• 9.378.596 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 juli 1998

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube

"Don't look for a reason... Look for a way out."

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

avatar van BlueSword

BlueSword

Niqk schreef:
hmmm nee... beetje voorspelbaar, ik wist wel dat die agent hem op den duur toch wel ging flippen, wel cliché dat de gehandicapte het overleeft.

wat maakt het uit, wie het er dan moeten overleven?

avatar van Niqk

Niqk

ik vind het gewoon een grappig detail dat al die mensen zo gedreven zijn om te ontsnappen, en net die gene die er geen flauw benul van heeft ontsnapt.

avatar van IcU

IcU

Teleurstellende film. Ik vond hem nogal vervelend om naar te kijken. Ik vond de kleuren niet goed in elkaar overlopen, wat raar is in de tijd van de dvd. Maargoed, het verhaaltje is niet vernieuwend. Redelijke gore, maar te weinig spanning. 2½*

IcU schreef:

Maargoed, het verhaaltje is niet vernieuwend.

Hoezo niet?

Naomi Watts

Dubieus statement imo, als Cube iets is dan is het wel vernieuwend.

Het is nota bene een soort van remake.

Van?

avatar van NKyou

NKyou

Vrij oude quote, maar geeft wel antwoord op je vraag.

Halcyon schreef:

Cube is in feite een remake van een gelijknamige TV-uitzending uit '69 http://www.imdb.com/title/tt0291118/.

En in de Twilight Zone zit een aflevering die precies hetzelfde is.

NKyou schreef:

Vrij oude quote, maar geeft wel antwoord op je vraag.

Ja ok, maar hier gaat het om een soort van remake. Het is niet dat dit concept al in eerdere films is gebruikt, dus in principe is het verhaal nog wel origineel.

Naomi Watts schreef:

Dubieus statement imo, als Cube iets is dan is het wel vernieuwend.

Dat vond ik toch ook...

Naomi Watts

Jij wel, IcU niet. Terwijl meneer genoeg films in zijn top 10 heeft staan die ook geen vernieuwend verhaaltje hebben.

Eerder gedaan ok maar in een film nog redelijk vernieuwend naar mijn mening. Ik betwijfel ook of IcU die desbetreffende twilight zone aflevering heeft gezien of The Cube heeft gezien.

Naomi Watts schreef:

Jij wel, IcU niet.

Ik bevestigde gewoon maar even .

Maar kom, laten we nu niet mekaars top 10 gaan aanvallen, want dat is een eindeloze discussie.

avatar van IcU

IcU

Ok, mischien had ik het verkeerd verwoord. In deze tijd is het niet echt 'vernieuwend'. Er zijn nu genoeg films gemaakt met ongeveer het zelfde concept (wakker worden in een kamer, verschillende vreemde mensen, geen idee hoe de mensen er gekomen zijn) Aangezien ik van die films al iets gezien had, is deze nú niet meer vernieuwend, voor mij in ieder geval. Dat is wat ik er mee bedoelde.

En Naomi; een uitleg van mijn top 10 staat nog in een of ander topic. Want gisteren mankeerde er ook al iets aan mijn top 10 volgens u.

avatar van justR

justR

steen goeie film moet ik nog steeds een keertje kopen

4,5 sterren

avatar van Waku

Waku

Verrassende en claustrofobierijke horror/thriller.

Een benauwende nachtmerrie in een kubus vol nare verrassingen.

Eng wordt het nergens maar de film heeft een aantal smerige verrassingen in petto.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Beter dan verwacht. Vond hem eigenlijk toch wel best vergelijkbaar met Saw. De mensen hadden toch wel iets meer emotioneler kunnen zijn...

avatar van newG

newG

Deze viel mee maar er zijn betere, zoals zijn vervolg. Die acteurs waren ook beter en het verhaal was niet zo eenzijdig. Maar op zich valt deze film best mee. 2,5* omdat hij niet slecht is maar er zijn toch betere

avatar van Gothepica

• 1994 stemmen

Wat een goede film zeg! Ben heel blij dat ik hem eindelijk gekeken heb! 4,5*

avatar van suzynatascha

suzynatascha

Ik vond deze film zeker doe moeite waard. Ik had toevallig een review over deze film gelezen en heb die dan gehuurd. 'k Was best verrast over de hele verhaallijn, 't was heel spannend.

De acteurs/actrices vond ik minder goed, maar het spannend verhaal maakte alles goed eigenlijk.

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

Is dit die film dat mensen wakker worden een spel moeten spelen voor wie het laatse leeft die wint

en de winnaar krijg een tas met geld en gaat naar een andere kamer?

Halcyon

Niet helemaal. Mensen worden inderdaad wakker in een kamer en het spel dat ze moeten spelen is doodgewoon "overleven", aangezien de Cube vol boobytraps zit. De "winnaar" is dus degene die overleeft, maar dat van die tas met geld zal wel in een andere film geweest zijn .

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

Oke oke

bedankt dan

ja ik had zo'n film toen gezien maar toen was ik niet helemaal helder

maar hij boeide me wel en ik weet de titel niet meer maar ja

even verder zoeken

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

GerwinF schreef:

Het is een tv aflevering dus ik denk ook legaal om zo te plaatsen, zoniet dan haal ik de link meteen weg:

Mijn dank is groot.

avatar van Eigenwijs

Eigenwijs

orbit schreef:
De eerste keer was ik best geboeid door deze film, maar bij herkijken vond ik hem toch erg flauw.. vooral die standaard karakters die zwarte action jackson, de bijdehand, de heldhaftige chick, een of andere rain man die natuurlijk goed is met cijfers... Ondanks de setting toch redelijk abc actiethrillertje.

Misschien zijn ze wel om die reden samen in 1 kamer gezet.

avatar van Eigenwijs

Eigenwijs

Zoals Ray Mears altijd al zegt: "als je verdwaalt, blijf waar je bent, bij je voertuig, ga niet opzoek naar hulp"

Deze raad hadden die gasten in Cube ook moeten volgen.

Het verhaal zelf is natuurlijk zeer slim, het is een open begin/einde. Met al dit soort films;

The I inside, Butterfly Effect, Cube, Jacobs Ladder

Ze zijn interessant om te kijken maar ze roepen discussie op en creeren theorieen waar zelfs de schrijver nog wat van kan leren. 1 regisseur boekt succes met open eindes, de volgende maakt van zijn writersblock tot een kassucces en daarmee van zijn film gewoon een virtuele Sudoku puzzel. Het zijn de pulp fictions en memento's van het paranormale hiaat in de filmwereld. Dit MOET ons wel uitlokken tot exsistentialistische verbaliteit en achterklap die grenst aan rabies tot in den eeuwigheid.

Het is dat mensen zich blijkbaar even goed voelen bij open eindes als bij goedaflopende verhalen, anders zou niemand deze pulp kopen! Dat 2 dagen lang nadenken over het plot en grondslag zal wel een soort sadomasochistische tortuur zijn die dat gevoel van eind goed al goed moet compenseren dan wel overstijgen.

goed gegeven, slechte acteurs, leuke film. Echt waar

avatar van Haaf

Haaf

Intelligente film. Geweldig hoe je met beperkte middelen zo een geweldig product kan neerzetten.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Lekkere vermakkelijke film.

Soms redelijk ingewikkeld, en de personages waren opzich wel leuk maar eigenlijk best standaart.

Ook vond ik het persoonlijk niet geheel een nieuw verhaal, maar toch leuk in elkaar gezet.

avatar van Sagittarius

Sagittarius

Het is absoluut geen top film. Acteerwerk een beetje suf. Maar de 1e keer dat ik hem ging kijken wist het me wel een beetje te boeien. Klein beetje langdradig is die ook wel. Maar toch geef ik die film een 4. Dat hebben ze te denken aan de goede sound. Als je met dolby surround het geluid richting het maximum gooit, dan heb je wel wat schrik momenten. Dus vandaar dat ene extra puntje.