• 9.378.924 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 juli 1998

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube

"Don't look for a reason... Look for a way out."

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Wat een vreemde film., wel ingenieus bedacht. Het einde van de film heb ik niet begrepen, waren ze nu allemaal dood, of bleven er nog 2 mensen over?

avatar van killerfreak

killerfreak

zeer vermakelijk orginieel filmpje dat van mij een 3* verdient

avatar van fiereke

fiereke

psycholamp schreef:

Leuk idee, saaie film. Slecht acteerwerk in duffe decors, maken dat ik me niet kon inleven in deze zwakke personages. Af en toe zelfs zeer onduidelijk en donker gefilmd en dat is deze keer niet goed voor de sfeer, want deze ontbreekt geheel.

Je moet de hardwarematige kleurversnelling aanzetten in de opties van je DVD programma als de kleuren te donker zijn.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

fiereke schreef:

Ligt aan de dvd-kwaliteit, niet aan mijn speler.

lucdecoster schreef:

Enkel die autist toch?

avatar van Musicer

Musicer

^^idd. Echt een irritant einde, maar ik voel me toch niet gedreven om een vervolg te gaan bekijken.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Musicer schreef:

Je hebt gelijk, het einde vond ik niet geslaagd maar dat heb je meestal met zo'n films.

avatar van stefan dias

stefan dias

Het einde vond ik niet zozeer irritant. Ik vroeg me wel af waar die flik in hemelsnaam plost terug vandaan kwam. En waarom die zo archie-slecht acteerde! Ook het achter de dokter aan duiken met gevaar voor eigen leven en dan toch maar… tja. Gewoon een paar zwakke punten in het scenario. Mooi uitgangspunt, ook wel lekker consequnet uitgevoerd… De grootste verdienste is wel de creatie van een heel origineel gevoel van horror. Bijna een misselijkmakend dood- en doodeng concept dat heel de film lang nog duizenden malen griezeliger is dan de eventuele liquidaties op zich. Met zo'n dfilm is het wel steeds: waardeer ik het genie en kijk ik de foutjes door de vingers of gooien de minpunten net iets te veel roet in het eten? Toch maar een licht positief overhellende balans

avatar van Poppe

Poppe

Beste SciFi B-film ooit!

avatar van Leno

Leno

Het concept is ijzersterk en de filmmakers weten heel goed het idee uit te werken. Helaas hebben ze hierbij nauwelijks aandacht besteed aan de karakters, die enorm op de zenuwen werken (met name die dokter). Bovendien zijn de dialogen ronduit tenenkrommend! De halve verklaring van hetgeen ze in zijn beland is uiterst zwak en vooral ook onnodig.
helaas vonden ze het nodig om 'extra spanning' te creeren door het sabotage verhaaltje. Dit maakt de film echter clichématig en haalt eigenlijk het originele idee grotendeels onderuit.
Desondanks wel een interessante en vermakelijke film.

avatar van Nand

Nand

Goede film met soms claustrofobische momenten! Ook het einde was heel goed, lekker mysterieus, het zou maar idioot geweest zijn om aan alles een kous te naaien in de laatste 3 minuten heh:-) ik vond het goed dat ze wat interessante karakters erbij hebben gevoegd... De depressieveling, de paranoide agent, de ''complottheorie''-dokter, het slimme meisje en de zwaar autistische (maar briljante) jongen creërden veel vuurwerk en plotwendingen... dat vond ik goed uitgewerkt.

avatar van RoBoVitch

RoBoVitch

Kubus zonder einde .... of toch ??????

Saw-achtige film

avatar van RoBoVitch

RoBoVitch

lucdecoster schreef:

Vertel de film helemaal .... !!!!!

avatar van Mug

Mug

RoBoVitch schreef:

Vertel de film helemaal .... !!!!!

Spoilers zie je alleen als je gestemd hebt... Staat keurig tussen de spoilertags, meer info.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Fabuleus verhaal......deze kijk je makkelijk elke maand een keer

Halcyon

Ik vrees ervoor. Verhaal is inderdaad subliem, maar de acteerprestaties zijn van een erbarmelijk niveau.

avatar van Knisper

Knisper

Ach, de acteerprestaties zijn absoluut gezien niet geweldig nee, maar ik vond het prima binnen de film passen.

Halcyon

Zeker, maar om hem nu elke maand opnieuw te gaan zien .

avatar van Knisper

Knisper

Ja, dat lijkt me ook overdreven. Was meer een reactie op klagende users op het acteerwerk, die ik tegenkwam toen ik een paar pagina's doorlas.

avatar van Xander

Xander

Leuk filmpje. Jammer dat Hollywood het concept kapot maakt door er 2 vreselijke sequels aan te breien.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Heel erg leuk idee en ook goed uitgewerkt maar ik had wel wat meer gore willen hebben.

Ik vond het idee om 6 verschillende mensen die elkaar niet kennen bij elkaar te zetten en dat ze afhankelijk van elkaar waren heel erg goed bedacht.

leuk horrorfilmpje..3,5*

avatar van Norma

Norma

Leno schreef:
Het concept is ijzersterk en de filmmakers weten heel goed het idee uit te werken. Helaas hebben ze hierbij nauwelijks aandacht besteed aan de karakters, die enorm op de zenuwen werken .

Hier kan ik me wel in vinden.

De eerste tien minuten ging mijn hand meerdere malen richting afstandsbediening om de dvd stop te zetten, want mensen die door midden gesneden worden zijn niet echt aan mij besteed, het werkt me eerder op de lachspieren dan dat ik denk "goh, wat spannend". Maar gaandeweg werd het verhaal toch wel intrigerend, en op sommige momenten - de "stilte"scène inderdaad-zelfs oprecht spannend! Leuk filmpje om een beetje op los te filosoferen over de bedoeling er van. Nogmaals, echt jammer van het acteerwerk/personages, want zowel het gegeven als het decor zijn dik in orde!

avatar van White Trash

White Trash

Goede film vond ik dit. Idee is gewoon ijzersterk idd, ontzettend beklemmend sfeertje onstaat er. Ik vond de boobytraps ook best cool gevonden. Het magere acteerwerk wat ik hier lees was me in eerste instantie niet eens echt opgevallen. Originele toffe film!

avatar van xilyron

xilyron

Ik heb de hele reeks gekeken (alle 3 de delen).

Dit deel vond ik erg slecht en veel te langdradig op sommige punten. Aan het einde van de film weet je nog niet wat er precies gebeurd is en dat vond ik ook erg vervelend. Maar toen ik erachter kwam dat er ook een deel 2 en 3 was kon ik dat beter waarderen (ook omdat daar het verhaal veel beter uiteengezet wordt).

In ieder geval een origineel script en ik heb me niet gestoord aan het slechte acteerwerk. Maar omdat hier sommige stukken erg langdradig zijn toch maar een 3*

avatar van cambal

cambal

Als dit B acteurs zijn is het toch geen slechte film geworden , net als deel 2 en 3 overigens , leuke fantasie heeft Natali .

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Origineel filmpje.

Acteerwerk is matig maar de spanning en de onwetendheid, of ze er uit zullen geraken,maakt veel goed.

Hadden ze er wat meer geld tegenaan gegooid en betere acteurs,dan zou dit een kaskraker geweest zijn.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Idd heel origineel. Spanning is puik in orde en de film is heel onvoorspelbaar. Geniaal bedacht verhaal naar mijn mening. Vooral de uitwerking is zeer goed.

4 sterren.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heel origineel concept, die na een tijdje wel dodelijk saai en irritant word.

90minuten in een kubus, hoe krijg je dat nou boeiend?

Hoe kun je ooit de aandacht 80minuten vast houden, met een paar mensen in een kubus...?

Laat ze lekker dood gaan

Deze film lukt het om een heletijd lang je aandacht vast te houden, maar helaas niet lang genoeg..

De scenes worden saai, eentonig, en er gebeurd niet altijd genoeg.

Als er iemand dood gaat is het dan wel weer genieten.

Van de oplossingen zelf (Van hoe het allemaal werkte en in elkaar zat) snapteik geen reet (Geen subtitles, is nooit een probleem maar hier ontbrak me het undige woordenschat in het engels)

Al met al is het zeker een leuke, maar vooral originele film.

EDIT: Toch maar met een half puntje verlaagt, vond de acteer prestaties nou niet bepaald goed, en de spanning was nooit echt te voelen.

3.5* is het toch nog waard!

avatar van kvanwilder

kvanwilder

Zeer slecht acteerwerk, op dat van Hewlett na. Uitermate irritant personage, die Leaven. Paar kleine foutjes en een open einde dat totaal niet bij dit soort slechte films hoort. 2.0

avatar van Jisraw

Jisraw

Leuk bedacht natuurlijk. Maar i.p.v. dialogen die helemaal nergens over gaan had ik liever wat meer achtergrond informatie gekregen over the cube itself. De dialogen waren al slecht maar de acteerprestatie's waren op een enkele na (Hewlett) werkelijk waar bedroevend, die arts was nog het ergst van allemaal. Verder zitten er wel een aantal spannende scenes in waardoor ik het toch nog een 2,5 sterren geef. Ook zaten er zoals hiervoor al genoemd enorme fouten in het script de cop die eerst nog achter dat vrouwtje springt en voorstelt om zelf te gaan slingeren haar toch nog laat vallen en ik stoorde me aan het feit dat die cop alsnog in die laatste kamer kwam, dat kon natuurlijk nooit.