• 9.374.070 stemmen

Geregisseerd door: Jim Abrahams

Met onder meer: Charlie Sheen, Valeria Golino en Lloyd Bridges

Releasedatum: 13 december 1991

Plot Hot Shots!

"The mother of all movies."

Deze spoof van Top Gun gaat over Topper Harley (Sheen) die na een vliegtuigongeluk aan zijn capaciteiten gaan twijfelen en bij een groep indianen gaat wonen. Hij wordt toch weer overgehaald om te gaan vliegen, omdat hij een fabriek van Saddam Hussein moet gaan bombarderen. Ondertussen moet hij met een andere top piloot vechten om de liefde van Ramada Thompson (Golino).

Topper Harley / Rhett Butler / Superman

Pete 'Dead Meat' Thompson

Buzz Harley

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijke komedie. Geweldige melige ongein. 3,5 sterren.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik twijfelde tussen 3 of 3,5*, dat komt vooral doordat het einde veel minder is dat het begin en middenstuk. Maar ik heb me goed vermaakt 3,5* dus.

avatar van De Knip

De Knip

Ik heb me er toch maar een keertje aan gewaagd. Niet zo hilarisch (heb teveel Leslie Nielsen gezien me dunkt), maar flauw genoeg om uit te zien:

avatar van GFM

GFM

Leuk dat deze film eindelijk eens op tv was

avatar van MiXeR

MiXeR

Te grappig gewoon! Ik heb de hele film in een deuk gelegen. Dit soort 'hersenloze-humor' heb ik nog liever dan de 'slimme-humor' zoals in Shrek bijvoorbeeld.

avatar van xenne

avatar van leverafronny

leverafronny

xenne schreef:

vanavond ook te zien op kanaal 2

Normaal kon hij een paar maanden geleden al op de Vlaamse televisie te zien zijn. Je kon toen namelijk sms-en tussen 2 films. En op een of andere manier verloor deze nipt van één van de meest belachelijkste en toch ook wel debielste film van het vorige decennium: The Avangers! Toch raar.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Wat haat ik dat stemmengedoe toch.

Ik vond het een erg leuke film.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik hem pas een beetje kon waarderen nadat ik alle films had gezien waarop hij parodeert.

Die president (Leslie Nielsen?) vond ik wel tamelijk flauw. Wie kan er nu zo onnozel zijn?:s

avatar van gemaster

gemaster

Nee dat was Lloyd Bridges. Ook zo'n geniale grijsaard uit de spoof films.

avatar van Flipman

Flipman

Wel een enorm lollige film, misschien niet origineel, maar wel beter dan Airplane!, waarin de grappen elkaar niet snel genoeg opvolgden.

avatar van V

V

Wat was er niet origineel aan deze film dan volgens jou?

avatar van its my life

Remmmie

Ik ben het er mee eens, goede Comic ***3,5***

avatar van aldert007

aldert007

Als je de film voor de eerste keer ziet is hij wel leuk, maar op den duur begint hij echt te vervelen. 2,5 ster.

avatar van kevin_vs

kevin_vs

morgen ook:D

avatar van meneertjenilson

meneertjenilson

oftewel ... de moeite waard op hem te kijken vanavond?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11907 berichten

De Knip schreef:

Ik heb me er toch maar een keertje aan gewaagd. Niet zo hilarisch, maar flauw genoeg om uit te zien:

Sluit ik me bij aan. Maar dan toch een half puntje hoger. 2,5 ster.

Doet me wat denken aan die HK komedies. Beste jokes hier zijn niet de pointes, maar de constante onzin die in de achtergrond gaande is.

Veel absurde nonsensegrapjes, mag ik wel. 3*, film die mij niet snelt verveelt

avatar van Respekked

Respekked

vroegah heb ik gejankt van het lachen bij deze film. Al die absurde dingen.. en idd vooral de achtergrond onzin moet je op gaan letten als je em vaker kijkt. Hele tijd nieuwe dingen. Ik kan em nog steeds kijken en ik vind em wel wat leuker dan hot shots part deux

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Vond deze niet zo héél grappig.

avatar van djelle

djelle

De humor vond ik veel beter geslaagd in part deux... Het was hier niet altijd zo gevarieerd en veelal nogal aan de flauwe kant. 2*

avatar van Doom

Doom

Blijft gewoon een zeer goede komedie dit, je moet er waarschijnlijk van houden maar als je van droge humor houdt zijn de twee hot shots films toch wel aanraders want het is en blijft zo ongelovelijk droog.

avatar van Lynnie

Lynnie

Zo hilarisch! Moet wel toegeven dat je een beetje in de stemming moet zijn om deze te zien, als je in een slechte bui bent zal alles wel flauw lijken, maar ik vind hem keer op keer om in een deuk te liggen. (of toch bijna)

avatar van soom

soom

echt een absoluut flauwe film. alleen geschikt voor mensen die van superdroge humor houden.

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

In de catagory humor krijgt deze film van mij een 5. Ik ging echt kapot van het lachen. Maar ik vind dat het bij moviemeter meer moet gaan om echt goeie films, daarom stem ik niet!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Die snap ik inderdaad ook niet helemaal

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Volgens mij bedoelt hij dat we de categorie humor van de site moeten halen, of zoiets...

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Hij bedoeld dat het niet echt relevant is om een film in deze categorie dezelfde waarde mee te geven als bijv the godfather hoewel hot shots voor hem een topfilm is.

Vind ik alleen maar netjes van hem.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Zulke onzin. Alsof topkomedies niet naast serieuze misdaad kunnen en mogen worden gezet, pffff. Ik heb toch ook Dumb & Dumber én The Godfather op 4.5* staan, omdat het gewoon topfilms in hun genre zijn, om maar een voorbeeld te noemen.

Dat Sissy boy niet stemt vind ik uitermate belachelijk.