• 9.375.082 stemmen

An American Werewolf in London (1981)

Horror / Komedie | 97 minuten

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 24 december 1981

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot An American Werewolf in London

"From the director of Animal House... a different kind of animal."

Twee Amerikaanse jongens worden op de Schotse Hooglanden aangevallen door een wolf. Eén van de jongens overleeft de aanval en de wolf wordt door de omwonenden doodgeschoten. Maar na dit voorval gebeuren er vreemde dingen met de jongen bij volle maan.

David Kessler

Second Chess Player

Second Dart Player

avatar van You_bastard

You_bastard

Echt een klasieker van de weerwolf films en ook nog spannend. Vooral in de begin van de film als die 2 vrienden s'nachts op zo'n mistige Engelse landweggetje lopen en dan rare geluiden beginnen te horen.

Ahoeoeoeoeoeoe !!!

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

De beste Engelse horrorfilm? In ieder geval een klassieker. Goeie humor en GEWELDIGE special effects, effecten die ze nooit niet kunnen maken met wat voor supercomputer dan ook!

avatar van film-liker

film-liker

jedymaster

het is een vette film! dat weet ik zekers

avatar van Jordy

Jordy

film-liker schreef:

Het lijkt me echt een VETTE film. 5 sterren ervoor.

je hebt 'm dus niet gezien? verwijder dan je stem weer even svp

avatar van Ed

Ed

Die berichten van Film-liker worden gekker en gekker.

jedymaster

een klassieker! ik weet nog dat simon van collem deze film in zijn programma behandelde en vooral de scene:
de hoofdrolspeler die veranderd in een weerwolf

avatar van ichi

ichi

Die weerwolf transformatiescene blijft echt geniaal en daar hadden ze helmaal geen cgi voor nodig. Dat gevoel mis ik de laatste tijd een beetje, maar LOTR bracht dat weer een beetje naar boven. Een beetje veel...

avatar van Hemdale

Hemdale

Samen met Cradle Of Fear de beste engelse horrorfilm!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Rasechte klassieker, misschien wel met de beste pre-cgi effecten uit de filmgeschiedenis.

De transformatiescène is in elk geval een klassieker, briljant uitgewerkt en met een van de beste staaltjes van model- en makeupeffecten die ik ooit heb gezien. Subliem

Wat de film bovendien nog extra genietbaar maakt, is de uitgesproken Britse sfeer, de talloze inside-jokes en pittige oneliners. Ondanks het soms wat lollige sfeertje is het echter niet bepaald een komedie en de gore-effecten zijn zeker niet geschikt voor de gevoelige kijkers

Het enige wat ik nou wel minder vond, is het nogal abrupte einde. Alle verhaallijnen hadden wat mij betreft wel wat beter afgerond kunnen worden, en het is vooral jammer dat er nou niet meer aandacht aan het slot werd besteed, vooral om dat er de hele film door plaats is voor leuke details. Een leuke twist wat bijvoorbeeld geweest als gebleken was dat de knappe Britse zuster zwanger was geweest van Kessler, bovendien een leuke setup voor een sequel. Want "An American Werewolf in Paris" is nou niet bepaald geslaagd te noemen.

Al bij al doet dit minpuntje echter niks af van de algehele genietbaarheid van de film. Een aanrader.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik heb hem nog niet helemaal gezien. maar dé transformatie wel: very impressive!!! Dit bewijst wel dat computers het niet altijd beter kunnen!

avatar van Derkje

Derkje

Super film! Geen verhaal, maar adembenemende special effects. Een dikke 3,5

avatar van misty

misty

vond hem soms zelf echt eng

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Echt leuke en erg vermakelijk horrorfilm met een paar legendarische scenes, leuke humor en mooie (zeker voor die tijd) effecten ! Had 'm niet zo goed verwacht ! 3,5 sterren ...

avatar van mikey

mikey

film-liker schreef:

haha geniale grap.

geweldige film met prima effecten. en nog komisch ook. 4

Deek

Creedence clearwater revival met bad moon rising.

Prachtig nummer in een goede film, film toendertijd nog in de bioscoop gezien, prachtige special effects, kunne veel moderne films nog een lesje uit leren. 4 sterren

avatar van nickske

nickske

Mijn vader heeft me de oren van mijn hoofd gezeurd over deze film. Over hoe goed hij wel niet is enzo. Nou hebben we hem dan eindelijk, en ik moet zeggen: Voor een oude film als deze valt hij zeker niet tegen. Goede weerwolf-klassieker!

Silver Bullit is voor mij ook een memorabele film. Ook eentje voor in hetzelfde rijtje weerwolf-klassiekers!

avatar van Quentin

Quentin

Goede film, prachtige special-effects beter dan alle cgi, alleen jammer dat Naughton niet geweldig speelt (niet slecht maar niet echt heel goed). Leuk dat je ook Simon van Collem ziet (in de making-off is hij veel langer en vaker in beeld dan in de film zelf ) 4*

jedymaster

Wat de film zo sterk maakt vind ik is de "het kan mij ook overkomen" gevoel. Alles is zo geschreven/gefilmd vanuit een gewone jongen perspectief.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

een van de betere weerwolf films , de weerwolf ziet er nog echter uit als dat van een film uit 2005 (cursed)

zit ook vrijwel geen fout in de film behalve op het laatst als die vriendin naar die wolf toeloopt en dat de wolf dan probeert haar aan te vallen en dat dan die mensen van zo'n eind weg toch die wolf kunnen raken

maarja het blijft een klassieker

avatar van Reinbo

Goede weerwolf film die aantoont dat good old make up effecten tot een veel realistische en effectief resultaat lieden dan CGI.

avatar van Diesel

Diesel

Uiterst amusante Landis klassieker. Leuke rollen van David Naughton en Griffin Dunne, veel mooie scenes, goed gedoseerde humor, het juiste sfeer en een geweldige soudtrack. 3,5*

avatar van WB

WB

Goeie film! Zeer spannende sfeer en sublieme special effects! Die transformatie is briljant! Waarschijnlijk is de dvd ietwat aangepakt, want de film zag er echt niet gedateerd uit. Vergeleken bij die weerwolf in Ghostbusters bijvoorbeeld...

3,5 sterren

Deek

Als ik dan toch een minpuntje wil noemen, dan vind ik 1 scene heel raar, op het moment dat griffin Dunne is aangevallen, dan ligt hij daar op 1 moment gewoon met zijn jas aan, en daarna komt hij in close up, en dan ligt hij met heel raar licht en zijn boven lichaam ontbloot. Vind in een slechte scene.

jedymaster schreef:
de hoofdrolspeler die veranderd in een weerwolf

Misschien al genoemd hier ,maar good old simon heeft ook nog een heel piep klein figuranten rolletje, op het einde als de die man door een ruit valt (die man is trouwens de regiseur van de film) dan zou je simon kunnen zien, binnen achter een soort van balie. Bij de extra's van de dvd is het beter te zien, Dan gaat het over deze scene, ivm meedoen van de regiseur in dat rolletje, zodoende.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Dit vind ik echt de horrorfilm (met humor) allertijden met als hoogtepunt de scene waarin de hoofdrolspeler in een weerwolf veranderd. Ook nog heerlijke muziek.

avatar van tv1984

tv1984

Goeie film maar het einde was zo dom vond ik. De flikken schieten hem dood zij begon te bleiten en het was gedaan. dus geef ik maar een 3

avatar van Nomak

Nomak

You_bastard schreef:

Ahoeoeoeoeoeoe !!!

De sfeer op dat landweggetje vind ik het hoogtepunt van de film.

avatar van otherfool

otherfool

Ik ben het met m'n bovenbuurman eens; die beginscenes zijn echt vreselijk leuk, spannend en sfeervol. De 2e helft van de film kan daar niet helemaal aan tippen. Wel mooie transformaties.

3*.

avatar van 666south park

666south park

Hmm hier moest ik eerst nog even over na denken voor een cijfer voor deze film want ik vond hem nog al vaag de weerwolf kwam er nie zo helder in voor maar verder wel leuk leuk verhaal ook wel vaag einde maar ik geef er een 3,5 voor