Cube (1997)
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 11 juli 1998
Bekijk via CANAL+
Plot Cube
"Don't look for a reason... Look for a way out."
Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.
Geweldige tv-reeks met allemaal van dit soort verhaaltjes, maar dan in een half uur.
Die z'n inspiratie weer elders vandaan heeft, maar daar is kos dan weer wat te jong voor
Dead01
- 1977 stemmen
Kan niet mis zijn:-).Van welk jaar is dat?
En OH: ik weet het niet. Dit verhaal is iig zowat identiek aan een bepaalde aflevering. Saw heeft vooral het einde en de premisse uit een aflevering gehaald, maar wat anders uitgewerkt.
Halcyon
Cube is in feite een remake van een gelijknamige TV-uitzending uit '69 http://www.imdb.com/title/tt0291118/.
Drs. DAJA
Geef mij eens één reden waarom een film realistisch moet zijn? Dat hoeft niet met films.
Hoe hadden ze die gigantische cubus anders uit kunnen leggen? Aliens? The Government? The millitary industrial complex? Een rijke gozer die graag spelletjes speelt? Nee, met zo'n soort uitleg wordt een film pas realistisch.... not.
Die cubus staat gewoon symbool voor iets en het is juist de bedoeling dat die cubus nauwelijks gekoppeld is aan de "echte" wereld.
Daar heb je inderdaad gelijk in, een verklaring zou het nog onwaarschijnlijker maken. Desalniettemin vind ik het einde onbevredigend.
boerenpummel
Verrassend goede film, het uitgangspunt is origineel en wordt ook verder goed uitgewerkt. De sfeer blijft mysterieus en de achterliggende gedachte van de film is ook mooi. Het enige grote minpunt was dat de acteurs niet zo best waren, vooral het wiskundige meisje vond ik zeer ongeloofwaardig overkomen. Dit kost Cube een 0,5 ster in mijn beoordeling.
Berty
saw II heeft wel wat van deze film...
ik vond hem goed
3,5 punten van berty
jolijn!
Ik ging deze film kijken nadat iemand me had gezegd dat het een hele goede film was, hij viel een beetje tegen.. Maar het idee is wel leuk..
mrjoost
Meisje vond ik irritant en ongeloofwaardig met haar constante 'geduh' en de acteerprestaties waren van meerderen niet echt al te best.
Het verhaal is een beetje vergezocht maar wel origineel met zo`n kubus (niet dat je zoveel verhalen over een kubus kan maken, maar toch).
Ik vond het wél zeker het kijken waard. In de hele film zit spanning en ik wilde constant tijdens de film al weten hoe het af zou lopen zodat ik zou weten wie en waarom, jammer voor mij, want het einde vind ik niet bepaald af.
NKyou
lol
Vind saw zeker na het zien van cube een beetje een rip off. zeker saw II is zo'n beetje identiek qua personages...
Spanning zit er zeker in en het blijft ook gedurende de hele film aanhouden. Wel een aardige film die er iig voor zorgt dat saw wat lager krijgt
Ziggy007
Het idee is natuurlijk geweldig, het lokt je als leek voor 100%. De uitwerking is niet helemaal gladjes verlopen. Het acteerwerk is natuurlijk slecht, dit wordt nog vebloemd door de film zelf. Wanneer het een serieus drama was dat aankwam op de dialogen
Maargoed, daar is het de film niet voor, dus accepteer je dat. Je mist het ook niet heel erg, want de aandacht wordt op het principe, en als je er verder vanaf staat, het decor gevestigd. Dit wil ik allemaal best accepteren, maar één ding vind ik dan weer zo jammer: dat die neger aan het eind tóch nog terugkeert. Dat maakt het dan weer zo naar. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij flipt, en daardoor zichzelf én de rest in gevaar brengt en dat er dan zo'n situatie onstaat als in de film gebeurde, dat je van elkaar af probeert te geraken. Maar dan is hij weg, laat het daar dan ook bij. No way dat hij dat in zijn eentje kan redden, heel erg zuur als liefhebber dat hij dan toch terugkeert. Dat het eind onbekend blijft is juist wel een pluspunt, je moet er niet aan denken dat wanneer die autist eruit komt, ze zeggen: "Kijk maar even in die camere, je zit in candid camera"
Idee subliem, uitwerking redelijk. Beoordeling: 3.5*
BlueSword
"Kijk maar even in die camere, je zit in candid camera"
haha zou toch wel erg komisch zijn geweest.
otherfool
Idee subliem, uitwerking redelijk. Beoordeling: 3.5*
Kan ik me in vinden. Echt een erg goed idee en met een beperkt budget te realiseren. Het acteerwerk is soms niet om aan te gluren (m.n. Holloway) en iets meer antwoorden had ik toch eigenlijk wel prettig gevonden, maar de film nodigt wel erg uit de vervolgen te kijken.
3,5*.
1e film is goed
2e film is matig
3e film is goed

Halcyon
Cube Zero moet je meer zien als een prequel, hoewel die later gemaakt is.
Drs. DAJA
Die wil ik wel zien
geregiseerd door Jim Henson
COOL
Weet iemand waar ik deze kan krijgen?
otherfool
Cube Zero moet je meer zien als een prequel, hoewel die later gemaakt is.
Is een prequel niet altijd later gemaakt?
Halcyon
Is een prequel niet altijd later gemaakt?
Haha, is dat zo? Zou kunnen...
Herisson
Had op het eind nog even verwacht dat de autist achter het hele plan zat....
finaldestiny
Eindelijk iemand die opmerkt dat Saw op Cube is geïnspireerd.
ben het hier ook helemaal mee eens.
Dennis Evahi
Ik vind deze film wel mooi gemaakt. Heel bizar.....na afloop moest ik er nog aan denken dus dat zegt dan wel wat over de impact van de film. Ik vind het verhaal, het idee super bedacht. Heel origineel, het acteerwerk, de uitwerking vind ik niet echt spectaculair te noemen maar zeker ook niet echt slecht. De spanning voelde ik wel gedurende de film ik wilde echt weten hoe het zou aflopen.
Ik geef ***-sterren
GerwinF
Die wil ik wel zien
geregiseerd door Jim Henson
COOL
Weet iemand waar ik deze kan krijgen?
Het is een tv aflevering dus ik denk ook legaal om zo te plaatsen, zoniet dan haal ik de link meteen weg:
orbit
- 12092 berichten
De eerste keer was ik best geboeid door deze film, maar bij herkijken vond ik hem toch erg flauw.. vooral die standaard karakters die zwarte action jackson, de bijdehand, de heldhaftige chick, een of andere rain man die natuurlijk goed is met cijfers... Ondanks de setting toch redelijk abc actiethrillertje.
Tideman
Voorspelbare film eigenlijk. Was niet erg geboeid onder het kijken. Viel een beetje tegen dus.
Niqk
hmmm nee... beetje voorspelbaar, ik wist wel dat die agent hem op den duur toch wel ging flippen, wel cliché dat de gehandicapte het overleeft.

Cube Zero
2004

Cube 2: Hypercube
2002

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Fight Club

Falling Down
Thriller, 1993

Das Experiment
Drama / Thriller, 2001
riddleautismeclaustrophobiamazepsychologieprime numberentrapmenttrapdoor mathematicshorrormoordbloedvergietenontsnappentrapgeweldlabyrinthsurvival horrornumberscubemechanicalindustrial