Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Brett Ratner
Met onder meer: Edward Norton, Anthony Hopkins en Ralph Fiennes
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 7 november 2002
Te zien in één bioscoop ()
Plot Red Dragon
"To understand the origin of evil, you must go back to the beginning."
Dr. Hannibal Lecter is achter zijn façade een moordende psychopaat. Nadat FBI-agent Will Graham erin is geslaagd hem te arresteren, gaat hij na een aantal jaar met tegenzin achter een andere moordende man aan: De seriemoordenaar 'De Tandenfee' slacht hele gezinnen af. Ten einde raad roept hij de hulp in van Dr. Hannibal Lecter, alleen is Hannibal niet erg gewillig om Graham te helpen bij zijn zoektocht.
Will Graham
Molly Graham
Josh Graham
Lloyd Bowman
JoeCabot
Damn, deze Film is Cool! Beter dan 't Origineel!
Bedoel je daarmee the silence of the lambs???
Saphire
Ik ben helemaal Norton-Gek, dus deze film was voor mij al heaven... maar hij speelt gewoon altijd brilliant en de film is verassend spannend...na Hannibal had ik geen goede prequel meer verwacht... blij verrast dus:)
Doom
In tegenstelling tot de meningen van hier vond ik deel 1 en 2 juist wel beter dan dit derde deel....
Ik vond het nog wel een goede film, daar niet van!
Een mooie 4 ster was het wel waard, is wel mijn catergorie film
Remi
Veel beter als Hannibal, maar niet zo goed als Silence of the Lambs.
HCC
God, ik heb 'm vlak na dat hij in de videotheek kwam, gaan huren, maar ik zou totaal niet meer weten hoe 'm gaat. Moet 'm nog eens opnieuw gaan huren denk 'k!
Is dit de film waarbij die moordenaar een familie vermoord die rond tafel zit ?
braambes
Ik denk het niet HCC, heb hem net gezien en hoewel het hier over een seriemoordenaar gaat die het op gezinnen heeft gemunt, zit die scene er lijkt mij niet in Best wel een aardige prequel overigens was zeker geboeid. Hou het op 3*
Drs. DAJA
Ik vind hem erg goed en hij is het waard om in de trilogie van de meest briljante thriller te zitten. Alleen die laatste scenem, uit het niets bleek het iemand anders te zijn en uit het niets staat hij bij dat huis. Hadden ze vanaf het begin van de film al moeten zeggen dat een collega van hem ook vermist was.
feanaro surion
Je kan spoilers gebruiken om teksten verborgen te houden voor mensen die nog niet gestemd hebben, zie de FAQ
Drs. DAJA
Bedankt
silhoupin
prachtige film met een schitterende edward norton en anthony hopkins. zeer mooi verfilmd, sterke dialogen en een origineel verhaal. zeer goed gedaan van brett rattner, maar kan silence of the lambs niet overtreffen. Een zeer sterk verfilmd eerste hannibal-deel. 4 sterren
pjutter
super goede film!!
en edward norton is natuurlijk weer super!!
en het is ze weer gelukt om een andere acteur te vinden voor de zieke moordenaar!
super
ik wacht op het volgende deel ":)
rondh
Silence of the lambs is ook moeilijk te overtreffen, als dat lukt, dan heb je een thriller der thrillers. En silence of the lambs komt daar al dichtbij
Martin Van K
gisteren herzien en eigenlijk was hij zo slecht nog niet. Stem verhoogd met 1 ster naar 3,5...
criticus_g
dit wel een mooie remake van het origineele verhaal.. k heb voor deze film de voorpremiere kaarten gewonen via zo'n wedstrijd op internet toendertijd..maar omdat de voorpremiere in amsterdam was ben ik maar niet gegaan...hetwas veelte ver van waar ik eerst woonde...maar s wel een mooie verhaal...
en wel de moeite waard om te zien....
Bartje87
zeker een goede film, beter dan hannibal maar minder goed dan silence of the lambs.
4 tot 4.5* zeker.
Querelle
Ik was hoog verbaasd over deze film. ik vind hem beter dan silence of the lambs. Maar dat komt omdat ik een hekel aan Jodie Foster heb en omdat Hopkins in deze film niet zo bombastisch aanwezig is. Edward Norton en Ralph Fieness zijn echt steengoed!
feanaro surion
De twee belangrijkste punten in Silence of the Lambs(Hopkins en Foster) maken dat je die film minder vond... Apart
luuk1988
Ik vond het een erg goede film antony speelt echt heeeel goed. Zijn duistere manier van converseren spreekt me er gaan. Verder een hele goede film en niet al te veel dingen waarvan ik dacht , O dat kan nooit. daar heb ik een eenorme hekel aan. van die gasten die 10 x misschieten van 2 meter afstand en zo. Boeiende film 4*
MarkFish
Hopkins speelt gewoon een superrol, net zoals Norton en Fiennes. Leuk met Keitel, Watson en Seymour-Hoffmann (aardige cast, mag je ook wel kwaliteit van verwachten). Aardig om te weten dat zij eerst met z'n 2-en samenwerkten aan moordzaken. Spannende film.
Waku
Het verhaal kennen we nu een beetje wel.
Maar dankzij een ijzersterke cast en de ijzige kille blik
van Hopkins zit je opnieuw geboeit te kijken naar de huiveringwekkende prakrijken van Lector.
Vond de film alleen wel traag.
tevelenco
Goede en spannende thriller.
Met een goed verhaal en een spannende ontknoping.
En prima akteerprestaties van met name Edward Norton.
Haalde voor mij het nivo van "silence of the lambs" niet.
Maar was zoals velen al gezegd hebben beter dan "Hannibal".
Dus het bekijken meer dan waard.
Kaffeefiltjer
Tijd geleden dat ik de film zag,
maar ik had zo een beetje het gevoel dat Hanibal Lecter evengoed vervangen kon worden door iemand anders,
en deze film het een beetje doet op de kap van Silence of the Lambs

Hannibal Rising

1991

Manhunter
1986

Thriller 'Red Dragon' van Brett Ratner wordt vanavond uitgezonden op televisie

Netflix heeft vandaag onder meer deze toptitels (opnieuw) toegevoegd

Deze klassiekers voegde Netflix vandaag toe aan het aanbod

The Silence of the Lambs

Der Hauptmann
Drama / Historisch, 2017

Perfume: The Story of a Murderer
Misdaad / Drama, 2006
fbipsychopaatmoordseriemoordenaarkannibaaldenturesmegalomania mind gamecriminal profilertabloid reporterchloroform psychotronic filmfbi agentstethoscopebased on novel