• 9.378.190 stemmen

An American Werewolf in London (1981)

Horror / Komedie | 97 minuten

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 24 december 1981

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot An American Werewolf in London

"From the director of Animal House... a different kind of animal."

Twee Amerikaanse jongens worden op de Schotse Hooglanden aangevallen door een wolf. Eén van de jongens overleeft de aanval en de wolf wordt door de omwonenden doodgeschoten. Maar na dit voorval gebeuren er vreemde dingen met de jongen bij volle maan.

David Kessler

Second Chess Player

Second Dart Player

avatar van Ducoz

Ducoz

Wel lauw hoor, zodra die dokter die krant koopt komt er een kop inbeeld. Ik zette de film eventjes op pauze, om te kunnen lezenw at er allemaal staat,... gaat alleen de titel over de moorden en de dik gedrukte inleiding, de rest gaat over een gevecht tussen donkere en blanke jongeren..

avatar van yeyo

yeyo

Ducoz schreef:

Mooi opgemerkt, Comic Book Guy

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Film die de tand des tijds prima heeft doorstaan.Toch zeker als je bedenkt dat de metamorfozescène nog steeds een van de beste ooit is en in het CGI tijdperk recht overeind staat.Sfeervolle pubscène met Rick Mayall als figurant ,Agutter ziet er zwaar ok uit onder de douche en de pornobios blijft grappig.Overigens ben ik van mening dat iedere horrorfilm incompleet is zonder amokmakende SS-ers.Dat de soundtrack magistraal is weet een kind.

Wat het slot betreft:het produkt van een vlaag van inspiratieloosheid.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is intussen een klassieker geworden, die zelfs de cultstatus heeft bereikt.

Het was bij me jaren geleden dat ik hem nog eens had gezien, maar één ding heb ik me altijd herinnerd aan deze film, de transformatie van mens naar weerwolf, die is in deze film fenomenaal uitgevoerd, een van de beste ooit in de filmgeschiedenis, en dat is ze nog steeds. Als je dan weet dat de film in 1981 is gemaakt en er toen niet de middelen bestonden die men tegenwoordig heeft, dan is wat men hier laat zien echt een huzarenstukje. Alleen al daarom moet je de film zien.

Het verhaal is op zich maar simpel, maar toch goed, met de nodige dosis horror en humor.

Toch een aanrader deze filmklassieker !!

Ducoz schreef:

Tijdens deze film waren in Londen rellen, door de Iron lady weggezet als hooligans activiteiten. Daar was Landis het niet eens. Tja roerige tijden he.. De rellen werden nogmaals benaderd in de film toen een dame zei: oh my, hooligans in the park!!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Aparte film op z'n minst. Schitterende transformatie-scene ( ), tal van sterke ideëen, waarvan de vriend die Kessler wil overhalen om zichzelf van kant te maken er bovenuit steekt. Maar ook de droomflitsen/scenes van Kessler door het bos dolend zijn mooi gevonden. En dan nog de geweldige muziekkeuze van o.a. 'Bad moon rising'.

Toch kakt het hier en daar wat in als Kessler eenmaal uit het ziekenhuis is. Ook de horror had veel uitgebreider gemogen en het einde is ook wat karig, maar minder dan 3,5* ga ik hier zeker niet voor geven. Tot een volgende kijkbeurt maar weer.

P.s. Grappig om Adrian Edmonson (Bottom, The young ones) nog even voorbij te zien komen, evenals de buurman van Bottom-aflevering 'Gas' (Mr. Rottweiler). En nu ik Imdb even aan het nakijken ben, blijkt Simon van Collem er ook nog in te zitten, maar die heb ik dan weer gemist... En tóch: Brick Top (Snatch) was ergens een cabdriver. Leuke films zijn dat, met zoveel gastrolletjes... Nog eentje om het af te leren: John Landis... Man Being Smashed Into Window (uncredited).

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Een van de betere weerwolven films.

Vond deze toch wel iets beter dan The Howling. Sowieso is de opening in deze film geweldig! Enorm sfeervol, spannend, en ik zat gelijk in het verhaal. Die mensen in de bar kwamen erg creepy over, en ik had constant zo'n beklemmend gevoel bij het begin. Nadat ze dan zijn aangevallen zakte het een beetje in, net alsof je in een hele andere film bent beland, maar dan gebeuren er toch weer een paar dingen waardoor de sfeer er gelijk goed in zit. De effecten waren goed, al zagen de wonden van zijn vriend er soms wel behoorlijk nep uit, maar goed bij zo'n film stoort het me eigenlijk niet. Sowieso moet je niet al te hoge eisen hebben bij een horror uit de jaren 80. Acteerwerk was ook goed, vond de ontwikkelingen tussen hem en de zuster leuk om te volgen, en ik had tegen het einde aan echt wel met hem te doen. Scenes dat hij door de stad heen liep vond ik ook erg sfeervol neergezet, dat is toch wel een groot pluspunt in deze film. Einde vond ik best wel zielig, had niet echt verwacht dat hij dood zou gaan, had toch stiekem gehoopt dat het goed zou komen tussen hun Maar het was geen verkeerd einde voor deze film.

Heb er dus erg van genoten, en ga deze zeker nog een keer kijken. Een van de betere films in dit thema. Dikke 4*

avatar van Nastaroth

Nastaroth

Leuke film poster is misleidend.

Toch had ik telkens zoiets van goh wat wil je graag dat die kerel met zijn nieuw vrouwtje goed en gelukkig uitkomt : >

soom

De allereerste keer dat David transformeert van man naar wolf.. Wow. Prachtig staaltje werk hoor, hulde .
Mooie dialogen, mooi begin, mooi afgerond einde.
Natuurlijk heb ik best weleens zo'n soort film gezien (Wolf, met Jack Nicholson en Michelle Pfeiffer, bijvoorbeeld, en ook Twilight, - oja, niet Twilight, maar het vervolg, New Moon bedoel ik, waar Jacob ook in een soort van weerwolf veranderd, maar ik heb niet bepaald veel met dat soort mythische figuren. Eigenlijk. Geef mij maar liever vampieren, die zijn toch echt iets leuker .
Toch best genieten geblazen, al was het alleen al om de knulligheid van bepaalde elementen. 3,5*.

Knulligheid van bepaalde elementen

mikey schreef:

Knulligheid van bepaalde elementen

Ja. Ik vond bepaalde dingen er gewoon nep uitzien, bedoelde ik daarmee.

mikey

Ik hoopte dat je wat specifieker zou zijn....

mikey schreef:
Ik hoopte dat je wat specifieker zou zijn....
Hoe specifiek moet ik zijn, dan?
Maar vooruit:
Jack ziet er nep uit, de weerwolf die Jack en David aanvalt ook.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heerlijke horror weerwolven film uit de jaren tachtig.

Landis weet het geheel goed in beeld te brengen. Lekker mysterieus, en ook het landschap in het begin ziet er lekker onheilspellend uit. Met de nodige humor breekt de spanning wat om tijdens de eerste aanval weer hard toe te slaan. Wat direct opvalt, zijn de goede make-up effecten, en daarnaast de neppe kleur van al het bloed. Maar dat mag de pret niet drukken, want American Werewolf in London is een erg leuke film. De humor werkt op de meeste punten erg goed. Het is niet echt in your face humor, maar het wordt meer gebruikt om de spanning wat te breken.

Na een lange ziekenhuis scène, die overigens niet verveeld door de rare droom sequenties, begint de film dan echt. De film bezit wel een van de mooiste transformaties uit de filmgeschiedenis. Erg mooi gedaan. Vanaf dan neemt de film je in sneltreinvaart mee door wat leuke kills en meer humoristische momenten. Scène in de bioscoop is geweldig gedaan en word opgevolgd door een erg memorabele scène in Piccadilly Circus. Jammer dat het einde nogal abrupt is. Het lijkt erop dat de schrijvers en filmmakers helemaal door hun inspiratie heen waren. Haalt wel de score wat onderuit.

avatar van FillumGek

FillumGek

Zeer vermakelijke weerwolf-horror die spanning perfect weet te combineren met humor. An American Werewolf in London begint leuk op het platteland van Wales. De jongens lopen in een verlaten gebied en komen terecht in een cafeetje waar de boel niet helemaal pluis is. De omgeving is sfeervol waarbij vooral rook een grote rol speelt. Het duurt niet lang voordat de jongens worden aangevallen en verrek, het ziet er niet eens zo slecht uit voor zo'n oude film.

Later werd ik nog meer verrast. De wolf op afstand en vooral de transformatie vond ik er heel goed uitzien en het is niet voor niets dat de film een prijs voor beste make-up heeft gewonnen want ook Jack ziet er erg goed ( of slecht?) uit. De aanvallen van de wolf waren dan weer half in beeld gebracht, wat jammer maar begrijpelijk is. Leuk gedaan trouwens dat David last van waanbeelden krijgt en dat er ook zombies in op komen draven. De film is best spannend die regelmatig wordt doorbroken door een geintje of komische situatie. Geen Evil Dead-taferelen, maar meer subtiel. De combinatie is in elk geval geslaagd.

Ook het acteerwerk van Naughton vond ik goed, een erg sympathiek en leuk personage. Het einde is een feest al stopt de film daarna nogal abrupt. Beetje jammer, ik had graag nog wat reacties gezien van de mensen die het niet geloofden. Toch een van de betere weerwolf films.

avatar van Spetie

Een geinig en vermakelijk horrorfilmpje dit.

Het begint allemaal heel goed met de Amerikaanse mannen die een cafeetje binnenlopen en waar je gelijk het gevoel krijgt dat er iets mis is. Vooral de geheimzinnige sfeer die er hangt, komt sterk over. Daarnaast bevat de film ook prima muziek, wat bijdraagt aan het fijne sfeertje dat de film heeft.

De veelgeprijsde transformatiescène, is inderdaad misschien wel het hoogtepunt van de film en ziet er bijzonder goed uit. Wel jammer vind ik het dat de weerwolf zelf er dan weer behoorlijk nep uitziet. Dat haalde voor mij persoonlijk ook wel wat van de spanning weg. Ook zakt de film in de tweede helft iets in, die lang niet zo vermakelijk is als het eerste gedeelte.

Ondanks dit alles kijkt de film verder lekker weg en verveeld het allemaal geen moment.

avatar van Glacius

Glacius

Aardig filmpje, en onder de weerwolf filmpjes zeker één van de betere, maar dat zegt niet zoveel eigenlijk aangezien het niveau van weerwolf filmpjes veelal behoorlijk laag ligt. Redelijk goede effecten maar in the Howling zag het er een toch een stukje beter uit. Hetzelfde geldt voor de weerwolven, maar toch is dit filmpje een stuk beter dan the Howling. Niet erg spannend, wel vermakelijk, met hier en daar erg leuke scenes.

avatar van Akron777

Akron777

Ik weet niet hoe ik deze het beste kan beoordelen in vergelijking met andere weerwolf films (ik ken alleen The Wolf Man uit 1941), maar deze was zeker weten erg vermakelijk. Niet al te serieus en heb vaak genoeg dubbel gelegen. De transformatiescène was bijzonder mooi gemaakt. Ik weet niet of ik de enige was, maar ik kreeg spontaan pijn in mijn hakken. Heb hem voor een paar euro op de kop kunnen tikken, een prijs die ik zeker weten dubbel en dik eruit zal krijgen. Gewoon een lekker filmpje als je even niets meer weet. Perfecte combinatie van sfeer en humor. Alleen had ik nog gehoopt dat er nog een of ander slachtoffer ergens bij de Big Ben zou vallen. Maar enfin, de Tower Bridge is ook goed .

avatar van janpaul

janpaul

ik heb, vandaag gekocht bij the free record shop voor 5 euro ik denk deze calssic kan ik niet laten liggen gelijk gekeken vanavond,echt super leuk om m weer tezien,maar wat er met zoveel films gebeurd hier komt een remake van en ook van het slechte vervolgd ameican werewolf in paris,hopelijke is deze wel te pruimen de het slechte 2de deel,maar nogmaal echt supermooi,en die transformatie niks meer aan doen geweldig

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Hij ligt op Blu Ray voor vijf Euro bij de MediaMarkt!! Geweldige uitgave! Kopen dus!!

Naomi Watts

In elke horror classic lijst kom je deze film wel tegen. Op de één of andere manier hield iets mij altijd tegen. Door aandringen van mijn vriendin toch maar aan begonnen. Vraag me nu serieus af wat me zo tegen stond.

De film leunt vooral op sfeer, en diezelfde sfeer is echt magistraal. Van de Scottish highlands, tot de enorm sfeervolle pub met op het eerste gezicht zeer mystieke klanten en daar buiten weet Landis een enorm beklemmende sfeer neer te zetten. Zo intens, dat zelfs dat al zorgt voor psychisch ongemak. En dan is het gehuil van de weerwolf nog niet eens begonnen. Erg sterk. Ook kent de film een aantal zeer geloofwaardige surrealistische segmenten. Cast is ook meer dan prima, en tja, met Agutter als loveinterest, geloofwaardiger kan je het niet maken.

Wat ook een enorme troef is dat Landis goed om weet te gaan met horror en komedie. De film is echt erg grappig maar ook spannend/eng, dat is iets wat niet voor veel is weggelegd. Landis slaagt hier wonderbaarlijk goed in. De ontwikkelende presentatie van Jack vond ik magistraal gedaan. Een perfecte combi tussen attraction en repulsion. Zoals ik al zei de humor werkt prima. Ik vond het segment in die porno bioscoop echt briljant.

Sterke setting keuze, fijne film op de achtergrond en op het moment dat die gast uit de pub in-movie binnen kwam lopen kon je mij wel oprapen . Geniaal. De transformatie was indrukwekkend en zelfde geldt voor de weerwolf scenes. Wel veel off-screen maar Landis weet hier prima op in te spelen en het suspense niveau met gemak op te krikken. Einde was dan ook een perfect fit, geen genezing einde maar gewoon een unhappy end. Maakt het verhaal tussen Alex en David nog mooier en tragischer. De vloek van al de soulmates. Een groots meesterwerk, die mij een hele enorme herkijkwaarde heeft, vooral die sfeer maakt het heerlijk om het eens op te zetten op een regenachtige dag. Hoop deze ooit nog eens in de bios te kunnen zien.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Zo 5*, toe maar Ben blij dat je hem leuk vond, nu op naar The Howling

avatar van yeyo

yeyo

Mooi verwoord en ik ben blij dat het zo goed bevallen is. al sinds mijn kindertijd één van mijn favoriete films, die op deze site toch wat meer aandacht verdient. John Landis, die voor de rest haast uitsluitend komedies maakt, heeft zich door deze film vereeuwigd als horror-connaisseur.

Rianneke_Dan schreef:

Zo 5*, toe maar Ben blij dat je hem leuk vond, nu op naar The Howling

Aangename verrassing . Had het achteraf gezien beter andersom kunnen doen, na zo'n weerwolven meesterwerk kan het alleen maar tegen vallen. Maar heb goede hoop voor the Howling.

yeyo schreef:

Dank je. Opmerkelijk inderdaad, zag ook dat ie een Beverly Hills Cop geregisseerd had . Had door MoH en deze film het idee dat het een echte horror regisseur was. Blijf het nog knapper vinden dat ie dan zo'n film aflevert.

avatar van Reinbo

Qua sfeer zit the Howling ook wel goed.

avatar van Silap

Silap

AmazingPP schreef:

Dank voor de tip, ik heb 'm op VHS.. alleen geen videorecorder in huis te bekennen

Dit is en blijft voor mij DE weerwolf film.

avatar van maurice32

maurice32

de beste werewolf film van allemaal die ik gezien heb ... 4 sterren

avatar van CenobiteNL

CenobiteNL

Vetste weerwolf transformatie die ik tot nu toe gezien heb.

Leuk geacteerd en vette sfeer dus 4*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Best een geweldig horror-komedie'tje dit. Van het begin tot het einde vermakelijk, veel geweldige scénes; van de transformatie tot die 'ondode' Jack die steeds weer als zombie op komt draven. Dat begint op een gegeven moment ook bijzonder hilarisch te worden. En leuk om Agutter weer eens te zien.

Voor de rest is dit natuurlijk één brok sfeer; fantastisch! Het mysterie in het begin (café) dat regisseur Landis uitwerkt tot een sfeervol, komisch en bij vlagen ook nog eng, spannend en schrikbarend filmpje is geweldig. Heb me goed vermaakt met deze klassieker. Dikke voldoende dus ook.