• 9.379.468 stemmen

A History of Violence (2005)

Thriller / Drama | 96 minuten

Genre: Thriller / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Canada

Geregisseerd door: David Cronenberg

Met onder meer: Viggo Mortensen, Maria Bello en Ed Harris

Releasedatum: 10 november 2005

Plot A History of Violence

"Tom Stall had the perfect life...until he became a hero."

Tom Stall (Viggo Mortensen) leidt een rustig leventje met zijn echtgenote Edie (Maria Bello) en hun twee kinderen in een kleine stad in de Verenigde Staten. Een onverwacht en bloederig incident in zijn restaurant zet hem plotseling in de schijnwerpers. Hij krijgt als "held" veel aandacht in de media en dat wekt de belangstelling van een aantal beruchte criminelen. Zij menen in hem een oude gangster te herkennen, die jaren geleden spoorloos verdween, en met wie ze nog een appeltje te schillen hebben. Tom zegt niet te weten waar ze het over hebben. Als de criminelen de druk opvoeren, stijgt de spanning, ook in Toms gezin. Is hij wel de vredelievende echtgenoot en vader die zij kennen?

Tom Stall / Joey Cusack

Edie Stall

Carl Fogarty

Richie Cusack

Sheriff Sam Carney

Judy Danvers

avatar van wwelover

wwelover

Spannende film. Net als Eastern Promisses een goede combo. Cronenberg-Mortensen. Film met een sterk en goed in elkaar gezet verhaal waar je wel moet blijven nadenken en goed op moet letten.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Nou, wat een moeilijk verhaal zeg.

avatar van The Last

The Last

Nee, geen moeilijk verhaal, maar dat het goed in elkaar zit lijkt me vrij duidelijk.

avatar van IcU

IcU

Het verhaal houd de film intressant, de acteer prestaties zijn gewoon opvallend onder de maat. Ook de montage en regie voelen soms ietswat te amateuristies aan. Ook was het soms te overduidelijk dat er werd over gesproken en de muziek was te braaf op sommige momenten.

avatar van The Last

The Last

Kom op zeg, het is toch ook geen misdaadfilm waarin de mobs en slachtoffers als een stelletje debielen hun gang gaan. Lijkt me nogal logisch dat de film zo droog is, gezien de sombere vertelling... alles werkt prima naar behoren.

avatar van mister blonde

mister blonde

IcU schreef:

Ook de montage en regie voelen soms ietswat te amateuristies aan.

Yeah right. Wat was er amateuristisch aan dan?

avatar van Zinema

Ijzersterk beginnende thriller met prima verhaaltje die zo tegen het eind enorm clichématig wordt en ons zelfs een voorspelbaar en goedkoop slot presenteert. Vanwege een heerlijke Hurt en de uitstekende rest van de cast blijft de schade beperkt. Redelijk.

avatar van briek

briek

Ik vond dit wel een goede thriller, de film heeft zijn tittel alleszins niet gestolen. Het is geen film waarin constant geweld in voorkomt en dat hoeft ook helemaal niet. De acteerprestaties zijn allemaal behoorlijk. Het verhaal zit goed al is het wel in het algemeen redelijk vaag.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hoewel de man op zich prima films maakt, ik ben momenteel nog geen Cronenbergfilm tegengekomen die me écht wist te raken. Hetzelfde geldt voor History of Violence; goed gemaakt, amusant en verveelt geen seconde, maar echt om over naar huis te schrijven is het nergens. Vooral het verhaal heeft af en toe zijn erg zwakke en behoorlijk onlogische momenten. Die sexscène op de trap was bijvoorbeeld behoorlijk idioot.

Desondanks toch een prima filmpje, dat verder nergens echt wil opvallen, op een paar sterke actiescènes na. Mortensen en Hurt zijn op zich prima en Maria Bello is en blijft naast een echte schoonheid imo ook één van de betere actrices die momenteel in Hollywood rondloopt. De show wordt toch gestolen door Harris met een heerlijke rol. Enkel jammer dat ie na een klein uurtje al het loodje legt.

Kleine 3,5 sterren. En nu weer op zoek naar wat oudere titels van Cronenberg.

avatar van Evil Kneel

Evil Kneel

Ik was wat huiverig om deze Cronenberg film te kijken. Het verhaal is niet bepaald Cronenberg materiaal en in de trailer werd al een hoop van het verhaal verteld. Toch heeft deze film me weten te verrassen. De vier hoofdrolspelers geven allen diepgang aan hun rol en het geweld in de film wordt eens niet verheerlijkt. Een aanrader.

Chainsaw schreef:
Die sexscène op de trap was bijvoorbeeld behoorlijk idioot.

Dat valt toch wel mee? Je ziet in het begin van de film dat Bello sex heeft met Tom, daarna op de trap met Joey. Het kan de kijker helpen beslissen wat er na het einde gebeurd.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Redelijk goede thriller. Begin gewoon erg goed, tot het moment dat Harris uit de film verdwijnt, daarna wordt de film voorspelbaar en onrealistisch.

De titel van de film verraadt naar mij idee iets te veel.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Hou er gemengde gevoelens aan over. Begint veelbelovend, heeft daarna nog leuke momenten, maar dat laatste half uur had ik toch wel bijzonder weinig mee. Hou het op 3*

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Heb van Viggo toch wel wat betere rollen gezien. Zonder al te veel naar diepgang te willen zoeken, vond ik het toch een krachtige film met een snel ontwikkelend en open plot. De titel geeft al veel bloot en toch blijf je als kijker ergens in het onzekere. Voor één keer eens geen ellenlange durende onrealistische gevechtsscènes, géén racende, achtervolgende en tuimelende auto's én toch voldoende spanning. Een 3* !

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Vond dit een aardige film, maar waar ze heel goed begonnen werd het vervolg minder.

Vooralde beginscene vond ik spannend, mysterieus en deed me denken aan het werk van Quentin tarantino; stille, schokkende scene. Weinig tekst, maar veel impact zeg maar. Na de dood van Harris, notabene het paradepaardje van deze film vond ik het allemaal wat minder sterk worden.

De knokscenes zijn vermakelijk en over het acteerwerk kan ik kort zijn: gewoon goed.

3 sterren.

avatar van Mat_

Mat_

Enorm zwakke film van Cronenberg.

Van een flauw verhaal weet de beste man nog een flauwere film te maken. Het grootste probleem bij deze film is het totaal ontbreken van sfeer. Wat zag het er toch allemaal troosteloos en lelijk uit: troosteloos stadje,lelijk gefilmd, zelfs de acteurs liepen er bij alsof ze niet in de film geloofden. Spannend was de film al zeker niet, daarvoor was het allemaal te troosteloos en oninteressant.

In het eerste deel van de film ging het allemaal wel nog maar na de plottwist werd het echt huilen met de pet op. Het verhaal dat al niet veel voorstelde stuikt helemaal in elkaar met enkele bedroevend slechte en onnodige scènes tot gevolg ( die seksscène ). Het laatste kwartier is echt helemaal waardeloos.

1* omdat het waarschijnlijk wel nog slechter kon

avatar van confucius

confucius

Er begrijp wel dat er een "voorspel" moet zijn, en die mag best een aantal minuten duren. Maar deze rekte het, naar mijn mening, toch wel erg lang. En net toen ik dacht 'weg ermee,' sloeg de vonk over en werd theater film. 'Prachtig voorspel' dacht ik luidop.

Na het "middenspel" werd het mij een beetje te melig, stroperig, overacting (zij) en ... seks (overbodig in de context van het verhaal).

Het "naspel" bleek onconventioneel te eindigen. Weinige keren dat ik het op zo´n manier heb zien eindigen. Van "film" verwacht ik dat er zowat vanalles inzit: Love, drama, geweld, spanning en een verrassend slot (alhoewel dat laatste te wensen overlaat, soit). Dit is "film" en meer moest dat voor mij niet zijn. Confucius hield het in zijn quote simpel:

' een tevreden kijker is een gelukkige kijker.' Twee keer goud.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

In de tijd van Confusius was er nog heel geen tv!

avatar van Sjaako

Sjaako

Heel goed geacteerd, en een aantal hele mooie scenes. Toch vond ik het allemaal te traag gaan.

Grote pluim voor Mortesen en Bello. En ook leuk dat Cronenbergs Horror-verleden in detail een paar keer heel mooi terugkomt.

doe maar 3*

avatar van crack1

crack1

Buiten de trap-scene,best te pruimen!

ik vind persoonlijk Viggo's rol een beetje te veel uitgerokken,Harris daarentegen(zoals altijd!),de moeite waard.

avatar van Movsin

Movsin

Neen, dit is geen goede film.

Zwak en ongeloofwaardig scenario. Zeer middelmatig acteerwerk.

Killpartijen, overbodige vrijscènes en valse melo op het einde kunnen het boeltje niet redden.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Pff wat was dit een prut film, ik had er wel wat van verwacht omdat de trailer er goed uit zag, wou hem ooit in de bioscoop zien, blij dat dat niet door ging.

Alles aan deze film is gewoon middelmaat, hij is tergend traag en op een gegeven moment kan niets meer boeien. Ik had soms het idee dat ik per ongeluk RTL 4 er op had staan, het was immers woensdag.

De film had een aantal compleet misplaatste gore/actie scene's. Normaal heb ik daar niets op tegen, maar hier past het gewoon niet, ik kon er in ieder geval nog om lachen, wat minder om de seksscenes, wat een drama was dat, een poging om wat originaliteit te brengen misschien, maar geen geslaagde.

Eastern Promises, ook van Cronenberg met Mortissen is een heel stuk beter te verteren, ik had bij deze dezelfde kwaliteit verwacht, helaas, een film om snel weer te vergeten.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Prima film voor de liefhebbers. Komt een beetje traag op gang maar daarna genoeg verhaal en rauwe actie. Met plezier gekeken naar Viggo en Harris die prima rollen neerzetten. Voor mij een 4.0 waard.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Natuurlijk speelt Cronenberg hier met de overbekende geweld clichés en de boodschap mag ook duidelijk zijn. Maar dit is een onherkenbaar product uit de koker van deze regisseur. Een film die niet lang blijft hangen en dat gebeurt niet vaak na het zien van zijn films. Een film die het volledig moet hebben van de boodschap biedt een te smalle basis. Snel naar de volgende.

avatar van akka

akka

goede film spannend en een onverwacht(vind ik) einde

4.0

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Spannende film, en ondanks het ruwe geweld heb ik er van genoten.

Wel weet ik niet of er een 16+ waarschuwing aan vasthing, want als regelmatig Canvaskijker verwachtte ik om 21 uur 's avonds net iets anders als dit - zij het wel vermakelijke - actiefilmpje.

Net iets meer dan middelmaat, maar geen topper.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Vermakelijk om eens te zien, maar daar blijft het bij omdat de onderlinge verhoudingen in de familie veranderen in een te geforceerd tempo. In deze context probeerde Cronenberg er toch iets geloofwaardigs van te maken, aangezien de film niet over the top ging ( al kwam het paranoia vermoeden dat de mannen Tom `s vrouw neer wouden schieten wel dichtbij maar de film koos voor het uitdiepen van relatieperikelen binnen het gezin, wat totaal niet werkte. Vond het allemaal allesbehalve geloofwaardig, waardoor ik mij afvroeg of Cronenberg niet beter voor de andere aanpak had kunnen kiezen.

De intimidatie van de gangsters t.a.v. de familie van Tom vond ik verreweg het sterkste punt van de film, deze gaf de film in het begin nog een onheilspellend gevoel. Het einde was dan weer zowat het slechtste aan de film. Net zo alsof ik op zo `n redelijk happy end zat te wachten, terwijl Tom toch een complete gangsterfamilie aan flarden had geschoten en zijn familieleden niets was overkomen. 3*

avatar van LuCos

LuCos

Ik vond het een vermakende film met mooi camera werk. Maar nadat de oogman, ben zijn naam kwijt, is doodgeschoten door zijn zoon vond ik het verhaal minder spannend worden. Had al wel verwacht dat hij er iets mee te maken had. Vond de tweepersoonlijkheid ding niet erg bij verhaal passen. Maar actie was goed. En geef hem ook (vooral omdat ik grotendeels echt heb genoten) een 4!

Vond het maar een redelijke film, had er meer van verwacht.

Er waren niet echt veel spannende momenten in mijn ogen.

Al bij al een gewone film om da avond mee af te sluiten.

avatar van Fingquality

Fingquality

Aardige film wel. Lekker traag allemaal, met een paar verrassende wendingen. Lekkere actie bovendien die je in beperkte porties (aantal echt actiescènes zijn volgens mij op 1 hand te tellen) wordt aangeboden en dat is ook wel een keertje lekker.

Film gaat wel bergafwaarts naar de dood van Harris en relatie tussen Mortensen en Bello was ook wel wat matigjes.

Toch prima film. 3.5*

avatar van DaZtorm

DaZtorm

Ik ben het met iedereen hierboven eens dat het een aardige film is, die niet echt moeilijk / diepgaand is maar wel constant je aandacht trekt. De eerste 5 minuten en de laatste 30 minuten sloegen echt helemaal nergens op. De eerste 5 minuten hadden wel toegevoegde waarde aan de film maar dat had zeker anders / beter gekund en gemoeten. Ik had dit namelijk verder verlengd naar 30 minuten en het complete proces laten zien. Voor mijn gevoel wordt er namelijk wat overgeslagen wat een leeg / incompleet gevoel geeft. Deze 30 minuten kunnen weer gecompenseerd worden met de laatste 30 minuten

Ook zitten er aardig wat fouten in de film. Een voorbeeld (dit gebeurd niet in de film, maar diegene die de film gezien hebben snappen wat ik bedoel). Als je bijvoorbeeld van de trap val en je breek je arm dan is het onmogelijk om een dag / 2 dagen later die arm weer te gebruiken zoals je deed voordat die gebroken was. In de film was het iets met het dragen van een koffer.

Afgezien van de eerste 5 minuten en de laatste 30 minuten en het aantal fouten sloegen sommige scènes nergens op. Chainsaw haalde er al eentje aan, maar ik doel meer op het nut van sommige scènes. Er zitten scènes die, als ze weg gelaten worden, er niks van de film verloren gaat.

Genoeg afkraakpunten op de film, maar er zijn zeker ook plus punten zoals Maria bello, wat is dat een mooie vrouw zeg! Daarnaast is het gewoon een spannende film die niet verveeld.

- Laatste 30 min

- Eerste 5 minuten

- Opmerkelijke fouten

- Sommige scènes

+ Zeer boeiend

+ Mijn gevoel bij de film

Kortom 2,5*