• 9.197.565 stemmen

Ghostbusters (2016)

Actie / Komedie | 116 minuten / 134 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Komedie

Speelduur: 116 minuten / 134 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Paul Feig

Met onder meer: Kristen Wiig, Melissa McCarthy en Kate McKinnon

Releasedatum: 14 juli 2016

Plot Ghostbusters

"Who You Gonna Call?"

Erin Gilbert, een wetenschapper aan de universiteit van Columbia, heeft samen met Abby Yates een boek geschreven genaamd "Ghosts from our Past: Both Literally and Figuratively – The Study of Paranormal Knowing". De twee hebben elkaar jaren niet gesproken maar worden bij elkaar gebracht door een man die hulp zoekt bij de bestrijding van spoken. Samen met Jillian, een collega van Abby, besluiten ze een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het vernietigen van paranormale verschijningen.

avatar van Centapidehuman

Centapidehuman

Deze film doet me een beetje denken aan die andere overbodige film men in black 4, ook troep.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Tja, als je dan alle drie de Ghostbusters in een pack gekocht hebt, en je hebt net één en twee gezien, moet drie er toch ook aan geloven. En hoewel niet best viel het me zelfs nog een beetje mee, vooral dankzij Kirsten Wiig.

Best begint het echter allemaal niet. Enerzijds gekunsteld, van de andere kant aardig, hoe dingen uit het origineel er bij gehaald worden. Grootste dissonant is toch wel Kate McKinnon en haar karakter Holtzy. Een uitermate irritante aanwezigheid, en het woord humor en haar karakter, in één en dezelfde zin te noemen is al teveel eer. Gewoon echt slecht. De rest van de dames lopen ook niet over van de humor. Slechts Wiig en haar gedrag rond Hemsworth produceert nog wel eens een lachje, net als zijn domheid en incompetentie.

Gelukkig komt de nadruk de tweede helft minder op de humor van de dames te liggen en wordt de film nog enigszins gered door de duistere golf en de fraai gecreëerde schepsels en spoken. Bovendien is het beetje actie wel aardig te noemen. De cameo's van praktisch de gehele oude cast is een goed punt. En had ik Wiig al genoemd?

Heel best is het allemaal niet en de film scoort beduidend minder, vooral door de zwakke humor, dan zijn voorgangers. Snel vergeten wat mij betreft.

avatar van The Oceanic Six

Regisseur Paul Feig witheet van woede en haalt uit naar Sony Pictures | FilmTotaal filmnieuws

Haha wat heerlijk dat deze feministische Ghostbusters-onwaardige schijtfilm door Sony word genegeerd bij hun franchise-box.

avatar van finalman

finalman

The Oceanic Six schreef:

En terecht. Idd, wat een schijtfilm! Ik wil hem nooit meer zien.

avatar van FMS2020

FMS2020

Ik heb de eerste twee oude versies gezien. Ik vond deze echt toch stukken beter. Niettegenstaande dat de oude acteurs er eventjes inkomen vond ik deze film toch grappiger. Iedereen zijn eigen mening, natuurlijk.

avatar van Cinema André

Cinema André

Nou, we hebben hem dan uiteindelijk toch maar gekeken. 6 jaar alweer geleden kwam deze film uit. De film zou nu anno 2012/22 beter uitkomen. De film heeft een soort van omgekeerde wereld. Ze hebben gespiegeld van het origineel.

Weet je wat, we doen allemaal vrouwen als Ghostbusters en de mannen zijn de sukkels en dombo’s. Ze zijn zeer geslaagd om het te doen mislukken. Het was gewoon vervelend om naar te kijken en het was ook vaak niet grappig. Het is zo slecht dat zelfs de oudgedienden het niet konden redden, zelfs al kregen ze meer speeltijd.

De film is zo rommelig dat zelfs de componist maar wat aan begon te rommelen met de score. Ook hij kon het niet meer redden en leek het dirigeerstokje maar ergens in het rond te zwaaien.

avatar van teigertje

teigertje

Na deze opnieuw gezien te hebben.

Is dit een bedroevende versie.

Een aardige film,maar meer niet.

Ook de cast speelt zwak

Een sfeerloze versie en komt niet uit de verf.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Niet eens zo slecht. Er zitten een paar flauwe grappen in, maar voor de rest is het een prima wegkijker. Chris Hemsworth is wel een miscast.

avatar van JessicaD

JessicaD

De oude ghostbusters heb ik vroeger wel gezien, maar ik herinner mij meer het idee van Ghostbusters – inclusief liedje – dan dat ik mij daadwerkelijk de film herinner. Ik ging dan ook redelijk fris deze reboot in waarbij de Ghostbusters nu vrouwen zijn. Waar deze film vooral in slaagt is humor. Ik heb veel gelachen en dit was voornamelijk dankzij de rol van Chris Hemsworth; hij was werkelijk hilarisch! Vooral ook op het einde heb ik veel om hem moeten lachen. De dames deden het ook prima, maar hun acteerwerk was niet heel verrassend. Leuk voor de fans van het origineel is dat de acteurs uit het origineel hier en daar ook opduiken in deze reboot met een cameo. De CGI en special effects zijn prima en de soundtrack is fijn. Wat mij betreft is Ghostbusters een vermakelijke film voor tussendoor, maar geen hoogvlieger.