• 9.374.464 stemmen

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988)

Fantasy / Horror | 93 minuten

Genre: Fantasy / Horror

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Robert Englund, Lisa Wilcox en Tuesday Knight

Releasedatum: 6 april 1990

Plot A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master

"Terror beyond your wildest dreams."

Kindermoordenaar Freddy Krueger blijkt niet dood te zijn en besluit wraak te nemen op de drie overgebleven tieners die hem om zeep probeerden te helpen. Maar dan besluit Kristen, één van de tieners, haar speciale gaven aan haar klasgenoot Alice Johnson te geven. Deze moet er vervolgens voor zorgen om Freddy voorgoed uit te schakelen. Maar heeft ze aan deze krachten genoeg om het op te nemen tegen het steeds sterker wordende droommonster?

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik heb ze allemaal ooit 's gezien, maar wat ik van deze vond? Ik heb werkelijk geen idee. Ik ga maar met Wouter mee dan...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet zo goed als het derde deel, maar vond hem desondanks erg leuk. Paar geweldige scènes, goede uitwerking en bijzondere sfeer (welke erg overeen komt met de TV- serie van deze filmreeks, die niet veel later werd gemaakt). Krueger is natuurlijk weer heerlijk en zorgt voor een aantal leuke oneliners en momenten. Enkel jammer dat Arquette werd vervangen door de veel mindere Knight.

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel een redelijke film maar toch 10 keer slechter dan deel 1!

avatar van damon

damon

Ik vond dit een zeer goede deel! Er zit veel humor is (Freddy als travestiet!)

Diesel

Renny Harlin zal nooit een goede film regisseren. Hij is zonder twijfel één van de slechtste regisseurs die ooit heeft geleefd.

avatar van roda

roda

Diesel schreef:

Die Hard 2:die harder,Clifhanger en The Long kiss Goodnight zijn toch 3 hele goede films.

roda schreef:

DIE HARD 2 is niet onaardig maar goed is die zeker niet. John McTiernan's DIE HARD is stukken beter. CLIFFHANGER en THE LONG KISS GOODNIGHT zijn te kijken maar dat neemt niet weg dat ze voorspelbaar en cliché zijn.

Jij kan hem een goede regisseur vinden, het maakt mij niet uit. Zijn regie is duidelijk het soort waar jij van houdt, aangezien je 4.5 of 5 sterren geeft aan films als U.S. MARSHALS, LETHAL WEAPON 2 en 4, MICKEY BLUE EYES, BEVERLY HILLS COP III, ANOTHER 48. HRS etc.

Vermakelijk misschien, maar 5 sterren?

WTF?

Diesel

En dan geef je ook nog 0.5 sterretjes aan ijzersterke films zoals FIGHT CLUB, PULP FICTION, THE RAINMAKER en OUT OF SIGHT.

Als het om films gaat, valt er altijd te twisten over smaak. Als jij zegt dat FIGHT CLUB een ongelofelijk slechte film is kan ik me daar mateloos aan ergeren.

avatar van kak

kak

Nee jonga, deze film was echt gruwelijk dude's!

K vind em echt een 4.5 Het einde is et beste eigenlijk. Maar echt hoe ze schelden is echt grappig... hij zelf is ook grappig maar heelemaal gestoord! Maar eerlijk gezecht is deel 1 wel en blijft altijd de beste van ze allemaal.

Laterz

Kak

avatar van Derkje

Derkje

Het vierde deel is beter dan 2, maar minder dan 1 en 3. Aardige effecten maken alles weer een beetje beter. Toch een 3, want 2,5 vind ik weer iets te laag.

avatar van Muldertje

Muldertje

Het waterbed, de insect, de pizza en de haai....wat een filmpje, slecht geacteerd hoor maar als puber heb ik m wel 100 keer gezien!!

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

1.0/5.0

Now hoe moet dat dan wel worden met die nieuwe exersist film.

wand hij regiseerd die film.

avatar van jassonn

jassonn

Wij vrezen dan ook...

avatar van GFM

GFM

1.0/5.0

Misschien is het hem eindelijk gelukt met Mindhunters??

avatar van dinky

dinky

heb hem gezien, mega vette film

avatar van mikey

mikey

Ik kan hem me niet meer herrineren. volgens mij was deze best wel hard en spannend.

avatar van mikoz

mikoz

precies..dit..kan..gewoon..niet..

sowieso..soveel..0.5..stemmen..kanje..gewoon..niet..geven

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

Derkje schreef:

Het vierde deel is beter dan 2, maar minder dan 1 en 3.

helemaal mee eens, behalve dat ik misschien meer vind dat de humor dit deel redt. 3.5*

avatar van Frantic01

Frantic01

ik vond deze echt goed vooral de scene dat onze freddy weer tot leven kwam op dat auto kerkhof leuk gemaakt.

Nou, ik vind eingleijk alle films van A nightmre on elm street gewoon super ,

want ik heb deel 4 vanaaf bij mijn vriendin gezien, nou dat was al leuk

maar de film zelf ook wel

doei

( ik ben echt film fan ( vooral de films van A nightmare on elm street) . )

avatar van JackTorrance

JackTorrance

"vroeger", toen ik nog een puber was en geen genoeg van de hele reeks kon krijgen, was deel 4 mijn favouriet.

nu ik ze allemaal op "gevorderde leeftijd" (ahum... : >) allemaal nog eens bekijk, is vier gek genoeg juist de eerste waarvan ik zeg: mwoeah....

deel 1 t/m 3 hebben voor mij absoluut hun magie behouden en ik heb nu zoiets van: vanaf 4 ging het mis....

avatar van Quido

Quido

Het laatste deel (New Nightmare) vond ik anders een van de beste, misschien wel dé beste.

avatar van Edie

Edie

Beetje uitmelkerij... Dit deel ging nog enigsinds, alhoewel 8-) .... Lastig, 2,5 sterren.. Leuk voor een avondje 'griezelen'.

avatar van Patat

Patat

In mijn tienerjaren heb ik de Nightmare On Elm Street-reeks helemaal verslonden en 't is dan ook erg leuk om af en toe eens een deel terug te bekijken. Samen met het origineel is dit mijn favoriet uit de reeks. Alhoewel Freddy hier niet meer zo angstaanjagend is als in de eerste twee films, hangt er een donker en bedreigend sfeertje over de film. Freddy maakt al danig gebruik van menig slagzin, maar hier vind ik ze eigenlijk nog best grappig. Pas in deel 5 en 6 werd dat eerder irritant.

Maar wat voor mij deel 4 zo goed maakt is zijn creativiteit. De film is één groot festival van special effects die voor zijn tijd erg geslaagd mogen genoemd worden. Bovendien zijn de meeste erg origineel bedacht. Zo werd er aardig gebruikt gemaakt van de zwaktes van de hoofdrolspelers -bv. een astmapatiënte en iemand met een fobie voor insecten kennen beiden een erg imposante sterfscene-. Zoals bij elke Elm Street-film was vooral het einde een stuk minder, maar al bij al puur 80's entertainment van de bovenste plank.

Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.

avatar van Metalhead

Metalhead

Ik heb pas geleden de complete box gekocht. We hadden 's weekends een freddy avond. Geweldig.

avatar van djelle

djelle

Dit 4de deel is echt flauw. Het is wat traag, een beetje raar en ook wat afgezaagd. Freddy doet me niks meer hier. Er zaten wel enkele leuke gorestukjes in. 1,5*

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Het vierde is een van de mindere delen, maar dat is volgens mij enkel en alleen te wijten aan de brolacteurs: geen enkele speelt geloofwaardig. Maar afgekeken van dat: niet slecht, er zitten nog steeds een aantal leuke moorden in, een paar woordspelingen van Freddy,...

Meer heb ik niet nodig

V

Krijg je trek van hè?!

avatar van dr channard

dr channard

Leuke film hoor. Maar freddy wordt nu echt wel grappig. Maar ik denk toch dat Robert Englund zich echt vermaakt in zijn rol van Freddy

4.0 sterren