• 9.175.891 stemmen

Met onder meer: Carrie Coon, Finn Wolfhard en Mckenna Grace

Gesproken taal: Engels en Oekraïens

Releasedatum: 18 november 2021

Plot Ghostbusters: Afterlife

"Discover the past. Protect the future."

Callie erft de boerderij van haar vader, een van de originele Ghostbusters. Ze verhuist met haar kinderen Phoebe en Trevor naar het kleine dorpje in Oklahoma. Daar vinden ze onder meer Ecto-1, het voertuig van de Ghostbusters, terug. De kinderen moeten beslissen of ze in hun voetsporen willen treden.

Phoebe Spengler

Ray Stantz

Winston Zeddemore

avatar van Daniëlle73

Daniëlle73

Ook deze films was echt leuk om te zien.

Ik vond het hem top!

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Prima kinderfilm en voor de ouderen leuke nostalgie. Ik ben het eigenlijk wel eens met de meeste andere reviews. Je kunt dit niet vergelijken met het origineel: het kan niet in de schaduw staan. Het is veel meer een kinderfilm en de humor van het origineel ontbreekt volledig. Het begin is best aardig. Ik vond vooral de moeder goed en overtuigd acteren. De kinderen dat het redelijk en Logan Kim vond ik wat irritant. Het is jammer dat de karakters niet wat meer worden uitgewerkt, wat best had gekund in de ruim 2 uur die de film in beslag neemt. Halverwege worden alle oude Ghostbuster elementen uit de kast getrokken, maar echt spannend wordt het niet. Leuk voor de kinderen en nostalgie voor de ouderen. Misschien had ik er stiekem wat meer van verwacht, maar ik heb me toch prima vermaakt. Jammer dat de 'Ghostbuster' song pas aan het einde klinkt, had van mij eerder gemogen. Het is al met al misschien precies wat je ervan had mogen verwachten, maar ook niets meer dan dat. En daarom dus 3 sterren.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Erg vermakelijke film die voorborduurt op de eerste twee delen. Met een goed script moet dat te doen zijn en dat is ze gelukt! Het verhaal ontvouwt zich en je herinnert direct de andere twee films, die ik trouwens ook bezit. Ghostbusters Afterlife neemt je twee uur lang mee in een achtbaan, al had het einde iets beter uitgewerkt kunnen worden. Het eerbetoon aan Ramis is subtiel maar goed gedaan. Gekeken vanaf 4K Ultra HD Blu Ray in Dolby Atmos. Vier sterren.

avatar van John Milton

John Milton

Ik ben ermee opgegroeid, maar waar ik Indiana Jones, Back to the Future en Star Wars eindeloos bleef herkijken, heb ik dat met Ghostbusters niet gedaan. Ik gok dat ik zowel 1 als 2 niet gezien heb sinds begin jaren '90, en ik heb Ghostbusters (2016) (met de dames) ook zonder moeite laten schieten.

Ze staan me dus nog maar gedeeltelijk voor de geest, maar met Carrie Coon, Paul Rudd, deze kind acteurs en een fijne look was het geen onaangenaam weerzien, dit wereldje.

Lang niet onaardig.

avatar van Kondoro

Kondoro

John Milton schreef:

en ik heb Ghostbusters (2016) (met de dames) ook zonder moeite laten schieten.

Dat is één van de betere keuzes in je leven geweest JM, en ik zou het zeker ook zo houden. Wat een afgrijselijk iets was dat man.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Waarschuwing: Dit is een kinderfilm.

En dat geeft op zich niks, want ik hou van Pixar, Disney, zelfs een aflevering van de Teletubbies kan ik vermakelijk om lachen, maar ik was hier niet op voorbereid.

Ik dacht een wat donkere, spannende, griezelige, (met humor) actie/horror film te gaan kijken. Zoals in mijn beleving de eerste 2 originele films ook waren. Ik was toen wel nog erg jong in de bioscoop. Dus heeft meer indruk gemaakt dan nu.

Dan valt deze film een beetje tegen.

De fotografie, beeld en geluid ziet er perfect uit. Ook de special effects zijn over het algemeen zeer mooi gedaan. Maar toch blijft het allemaal een beetje flauw en kinderachtig. Vooral dat irritante kind 'Logan Kim'. In elke scene haalt hij de film flink onderuit. Zonde, want de overige kids spelen wel goed.

Ook leuk om oude spelers even te zien en de prachtige Sigourney Weaver. Dat maakt dan de film weer net goed genoeg voor 3 ***.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Niet best.

Ik ben niet de grootste liefhebber van Ghostbusters. De eerste vind ik zo middelmatig dat ik de sequel vooralsnog aan mij voorbij laat gaan, in de 'reboot' van enkele jaren terug heb ik al helemaal geen interesse. Geen idee wat me dan uiteindelijk dit 'vervolg' op het origineel heeft doen opzetten, maar bon.

In ieder geval is het wel een stukje frisser. Opgesmukt, meer in een Stranger Things-jasje. De oubolligheid is eraf. Of ik dat nu per se beter vind... daar ben ik niet uit. Afterlife begint wel oké, met een trage en iets te lange opbouw, maar dat heeft wel iets. Anderzijds moet er dan wel een gepast gevolg aan gegeven worden en dat ontbreekt. Eenmaal de actie losbreekt, is het ook maar dat. Een hoop lawaai en een lelijk geanimeerde Olivia Wilde als eng spook - dat is het toch niet.

Het verplicht nummertje met de intrede van Bill Murray en co is ongetwijfeld tof voor de fans. Ik heb daar niet zoveel aan, al vind ik de ode aan de reeds enige tijd overleden Harold Ramis best stemmig gebracht.

avatar van K. V.

K. V.

Binnenkort een nieuw deel, maar dus deze nog eens vlug bekeken. Dit was wel een vermakelijke film. Had geen grote verwachtingen, maar viel toch reuze mee. Een mooie opbouw zodat we kennis konden maken met de nieuwe garde. Er was ook nog ruimte voor de anciens. Verder verveelde de film niet en zag hij er goed uit.

avatar van The Oceanic Six

Maar even opnieuw gekeken dit weekend omdat komende week het vervolg op Afterlife gaat draaien. Ik vond dit een paar jaar terug echt een leuke film, lekker vlot en met voldoende eerbetoon aan de originele films. Misschien is het iets te kinderlijk en kunnen de jonge castleden soms wat irritant zijn, maar dit is best spectaculair en boeiend. Jammer dat de grande finale met de oude cast een tikje teleurstellend is, daar had meer ingezeten.

3,5* (was 4*)

avatar van teigertje

teigertje

Deze weer is opnieuw gekeken.

En deze kan niet op, tegen de classic Ghostbusters films, die blijven zo speciaal en iconische eighties films.

Wel blijft deze ook heel leuk.

Met verschillende mooie special effecten.

En het blijft natuurlijk eervol en prachtig de onvergetelijke Harold Ramis erin is gemonteerd, een ontroerend moment.

Ook weer genoten van deze film.

Wel stel ik mijn 4,5 naar 4

Morgen naar de nieuwe bioscoop film Ghostbusters frozen empire die inmiddels uit is zeer benieuwd naar.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Jason Reitman dirigeerde deze heropleving van de Ghostbusters-reeks, zeker benodigd na de algemeen negatieve beoordeling van de vorige reboot. Je kan de film uit 2016 natuurlijk veel verwijten, maar het was wel een nieuw verhaal. Afterlife is juist min of meer een complete kopie van de originele film, met dezelfde schurken, gadgets, ideeën en sfeerzettingen. Neem daar nog een veel te lange aanloop bij en je krijgt als kijker dringend behoefte aan een bepaalde verrassing op inhoudelijk en visueel vlak. Dat betekent overigens niet dat het meteen een ondermaatse film is, want het acteerwerk is zeker naar behoren, de speciale effecten ogen verzorgd en de finale mag er best wezen. Op veel vlakken is het een genietbaar geheel, maar dermate voorspelbaar dat ik de rechtvaardiging voor het bestaan ervan niet zozeer kon verklaren. Hopelijk is de volgende film dus gewoon iets eigenzinniger, de trailers geven er in ieder geval alle schijn van.

avatar van Vince78

Vince78

Nu te zien op Netflix.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Het lijkt wel een Ghostbusters as directed by Steven Spielberg, met kinderen als aanbiddelijke buitenbeentjes, een alleenstaande moeder, een sexy vaderfiguur en als decor een klein stadje waar "het" gebeurt. Verder feitelijk overbodig want zonder met ook maar íéts nieuws te komen, maar best vermakelijk, goed gespeeld en met een mannelijke hoofdrol naar wie het altijd goed kijken is. Maar nog altijd zie ik het origineel liever dan alle sequels bij elkaar.

avatar van teigertje

teigertje

Deze film opnieuw gezien op de 4k uitgave.

Met prachtig Dolby Vision beeld en Dolby Atmos geluid.

Blijft een hele leuke film, maar kan uiteraard niet op tegen, de classic eerste Ghostbusters films, en zeker de Iconische eerste eighties classic niet.

Die blijft de aller leukste en beste.

Wat eigenlijk logisch is gezien deze film, aangevuld wordt door een groepje kinderen,die de nieuwe Ghostbusters worden, wat het net iets kinderachtiger maakt.

Ook die heerlijke feel good echte eighties sfeer zit er niet in, wat natuurlijk ook logisch is.

Wel spelen de Ghostbusters kids best leuk.

En de special effecten, zijn best mooi gemaakt, maar wel veel Cgi weer.

Wat dat betreft zijn de practical old school effecten van de eerste twee classics, zoveel mooier.

Wel heel leuk de oude Ghostbusters cast, weer even mee speelt en schittert in deze film.

En vooral met de jong heengegane Harold Ramis die hier een ere rolletje in krijgt.

Is wel prachtig en ontroerend gedaan.

Een prima entertainende en amusante film.