• 9.374.369 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 juli 1998

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube

"Don't look for a reason... Look for a way out."

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

avatar van Jordy

Jordy

Erg goede film. Het lage budget zorgt ervoor dat ongeveer de hele film zich in dezelfde ruimte afspeelt, wat een geweldig claustrofobisch effect oplevert. Het verhaal is goed, de onbekende acteurs doen het erg goed, 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Idd heel erg knap gemaakt en nog spannend ook .Wel beetje voorspelbaar.

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze film zagen we een paar jaar geleden als eerste op de All Night Horror Show. Die gast in het begin lijkt net Jaap Stam

avatar van FilmProf

FilmProf

Hele goeie doordachte film. Niet iedereen houdt hier van denk ik, er zitten nogal wat achterliggende gedachten in deze film..

avatar van aburefan

aburefan

spannende en intelligente film.

avatar van The Flying Duck

The Flying Duck

mooie, goedkope film, die ondanks een beetje eentonigheid toch zeer vlot kijkt. mooi acteerwerk

3.5 sterren

avatar van Ramon K

Ramon K

Een intelligent script en prachtige effects zorgen voor een hele fijne kijkervaring. Alleen jammer dat de slechte cast de film niet tot een eenzame hoogte kan tillen. 3,5 sterren.

avatar van sydney

sydney

Hoe kon ik deze film vergeten te waarderen. Ik heb hem maar 1 keer gezien, maar behoort wel tot mijn favorieten.

5 sterren *****

avatar van spacemangraig

spacemangraig

echt een hele enge film

avatar van tovenaar

tovenaar

Zeer goede film, ik baalde alleen echt van die ene kerel, die op het laatst het feestje gaat verpesten voor onze Nicole de Boer!

avatar van Macmanus

Macmanus

Vond hem wel meevallen.

Het acteren is echt waardeloos pfff die negger is echt super slecht, en de oude vrouw ook, en de rest is wel redelijk niet super.

En het verhaal was wel spannend gewoon vermaak.

Alleen waarom kwamen ze in die kubus, dat snap ik niet.

avatar van Vyvre

Vyvre

Vond hem wel meevallen.

Vind dat je voor een film met dit budget (365,000 canadese dollars) niet echt moet klagen over het acteerwerk . Tuurlijk is het niet te vergelijken met de hollywood-blockbusters..maar dat is het budget ook niet.

Alleen waarom kwamen ze in die kubus, dat snap ik niet.

Wordt in het begin van de film uitgelegd meen ik. Het is een mislukt project van de overheid, en als expiriment hebben ze er mensen ingestopt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja maar je kunt echt wel wat beters vinden, want er zijn genoeg mensen in Amerika die willen doorbreken, en dus niet veel hoeft te betalen, o ja dat was ik even vergeten dat ze dat hadden uitgelegt.

avatar van Yak

Yak

Zo'n verantwoording van de regisseur had van mij niet eens gehoeven. Ik kon prima leven met het surrealistische idee dat de mensen gewoon in de kubus waren, zonder historiën vooraf. Maar ik hou dan ook van films met een zeker mysterie.

avatar van sydney

sydney

Nicole de Boer rules!!!

avatar van Rascal

Rascal

Spannende intelligente film.

Het bewijst dat de mens eigenlijk dom is en hoe lelijk ze kunnen worden in zo'n situatie. Ze waren dan wel op elkaar afgestemd, maar als ze gewoon vanaf het begin bij het startpunt waren gebleven, hadden ze het allemaal overleefd (dit zou de film overigens nie ten goede doen, haha).

De mens zoekt teveel omwegen die er nie hoeven te zijn. Dat is mijn visie van heel het experiment "cube".

avatar van Mik

Mik

Dan heb je het volgens mij goed begrepen

avatar van maximus

maximus

Vrij aparte film maar zit vrij goed in elkaar

avatar van gimli f

gimli f

Lijkt me echt een goede film, al kan ik me herinneren dat ik een soortgelijk verhaal ergens van ken, van al weekends vroeger dat er elk weekend horrorfilms en thrillers op tv waren...

Misschien heb ik deze film dan toch wel gezien...

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Aparte film , kazan was goed !

Hans?

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Nee David Copperfield ... ik bedoel de autist in de cube , die heet bij toeval ook Kazan

BoordAppel

O, kon ik me nie meer herrineren. Maar autisten zijn altijd leuk.

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Kan hier kort zijn. Moet je gewoon zien. Is anders een gebrek aan je (film)opvoeding . 5 sterren!!!!!

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Een gebrek aan filmopvoeding? Je gaat me toch niet vertellen dat je dit onbenullige thrillertje van filmhistorische waarde acht?

BoordAppel

Onbenullig thrillertje? Ik ken weinig films die met zo weinig decor en zon laag budget zo veel spanning weten te creeren. Maar t zal wel niet echt van filmhistorische waarde zijn. Maar dat zijn maar weinig films.

avatar van Jos2

Jos2

Uitgezet na 5 minuten.

Dan heb je wat gemist.

avatar van GerwinF

GerwinF

BoordAppel schreef:

Beter kan het niet gezegd worden!

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

[reactie op bericht van BoordAppel]

Oh, het was wel een spannend filmpje, maar dat maakt 'm nog niet bijzonder - laat staan belangrijk voor 'filmopvoeding'. Het feit dat deze film een laag budget en goedkope decors gebruikte is op zich ook niets noemenswaardigs trouwens - het gaat uiteindelijk om eindresultaat, niet om de prestatie van het maken.