• 9.378.523 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 juli 1998

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube

"Don't look for a reason... Look for a way out."

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

Geweldige tv-reeks met allemaal van dit soort verhaaltjes, maar dan in een half uur.

Die z'n inspiratie weer elders vandaan heeft, maar daar is kos dan weer wat te jong voor

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

kos schreef:

Kan niet mis zijn:-).Van welk jaar is dat?

En OH: ik weet het niet. Dit verhaal is iig zowat identiek aan een bepaalde aflevering. Saw heeft vooral het einde en de premisse uit een aflevering gehaald, maar wat anders uitgewerkt.

Halcyon

Cube is in feite een remake van een gelijknamige TV-uitzending uit '69 http://www.imdb.com/title/tt0291118/.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

flipsen schreef:

Geef mij eens één reden waarom een film realistisch moet zijn? Dat hoeft niet met films.

Hoe hadden ze die gigantische cubus anders uit kunnen leggen? Aliens? The Government? The millitary industrial complex? Een rijke gozer die graag spelletjes speelt? Nee, met zo'n soort uitleg wordt een film pas realistisch.... not.

Die cubus staat gewoon symbool voor iets en het is juist de bedoeling dat die cubus nauwelijks gekoppeld is aan de "echte" wereld.

Daar heb je inderdaad gelijk in, een verklaring zou het nog onwaarschijnlijker maken. Desalniettemin vind ik het einde onbevredigend.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Verrassend goede film, het uitgangspunt is origineel en wordt ook verder goed uitgewerkt. De sfeer blijft mysterieus en de achterliggende gedachte van de film is ook mooi. Het enige grote minpunt was dat de acteurs niet zo best waren, vooral het wiskundige meisje vond ik zeer ongeloofwaardig overkomen. Dit kost Cube een 0,5 ster in mijn beoordeling.

avatar van Berty

Berty

saw II heeft wel wat van deze film... ik vond hem goed

3,5 punten van berty

Berty schreef:

saw II heeft wel wat van deze film... ik vond hem goed

3,5 punten van berty

Eindelijk iemand die opmerkt dat Saw op Cube is geïnspireerd.

avatar van jolijn!

jolijn!

Ik ging deze film kijken nadat iemand me had gezegd dat het een hele goede film was, hij viel een beetje tegen.. Maar het idee is wel leuk..

avatar van mrjoost

mrjoost

Meisje vond ik irritant en ongeloofwaardig met haar constante 'geduh' en de acteerprestaties waren van meerderen niet echt al te best.

Het verhaal is een beetje vergezocht maar wel origineel met zo`n kubus (niet dat je zoveel verhalen over een kubus kan maken, maar toch).

Ik vond het wél zeker het kijken waard. In de hele film zit spanning en ik wilde constant tijdens de film al weten hoe het af zou lopen zodat ik zou weten wie en waarom, jammer voor mij, want het einde vind ik niet bepaald af.

avatar van NKyou

NKyou

mrjoost schreef:

lol

Vind saw zeker na het zien van cube een beetje een rip off. zeker saw II is zo'n beetje identiek qua personages...

Spanning zit er zeker in en het blijft ook gedurende de hele film aanhouden. Wel een aardige film die er iig voor zorgt dat saw wat lager krijgt

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Het idee is natuurlijk geweldig, het lokt je als leek voor 100%. De uitwerking is niet helemaal gladjes verlopen. Het acteerwerk is natuurlijk slecht, dit wordt nog vebloemd door de film zelf. Wanneer het een serieus drama was dat aankwam op de dialogen Maargoed, daar is het de film niet voor, dus accepteer je dat. Je mist het ook niet heel erg, want de aandacht wordt op het principe, en als je er verder vanaf staat, het decor gevestigd. Dit wil ik allemaal best accepteren, maar één ding vind ik dan weer zo jammer: dat die neger aan het eind tóch nog terugkeert. Dat maakt het dan weer zo naar. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij flipt, en daardoor zichzelf én de rest in gevaar brengt en dat er dan zo'n situatie onstaat als in de film gebeurde, dat je van elkaar af probeert te geraken. Maar dan is hij weg, laat het daar dan ook bij. No way dat hij dat in zijn eentje kan redden, heel erg zuur als liefhebber dat hij dan toch terugkeert. Dat het eind onbekend blijft is juist wel een pluspunt, je moet er niet aan denken dat wanneer die autist eruit komt, ze zeggen: "Kijk maar even in die camere, je zit in candid camera"

Idee subliem, uitwerking redelijk. Beoordeling: 3.5*

avatar van BlueSword

BlueSword

Ziggy007 schreef:

"Kijk maar even in die camere, je zit in candid camera"

haha zou toch wel erg komisch zijn geweest.

avatar van otherfool

otherfool

Ziggy007 schreef:

Idee subliem, uitwerking redelijk. Beoordeling: 3.5*

Kan ik me in vinden. Echt een erg goed idee en met een beperkt budget te realiseren. Het acteerwerk is soms niet om aan te gluren (m.n. Holloway) en iets meer antwoorden had ik toch eigenlijk wel prettig gevonden, maar de film nodigt wel erg uit de vervolgen te kijken.

3,5*.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Zijn er vervolgen?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Cube 2

Cube Zero, als ik het goed heb.

avatar van stan

1e film is goed

2e film is matig

3e film is goed

Halcyon

Cube Zero moet je meer zien als een prequel, hoewel die later gemaakt is.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Die wil ik wel zien

geregiseerd door Jim Henson

COOL

Weet iemand waar ik deze kan krijgen?

avatar van otherfool

otherfool

Halcyon schreef:

Cube Zero moet je meer zien als een prequel, hoewel die later gemaakt is.

Is een prequel niet altijd later gemaakt?

otherfool schreef:

Is een prequel niet altijd later gemaakt?

Haha, is dat zo? Zou kunnen...

avatar van Herisson

Herisson

Had op het eind nog even verwacht dat de autist achter het hele plan zat....

avatar van finaldestiny

finaldestiny

Halcyon schreef:

Eindelijk iemand die opmerkt dat Saw op Cube is geïnspireerd.

ben het hier ook helemaal mee eens.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik vind deze film wel mooi gemaakt. Heel bizar.....na afloop moest ik er nog aan denken dus dat zegt dan wel wat over de impact van de film. Ik vind het verhaal, het idee super bedacht. Heel origineel, het acteerwerk, de uitwerking vind ik niet echt spectaculair te noemen maar zeker ook niet echt slecht. De spanning voelde ik wel gedurende de film ik wilde echt weten hoe het zou aflopen.

Ik geef ***-sterren

avatar van GerwinF

GerwinF

Drs. DAJA schreef:

Die wil ik wel zien

geregiseerd door Jim Henson

COOL

Weet iemand waar ik deze kan krijgen?

Het is een tv aflevering dus ik denk ook legaal om zo te plaatsen, zoniet dan haal ik de link meteen weg:

Halcyon

Bedankt! Morgen eens bekijken.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

De eerste keer was ik best geboeid door deze film, maar bij herkijken vond ik hem toch erg flauw.. vooral die standaard karakters die zwarte action jackson, de bijdehand, de heldhaftige chick, een of andere rain man die natuurlijk goed is met cijfers... Ondanks de setting toch redelijk abc actiethrillertje.

avatar van Tideman

Tideman

Voorspelbare film eigenlijk. Was niet erg geboeid onder het kijken. Viel een beetje tegen dus.

avatar van Niqk

Niqk

hmmm nee... beetje voorspelbaar, ik wist wel dat die agent hem op den duur toch wel ging flippen, wel cliché dat de gehandicapte het overleeft.