• 9.378.170 stemmen

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Avontuur / Fantasy | 157 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2005

Plot Harry Potter and the Goblet of Fire

"Dark And Difficult Times Lie Ahead."

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Ron Weasley

Albus Dumbledore

Barty Crouch Junior

Fleur Delacour

feanaro surion

Dwaaloog Dollemans heet hij in het Nederlands geloof ik.(Je had de boeken toch gelezen?) Ik vind hem er niet heel mooi uitzien, had hem minder dik voorgesteld denk ik en dat oog is niet mooi.

Pieter Montana

ik denk dat hij Dwaaloog Dolleman heet,moet dringend die boeken nog eens lezen.

J.S.

De Nederlandse vertaling is inderdaad Dwaaloog Dolleman.

Angrod_Pallanén

Oké, ja, ik heb ze alle vijf gelezen, maar alleen 1 & 2 in het engels.

avatar van Zidaan

Zidaan

Jammer, Ik had me Dwaaloog Dolleman heel anders voorgesteld..

Angrod_Pallanén

Ik ook, maar wat dat betreft werd ik al teleurgesteld in deel 3.

Angrod_Pallanén schreef:

Ik ook, maar wat dat betreft werd ik al teleurgesteld in deel 3.

Verklaar je nader.

Angrod_Pallanén

Sirius Zwarts, Perkamentus en die Waarzegster waren helemaal niet zoals Rowling ze beschreef. Zwarts zou uitgemelgerd zijn en hartstikke vies, hadden ze beter Bale kunnen gebruiken...

Perkamentus, die gast werkt me op mijn zenuwen, hij is vies, oud en bij Harris zou je hem vertrouwen, die nieuwe zou ik nog niet eens aan mijn ergste vijand toevertrouwen. en wat betreft die lerares die had gehuld in doeken moeten zijn en geheimzinnig als een insect, Thompson vertolkt het als een gestoorde doos.

J.S.

Je hebt helemaal gelijk Angrod, De Gevange van Azkaban was m'n favoriete HP-boek en m'n (tot nu toe) minst favoriete Harry Potter film en dat komt voornamelijk door de punten die Angrod_Pallanén opnoemt.

avatar van amazingmoi

amazingmoi

^^professor zwamdrift(lerares waarzegery)is in de boeken toch ook een gestoorde doos?:p(ze voorspelt voortdurend harry's dood)

Angrod_Pallanén

Op een andere manier, Thompson speelt het alsof ze echt helemaal lunatik is, zo is Zwamdrift helemaal niet. Ze mag dan wel gestoord zijn, maar ze is juist heel geheimzinnig enzo..dat ze Harry's dood voorspelt komt alleen omdat ze iemand moet hebben bij wie het geloofwaardig overkomt. Zoals Anderling in boek 3 al zei: "Hebben jullie les gehad van Zwamdrift (engelse naam weet ik niet)? Laat me raden: Wie gaat er nou weer dood?"

avatar van Wouter

Ik zie het verschil ook niet zo.

Vind de derde de enige serieus te nemen Harry Potter-film. De eerste twee waren gewoon niets meer dan een samenvatting van het boek.

Angrod_Pallanén

Dat was juist wat ik waardeerde aan deel 1 & 2, een eigen draai aan die boeken geven is helemaal niet leuk. Je verpest namelijka alles door de fantasieën naar jouw idee te maken. Als jij iets anders ziet dan Rowling het bedoelt heeft en je laat jouw manier zien ipv Rowlings manier dan heb je het dus verkloot omdat iedereen dus Rowlings en jouw manier in hun hoofd hebben zitten.

Oja, en Lupos is ook niet zoals ik het heb voorgesteld (niet dat mijn manier per definitie goed is maar oké) maar nu kan ik me de oude niet eens meer herinneren vanwege HP3. Telkens als ik die nieuwe Perkamentus zie klamp ik me vast aan Sir Harris. En bij Zwamdrift denk ik ook stevig aan een uitgemelgerde trien wiens gezicht je alleen kan zien als ze zich opwind.

Angrod_Pallanén schreef:

Tja, waarom dan uberhaupt een film maken?

ik verwacht een visie van een filmmaker en niet dat ie zomaar een beetje door het boek crosst.

Tja, dan lees je die boeken toch lekker?

Als je niets anders doet dan het hele boeke scene voor scene verfilmen en enkel hier en daar wat inkort krijg je dus iets wat per definitie slechter is dan het boek. Deel 3 koos tenminste, waardoor het veel meer focus had en meer op zichzelf kon staan. Hierdoor kreeg je bij het derde deel voor het eerst het gevoel een volwaardige film te zien. Bij deel 1 en 2 vond ik alles te snel gaan, terwijl de films zelfs een stuk langer duurde dan het derde superieure deel.

Angrod_Pallanén

Ja, het is maar wat iedereen vind. Ik heb de boeken pas ná deel 1 en 2 gelezen dus al díe karakters zijn naar mijn eigen. En ze voldeden nog aan Rowlings eisen ook. Ik zeg alleen dat als iemand zijn eigen beeld verfilmd dat er dan dus heel veel mensen zijn die twee beelden tegen elkaar hebben staan. Als voorbeeld had ik dus die beelden die ik uit het boek had gehaald en de beelden die we te zien kregen. Daar stoor ik me aan, ik verwacht niet dat je het daarmee eens bent. En films zijn gewoon anders, als je een boek leest en er is een film van gemaakt dan kan ik me niet weerstaan om die film te gaan kijken. Bij een simpele éénmalige boekverfilming kan je het verhaal van je af zetten. Maar je kan moelijk om de films heen, als je fan bent van de boeken.

avatar van Wouter

Eh, je hoeft ze niet te zien, hoor.

feanaro surion

Hij vind het leuk om ze te zie ook al is hij iets teleurgesteld later!...(Verder ben ik het trouwens helemaal met Wouter eens)

Wouter schreef:

Eh, je hoeft ze niet te zien, hoor.

Je mag toch kritiek geven?

Wat fs zegt..

avatar van amazingmoi

amazingmoi

ik heb gelezen dat de opnames voor de vijfde potter-film zijn uitgesteld,de opnames zouden doorgaan in een ver land,maar daniel(harry)mocht van zijn ouders niet mee,en dat nadat al alles -van locatie tot hotel-geregeld was.ik hoorde dit ongeveer twee weken geleden,of er al een oplossing is gevonden weet ik niet.

Angrod_Pallanén

De opnames van Harry Potter and the Order of the Phoenix zouden worden opgenomen in Praag. (heel ver ja) de ouders van Daniel vonden het echter een té onveilig stad voor hun lieve zoontje en dus konden de opnames niet doorgaan.

Angrod_Pallanén

Ik weet eindelijk hoe Mr. Wrong a.k.a. Dumbledore speelt: Michael Gambon. Heb nog geen grote hits kunnen vinden of überhaupt bekende namen. Ik weet alleen dat mr. samen in een film heeft gespeelt met Micheal Caine ( )

Niet veel nieuws..

"Coming Soon..."

Die Fleur Delacour mag er ook wel zijn

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Watson, Delacour...Harry Potter wordt stilletjes aan geen kinderfilm meer !!!

Nee, laten we ons beheersen en ons aandacht aan het verhaal besteden. Ze zijn nog zo jong...

avatar van Facedown

Facedown

Doe maar, die Delacour is meerderjarig

Watson is mijn leeftijd

avatar van AHWA

AHWA

Ik krijg nu al weer dat lekkere Potter-sfeertje te pakken van die trailer. Misschien moet ik toch maar eens de boeken gaan lezen. En ja, Watson..