• 9.450.936 stemmen

Actie / Komedie | 31 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: David Sandberg

Met onder meer: David Sandberg, Jorma Taccone en Steven Chew

Gesproken taal: Engels, Duits en Zweeds

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Kung Fury

"It takes a cop from the future to fight an enemy from the past."

Kung Fury is een politieagent uit Miami die wordt getroffen door de bliksem en gebeten door een cobra. Hij ontwikkelt superkrachten en neemt het op tegen Kung Führer, oftewel Adolf Hitler, nadat een van zijn vrienden door hem is vermoord. Kung Fury reist terug in de tijd om Hitler te vermoorden en het nazi-rijk te vernietigen.

avatar van Vidi well

Vidi well

Een film die precies lang genoeg duurt voordat de gimmick niet meer werkt. Kung Fury raast als een malle door lk jaren 80 filmcliché heen, dus over de top actie en cheesy oneliners in overvloed. De hele setting is in een toepasselijke look, evenals de nabewerking, waardoor je enigszins het gevoel krijgt een oude VhS te kijken.

Enigszins, want dit is overduidelijk een product van deze tijd: met ironie terug kijken op oude tijden en daar een eigentijdse versie van maken. In deze film zijn sommige scenes goed geslaagd (de opening vind ik geweldig, meer over-de-top jaren 80 wordt het niet), terwijl andere de plank misslaan. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze hier nazi’s als de vijand opvoeren. Nazi’s associeer ik niet met dat decennium en persoonlijk had ik liever gezien dat ze het op moesten nemen tegen killer robots of een gemuteerde cyborg-karate kid. Of een terminator. Een evil-alien. Opties genoeg. De nazi’s haalden me uit de typische vibe die de film eerst goed neerzet.

Desondanks is Kung Fury een unieke filmervaring. Een over de top, grappig en razendsnel avontuur door alles wat fout en /of cool was aan de jaren 80.

avatar van Q Jones

Q Jones

Zou het vervolg met schwarznegger als president ooit nog van de grond komen

avatar van Q Jones

Q Jones

Deze beelden van deel 2 zijn toch fantastisch Absurde gelekte beelden uit 'Kung Fury: The Movie': Arnold Schwarzenegger vermoordt nazi's | FilmTotaal ik hoop dat het er snel van komt

avatar van Corcicus

Corcicus

Soms loont het de moeite om eens te snuisteren door de 700+ Moviemeter-bladwijzers die ik doorheen de afgelopen 2 decennia verzamelde. Zo trof ik dit vergeten pareltje aan. Werkelijk subliem en qua onzin en beeldvorming gelijkend op Hobo with a shotgun, dat ook erg in de smaak viel. Zeer creatief gemaakt en tegelijk met vette knipoog alle clichés afvinkend. De neo 80's synth was ook top. Een heel leuk tussendoortje.