardoor al een speciaal tintje.

Ga deze film zeker zien !!!

avatar van top020

top020

aanvulling :

Volgens acteur Ralph Fiennes mogen we veel verwachten van de prequel op Silence of the Lambs en Hannibal: Red Dragon.

Fiennes vindt zelfs dat Red Dragon meer in het verlengde ligt van The Silence of the Lambs dan Hannibal, omdat het psychologische aspect van de thriller weer meer naar voren komt. In eerste instantie was Fiennes sceptisch toen hij de rol van moordenaar Francis Dolarhyde in red Dragon kreeg aangeboden. Toen hij het script eenmaal gelezen had, was hij toch onder de indruk.

Ook de rest van de cast sprak Fiennes behoorlijk aan. Voor zowel Edward Norton, Anthony Hopkins en Philip Seymour Hoffman heeft Fiennes veel respect, dus sloot hij zich graag aan bij dit illustere gezelschap acteurs.

Macmanus

uhhhhhhhhhh nu snap ik het even niet had groningen nou de hele film of een stukje?

Groningen had de hele film, als cadeautje voor het 7-jarig bestaan

Het 7-jarig bestaan van Groningen ?

aha ok

Macmanus

en ng een vraag voor top, leek hij erg veel op Manhunter of viel dat toch erg mee?

avatar van EmDee

EmDee

Wat een prestatie om gewoon naar de andere kant van NL te rijden en hopen dat daar je favoriet draait. Voor hetzelfde geld had je Nijntje: The Movie gezien.
Jaahzeker dat gerucht was wel zeerzeker waar.

Pathe groningen had de wereldprimeur

Sorry, maar het was geen wereldpremiere. Hij is nog niet uit in de USA maar heeft daar al wel in de sneak gedraaid.

avatar van gimli f

gimli f

Ah, dit is dus Red Dragon: een remake van Manhunter...

Kijk eens aan, nou wordt het voor mij opeens wel interessant...

de naam Red Dragon deed mij denken aan de zoveelste zinloze Hollywoodfilm, maar nu wil dit deze film toch wel kijken. Hopelijk wordt ie weer wat grimmiger als Hannibal, maar ik zie dat die hoofdrolspeelster uit die film alvast niet meedoet...wellicht scheelt dat.