• 9.373.593 stemmen

Geregisseerd door: Jim Abrahams

Met onder meer: Charlie Sheen, Valeria Golino en Lloyd Bridges

Releasedatum: 13 december 1991

Plot Hot Shots!

"The mother of all movies."

Deze spoof van Top Gun gaat over Topper Harley (Sheen) die na een vliegtuigongeluk aan zijn capaciteiten gaan twijfelen en bij een groep indianen gaat wonen. Hij wordt toch weer overgehaald om te gaan vliegen, omdat hij een fabriek van Saddam Hussein moet gaan bombarderen. Ondertussen moet hij met een andere top piloot vechten om de liefde van Ramada Thompson (Golino).

Topper Harley / Rhett Butler / Superman

Pete 'Dead Meat' Thompson

Buzz Harley

avatar van Respekked

Respekked

vroegah heb ik gejankt van het lachen bij deze film. Al die absurde dingen.. en idd vooral de achtergrond onzin moet je op gaan letten als je em vaker kijkt. Hele tijd nieuwe dingen. Ik kan em nog steeds kijken en ik vind em wel wat leuker dan hot shots part deux

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond zelfs "men in thights" beter dan deze parodie.

avatar van otherfool

otherfool

Bijzonder aardige spoof. Van de 10 grappen per minuut slaan er wel een paar dood maar het mag de pret nauwelijks drukken. Dead Meat heerst!

3,5*.

avatar van Zinema

Het niveau van Police Squad, Top Secret of Flying High wordt helaas nét niet gehaald, maar de humor is soms hilarisch. Ietwat te onevenwichtig qua goede en slechte grappen maar absoluut onderhoudend.

avatar van belizard

belizard

Hele droge humor, maar daar houd ik van. Af en toe was het net iets te flauw: dan was er een gesprek en dan is er op de achtergrond nog iets anders aan de gang.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Éen van de beter in z'n soort.

Favo vorm van komedie dit, echt geweldig die constante flauwe opmerkingen en lompe slapstick humor. Charly sheen is de perfecte acteur voor dit type film en weet het dan ook haast altijd goed te brengen.

Zelden een totaal mislukte grap, vaak toch op z'n minst goed voor een glimlach.

Erg gave parodie dus die zeker tot de betere behoort. Nu meteen deel 2 bekijken. 4*

avatar van Metalfist

Metalfist

What do you do with an elephant with 3 balls? Walk him and pitch to the rhino

Ik had met oudjaar met een kameraad afgesproken om een gezellig filmavondje te houden. Eerst goed eten en dan tot in een stuk van de nacht lachen met een paar humoristische klassiekers, het nieuwe jaar kon niet beter beginnen. Ik en mijn kameraad hadden allebei een aantal films uit gekozen en zijn keuze was deze Hot Shots. Ik kende de film wel van titel maar ik had hem nog nooit gezien.

Blijkbaar is het een Top Gun parodie en dat was vervelend omdat ik nog nooit Top Gun heb gezien. Om de een of andere reden trekt de film me niet maar gelukkig kende ik wel een aantal scènes die ik ooit eens op televisie had gezien bij het zappen. Qua humor zal ik het dus naar alle waarschijnlijkheid niet allemaal ten volle hebben begrepen maar gelukkig kent de film nog wel genoeg 'gewone' grappen. Hot Shots moet het dan ook vooral hebben van de droge humor die gelukkig het meeste van de tijd wel werkt doordat de personages vaak erg leuk zijn. Zo is Tooper Harley de bizarste knul van de hoop maar dankzij de uitmuntende vertolking van Sheen krijgt het personage een hele hoop flair mee die de film goed doet. Oké, niet elke grap komt geslaagd aan en soms kent de film wel wat dode momenten maar over het algemeen is er wel genoeg te beleven, vooral als je de film meerdere keren ziet want volgens mij heb ik toch een heleboel acties op de achtergrond gemist. Misschien volgende keer ook maar eens Top Gun zien. Waar ik me wel aan stoorde was de toevoeging van Benson, de admiraal. Op zich kent hij een aantal leuke situaties maar dit was nu echt een rol die perfect was geweest voor Leslie Nielsen. Ik bleef Bridges er altijd mee vergelijken en hierdoor werkte het merendeel van de moppen niet bij mij doordat hij ze soms wel erg slecht bracht.

Het is jammer eigenlijk want ik leerde Loyd, vader van Jeff en Beau Bridges natuurlijk, kennen dankzij zijn fantastische rol van Commander Cain in de originele Battlestar Galactica reeks. Toen hoopte ik hem dat ik hem meer zou tegenkomen, was dan ook erg blij toen ik hem op de credits zag verschijnen, maar het blijkt dat een komische rol toch niet echt iets voor hem is en dat is best wel jammer. Neen, dan is Charlie Sheen hier meer voor geslaagd. Wat zeg ik, hij is er zelfs perfect voor. Ik heb Sheen altijd al kunnen waarderen dankzij zijn rol in Two and a Half Men maar ook hier is hij weer zo'n geweldige droogkloot. Perfecte rol voor hem maar Hot Shots kent nog een paar andere geweldige acteurs. Wanneer je aan Two and a Half Men denkt, denk je automatisch aan Charlie Sheen maar ook aan Jon Cryer. Ik had de naam niet herkend maar de kop natuurlijk wel. Het is erg leuk om te zien dat de twee ook samen in deze film spelen want het zit er weer heerlijk op. Een geweldig duo in ieder geval. De pret kon dan ook niet op toen bleek dat er nog een derde acteur uit Two and a Half Man meespeelde, eigenlijk moeten de namen andersom want Ryan Stiles komt voor Jon Cryer in de film maar soit, je begrijpt wel wat ik bedoel. Stiles heeft maar een erg klein rolletje maar is toch wel weer leuk. Ook fijn om de mooie Kristy Swanson nog in een grote bijrol te zien verschijnen, inclusief een paar erg amusante quotes.

Het is uiteindelijk wat een twijfelgeval geworden. De film kent een aantal erg fijne scènes maar toch zijn er hier en daar een aantal missers. De klassieker status is in mijn ogen een tikkeltje overdreven maar vanwege Sheen, Cryer en anderen krijgt de film toch nog een goede score. Misschien me toch maar eens aan Top Gun wagen.

avatar van rep_robert

Hot Shots is net zoals de Naked Gun reeks, Airplane 1&2 en Top Secret gewoon zo'n filmpje dat extreem grappig is. Weliswaar is de humor misschien niet van gelijkwaardig niveau, maar dankzij de spervuur van grappen, variërend van extreem flauw tot extreem grappig ontkom je niet aan een lach. Op de helft kakt het helaas wel een beetje in, maar richting het einde wordt het weer wat leuker.

Omdat ik Naked Gun, Airplane en Top Secret toch wel wat beter vind(Zucker is toch beter in de woordgrappen en visuele grappen) moet ik deze helaas wel verlagen. Hot Shots moet het meer van de onzinnigheid en dwaze dialogen hebben.
Enkele hoogtepunten zijn toch wel Dead Meat en de begrafenis van hem met dat geld.

avatar van scorsese

Redelijke komedie die voornamelijk Top Gun persifleert maar ook een aantal andere bekende films. Twee grappen per minuut, waarvan de meeste erg flauw (maar toch wel weer leuk dan) en waarvan er ook vele zich op de achtergrond afspelen. Het 'verhaal' is wel bijzonder slap, waardoor het ondanks de vele grappen toch wat saai wordt. Charlie Sheen zet wel een erg strak gezicht op, en het lijkt soms of hij Leslie Nielsen uit de Naked Gun probeert te imiteren, waar hij overigens niet geheel mee wegkomt.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijke komedie die het vooral moet hebben van de domme kop van Charlie Sheen en erg flauwe grappen.

Dit werkt meestal erg goed (al zitten er wel een paar lome grappen in).

Ondanks de kop van Charlie Sheen is het toch de ouwe Lloyd Bridges die de show steelt. Heerlijk personage. Met die z'n grappen schoot ik altijd in de lach.

avatar van Spetie

Hot Shots is een uiterst vermakelijk filmpje, waarbij Charlie Sheen overtuig t als enorme droogkloot in een film waarin de grapdichtheid enorm hoog is. Zolang er maar geslaagde grappen tussen zitten, blijft het allemaal leuk en eigenlijk slaagt de film daar de gehele speelduur in, als is het soms wat melig en flauw.

De film is vooral een parodie op Top Gun. Je hoeft echter niet perse die film gezien te hebben om dit leuk te vinden, want Top Gun heb ik nog nooit gezien. De liefdesscène waarbij op de buik van de vrouw een eitje gebakken wordt is wat mij betreft al een klassieke scène op zich.

Lekkere onzin dus!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik had al veel over de Hot Shots films gehoord en eindelijk gezien! Een behoorlijk verschil in kwaliteit zullen we maar zeggen.

Meestal is het eerste deel erg grappig en is het vervolg een stuk minder, alleen is deze een uitzondering op de regel..
Ik moet wel zeggen dat ik Top Gun nog niet gezien heb, dus misschien heb ik diverse grappen niet begrepen.

Maar de 'grapdichtheid' van deze film is niet hoog, eerder laag.
Een scene zoals het bakken van een ei op de buik van een hete vrouw is absoluut niet grappig te noemen.
Charlie Sheen in een komedie viel wel in goede aarde, prima mix!

Omdat de film, vooral halverwege tot het einde toe, niet echt bijzonder grappig is en het verhaal al helemaal niks voorstelt moet ik toch een onvoldoende geven..

avatar van Theunissen

Onnozelheid ten top natuurlijk en de humor is vaak zeer flauw. Maar ondanks dat is deze film nog best te doen en dan komt vooral door de leuke cast. Charlie Sheen en vooral Lloyd Bridges (de meest grappige) spelen het gewoon zeer leuk en Valeria Golino was best een mooi meid om naar te kijken. Het verhaal (min of meer een parodie op Top Gun) stelt natuurlijk niets voor maar daar kijk je natuurlijk niet voor naar deze film. Je kijkt deze film alleen om een leuke lach avond te hebben en daar is hij gedeeltelijk in geslaagd.

avatar van Lennert

Lennert

In de tussentijd is de film toch echt een stuk flauwer dan ik me hem herinnerde, maar nog steeds is het duidelijk dat de chemie tussen Sheen en Golino fantastisch is, Lloyd Bridges geniale oneliners heeft en dat ik ook niet wist dat Sheen en Cryer voor Two And A Half Man al samen in een film gezeten hadden. Hot Shots! heeft dan misschien soms wel grappen waar je jezelf toch voor schaamt dat je er om lacht, maar het is duidelijk dat films als deze reeks en de Naked Gun serie toch een stuk hoger niveau zijn, dan de vele Epic Movies, Date Movies, Meet The Spartans, Scary Movies en Disaster Movies.

avatar van Film Pegasus

De film is een directe verwijzing naar de flutfilm Top Gun dat buiten z'n sterke opening niet veel voorstelde. Dan maar lachen met die film en dat werkt wel. De film heeft veel verwijzingen naar andere films en vele slapstick grapjes en flauwe woordspelingen. Maar het bewijst nog maar eens dat dit geen gemakkelijk genre is en de lijn met onderbroekenlol heel dun is. Sheen is ook geen Nielsen en de film kan het niveau van Naked Gun of Airplane niet halen. Desondanks is het wel een gewone komedie geworden, die toch nog beter smaakt dan de Scary Movies, Epics, Disasters, ... (zie ook vorige post) in deze wereld.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Pijnlijk ongrappig deze film die alle films die tot 1991 zijn gemaakt parodieert. Het heeft erg veel slapstick, een onnozele Charlie Sheen en voor de rest is het kommer en kwel. Ik vroeg me alleen af hoe het mogelijk is dat het Amerikaanse leger zoveel materiaal uitleent voor dit soort grappenmakerij .

Blijft leuk.

Ondertussen toch al een paar keer gezien en deze film boet maar weinig van z'n kwaliteit in. Nochthans zijn de grapjes niet zó enorm origineel of spitsvondig, maar toch werkt het.

Vooral omdat de grappendichtheid best hoog ligt en er in de achtergrond steeds vanalles gebeurt. Dat zorgt ervoor dat het aloude cliché "bij elke nieuwe kijkbeurt zie je weer iets nieuws" nog eens van stal gehaald mag worden.

Sheen is een klier maar wel uitermate geschikt voor deze rol. Hetzelfde kan gezegd van Lloyd Bridges, in één van z'n beste (of toch meest memorabele) rollen. Het duurt gelukkig ook allemaal niet te lang, de film zit bomvol onzin en een aardig aantal grappen zijn sinds mijn jeugd blijven hangen.

Iets beter dan deel 2, geniaal is het niet, wel uitermate vermakelijk.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens herbekeken en het is wel een vermakelijke film. De film bevat redelijk wat flauwe moppen, maar toch kon 'k er toch vaak mee lachen. De cast was goed op dreef en verder zag de film er toch nog altijd goed uit.

De film duurt niet zo lang en vliegt ook voorbij.

Een leuke film die na al die jaren nog altijd het bekijken waard is.

avatar van IH88

IH88

“American planes will always be superior as long as there are wonderful men like you in the cockpit. And German parts.”

Blijft leuk. Hot Shots heeft veel geslaagde grappen en de parodie op Top Gun blijft goed. Sheen, Elwes en Golino doen het voortreffelijk, maar Bridges steelt de show als Admiraal Thomas ‘Tug’ Benson. Maar alle typetjes zijn geweldig en als je even wegkijkt heb je alweer een grap gemist. Topper, Ramada, Kent, ‘Wash out’ en uiteraard ‘Dead Meat’, allemaal hebben ze hun momenten.

avatar van Fisico

Fisico

Deze slapstick parodie op Top gun is altijd wel eens fijn om terug te zien. Hier is het echt wel het verstand eventjes op nul zetten en puur genieten. Na 20 jaar ongeveer is de beleving wel ietsje anders, maar dat kan de pret niet bederven. Mijn dochter genoot er ook van trouwens.

Hier en daar wat flauwe grappen, maar over het algemeen best spitsvondig en leuk vertier. Het tweede deel met Rambo vond ik nog net iets leuker. Sheen is fijn, maar ook de andere personages kunnen ermee door. Je komt steeds ogen tekort om alles te zien. He verveelt geen moment omdat er altijd wel iets gebeurt, ofwel een woordspeling ofwel een actief moment. The naked gun reeks met Leslie Nielsen is ook zo’n fijne uit die tijd, moet ik ook nog eens bezien!

avatar van Collins

Collins

Jim Abrahams maakt met Hot Shots! een heerlijke parodie op de film Top Gun. Je weet wel die film die draait om overdreven militaristische verheerlijking en is gedoopt in een patriottisch sausje. Een film vol all American heroes. Prima materiaal voor een parodie natuurlijk.

Hot Shots! zit ook vol met all American heroes, maar dan net even anders. De vermeende helden hebben hier een vadercomplex, zijn volkomen ongeschikt om piloot te zijn of zijn trouw aan hun Amerikaanse kapitalistische idealen en verraden hun geliefde vaderland voor geld.

De film put voornamelijk uit Top Gun maar heeft het parodiërend ook op andere films voorzien. Er passeren scènes uit films als Rocky, Dances with Wolves, Superman en Gone with the Wind. Overbekende filmscènes uit die films worden door Jim Abrahams volledig uit het lood getrokken. De geparodieerde scènes krijgen er een heerlijk absurd tintje van. Soms wat flauw, maar meestal toch gewoon grappig.

Naast de parodiërende humor zijn het vooral overdrijving, absurdisme en de onderkoelde reacties van de personages die voor de lach zorgen. Op uitzinnige gebeurtenissen bizarre dialogen wordt door de personages in de meeste gevallen met een koele vanzelfsprekendheid gereageerd die bijzonder onnatuurlijk is. Die reactionaire droogheid werkt bijzonder hilarisch.

Leuke rollen van hoofdpersonage Charlie Sheen als de dappere toppiloot Topper Harley die wat probleempjes heeft met zijn zelfbeheersing en van Lloyd Bridges als idote admiraal en wandelend rampgebied. Sheen speelt zijn rol met een dodelijke ernst die zelfs op de meest bizarre momenten in stand wordt gehouden. Erg grappig. Ook Bridges die volkomen ontoerekeningsvatbaar is en de meest vreemde handelingen verricht, is hilarisch.

Sheen en Bridges zijn de karakters die de meeste lach genereren. De rest van de cast dient voornamelijk als aangever. En dat functioneert prima.

Hot Shots! is leuke comedy!

avatar van The Oceanic Six

Ik ben bezig met de klassieke spoof-films van Abrahams en de broers Zucker opnieuw te bekijken. Kort geleden Airplane 1 & 2 en Top Secret weer gezien en nu werd het tijd om Hot Shots weer uit mijn kast te halen. Ik wist er eigenlijk niks meer van, behalve dat Charlie Sheen en Saddam Hussein erin voor kwamen.

De film is me nu wel een beetje tegengevallen en haalt het qua humor zeker niet bij de titels die ik net noemde. Hot Shots kent een hoop grappen en oneliners, maar ik hoefde er niet al te vaak om te lachen. Ze zijn vaker flauw dan leuk, maar gelukkig eindigt de film wel sterk. Charlie Sheen doet het goed in de hoofdrol, hij heeft natuurlijk het charisma om een hoofdrol aan te kunnen. Dat bewees hij ruim 10 jaar later ook met de sitcom Two and a half men. Daarover gesproken, erg leuk dat zijn tegenspeler in die serie, Jon Cryer, hier ook in Hot Shots zit. De chemie tussen beiden zit hier al goed. En zelfs ''Herb'' uit de serie heeft hier een cameo. De film mikt natuurlijk op het persifleren van films als Top Gun en slaagt daar wel in, maar ik denk dat je die films wel heel goed moet kennen om de grappen echt op te merken. Ik heb Top Gun al wel 10 tot 20 jaar niet meer gezien dus bij mij zijn vast wat grappen niet binnen gekomen. Maar alsnog heb ik genoeg vermaak aan Hot Shots gehad om er een voldoende aan te geven.

3* (was 3,5*)

avatar van blurp194

blurp194

Ai, wat is dat alweer lang geleden.

En wat me nu vooral opvalt is hoe onleuk het eigenlijk allemaal is - indertijd vond ik het wel leuker, maar nu komt er niet meer dan een dunne glimlach los. Misschien vooral doordat het zo flauw en overdreven is, misschien ook wel omdat ik teveel van de grappen nog wist. Best opmerkelijk eigenlijk, als ik er bij bedenk dat ik de film al zeker 25 jaar niet meer gezien zal hebben.

Sheen was toen nog een vrij neutrale acteur - nog niet gezonken tot het erg bedenkelijke niveau van nu. Wel al over the top irritant, al past dat in deze rol dan wel ietwat. Lloyd Bridges irriteert ook, de grappen die hij brengen mag zijn gewoon echt te flauw. Eigenlijk alleen als Valeria Golino in beeld is komt de humor een beetje beter aan - net een heel klein tikkeltje minder flauw, of zou het toch aan haarzelf liggen.

Misschien dat ik deel twee maar niet meteen moet herzien. Er is zoiets als te veel.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Ooit wel eens gezien, maar hoe ik er toen over dacht weet ik eigenlijk niet meer. De vrees voor iets heel slechts werd eergisteren dan toch overwonnen door de nieuwsgierigheid of het leuk was of niet, en Hot Shots verraste me toch best wel.

En de eerste grappen op het vliegdekschip zijn best gevat en goed bedacht, de draak wordt best aardig gestoken met de beelden zoals we die kennen van een carrier om daarna verder te gaan met praktisch iedere bekende film uit de jaren '80 en '90. Rambo, Dances With Wolves, Rocky, Top Gun, het is niet eens allemaal te benoemen of zo snel te herkennen als de situaties zich opvolgen. De eetscene is natuurlijk van het iconische soort die iedereen wel kent lijkt me, en uiteraard is Loyd 'wrong moment to stop sniffing glue' Bridges van de partij voor iets onzinnigs als dit.

Opvallend is dat Sheen en Jon Cryer elkaar hier al tegenkomen, en voor wie denkt dat daar de Two And A Half Men link ophoud heeft vast gemist dat Ryan Stiles (Herb Melnick) ook van de partij is. Fraai is uiteraard Golino maar mogelijk nog mooier is Kristy Swanson, juist die ene waar Sheen een vrij dol ritje mee maakt in The Chase. Wat is de comedy werel kennelijk toch klein. Cary Elwes is overigens uitstekend gecast als de Iceman tegenpool.

En zo is het waarschijnlijk dat ik de film nu leuker vind dan vroeger, en de verklaring daarvoor is simpel. Die ligt namelijk aan het feit dat ik als kijker nu veel van de gepersifleerde scènes ken en dus de grap ook beter snap. Afijn, een Oscar winnaar hebben veel hier natuurlijk niet mee maar anderhalf uur ongecompliceerd lachen kan zeker.