• 9.376.801 stemmen

Met onder meer: Carrie Coon, Finn Wolfhard en Mckenna Grace

Gesproken taal: Engels en Oekraïens

Releasedatum: 18 november 2021

Plot Ghostbusters: Afterlife

"Discover the past. Protect the future."

Callie erft de boerderij van haar vader, een van de originele Ghostbusters. Ze verhuist met haar kinderen Phoebe en Trevor naar het kleine dorpje in Oklahoma. Daar vinden ze onder meer Ecto-1, het voertuig van de Ghostbusters, terug. De kinderen moeten beslissen of ze in hun voetsporen willen treden.

Phoebe Spengler

Trevor Spengler

Callie Spengler

Sheriff Domingo

Gary Grooberson

Peter Venkman

Ray Stantz

Winston Zeddemore

Vanaf 4 maart 2021 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing, via Universal)

avatar van joolstein

joolstein

Als ik zo het plot lees zijn het; na eerst vrouwelijke Ghostbusters nu dus kinderen?

Donkerwoud

Vrouwen en kinderen eerst!

avatar van Basto

Basto

• 11952 berichten

Leuke titel, maar verder geloof ik dit wel. Het is nu niet bepaald dat ik de Ghostbusters erg gemist heb...

Donkerwoud

Ach, ik zie het wel. Jason Reitman is een oké-regisseur en met het materiaal kun je vast een leuke familiefilm maken. Zal er niet voor naar de bioscoop gaan, maar met netflix komt zo'n niemendalletje soms toch op m'n pad.

avatar van mikey

mikey

van de zoon van het origineel. lijkt me dan wel weer leuk.

mikey schreef:

van de zoon van het origineel. lijkt me dan wel weer leuk.

Oh verdomd, dat was ik helemaal vergeten.

avatar van xaid

xaid

Nee he.... nu de kinderlijke versie

avatar van The Oceanic Six

Ik heb best wel zin in dit nieuwe seizoen van Stranger Things

Maar fijn dat dit er weer is. Dan kunnen we de hele vieze nasmaak van die treurige feministische met extreem pijnlijke pogingen tot humor Ghostbusters versie uit 2016 vergeten.

Deze Afterlife ziet er wel leuk uit. Beetje coming of age elementen vermengd met een best wel lekker sfeertje en goede special effects. Kan best wat worden. Wel jammer dat de classic Ghostbusters theme niet voorbij kwam.

avatar van horizons

horizons

Dit is gewoon Stranger Things in Ghostbuster jasje. Grappig. Maar niet meer origineel dan de vrouwelijke variant. Hopelijk wel weer beter dan deel 2.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

The Oceanic Six schreef:

Wel jammer dat de classic Ghostbusters theme niet voorbij kwam.

Dat kan nog komen... Op IMDb zie ik dat Sigourney Weaver, Annie Potts en de drie nog levende Ghostbusters cameo's hebben en dat Dan Aykroyd en Ivan Reitman als producers genoemd worden, dus wie weet wat er nog meer uit de hoge hoed getoverd gaat worden... Ik vind het er ook best aardig uitzien.

Roger Thornhill schreef:

Ja, ik vermoed dat de kinderen hun hulp op het einde nodig hebben, ze bij elkaar krijgen en dat zij dan ass gaan kicken onder begeleiding van de themesong en hun klassieke wagen. Hollywood is op dat vlak een tikje voorspelbaar Maar niettemin verheug ik me op zo'n scène.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Ik krijg het er niet warmer van in deze koude dagen.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

joolstein schreef:

Inderdaad belachelijk! What's next, oude van dagen of dwergen?

avatar van Wouter

Oude van dagen zou voor de hand hebben gelegen; gewoon de originele cast weer op laten draven. Verder kunnen natuurlijk nog transversies en busters van kleur uit de hoge hoed getoverd worden.

Wat maakt het uit? Als het maar goed uitgewerkt wordt

avatar van 84robkuh

84robkuh

Het origineel was natuurlijk voor die tijd wel goed, maar dit komt vooral door de special effects van die tijd en het verhaal dat nog redelijk origineel was.

Wat dat betreft is het ook haast onmogelijk om hier nog iets fatsoenlijks van te maken. Nieuw is het verhaal al lang niet meer en de special effects zullen ook niet vernieuwend zijn.

Tel daarbij nog op dat het verhaal vrij identiek zal zijn als het origineel en de kans is heel groot dat dit niet veel wordt.

Enige reden dat dit soort vervolgen gemaakt wordt is omdat het (Ondanks de kwaliteit) toch genoeg geld oplevert. Dit komt puur door de naam die de filmt heeft en eventuele cameo's.

avatar van RamonF30

RamonF30

Trailer ziet er goed uit, en kippenvel van de sirene van de ecto

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Releasedatum is uitgesteld naar 11 november in de US. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de film in Nederland uitgebracht op 10 november (Sony 2021 Release Date Changes: Cinderella, Ghostbusters: Afterlife & More - Deadline)

Jotil schreef:

Het is hier ook 11 november geworden.

Ik heb de nieuwe trailer geplaatst.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ha, de nieuwe trailer toont eindelijk IETS van de originele Ghostbusters Wel helemaal op het laatst maar toch!

Official Trailer 2 - imdb.com

avatar van NB2000

NB2000

Met alle respect, maar zit er na de ongelofelijke blamage van de vorige Ghostbusters nog iemand echt te wachten op een nieuwe film?

NB2000 schreef:

Ja, why not? Juist door die tenenkrommende vrouwenversie van een paar jaar terug zitten mensen te wachten op een klassieke GB film. En dat lijkt dit best te worden als ik de trailer zo zie. Beviel me goed.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Sneak preview van vanavond bij Vue.
Leuke verassing dat het deze is geworden.

Vermakelijke film, ondanks dat hij door de wat trage opbouw een stuk minder is als de klassiekers, toch een waardig en interessant vervolg.

Vol met knipogen en verwijzingen.
Het einde met de originele cast die weer bij elkaar komt is toch wel een mooi bijna kippenvel momentje voor de echte fans.

SuperSideSwipe schreef:

Het zat er dik aan te komen met de trailer, maar dit is wel een dikke spoiler man.

avatar van pierre18

pierre18

Ook in de sneakpreview gezien. Tenenkrommend slecht. Slecht geacteerd met name door de volwassenen, trage scènes in het begin (die editing hadden ze wel wat scherper mogen doen. Vele scènes leken net even te lang en sloegen als het ware dood) , overdreven en bombastische muziek en ongelooflijk veel clichés, zeker aan het eind. Zo mier en mierzoet allemaal. De hele film leek veel te veel op het origineel en kon zo uit de jaren 80 komen. Voor de liefhebbers, prima. Maar voor de neutrale kijker....

avatar van rep_robert

Jason Reitman is de zoon van Ivan Reitman , de regisseur van de originele twee films. Hij heeft er al een mooie carriere opzitten met enkele topfilms en heeft nu besloten om met zijn pa samen te werken en een ode te brengen aan de originele films uit de jaren 80.

Afterlife is een redelijk geslaagde ode met een modern young adult sausje eraan. De opbouw van de film is erg traag en vooral bedoelt om de hoofdrolspelers (een beetje) te leren kennen. Er worden wel wat teveel onderlinge relaties opgebouwd die de boel luchtig houden, maar misschien ook teveel afleiden van waar het nou precies om draait in deze film. Zowel de moeder moet even gekoppeld worden aan (de altijd leuke) Paul Rudd, de zoon moet aan een meisje gekoppeld worden en de dochter weer aan een jongen. Niet elke van de onderlinge relaties komen even goed uit de verf en ondanks dat ik het wel leuk vind en de humor ook erg geslaagd, heeft de film gewoon te weinig tijd om dit lekker te laten marineren. Alleen de relatie tussen Podcast en Phoebe vind ik goed werken. Paul Rudd was aardig, maar hij verdient eigenlijk meer schermtijd. En tussen Wolfhard en dat meisje, dat werkte minder. Opeens deed ze mee, terwijl ik dacht. Moet je niet vragen over de geloofwaardigheid of zo stellen voordat je zomaar met een jongen meegaat? Daarbij wil ik dit plaatsje nog beter leren kennen dan dat de film nu doet. Ik vind die plattelandsdorpjes altijd erg geinig en het wekt erg mijn interesse in deze film, maar het komt ook in Afterlife niet heel goed tot uiting. Wel leuk om te zien dat zo'n plaatsje met een handjevol inwoners blijkbaar wel een mega Walmart kan huisvesten!!

Gaandeweg leert het gezin de waarheid achter Egon Spengler's vreemde praktijken in Summerville kennen en wordt de geschiedenis van de Ghostbusters erbij gehaald. Eenmaal op gang raast de film in een sneltrein richting het einde van de film die op zich prima is en ook perfect aansluit op het origineel. Wat dat betreft is het wel goed bedacht allemaal. Maar het voelt te gehaast aan en ik mis de impact heel erg. Zo'n rentree van de originele cast aan het eind is op zich leuk, maar het doet te weinig voor de film en voelt vooral fanservice. Ook hier mist de echte impact.
Maar eigenlijk had ik hier ook niet veel meer van verwacht dan wat het is geworden en in dat opzicht ben ik niet teleurgesteld. Ik kan me ook best voorstellen dat mensen met een grafhekel aan dat young adult tienersausje met een vleugje Stranger Things deze film absoluut niet kunnen pruimen.

Het gevoel dat mij bekruipt met heel veel films tegenwoordig is dat er eigenlijk teveel geprobeerd wordt om in een film van krap 2 uur te proppen. Je begint je vaak af te vragen of het misschien in serieformat beter zou werken. Juist ook omdat de echte impact mist en er teveel mensen rondhuppelen die niet zoveel in de films te zoeken hebben. En dat vind ik jammer, want we worden ook met de ene na de andere serie doodgegooid. Maar ook dit had van mij beter in een eventserie veranderd mogen worden. Dan hoef je niet na een uur rustige opbouw opeens een grote tempoversnelling toe te passen.

avatar van c.dragon

c.dragon

Wouter schreef:

Wat maakt het uit? Als het maar goed uitgewerkt wordt

Van de twee ghostbusters hebben er zelfs 2 een kleur: een Aziatische jongen en een zwarte jonge vrouw.

Ik vond het een onderhoudende film. Geen hoogvlieger, maar leuk vermaak.

avatar van Brendanh29

Brendanh29

Ghostbusters: afterlife
Het langverwachte 3e deel is er dan uiteindelijk, waarbij je vrouwelijke ghostbusters film die hiervoor gemaakt is meer als een parody kan zien of alternatieve universum soort van ding.
Het is een mooie film met prachtige scenes en de sfeer zit er goed in combinatie van humor en spanning dat oploopt. But damn de nostalgie raakt je enorm als je je geheugen opfrist want sommige dingen en dialogen zijn hetzelfde, maar niet de ongelooflijke vooruitgang van de verschijning van de kwade geest die er fenomenaal uit ziet met de versie van jaren 80.
Helaas laat het acteren wat te wensen over van de meeste zelfs onze oude vertrouwde grote sterren, it’s ’cringe’ worthy, en dat maakt de reunie+vaarwel toch wat minder legendarisch.
En dat terwijl de 2 kleinste kinder sterren de film dragen het beste naar voren komen, maar afijn het is een fantastische film.

avatar van Summerland

Summerland

Gezien als Sneak Preview bij Pathe Rembrandt deze film - was leuk.