Genre: Actie / Komedie
Speelduur: 116 minuten / 134 minuten (extended edition)
Geregisseerd door: Paul Feig
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Ghostbusters
"Who you gonna call?"
Erin Gilbert, een wetenschapper aan de universiteit van Columbia, heeft samen met Abby Yates een boek geschreven genaamd "Ghosts from our Past: Both Literally and Figuratively – The Study of Paranormal Knowing". De twee hebben elkaar jaren niet gesproken maar worden bij elkaar gebracht door een man die hulp zoekt bij de bestrijding van spoken. Samen met Jillian, een collega van Abby, besluiten ze een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het vernietigen van paranormale verschijningen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ghostbusters (MusicMeter)
Ed Mulgrave
Harold Fillmore
Higgins Student
clubsport
Je ziet al in de trailer hoe flauw geforceerd en onorigineel de grappen Zijn , dan moet je toch voor het ergste vrezen .
geminy
Het origineel is een echte klassieker... als kind wel tig keer gezien.
Maar dit is gewoon een mislukt project, wat een aanfluiting.
Bijna iedere regel tekst in de film moet zo nodig een grap of grappig zijn, maar was dat totaal niet. Heb in ieder geval de hele film niemand horen lachen in de zaal. Ja, pijnlijke stiltes, zoals Fonzzz eerder schreef.
Vooral de personages Abby en Jillian... grrrr gewoonweg irritant.
Jammer hoor... met stip in de Flop 100
Marcel1971
Op zich wel jammer dat tegenwoordig vrijwel alle filmklassiekers uit mijn jeugd verknalt worden door remakes. Bah!
Walter S.
Ik vond het best een aardige film, geen hardoplachfilm, maar ik lach vrijwel nooit hardop om films. Ik vond deze film wel grappig, bij ons in de zaal werd er trouwens wel regelmatig hardop gelachen.. Hij was mooi gemaakt, zeker de finale met een gigantische geest was erg mooi gemaakt. Ik heb mij geen moment gestoord aan de hoofdrolspelers, sterker nog, ik vond het wel leuke vrouwen.
En naar Ghostbusters ga ik niet voor het geweldige verhaal of de diepere laag. Gewoon leuk vermaak, niet meer, niet minder.
En dan nog even dit (na het lezen van dit topic waarin 75% zonder de film gezien te hebben al klaar staat met het oordeel):
Och och wat een Moviemeter gejank allemaal weer. De meeste hier gaan volgens mij puur naar deze film om hun vooringenomen mening te bevestigen. Of hebben hem niet gezien maar gaan maar vast lekker veilig met de meute meehuilen in de antihype en idiote termen als pijnlijk en weet ik veel wat voor hoogdravende dramatiek in een pseudo intellectueel verhaaltje over een film stoppen. Over iets (of jezelf) te serieus nemen gesproken. Mensen die films een 0,5 geven neem ik sowieso niet serieus.
Jezelf vilmkritikus noemen en dan iets willen zeggen over humor in een film...
Die je niet hebt gezien maar die je toch een 0,5 geeft, gewoon omdat het kan.
Of die joker die hier trots komt dat ie na twee of na vijf minuten de bioscoop verlaten heeft en dan weer een 0,5 uitdeelt.
Moviemeters zit vol Comic Book Guys. Betweterige close minded snobs die om de haverklap heel hoogdravend "worst movie/actor etc. ever" typen.
Van die dingen ja, van die dingen!
- 2035 berichten
How do you call?? Ghostgirls!
Ik las als plus punt in een recensie dat de bedreiging van New York erg indrukwekkend overkomt..
Dat zou voor mij wel eens een reden kunnen zijn om hem in de de bioscoop te gaan zien.
En nu vraag ik aan de kijkers zijn jullie daar door van de stoel geblazen?
mjk87 (moderator films)
Mensen die films een 0,5 geven neem ik sowieso niet serieus.
Je hebt zelf twee films die score gegeven.
horizons
Toch heeft deze film imago probleem. De recensies zijn redelijk Oké maar veel mensen beoordelen de mensen bij voorbaat al met -1. Niet alleen op mm.
Jammer.
JacoBaco
Ik ga deze film ook puur als film beoordelen. Maar kijk, James Bond is (eventueel) een codenaam, geen persoon. Dus van mij mag de volgende Bond een vrouw zijn, een neger of een homo. Lijkt mij een heel goed idee! Maar sommige zaken moet je laten voor wat het is. Ghostbusters is een typische mannenfilm en daar moet je geen typische vrouwenfilm van maken. Doe dat maar met een vrouwelijke versie van Magic Mike.
Timothyvdmeer
Kristen Wiig en Kate Mckinnen doen het leuk McCarty doet weer haar typetje en die ben ik een beetje moe. Leslie Jones is om te janken zo slecht.
Een vent in de zaal viel zelfs in slaap... Dat zegt eigenlijk alles over deze film.
Wel leuk zijn de cameo's van de oude helden.
Walter S.
Ik neem mezelf inderdaad niet zo serieus. Maar welke films dan? Johan is geen film maar een serie. Dus dan heb ik maar één film een 0,5 gegeven en 1 film is geen films.
Er zullen best wel films (of series, die ene 0,5 was dus voor het belabberde pruikendrama over Johan Cruijff, die andere 0,5 weet ik niet meer waar die voor was. Heb je daarvoor mijn hele geschiedenis op MM uitgeplozen -zo ja, get a life- of kun je dat ergens heel snel & simpel zien? Ik ben wel benieuwd welke film ik een 0,5 heb gegeven) zijn die zo belabberd of saai of slecht geacteerd zijn dat ze daadwerkelijk een 0,5 waard zijn, maar dat zijn volgens mij geen films die de bioscoop halen. Maar er zijn hier ook mensen die doorlopend films een 0,5 of een 1 geven, daar had ik het eigenlijk over.
Walter S.
How do you call?? Ghostgirls!
En nu vraag ik aan de kijkers zijn jullie daar door van de stoel geblazen?
Van de stoel geblazen is een groot woord, maar de finale is wel mooi gemaakt en in zekere zin ook wel indrukwekkend.
- 2035 berichten
oke oke... ik ga hem misschien wel kijken..
komt die grote michelin pop er ook weer in voor ?
nee niet zeggen dat word mijn verassing maar ik hoop het wel...
egelhunter
Positief of negatief. Bij voorbaat iedereen negatief en hem nog niet gezien hebben. Ik ga hem volgende week kijken en dan beslis ik zelf wel of hij goed is of niet. Heb er wel al zin in
renzoroy
Melissa McCarthy schiet op 'Ghostbusters'-haters - FilmTotaal filmnieuws
Wat een dom mens zeg. Hoop dat het de flop van de eeuw wordt en dat ze een berg stront over zich heen gaan krijgen bij de reviews.
Inderdaad zeg, Dus als je al 27 jaar zit te wachten op deel 3, die maar steeds werd uitgesteld en uitgesteld en dan ineens komt er dan deze reboot en je bent dan teleurgesteld, dat betekent dan dat je geen vrienden hebt..?? Ik vond haar al een irritant (en lelijk) wijf en met dit soort opmerkingen wordt dat alleen maar meer.. Plus, als actrice zou je ook tegen kritiek moeten kunnen en dat kan zij blijkbaar niet... Het is niet dat we vrouwen haten, maar de ghostbusters zijn gewoon 4 dudes... Wonder Woman wordt toch ook niet ineens gespeeld door een dude?? Wat een stom wijf zeg.
Het kost werkelijk 3 klikken om te zien wie jij 0,5* hebt gegeven.
En je bericht is echt onzin. Als een film 0,5* zou verdienen, moet je deze geven. Wat jij daar ook van denkt.
Walter S.
Heb ik ook gedaan, dus dat bestrijd ik niet (geheel).
Ik heb het voornamelijk over mensen die te pas en te onpas een 0,5 geven, of mensen die een film niet gekeken hebben (of na 2 of 10 minuten vertrokken zijn) en toch heel lage cijfers geven of al bij voorbaat een film volledig met de grond gelijk maken, kun je mijn bericht onzin vinden, dit topic is er een goed voorbeeld van.
megaman
James Bond is wel degelijk een persoon (gecrëeerd door Ian Fleming) en de naam die jij noemt geeft al aan dat het om een mannelijk persoon gaat
Ghostbusters van mannen naar vrouwen is out of the question maar een langdurende filmreeks die begon in 1962, voorzien van een vrouwelijke speler is wel oke? Ik snap überhaubt niet waarom mensen hierover blijven hameren. Het blijft een gimmick, geforceerd en typisch 2016. Maak gewoon iets origineels met een vrouwelijke agente. Je weet dat je vroeger ook Charlies Angels had? Ook maar mannen doen dan? En waarom niet iets anders met vrouwen in plaats van een toch al geforceerde remake/reboot van een culthit?
JacoBaco
Voorop staat dat het beter is wanneer ze met iets origineels komen en af en toe doen ze ook een poging. Salt (2010)
Ach het is allemaal niet zo slecht als ze willen laten geloven, maar echt hoogstaand is het ook niet.
De pacing is erg vlot en voordat je er erg in hebt ben je alweer klaar met de film. Het ziet er erg gelikt uit, maar je mist toch de emotionele band met de dames, doordat de film erg platvloers is(wat ik an sich niet erg vind), maar de finale heeft daardoor wel weer weinig impact.
Heeft deze reboot bestaansrecht in de franchise? Mwoah, het mist de impact en memorabele scenes uit het origineel.....
Valt de film goed te zien wanneer je gewoon een leuke, platvloerse blockbuster wil bekijken? Jazeker, jongeren bij mij in de zaal vermaakten zich ogenschijnlijk prima mer deze film.
crise
Wat jammer dat deze remake gemaakt moest worden met bloedirritante vrouwen. Waar slaat dat op? Als je al zo gestoord bent om de mannen door vrouwen te vervangen, pak dan betere actrices. Alsof deze tegen Bill Murray op kunnen. Zal wel aan mij liggen, maar ik kan niet zo snel lachen met vrouwen als comedians. Vrouwen zijn gewoon minder goed als comedian. Daarom zijn het ook altijd mannen in comedians. Echt waardeloos om Ghostbusters zo te verpesten. Melissa McCarthy vermijd ik echt als de pest in films.
Majestics
Waarom zijn mensen verbaasd? Kwaliteit is verre van de prioriteit in de mindset van Hollywood. Alles moet ge-remaked worden, alles moet een sequel krijgen. Gooi er een paar kinderachtige grappen in, maak de trailer vet en lok zoveel mogelijk mensen als maar kan. Geld, geld geld.
Ik weiger dit soort films te bezoeken.
Ja was ik maar zo verstandig, ik heb hem net gezien en ik heb het met pijn en moeite volgehouden.
Het zit vol met flauwe en zeurderige grappen. Ik denk dat het jongere publiek dit nog wel aardig gaat vinden. Maar ik vond het een vervelende film. En de op volger hier van die gaat er ook komen
2 1/2 ster voor de moeite
soom
Casper?
Ik heb de originele Ghostbusters nooit gezien. Ik denk dat ik daar niks aan gemist heb. Ik vond dit namelijk best mwah. Ook hier weer geen slappe lach salvo's. Het was zo eentonig, zo saai uitgewerkt. Dat was waarschijnlijk waarom, een paar stoelen verderop, iemand in de pauze zeer hoorbaar een boom aan het neerhalen was.
Tuurlijk doen ze hun best. Maar het sprankelt niet zo. Nou ja, niet elke speler heeft het direct. Het is natuurlijk een smaak kwestie. Ik vond Kate McKinnon niet helemaal. Wat uiteraard niet wil zeggen dat ze slecht is. Maar gewoon net iets minder mijn soort persoon.. Melissa irriteerde weer half en half. Het was eigenlijk vooral dankzij Kristen, dat ik dit wou bekijken. Ze verpletterde me zo in de Skeleton Twins. Ze speelt hier wel meer op de automatische piloot. Niet zo sterk. Maar wel leuk genoeg. Voor een keertje absoluut. Misschien ben ik mijn verrasingselement kwijt geraakt..
-jack_sparrow-
film reviews in 100 woorden: Ghostbusters (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be
ps. Ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een laptop.
Voor mij was deze Ghostbusters remake een aangename verrassing. De ene grap werkte misschien al beter dan de andere, de film vertrouwd duidelijk méér op improvisatie dan een grappig script, maar de 4 hoofdrolspelers (en een hilarische Chris Hemsworth) verkopen hun grappen met volle overtuiging. Regisseur Paul Feig overlaad ons met verwijzingen en een hoop bekende gezichten uit het origineel waardoor de film eerder aanvoelt als een parodie dan een reboot. Maar deze Ghostbusters verdient zeker niet al de negatieve kritiek, want de film die ik gezien heb is een pure zomerblockbuster met véél kleur, véél humor en véél fun!
Macmanus
Aardig.
Heel het internet is klaarblijkelijk een die hard fan van het origineel. Wat toch gek blijft aangezien ook het hele internet pokemon go speelt om haar nostalgie ervan. Ergens klopt er iets niet helemaal als ik de leeftijd check doe dan maar ok. Dit gezegd is het internet waarschijnlijk nogal schaapachtig dus neem die 4.6 op IMDb niet te serieus.
Is het een foutloze film, zeker niet. Grappen zijn nog wel eens missers, verhaaltje is voorspelbaar. Toch doen de dames het prima, Kate McKinnon is zelfs erg leuk als wat maffe scientist. Rest is ook prima te doen. Vrouwen als helden werkt ook wel aardig. Het zijn wat on the nose grappen, maar desalniettemin wel goed te doen. Chris Hemsworth als dom blondje werkt wonderbaarlijk goed. Budget is genoeg aanwezig en dat is vooral bij climax goed te zien. Prima effecten met een erg coole ghost/wezen. De film zit bordenvol ode/hints naar het origineel, waarschijnlijk wat teveel. Ergens had je de makers meer durf gegund en dat wat minder gedaan.
Desalniettemin prima te doen voor wat het uiteindelijk is, een blockbuster.
3 sterren.
Martijnnn
Ik weiger dit soort films te bezoeken.
Ik snap je punt maar je complete top 10 staat vol met blockbusters dus vind het toch wat hypocriet. Commerciële bedrijven moeten nou eenmaal winst maken en remakes en sequels scoren nu eenmaal in tegenstelling tot heel veel originele films. Door die grote successen kunnen de kleinere films en de missers ook gefinancierd worden.
Chainsaw
Ik hou van vrouwen en ben geen groot liefhebber van de originele Ghostbusters. Alsnog is dit rotzooi.
Vond de trailer al bijzonder matig. Niet omdat het om een reboot gaat en zeker niet omdat het andere geslacht eens de hoofdrol speelt, de trailer was simpelweg gewoon niet grappig. En gezien men meestal de grappigste en meest geslaagde momenten kiest voor een trailer, vreesde ik voor de gehele film. En dat voorgevoel bleek jammer genoeg te kloppen in het geval van Ghostbusters. De film doet zo zijn best, maar faalt op zoveel fronten. De scenaristen blijven eeuwig doorgaan op grappen die in eerste instantie al niet grappig waren. Melissa McCarthy houdt van soep. Chris Hemsworth heeft een getraind lichaam. Het personage van Kate McKinnon is gek. Allemaal 'grappen' die men koste wat kost in onze strot wil drukken, maar het werkt voor geen meter.
En dat is het grootste probleem van deze Ghostbusters- reboot: iedereen wil te graag en doet zo hard z'n best dat het geregeld gênant wordt. Neem een compleet onzinnige scène waarin de vier dames bij burgemeester Andy Garcia aanschuiven; de scène wordt zo lang gerekt met onleuke grappen dat het pijnlijk wordt om te zien. Schijnbaar heeft men bij het schrijven een berg grappen bedacht en zonder enige selectieprocedure alle grappen en one-liners gebruikt. Terwijl 9 van de 10 grappen mislukken, vaak mede door de belabberde timing. Soms zijn het niet eens grappen, maar wordt - vooral tegen Leslie Jones - gezegd dat ze maar vooral moet schreeuwen. Net als bij Josh Gad in Pixels denkt men dat schreeuwen grappig is. Dat het tegendeel waar is blijkt ook nu maar weer.
Geforceerd probeert men in de eerste helft alle ingrediënten bij elkaar te krijgen (de geforceerde exposé waarmee het personage van Leslie Jones bij het team komt is ook om te janken), zodat ze in de tweede helft op wat CGI spoken kunnen gaan jagen. Toegegeven, het uiteindelijke jagen in de stad levert soms wat amusante momenten op, samen met wat aardige special effects en creatieve ideeën. De leukste momenten in de film komen wat mij betreft van Chris Hemsworth in een soort Rick Moranis- achtige rol. Ik moest wel even grinniken bij zijn saxofoon-castingfoto's en worstenbroodje logo. Maar goed, een paar keer grinniken is voor een komedie van bijna twee uur niet best.
2 sterren.
eltorro
Ben ik wel benieuwd waarom de oude Ghostbusters een typische mannen film is en waarom de nieuwe Ghostbusters film een typische vrouwen film is? En dan ben ik ook wel benieuwd waarom het voor jouw bij James Bond geen probleem is, terwijl dat juist als "de mannen film" wordt gezien?
Jammer dat er nog zoveel mensen over vallen als het geslacht of kleur van een karakter wordt veranderd. Het lijkt me toch dat het over de karakters en de films zelf gaat.
JacoBaco
Toevallig net de film gezien.. En ik licht het morgen nog wel een keertje toe.

Ghostbusters: Frozen Empire

1989

Ghostbusters
1984

Opnames van het vervolg van ‘Ghostbusters: Afterlife’ zijn begonnen

Nieuwe 'Ghostbusters: Ultimate Collection' bevat niet de film uit 2016, tot frustratie van regisseur

The Jungle Book
Avontuur / Drama, 2016