Good Night, and Good Luck. (2005)
Genre: Drama / Historisch
Verenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Japan
Geregisseerd door: George Clooney
Met onder meer: David Strathairn, George Clooney en Robert Downey Jr.
Releasedatum: 23 februari 2006
Bekijk via CineMember
Plot Good Night, and Good Luck.
"They took on the Government with nothing but the truth."
Deze film volgt de haatcampagne van de Amerikaanse verslaggever Edward R. Murrow in de jaren 50 tegen de Amerikaanse senator Joseph McCarthy, die met zijn doctrine de levens van talloze communistische/socialistische of ook maar enigszins links georiënteerde mensen probeerde te vernietigen.
Edward R. Murrow
Don Hollenbeck
Charlie Mack
John Aaron
Jesse Zousmer
Aardige film, mede door het camerawerk. Verder doet de film niet haar best om je betrokken te laten zijn bij enig personage en zo blijft het een beetje informatie-overdracht. Terwijl dat wat er verteld wordt, iedereen al wist.
Halcyon
Terwijl dat wat er verteld wordt, iedereen al wist.
Hier ben ik nog niet zo zeker van.
Wat deed dat lijntje met Robert Downey jr. eigenlijk in de film?
The One Ring
Dat was denk ik vooral bedoelt om eventjes de gedachten van de kijker ergens anders op te richten. Als zoiets er niet tussen zit kan de film met gemak erg vermoeiend worden. Ik kan me verder ook niet voorstellen dat dat een gedramatiseert stuk is. Ten eerste omdat het niet echt dramatisch gebracht wordt en ten tweede omdat het raar zou zijn voor zo'n feitelijke film om even een minuutje onzin te verkopen met een zijverhaaltje.
Ik vond het er met de haren bijgesleept. Ik vroeg anderen na de film ook of ze mij konden vertellen wat voor werk Downey nu eigenlijk deed in de film. Wat was zijn bijdrage in dit verhaal?
kelly79
David Strathairn had van mij gisteren een oscar mogen winnen! Wat een prestatie om met zo weinig middelen en beweegruimte, zoveel te kunnen doen. Ik kon werkelijk mijn ogen niet van hem afhouden!
Clooney bewijst dat hij een veelzijdig acteur en regisseur is...hopelijk volgen er meer van dit soort juweeltjes!
manja
De film is niet heel toegankelijk. Het idee wat ze over willen brengen komt luid en duidelijk over, maar verder gebeurt er niet zo veel om je erbij te houden. Als je er de rust voor neemt, is het een mooie film.
neverbeliever
Mooie film, goed geacteerd, mooi camerawerk, en bepaald niet verkeerd om in deze tijd een film te maken over dit thema.
Maar de film kon me niet echt raken, het bleef allemaal erg afstandelijk.
En die komma achter 'and' in de titel stoort me
Machiavelli
Ik hou van films die echt eindigen. Dat miste ik hier eenbeetje. De spanning van de druk op de reporters kwam goed over. Ruim voldoende film wat mij betreft.
En die komma achter 'and' in de titel stoort me
Dan moet je maar eens je Engels bijspijkeren, want dit is de officiele regel in het Engels
aegron
zie punt 2. In het engels krijgt elke combinatie van twee zinsdelen een komma, ongeacht welk koppelwoord gebruikt wordt.
Halcyon
Waar zie jij dat de komma ná 'and' moet dan?
Euh, kijk eens naar de poster.
Mug
Volgens de officiële site van de film is de juiste spelling van de titel Good Night, and Good Luck. De spelling op de poster is dus incorrect.
Euh, kijk eens naar de poster.
Ja, daar gaat de hele discussie over... Ik vraag waar op de site staat dat het zo hoort, zoals hier beweerd werd....
aegron
Waar zie jij dat de komma ná 'and' moet dan?
sorry ik dacht dat je je vertypt had en bedoelde dat de komma voor and stond.
Volgens mij is de komma vooral bedoeld om nadruk te leggen. dus good night...... and good luck. Zo iets.
Zorgvuldige geregisseerde film, prachtig gespeeld en sfeervol in beeld gebracht. Vooral David Strathairn en de onvolprezen Frank Langella zetten ijzersterke rollen neer. De thematiek had niet aktueler kunnen zijn: vervang de angst voor het communisme door de angst voor terrorisme en je ziet dat er in de VS nog weinig verandert is. Clooney begint zich na het ook al geslaagde Confessions Of A Dangerous Mind nu echt te ontpoppen als een geweldig regisseur.
s1495631
Gaap. Wat een onwijs trage film. Er wordt nu een held van de man die Mac Arthur mede naar beneden haalde, terwijl ze toen van Mac Arthur de held maakten. Bovendien geeft de film een heel twijfelachtige boodschap over. Het is toegestaan om iemands leven te verpesten voor zijn ideologische overtuiging (of geloof) zolang hij die overtuiging maar echt aanhangt?!? Robert Downey Jr. is een knappe acteur, maar ook voor mij is dat hele verhaallijntje compleet uit het niets gegrepen. Als je over MacArthur wil leren zijn er wel betere en interessantere boeken en documentaires beschikbaar.
Leno
Volgens mij heb je de film niet helemaal begrepen..
Mac Arthur? Hebben we het nog over dezelfde film? Of wordt er toch McCarthy bedoeld door s1495631? Over generaal MacArthur zijn vast een boel interessante boeken en documentairs gemaakt, maar wil je echt iets over senator McCarthy leren dan is Good Night, And Good Luck zeker aan te bevelen.
The One Ring
Noem jij McCarthy nou een held? Was hij niet degene die begon met mensenlevens verpesten vanwege ideologische overtuiging. Murrow is nog redelijk mild in zijn strijd ten opzichte van McCarthy. Ik vraag me overigens af of je deze film wel gezien hebt...
Daan23
Sterke, strakke film die niet toegankelijk is voor iedereen.
Clooney toont hier een les uit de Amerikaanse geschiedenis, en deze mag gezien worden....
Karakters die sterk worden vertolkt door (een meesterlijke) David Strathairn , George Clooney, Robert Downey Jr, en niet te vergeten de geweldige Frank Langella.
Tevens ook zeer fraai in beeld gebracht.
Prachtige camera standpunten zorgen voor die echte 50's-look.
Voor mij ZEKER de oscarnominatie's waard!!!!!!
Redlop
Sterke, strakke film die niet toegankelijk is voor iedereen.
Hoezo niet?
Clooney toont hier een les uit de Amerikaanse geschiedenis
Dat is toch al tig keer eerder besproken is? Het Macarthy-gedoe dus?
cornelis
Wat deed dat lijntje met Robert Downey jr. eigenlijk in de film?
Vroeg ik me ook af.
cornelis
Volgens mij staat daar dat het mag en kan, niet dat het verplicht is. Voor zover mij bekend zijn er in het Engels nog minder stringente regels over het gebruik van de komma dan in het Nederlands.
Op de credits stond:
Good Night, and Good Luck.
Daan23
Wat ik bedoel met dat deze film niet toegankelijk is voor iedereen.. Daarmee wil ik gewoon zeggen dat je toch wel interesse moet hebben voor het genre film en voor dit stukje uit de Amerikaanse geschiedenis. Meer niet. Maar dat is mijn mening en iedereen is daar verschillend in.
ijo
Nav de beschrijving van Good Night, and Good Luck: ik denk niet dat je kunt stellen dat Murrow een HAATCAMPAGNE voerde tegen McCarty. Hij en zijn team volgden McCarty heel kritisch, maar dat was ook heel terecht, naar wij nu weten. Een haatcampagne impliceert toch iets heel anders....

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Shi Mian Mai Fu
Actie / Drama, 2004

Diarios de Motocicleta
Biografie / Roadmovie, 2004
telecastercommunistischpolitical activismpoliticusregeringanti-communismgebaseerd op een waargebeurd verhaalmccarthyismtv news anchorjaren 50government witch hunt inspired by true eventstv show