Good Night, and Good Luck. (2005)
Genre: Drama / Historisch
Verenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Japan
Geregisseerd door: George Clooney
Met onder meer: David Strathairn, George Clooney en Robert Downey Jr.
Releasedatum: 23 februari 2006
Bekijk via CineMember
Plot Good Night, and Good Luck.
"They took on the Government with nothing but the truth."
Deze film volgt de haatcampagne van de Amerikaanse verslaggever Edward R. Murrow in de jaren 50 tegen de Amerikaanse senator Joseph McCarthy, die met zijn doctrine de levens van talloze communistische/socialistische of ook maar enigszins links georiënteerde mensen probeerde te vernietigen.
Edward R. Murrow
Charlie Mack
John Aaron
Jesse Zousmer
pascal83
Clooney weer opnieuw in de regiestoel bij een ditmaal zwarte-wit film, het verhaal klinkt we weerl erg interessant.
Flipman
Ik wil "Confessions Of A Dangerous Mind" graag zien, zag ik gisteren de Trailer van. Ben ook benieuwd naar deze Film!
valentino
Mooie film!
Heb de film in Italie kunnen zien waar 'ie al uit was.
Inderdaad mooie sfeervorming met het door sigarettenrook doordrongen zwart-wit. Het verhaal is niet heel speciaal, maar wel erg mooi weergegeven met een prachtig spel van David Strathairn als Ed Murrow.
Buiten de sfeer heeft de film ook nog een mooi verwoorde moraal aan het eind.
Kortom 4 *
A.S.E.
Heel goede film die vlotjes voortging. De film is vooral goed door de geweldige prestatie van David Strathairn. Men kan duidelijk de spanning en onzekerheid waarnemen in de film door een zeer ingetogen regie. Clooney slaagt erin om volledig het tegenovegestelde te doen van 'Confessions of a Dangerous Mind'. Enig minpunt: sommige scènes konden beter ondersteund worden met muziek om de spannende sfeer nog meer te bevorderen. Niettemin, 4 sterren !!!
Jordy
Fascinerende film. Geweldige rol van Strathairn, hing echt anderhalf uur lang aan z'n lippen. Prachtige regie van Clooney, erg rustig, sfeervolle rokerige zwart/wit beelden afgewisseld met erg sterk gebruikte muziek.
Daarnaast ook nog een een geweldig interessant stukje geschiedenis, dat ook vandaag de dag allemaal nog erg relevant is
ruim 4*
olivier
Uitstekend werk. Persoonlijk vond ik confessions of a dangerous mind lang niet gek, maar dit is net nog die categorie beter: cinematografisch is dit een pareltje (vermeninging van archiefbeelden en fictie: uitstékend), dialogen zijn sec en op de bal, acteerwerk is magistraal (driewerf hoera voor Strathairn), maar uiteindelijk wordt de show alsnog gestolen door het feit dat 'good night, and good luck' zich ontpopt tot een ontzettend sterke periodefilm/tijdsschets. Met zijn tweede film heeft clooney een pareltje afgeleverd dat de tijd moeiteloos zal overleven als een van de grootste politiek geëngareerde films van dit decennium. much respect. ****
Koek
Mooie zwart-wit beelden, goed acteerwerk en een mooie ingetogen sfeer.
Helaas is het verhaal behoorlijk mager en mist het ook maar enige originaliteit, waardoor het nergens echt indrukwekkend wordt. Hij haalt bij mij dan ook helaas geen voldoende.
Aardig.
Van Clooneys debuut was ik alles behalve onder de indruk. Dus ik was niet heel erg benieuwd naar deze film. Maar na de erg positieve berichten op het net ben ik dan toch maar even gaan koekeloeren. En hoewel Clooney een betere film heeft afgeleverd dan CoaDM, is het nog steeds weinig memorabel.
Het acteerwerk is goed, maar verder is het niet meer dan wel aardig. Het verhaaltje is onorigineel, de films over mensen die worden gedwarsboomd door Hoge bazen, Politici, Financiers. Ik ken het allemaal wel.
Visueel was het ook allemaal niet slecht maar ook niet opzienbarend. Van het zwart/wit was ik niet gecharmeerd overigens, hadden veel mooiere plaatjes kunnen zijn met al die rokende mensen.
Nipte 3 sterren. Opvallend dat dit soort films nog steeds zo goed bij het publiek liggen. Ik merk toch dat ik graag naar nieuwe dingen snak, ik wil films waar ik WOW van roep als de aftiteling begint. Bij deze film dacht ik; Mwa.
ik wil films waar ik WOW van roep als de aftiteling begint.
Macmanus
Vast, alleen doelde ik meer op het Wow gevoel van; potjandrie dit kom je niet vaak tegen. (Vandaar ook de zin ervoor) En dit kom je elk jaar wel een paar keer tegen dus betwijfel ik of iemand dat Wow gevoel had bij deze film.
tijgertje_euro
een trailertje voor de liefhebbers:
De GeuS
Zeer interessante film, met een mooi mix van gecreeerd en authentiek beeldmateriaal. Strathairn speelt perfect en zorgt dat je gedurende de hele film aan de buis gekluisterd blijft; 4*
fulee
De film op zich is cool. Ik vind het alleen jammer dat het in zwart/wit is opgenomen. Ik ben er zelf niet zo kapot van want waarom hebben we dan de kleuren tv? aar dat is mijn mening. Op de film zelf is niets aan te merken. Ik vind het wel geen topper maar we zijn de laatste tijd ook wel verwend met de films.
dirkh
Wat een saaie film...
Zelfs zo saai dat je hem niet zoekt te kijken... geheel zwart wit... alleen maar dualogen en heel saai gepraat.
echt een film voor de liefhebbers... maar voor mij geen 8.50 waard 0.5*
Word_Play
Superinteressante film van Clooney, zijn tweede regiefilm is alweer een succes. Strathairn speelt zoals eerder gezegd fenomenaal, en er is heel knap gebruik gemaakt van archief beelden. De film is mooi rustig gefilmd, en is heel prettig om te kijken. Ook een mooie bijrol van Ray Wise. Aanrader voor de liefhebber van geschiedenisfilms.
****.
krabat
Wat een saaie film...
alleen maar dualogen
Hmm dualogen, dat is wel baanbrekend....
Freud
Erg knappe film. Het ergert me altijd dat ze in films als deze altijd per se ook nog het verhaal van 'de mens achter de heldhaftige onderzoeker' willen vertellen (zoals in JFK waar we absoluut allemaal moeten weten dat Jim Garrison niet enkel heel de natie achter zich aan had, maar ook problemen kreeg met zijn huwelijk). In deze film niets van dat alles, enkel scenes in de tv-studio zelf. Ook geen tekstje achteraf of zo, gewoon simpel de feiten en dat is het. Ook de opbouw is erg sober, geen groots gevecht tussen twee titanen, ook geen triomfantelijke overwinning of pijnlijk onrechtvaardige ondergang, niks van dat alles. En dat dan in stijlvol zwart wit, boeiend verteld, goed geacteerd, geen uitweidingen, gewoon simpel wat er moet gezegd worden. Dat vind ik knap. Daar geef ik 4 sterren aan
davidov
... geheel zwart wit...
Dat kan je idd niet meer maken nee anno 2005....
titan
Zeer mooie en boeiende film. Het ziet er allemaal erg mooi uit en het boort een zeer interessant (en vandaag de dag nog altijd actueel) thema aan. De nuchtere en sobere manier waarop het onderwerp (eigenlijk zijn het er twee) wordt behandeld is hier een groot voordeel, omdat zo het verhaal zich uitstekend laat ontvouwen zonder allerlei onnodige subplots. 4*.
Halcyon
Zeer boeiende film die vast en zeker geen voer is voor het grote publiek. Reden? Geen overdonderende actie, geen flauwe grappen, geen zoetsappige romantiek, ... kortom niks van wat we met de gemiddelde film van vandaag naar ons hoofd geslingerd krijgen. Good Night and Good Luck zit daarentegen vol ijzersterke dialogen die voortvloeien uit een al even sterk scenario. Geen onnodige wendingen of cinematografische fantasietjes, gewoon recht "to the point".
Dat je natuurlijk goed moet opletten bij deze film zal geen verrassing heten. Er wordt heel wat afgepraat, maar ook inhoudelijk krijg je veel te verwerken. En daar zit net de kracht van de film, je leert er enorm veel uit. Je krijgt een blik op hoe media door politieke inmenging van informatiedragers naar amusementsfabrieken evolueren. Een fenomeen dat vandaag de dag nog brandend actueel is, zij het dan al in een (spijtig genoeg!) vergevorderd stadium.
Puur filmisch valt er niet zo veel aan te merken op deze film. Het gebruik van zwart-wit brengt samen met de intermezzo's van de zwarte zangeres de nodige jaren '50 sfeer in de film, de acteerprestaties zijn uiterst professioneel en het scenario is op de "juiste" manier in beeld gezet.
Wat mij betreft is dit een film die ze op school verplicht moeten draaien tijdens de geschiedenislessen, maar ja, als het aan mij ligt bestaan die lessen enkel uit films, en dat zou ook niemand ten goede komen natuurlijk.
Pieter Montana
Daarom was deze film bij ons al na 2 weken niet meer in de cinema

Daarom was deze film bij ons al na 2 weken niet meer in de cinema

Hij zal niet genoeg winst hebben gemaakt waarschijnlijk...
Echt een schandalige mentaliteit die nog maar eens de boodschap van deze film bevestigt: Media zijn van informatiedragers geëvolueerd naar amusementsfabrieken. We houden de massa dom met andere woorden.
Macmanus
Natuurlijk redelijk logisch dat je een film niet maanden laat draaien als er geen hond naar toe gaat.
En volgens mij was deze film toch redelijk succesvol in Amerika.
FisherKing
Ja, draaide op het hoogtepunt in meer dan 800 bioscopen. En heeft zich inmiddels al 3 maal terugverdiend. En door de oscarnominaties draait ie nog steeds in 100 bioscopen.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Shi Mian Mai Fu
Actie / Drama, 2004

Diarios de Motocicleta
Roadmovie / Biografie, 2004
telecastercommunistischpolitical activismpoliticusregeringanti-communismgebaseerd op een waargebeurd verhaalmccarthyismtv news anchorjaren 50government witch hunt inspired by true eventstv show