Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: David Cronenberg
Met onder meer: Viggo Mortensen, Maria Bello en Ed Harris
Releasedatum: 10 november 2005
Plot A History of Violence
"Tom Stall had the perfect life...until he became a hero."
Tom Stall (Viggo Mortensen) leidt een rustig leventje met zijn echtgenote Edie (Maria Bello) en hun twee kinderen in een kleine stad in de Verenigde Staten. Een onverwacht en bloederig incident in zijn restaurant zet hem plotseling in de schijnwerpers. Hij krijgt als "held" veel aandacht in de media en dat wekt de belangstelling van een aantal beruchte criminelen. Zij menen in hem een oude gangster te herkennen, die jaren geleden spoorloos verdween, en met wie ze nog een appeltje te schillen hebben. Tom zegt niet te weten waar ze het over hebben. Als de criminelen de druk opvoeren, stijgt de spanning, ook in Toms gezin. Is hij wel de vredelievende echtgenoot en vader die zij kennen?
Tom Stall / Joey Cusack
Billy
Bobby
Judy Danvers
Flipman
Ja? Ik weet het niet, dit is zeker geen origineel verhaal. Van iemand met een 'Geheim Verleden.'
Maar laat ik niet meteen te negatief wezen, ik ben ook fan van films die alles behalve origineel zijn.
magnolia_
dit zal naar alle waarschijnlijkheid gedraaid worden op het filmfestival van Cannes, vanaf 19 april weten we of het daadwerkelijk zo is
as
Volgens een recencent van Ait it cool news een van de beste films tot nu op cannes:
Cronenberg gathered around him an amazing cast. Viggo Mortensen as Tom Stall is perfect : he plays with nuance, ambiguity and has an impressive range. Ed Harris, as Fogarty, is perfectly creepy. But my own favorite is William Hurt, who is absolutely wonderful ! If he had more than 20 minutes long a role, I would say that he would have the Male Actor Award of the Film Festival !
In short, a great film, far from the usual Cronenberg films. The topics in "A history of violence" are wonderfully developped and all actors, from Tom's son to Tom himself are excellent. The best film I've seen so far in this Festival !
Oh Boy!
pascal83
Trailler!!!: http://www.apple.com/trailers/newline/ahistoryofviolence/
Het ziet er best goed uit, lijkt me wel een film om naar uit te kijken.
Epitaph
Lykt misschien een beetje op The Long Kiss Goodnight,maar dan iets meer drama
jacobine_rodijk
Tot nu toe erg positief op Rottentomatoes.com met 85% fresh. Ben nu toch echt nieuwsgierig geworden naar deze film
Jopa
Ed Harris zag er spooky uit in de trailer, ook een rol die precies bij hem past als boodschapper van slecht nieuws...
zo'n glazen oog blijft het goed doen!
pascal83
Rating op IMDB is behoorlijk goed: 8.3 (832 stemmen). Dat maakt me ook erg nieuwsgierig
Martin Van K
De film wordt gespeeld op het filmfestival van Gent. Speciale gasten hiervoor zijn Viggo Mortensen en David Cronenberg himself!
En raad eens: Ik heb tickets. Woehoe!!!!!
De Knip
Het verhaal is nogal ongewoon - net als de aparte maar wel goede openings-scene - en er zijn ook onbegrijpelijke acties in de film. Maar da's de comic-book vertelling natuurlijk.
Voor goede, harde actie zit je hier zeker wel goed. Dan is het prima vermaak:
***1/2
streeter
Zo heb ik William Hurt nog nooit gezien... interessante karakters, en het is duidelijk dat het op een graphic novel is gebasseerd. Met het succes hiervan en van Sin City hoop ik dat er meer volgt.
*** 1/2
bisse
mmm ik was er niet van op de hoogte dat dit een verfilming is van een strip/graphic novelle. Ik moet zeggen dat dat mijn review wel enigzins verandert.Ik ging deze film namlijk kijken en verwachtte veel diepgang zoals in de meeste cronenberg films. Hier heeft de film heel weinig in te bieden. Het plot is simpel en alles behalve origineel. Het acteren en de uitwerking zijn daarentegen wel top. Ook al is de verhaallijn plat en cliche het wordt allemaal erg realistisch gebracht.
Deze film kijkt zich denk ik het beste weg als je inderdaad aan een serieuze verfilming van een sin city achtig verhaal denkt. De actie is echt ongelofelijk hard en bruut gebracht en zeker de moeite waard. 3 ster
rempsycho
Erg goeie film, naar mijn mening, en mijn 4,5* komt toch echt door het brilliante acteer werk van William Hurt! Man! wat goed, meteen zijn scenes een paar keer bekeken, helaas wel een zeer klein rolletje het enige wat ik aan te merken heb is dat de film van mij wel wat langer had mogen duren, de 1 1/2 uur was in een wip voorbij! Ik wist ook niet dat het gebasseerd was op een comic, welke strip mag dat wel zijn dan?
: http://www.newsarama.com/movies/Violence/JohnWagner.htm
Martin Van K
Gisteren heb ik hem dus gezien op het filmfestival van Gent. Ik vond hem heel sterk. Cronenberg laat ons lang in het ongewisse over de ware achtergrond van Tom Stall, (Dat is trouwens een foutje in de korte inhoud hierboven vermeld, daar staat Tom McKenna, maar het is wel degelijk Tom Stall) eens we meer weten barst de film letterlijk los. Op zich is het plot niet zo bijster origineel, maar de uitwerking ervan vond ik fenomenaal (met opnieuw een goede soundtrack van Howard Shore). 4,5*
De special guests zorgden natuurlijk voor een extra touch gisteren. David Cronenberg en Viggo Mortensen waren present. Cronenberg mocht vooral wat over zijn film praten en Viggo… tja, hij moest vooral foto’s van Aragorn ondertekenen
as
Leuk interview met Cronenberg op suicidegirls.com: http://suicidegirls.com/words/David+Cronenberg+-+A+History+of+Violence/
gondwana
Was ook in de zaal in Gent. Arm in arm naar binnen komen, de sloebers...
Vond film erg intens, zoek ik het te ver met een auto-symboliek? De gewelduitbarstingen waren ook erg indrukwekkend, met lapjes huid en al.
Inderdaad een lekker stevige, harde misdaadfilm, wat ik totaal niet had verwacht van Cronenberg. Je ziet bijna niet terug dat de film van hem is (totdat er een geheel misplaatste sex-scene voorvalt onder het alom bekende Cronenberg motto 'dodelijke spanning is geil', zucht).
Maar verder leuk gebracht en met een korreltje zout, of liever het gehele zoutvaatje, te bekijken.
Kleine 3,5.
Macmanus
Ja eens met Kos en de andere 3.5 sterren stemmers. Vermakelijk filmpje, met een paar lekkere schoten door het hoofd
. Maar ik had het stukje met de zoon die wordt gepest eruit gelaten, voegt niet zoveel toe naar mijn mening.

'You' scoort op Netflix, hier zes films over mensen met een dubbelleven

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

L.A. Confidential
Misdaad / Thriller, 1997

Warrior
Drama / Sport, 2011
philadelphia, pennsylvaniadiefstaldouble lifedual identityidentiteitkleine stadindiana, usadistrustheldstrijdself-defensehuwelijkirish mobgebaseerd op stripwraakfamilie relatiesverkeerde identiteitdineradvocaatgangstergeweldattempted robberybased on graphic novelgraphic violenceloose adaptation