• 9.378.724 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 juli 1998

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube

"Don't look for a reason... Look for a way out."

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

avatar van murtcelP

murtcelP

Een minimaal verhaal maar een geweldig idee!

De boobytraps zijn geniaal en erg goed in beeld gebracht. De film is constant spannend en brengt wiskunde op een leuke manier! ****

avatar van Halcyon

Halcyon

murtcelP schreef:

De film is constant spannend en brengt wiskunde op een leuke manier! ****

Moet je "Pi" ook maar eens kijken .

avatar van frank the tank

frank the tank

Halcyon schreef:

Moet je "Pi" ook maar eens kijken .

zeker als je deze film goed vind moet je Pi ook kijken! vond dit een mooie film met dat wiskundige gedoe

avatar van koho

koho

Tsja, ik ben er bij in slaap gevallen (na 50 minuten ging het mis) en dat heb ik bijna nooit bij films kijken. Staat die hele Cube nu voor een tussenstation tussen leven en hiernamaals? Dat haalde ik eruit, maar ja, ik heb dan ook een stuk snurkend gemist, dus een helder oordeel kan ik niet geven en ik stem dan ook maar niet. En trouwens, als de lieden in de Cube dood zijn, wat gebeurt er dan met ze als ze nog eens doodgaan in de film hetgeen met vrijwel iedereen gebeurt. Dus let niet op mijn door slaap benevelde idee erover

Maar het was dus geen film die me mega kon boeien, anders was ik niet in slaap gevallen. Kan me overigens wel voorstellen dat mensen dit soort films goed vinden maar het is niet echt mijn ding. Aparte setting, dat wel.

avatar van dafoefan

dafoefan

Een erg matige film.

Het verhaal is opzich wel aardig, maar er is erg slecht en niet overtuigend geacteerd.

Wat ik erg irritant vond was dat die autistische jongen steeds zo aan het schreeuwen was.

Wat ik zo vreemd vond bij die jongen, is dat hij eerst een beetje een domme indruk geeft, en dat hij later de wiskundige-professional is

Knisper

Uhmm... hij is een autistische jongen, heeft duidelijk ook andere psychisch problemen. Dat iemand zulke problemen heeft, betekent niet dat hij nergens anders talent voor heeft.

Hoog begaafde mensen die goed zijn in wiskunde geven soms ook een andere indruk.

avatar van Wiese

Wiese

Interessante en boeiende film, verveeld geen moment. Die schreeuwende jongen was inderdaad wel storend. Toch heb ik het idee dat ze meer van de film hadden kunnen maken. 4 sterretjes van mij!

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

te donker gefilmd, je zag heel weinig, en het hoe en waarom in de film zoals het onstaaan van de cube is helemaal niet duidelijk. Het gschreeuw van die gehandicapte man begon naar mate de film behoorlijk te irriteren. De horror effecten waren matig.

NeoTheXerox schreef:

Moet een film nou echt altijd helemaal uitgespeld worden? Ik vond het juist een verademing dat deze film eindelijk eens niet alles hoefde uit te leggen en te verklaren.

avatar van Rua

Rua

NeoTheXerox schreef:

Heb net de DVD Box gekocht en deze als eerste gekeken en heb me inderdaad geërgerd aan de slechte kwaliteit, veel te donker, terwijl de trailer die op dezelfde DVD staat wel goed is qua beeld, echt heel veel verschil!

De film zelf vond ik wel intrigerend, en af en toe lekker smerig. En als het beeld beter was geweest had het er allemaal ook nog goed uitgezien.

Maar had ook wel een beetje het idee dat ze er veel meer uit hadden kunnen halen. Het idee vond ik goed, de uitwerking wat minder. Toch wel een 3.5*

avatar van Hando

Hando

Knisper schreef:

Bovenal is het juist de bedoeling dat je het niet snapt. De cube is namelijk een afspiegeling van de maatschappij, die zo complex dat je ook geen volledig overzicht hebt op wat het nou eigenlijk is. "Er is geen complot' 'niemand ziet het geheel'. Belangrijke dialoog was dat in de film.

avatar van beegie

beegie

De koop dvd is echt heel erg donker. Heb ook nog een Scandinavische versie en die is stukken duidelijker alleen geen nederlandse ondertiteling.

verder een geweldige film.5*

avatar van Mescaline

Mescaline

3,5 sterren lekker spannend.

Alleen erg onduidelijk opgenomen en er kon meer actie in het verhaal. einde was beetje afgezaagd...

avatar van Rien

Rien

Check eens de 1ste 10 min van deze film tot 2x aan toe noemen ze elkaar bij naam terwijl ze zich nooit voorgesteld hebben :S of heb ik een versie waar uit geknipt is

avatar van darkcity

darkcity

Rien schreef:

Als je een beetje opgelet hebt zie je dat ze naambordjes dragen
Heb jij waarschijnlijk de versie gezien waarbij ze de shots van de naamplaatjes eruit hebben geknipt haha

avatar van Rien

Rien

trip, is me helemaal ontgaan

avatar van kleez

kleez

heb m al heeeeeeeeeeel lang geleden gezien, vond het

einde toen wat vaag!! Voor de rest opzich wel een

spannende film

melanie178

Heb deze film jaaaaaren geleden eens gezien maar hij is wel altijd blijven hangen. Ik heb m gisteren gekocht en gisteravond bekeken, en ik moet zeggen dat ik er weer van heb genoten. Lekker spannend op z'n tijd de scenes in die kamer waar ze geen geluid mochten maken waren erg spannend

Wat vreselijk jammer dat die irritante politie-agent niet eerder doodgaat zeg pfft

Al met met al 3,5 *

Is deel 2 overigens ook de moeite waard of niet? Heb deel 2 nog nooit gezien

Chr!Zzle schreef:

Oke oke

bedankt dan

ja ik had zo'n film toen gezien maar toen was ik niet helemaal helder

maar hij boeide me wel en ik weet de titel niet meer maar ja

even verder zoeken

Probeer "House of 9" eens met Dennis Hopper

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Nadat je deze film hebt gezien weet je zeker dat de makers van Saw 2 goed naar deze film hebben gekeken. De film begint goed, maar laadt zich langzamerhand verleiden tot een typische triller. De politie-agent die op het einde terugkwam vond ik zeer jammer. Beter was geweest als hij gewoon bij zijn zinnen was gebleven. De moorden trokken mij immers het minst.

Daarnaast vond ik de Special Effects niet goed, maar echt irritant vond ik het niet. De slechte belichting past in mijn inziens goed bij de sfeer van de film.

melanie178

Wat is de overeenkomst tussen Saw II en The Cube dan?

Ik vat het ff niet

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Nauw dat je opgesloten zit met verschillende meerdere personen in kamers, de vallen, eentje die de andere begint uit de moorden etc...

melanie178

In de SAW films krijgen de slachtoffers de kans om te ontsnappen. Er wordt ook uitgelegd hoe ze dat zouden moeten doen....of ze daartoe bereid zijn is dan hun eigen keus

In Cube weet niemand waarom hij/zij in de Cube is, er zijn geen aanwijzingen achter gelaten, en het feit dat ze elkaar uiteindelijk beginnen af te maken heeft ook weinig met SAW te maken. Er zijn zo verschrikkelijk veel films waarin mensen uit wanhoop elkaar ineens gaan afmaken.....sorry ben het niet met je eens.....

Tun-89

Ik vond het niet zo'n sterke Thriller eigenlijk.
er werd niet verteld, waaróm nou juist deze mensen daar vast kwamen te zitten, er werd niet verteld hoe die cube in elkaar zat, en het eindigde ook zo simpel.
Ik vond het een beetje vaag.
en dan van al die mensen wie er in zaten, is alleen die geestelijk gehandicapte jongen naar buiten gekomen, en een paar andere slaan mekaar de hersens in.
Ik vond het wel vreemd dat die jongen geestelijk gehandicapt is, maar daarna weet hij alle wiskundige formules op te lossen.
Er zaten wel spannende stukjes in.
Het acteerwerk vond ik matig.
Ik vond dat de film iets te donker was gefilmd, ik zag bijna niets alleen ma zwart.
En jammer dat je niets van de ontvoering, of over de mensen zelf heb kunnen zien.
En dat er geen gedachte zit achter de kubus ben ik het niet mee eens, want hij is gemaakt, hij is ergens neer gezet, en de mensen zijn er niet uit hun zelf ingekomen, en er zitten boobytraps in. Dus er zit degelijk wel een brein achter.
ik vond het irritant dat de politie agent ineens van houding ging veranderen, en dat hij agresief werd etc.
ik las dat dit een remake is van The Cube van
Jim Hensons uit 1969.
Waarom is die nog niet toegevoegd op MM?

Geen top film, wel vermakelijk. 2,5*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Tun-89 schreef:

Dat bestaat in het echt ook, komt ook naar voren in bv. Rain Man.

Tun-89 schreef:

Geen top film, wel vermakelijk.

Mee eens, ik geef het een nipte 3

Tun-89

oh is wel appart dan. is het zo dat ze geesetlijk gehandicapt zijn en een gave hebben maar er eigenlijk niets mee doen? wist ik helemaal niet, interessant.

avatar van Fikret8

Fikret8

Cube Zero al gezien Tun-89? Daar wordt het namelijk allemaal in verklaard.

Nee ik was van plan na Cube, Cube 2: Hypercube te kijken

en dan Cube Zero. Dan moet ik dat maar eens gaan

doen

Knisper

Cube Zero is overigens wel van andere makers dan Cube en geeft zodoende niet de gedachten van de mensen achter deze film. Het verklaart dus eigenlijk helemaal niks.

Tun-89

Oh maar Fikret8 zegt dat in Cube Zero alles word verklaard? Ik heb 'm niet gezien dus ga op jullie woord af Ik ga hem wel kijken omdat ik ze alle 3 graag wil zien. Maar had het fijn gevonden als het ook een beetje verklaard werd.