• 9.378.898 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 juli 1998

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube

"Don't look for a reason... Look for a way out."

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

avatar van Knisper

Knisper

Laat ik even herformuleren: In Cube Zero wordt de Cube wel verklaard, alleen is de verklaring door iemand anders verzonnen dan de makers van deze film.

avatar van Tun-89

Tun-89

Oh Okey, interessant thnx

En by the way; Cube, Cube 2: Hypercube en Cube Zero zijn alle 3 van verschillende makers.

avatar van rja

rja

wel vermaakt!

Leuk verhaal..alleen soms wat dooie momenten

3,5

avatar van PeKz

PeKz

Kicken film dit,heb m een paar x gezien maar blijft goed.

Ik hou zowizo wel van films waar personen ontwaken en niet weten wat er moet gebeuren.

Leuk concept.Dat kon ik bij de eerste "Saw" ook echt waderen..

Maar das dan ook het enige herkenbare aan "Cube"

Maar strakke film,alle 3 btw ik ga ze binnenkort wel es een x weer kijken.

4* omdat het verhaal zo lijp is

avatar van Aceofspades

Aceofspades

Zeer goede film, al moet ik zeggen dat "Hypercube" de mindere is onder de trilogy.

Voor de horrorfan een aanrader om te kijken.

avatar van 606

het gaat soms spannend.

maar had enger gemogen.

had ik teminste verwacht.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Aardig concept, maar verder vooral een tegenvaller. Slechte dialoog, matig geacteerd, pseudo-intelligent. Neh, niks bijzonders. 2,5*

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Film kon wel leuk zijn.

Het is raar maar waar dat de hele film gewoon in één kamer is opgenomen. Alleen de kleuren van de kamer veranderen zodat het lijkt alsof er meer kamers zijn, heel erg goedkoop en bizarre voor een film.

*2,5*

avatar van Halcyon

Halcyon

Zuzuu schreef:

Film kon wel leuk zijn.

Of juist heel creatief en kostenbesparend, de ideale manier om een goed idee uit te werken zonder vele Hollywood-dollars.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Halcyon schreef:

Of juist heel zielig..

avatar van stem100

stem100

Perfecte uitvoering voor een low-budget film.

Hellaas zijn er vervolgen gemaakt waarin het eea verklaard wordt.

Waarom toch????

Juist het feit dat in cube de verklaring achterwege blijft is de kracht van de film.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Leuk idee, saaie film. Slecht acteerwerk in duffe decors, maken dat ik me niet kon inleven in deze zwakke personages. Af en toe zelfs zeer onduidelijk en donker gefilmd en dat is deze keer niet goed voor de sfeer, want deze ontbreekt geheel.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Knap gemaakt, maar niet goed genoeg wat mij betreft! De film heeft toch enkele (zeer) sterke scenes die jammergenoeg de film niet konden redden!

* * 1/2 (ik twijfel tussen 2 en 3 sterren)

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Zeer goede psychologische weirde horrorfilm. Echt een verademing in de horrorwereld. Goed gespeeld, gaat op een enge manier erg diep. En zeer origineel!! In 97 waren er nog niet zoveel van dit soort films (later met Saw is dit genre wat bekender geworden) en daarom hou ik er ook rekening mee mte mijn score van 4,5.

Ik heb er echt veel plezier aan beleeft!!

avatar van Musicer

Musicer

Redelijke film. Ik kreeg echt het gevoel alsof ik er zelf inzat. Af en toe wel te donker, maar dat kon ook komen doordat ik het zag op school als projectie.

Doet me soms wat denken aan Saw, maar deze was er eerder.

avatar van veron35

veron35

Erg goede low budged film. Redelijk geacteerd, maar vooral erg orgineel en een erg goed verhaal.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Verassend goede Cult klassieker die zich onderscheid door de orginaliteit.

De Cube zorgt bij elke ruimte weer voor bloedstollende momenten en een constante claustofobische sfeer.

4****

ps: De volgende delen, en vooral het laatste deel waarin iedereen er achter komt hoe het nu in elkaar zit, zijn niet aan te raden.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een erg orginele thriller, met een claustrofobische en donkere sfeer. goed gefilmd, en een geloofwaardige cast. bij elke kamer wat ze openen, krijg je een onderhuids gevoel. de kubus is een origineel gegeven, die goed uitgewerkt is. een dikke 4,5 sterren.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Supervette film. The Cube is heel origineel en elke keer als ik hem zie blijf ik het een lijpe film vinden. Jammer dat de vervolgen zo slecht zijn.. Maar voor deze film 4 sterren!

avatar van kenjy

kenjy

Ik vond hem een tamelijke tegenvaller, en zeker geen vergelijking met '' house of 9 of saw"", cube is een film die zijn eige methode heeft en zijn eige verhaal. Ho 9 gaat over 9 mensen die elkaar moeten vermoorden om er uit te graken. Cube gaat over een uitweg zoeken door samen te werken. Ik vind cube een film die volgens mij te snel in elkaar is gestoken, gewoon omdat hij niet veel onverwachte stukken brengt en ook niet erg boeit.

Leuk verhaal, slecht geacteerd en verder was het allemaal wel vermakend. 3*

avatar van gmx

gmx

Poisonthewell schreef:

Goed samengevat.

avatar van soom

soom

Degelijke film. Lijkt natuurlijk wel op Saw, alleen vind ik Cube ietsje minder. Heeft minder om het lijf, hoewel er wel een dergelijke spanning te merken is. Had wel iets meer mogen zijn.

avatar van Wassup !

Wassup !

Vooral een erg vernieuwende film, maar als ik zou moeten kiezen tussen Saw of deze Cube, dan was het zeker weten Saw! De film heeft een laag budget (dat kon je wel een beetje zien aan de valstrikken), maar het acteren was goed, spanning valt mee, de valstrikken gemiddeld. Gewoon eens leuk om tussendoor te bekijken. Cijfer: 3***!

avatar van zjandannybob

zjandannybob

ik vond deze film echt sterk overkomen hij begint al meteen goed. moet ook zeggen dat ik wel hoge verwachtingen van deze film had, omdat er vaak naar verwezen werd bij andere films van dit genre.

het is inderdaad jammer, dat er wat weinig bloederige scenes in voor komen, maar het is ook een thriller dus was te verwachten...

4* benieuwd naar 2 en 3 deze ga ik komende week kijken;)

avatar van grovonion

grovonion

soom schreef:

Even niet vergeten melden dat Cube 8jaar ouder is!

avatar van soom

soom

grovonion schreef:

Even niet vergeten melden dat Cube 8jaar ouder is!

Ghehe. Dan hebben de scriptschrijvers van Saw naar Cube gekeken. Maar je hebt gelijk. Ik had niet naar het jaar gekeken. Maar goed, dat gezegd hebbende..

avatar van Hando

Hando

Ik vind Saw hier niet op lijken. De enige overeenkomst is dat ze tegen hun wil zijn opgesloten. Dat is toch echt te weinig om te spreken van inspiratie of jatwerk. Saw 2 lijkt wel veel meer op cube.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Bizarre film dit, heb 'm een paar jaar geleden gezien op tv. Inderdaad overduidelijk low-budget (als set hadden ze eigenlijk maar 1 kubusvormige ruimte nodig waarvan de kleur van het licht steeds veranderd kon worden), maar ik vond het acteerwerk best aardig.

Het stukje in het begin is echt mooi: die franse gevangene die al meerdere keren is uitgebroken denkt even te weten hoe hij de rest eruit krijgt, maar dan gaat het mis "merde!" en wordt zijn schedel uitgehold door bijtend zuur.......... .

Voor de originaliteit en omdat ik me prima vermaakt heb: 3.0 **

avatar van xenne

xenne

leuk idee (voor z'n tijd wellicht nog veel origineler dan ie nu is), maar kon me toch niet echt boeien, komt vooral door de heel matige cast en de vele oninteressante dialogen. ik vond het ook niet echt spannend, duidelijk niet mijn film........ 2½