• 9.380.948 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.376.319)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Sonny Bunz

Billy Batts

Morris Kessler

• 19752 berichten

Zelfs dat zou geen 1 vrouw in het echt moeten proberen. Loopt niet goed af denk ik

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Deze kroniek van een maffia-clan is gebaseerd op waargebeurde feiten. In de misdaad heb je geen vrienden, kun je niemand vertrouwen en is er geen toekomst. Scorsese illustreert dat voortdurend; de slachtoffers worden in de rug afgemaakt en met de glimlach, en iedereen is in staat om iedereen te verraden. De relaties met vrouwen gaan van onderworpenheid tot medeplichtigheid. De gangsters hielden er ook heel wat maitresses op na. Goodfellas toont in wat voor pervers "sociaal systeem" ze zitten, een omgeving waarin je pas iemand bent als je opzichtig met dikke pakken geld zwaait, de hele keet op exuberante fuiven trakteert en er een bling-bling levensstijl op nahoudt.

Pesci doet de haren ten berge rijzen. Zelden iemand zo koelbloedig bezig gezien zoals toen hij die jonge kelner vermoordde en daarna gewoon lachend verder ging kaarten . De Niro's noodzakelijke aanwezigheid hoeft geen woorden

Ontzettend sterke film over een wereldje waar alles schijn is, tot en met de maffiosi zelf.

avatar van de_keyser

de_keyser

Een van mijn favorieten!!

Geweldige acteer prestatie van Pesci!

dikke 4,5

avatar van donkied

donkied

Lekkere mafia-film. Heel soms een tikketlje te traag maar dat hinderde niet zo.

Alle acteurs doen het hier weer goed. Ik had nog niet zoveel gezien van Liotta en was zeer tevreden.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Goodfellas, net weer herzien.

Geweldige film gewoon, kan er geen genoeg van krijgen!

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Dat is het mooie van Goodfellas, de film verveelt nooit. Ik kijk deze film zo'n vier keer per jaar en elke keer bewijst de film weer waarom dit de nummer 3 in mijn top tien is. Een absolute wereldfilm!

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Deze film kun je blijven kijken....een topper die inmiddels klassieker is geworden.

avatar van Film Fan

Film Fan

Grappig om te lezen dat ik niet de enige idioot ben die deze film regelmatig kijkt.

Film verveeld nooit met z'n ijzersterke dialogen en subliem spel van vooral mijn held Pesci!

• 19752 berichten

Eens, Pesci in dit soort rollen is bijna ongeëvenaard. Mag van mij in elke top 10 komen te staan.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Dit is gewoon de beste film die ik gezien heb.

avatar van Grizzly3030

Grizzly3030

Nummer 1 in mijn lijstje!

Wat een geweldige film! De eerste keer dat ik deze zag was ik compleet overrompeld door, tsja, eigenlijk alles. De acteurs, het verhaal, de muziek, de actiescenes, dialogen. Alles!

Voor mij de meest complete Scorsese film, alhoewel the Departed in de buurt komt!

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

@grizzly3030 dan is casino misschien ook iets voor jou

avatar van Grizzly3030

Grizzly3030

@filmliefhebber

Uiteraard ook gezien, en zeer goed. Haalt het echter niet bij dit meesterwerk. Laatst Casino voor een derde keer gezien en toen merkte ik dat er toch wel een kwaliteitsverschil zit. Het lijkt een heel klein beetje op een aftreksel van Goodfellas...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Casino is ook een stuk langzamer, minderboeiend dan dit meesterwerk. Ik zie goodfellas ook niet snel overtroffen worden door een andere maffia film.

avatar van Film Fan

Film Fan

Dat klopt maar ik vind Casino toch de enige film die in de buurt komt van Goodfellas.

avatar van jamesstewart

jamesstewart

Een erg goede misdaadfilm met top acteurs die nooit vervelen. Behoort tot mijn meest favoriete films.

avatar van GuyB

GuyB

Gisterenavond voor de tweede maal gezien, 4* blijven mooi staan. Pesci is toch wel goed gek. "What the fuck is so funny about me? Tell me? Like a clown? I amuse you?"

Het valt me overigens weer op wat een charisma De Niro heeft.

avatar van TMP

TMP

Aardige misdaadfilm. Interessant om te zien hoe het Henry vergaat binnen de maffia. Geen topper, maar aardig om eens te zien. Stuk beter dan Casino, dat wel redelijk op deze film lijkt.

avatar van Boefke

Boefke

prachtige fil vooral leo is grappig

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Pesci en DeNiro blijven sterk als ze samenspelen. Zowel in Goodfellas als in Raging Bull en Casino.

avatar van Piede

Piede

Een briljante film waar een heerlijke sfeer wordt weergegeven!

Hiervoor alle seizoenen van The Sopranos gezien. Ze hebben zowat de halve cast uit deze film gehaald haha

• 19752 berichten

Waarom zou je het wiel ook opnieuw uitvinden he?

Betere Maffia-acteurs vind je bijna niet. Jammer dat ik Pesci niet voorbij heb zien komen in The Sopranos.

avatar van rep_robert

Joe Pesci is voor mij geen maffia-acteur, wat mij betreft blijft hij altijd de inbreker met zn kaalgebrande kop uit Home Alone

• 19752 berichten

Pesci blijft voor mij 1 van de betere acteurs in het maffia-genre. Schitterende kerel.

avatar van rep_robert

Kereltje wat mij betreft(niet negatief bedoeld). Kan hem verder ook in geen enkele slechte rol verzinnen inderdaad.

avatar van stfuympos

stfuympos

In My Cousin Vinny (1992) is ie ook zo goed, beste rol van hem is trouwens in deze film.

Funny, Funny how.

edit. Vond hem trouwens in de LW reeks niet goed.

avatar van GuyB

GuyB

In Lethal Weapon 2, 3, 4 vond ik Pesci ook helemaal te gek als Leo Getz, de hyperkinetische man. Mja, ik vind dan ook alles aan die LW-films goed.

Verder viel het me ook op hoe mannen als Carbone, Paulie, ... het perfecte gezicht hebben om in dit soort films mee te spelen.

avatar van John Oever

John Oever

Mooie film, Robert de Niro was weer fantastisch!!

avatar van speranza

speranza

Dit is de film waarin het woord "fuck" met afstand het meest wordt uitgesproken. Meer dan 250 keer. Met name door de geweldige Joe Pesci. Erg fraaie muziek ook.

avatar van de_keyser

de_keyser

Had hem laatst uitgeleend aan een vriend, vond het niets omdat ze eigenlijk de hele film aan het eten zijn haha