menu

Daredevil (2003)

mijn stem
2,53 (1413)
1413 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Fantasy
103 minuten / 133 minuten (director's cut)

geregisseerd door Mark Steven Johnson
met Ben Affleck, Jennifer Garner en Michael Clarke Duncan

Wanneer de jonge wees Matt Murdock in aanraking komt met radioactief afval zorgt dit er voor dat hij niet meer kan zien. Hij heeft hier echter een 'radar-zintuig' voor terug gekregen. Jaren later is Murdock opgegroeid tot een gerespecteerde advocaat. Hiernaast heeft hij echter een geheime identiteit als Daredevil, de man zonder angst, waarmee hij het onrecht bestrijdt dat hem in de rechtszaal niet lukt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=hKOLLkM26Yc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Filmfanaat
Ik ga de film vanavond kijken, alhoewel. Ik heb ook wel weer zin in de Subsitute..
In ieder geval, ik heb de film nog nooit gezien maar ik houdt wel van heldenfilms, of mensen in een kostuum.
Er is maar 1 de beste, Batman!
(Uiteraard de film met Christian Bale)
Rick

1,0
wat een dramatisch slechte film.... ppfffff.... een wonder dat ik het eind gehaald heb.

2,5
De makers hebben veel naar Spiderman en naar Superman gekeken, en kwamen met die slappe aftreksel.
Desalniettemin vond ik het een redelijk leuke film. Absoluut niet een die ik nog eens zou kijken, of zou aanraden. Maar ik heb neit het gevoel dat ik mijn tijd heb verspilt.

avatar van Vinokourov
2,0
Standaard shit met een suffige Ben Affleck en matige special effects.

avatar van maerk
2,0
Mislukte superheldenfilm die meer probeert te zijn dan Spiderman en X-men is, maar daar giganitisch in faalt.

Het idee van deze superheld is echt heel goed. Het is eens wat anders, een blinde superheld. Ook is het erg gaaf om te zien hoe de Daredevil met zijn overige zintuigen alles oplost. In het begin zie je hoe Matt blind raakt. Eenmaal in het ziekenhuis merkt hij dat hij veel beter kan horen, voelen, ruiken enz. En opeens slaat Matt zijn pestkoppen inelkaar met dubbele salto's en glijd hij van enorme richels naar beneden, door middel van zijn gevoel. Dit vind ik dan weer iets té. Ik had graag een proces van ontwikkeling gezien waarbij hij eerst voorzichtig iets probeert, het misschien wel mislukt, en daarna echt handig wordt. Daarna neemt hij het op tegen de pestkoppen. Net zoals in Spiderman bijvoorbeeld.

De actie is ook een beetje te overdreven. De actie wordt geprobeerd flitsend en snel in beeld te gebracht te worden, erg jammer. Dit betekend dat ze vaak heel snel met de camera zwiepen en heel vaak tussen verschillende camera's wisselen. Hierdoor gaat het grootste gedeelte van de vette actie verloren en is het gewoon een doorsnee wannabe superhelden gevecht. Er is daarnaast helaas te veel en te duidelijk met onzichtbare kabels gewerkt. Als je iemand opeens door de lucht ziet vliegen in een rechte lijn doet dat een beetje afbreuk aan wat een stoere actiescene had kunnen worden.

Het liefdesverhaaltje van Matt dat erin zit is ook een beetje cliché. Je hebt het allemaal al honderd keer gezien en het boeit gewoon niet. Het is gewoon ongelooflijk jammer dat de film zo hard probeert beter te zijn dan andere superheldenfilms. Het werkt namelijk niet. Het is namelijk een , ja-dat-kunnen-wij-ook wannabe film geworden. Te overdreven.

Pluspunten van de film zijn twee liedjes van Within Temptation die goed bij de film pasten en het goede acteerwerk van Ben Affleck en Michael Clarke Duncan. Affleck speelt zijn rol heel goed maar je kan helaas niet echt een klik krijgen met zijn personage ondanks dit. Duncan is erg goed als grote, zware badguy. De rol van Colin Farrel daarentegen is waardeloos. Hij speelt m slecht en zijn personage is gewoon dom. Het paperclip schieten was ronduit belachelijk, en als hij die oma dood in het vliegtuig door een pinda in haar keel te schieten vind ik hem niet eng of grappig. Eigenlijk oefening baart kunst. Erg jammer van Bullseye.

De film probeert zoveel te zijn maar kan het niet waarmaken. Het is zoveel net niet. De meeste dingen heb je al vaker gezien en kunnen je niet meer bekoren. Ook doet de overduidelijk neppe CGI een beetje afbreuk aan de film. Erg jammer. Maar dankzij Ben Affleck, Michael Clarke Duncan, Within temptation en héél soms een leuke cameravondst toch nog>>

2*

avatar van darkjaap
1,5
wat een flopper een slechte rip-off van superman.
echt een doosaaie film.
1,5*

2,5
maerk, ik denk dat je Evanescence bedoelt, niet Within Temptation.
Ik vond het eerste liedje wel goed, 2e niet. Vind i ker juist totaal niet bij passen. Mede omdat er teveel zang is, hoort niet in films. Alleen bij het eerste nummer klopte de tekst wel goed

avatar van maerk
2,0
KrimpenDrummer schreef:
maerk, ik denk dat je Evanescence bedoelt, niet Within Temptation.
Ik vond het eerste liedje wel goed, 2e niet. Vind i ker juist totaal niet bij passen. Mede omdat er teveel zang is, hoort niet in films. Alleen bij het eerste nummer klopte de tekst wel goed


O, vergissing! Vond deze liedjes wel in de film passen.

avatar van T.Bos
4,0
Leuke pakjes

avatar van Theunissen
1,0
Vreselijke slechte film. De enige die weet te boeien en te overtuigen in deze film is Colin Farrell. Het verhaal is bar slecht en Ben Affleck als een superheld is geen goede combinatie. Ik mag hopen dat er geen deel 2 komt want dit deel is meer dan genoeg.

Mr_White
Theunissen schreef:
Vreselijke slechte film. De enige die weet te boeien en te overtuigen in deze film is Colin Farrell. Het verhaal is bar slecht en Ben Affleck als een superheld is geen goede combinatie. Ik mag hopen dat er geen deel 2 komt want dit deel is meer dan genoeg.


Ik mag hopen dat Marvel de rechten terug krijgt en het nog eens opnieuw doet, want Daredevil heeft zeker potentie. Het hangt er sowieso vanaf welke versie je gezien hebt, de Director's Cut (alhoewel verre van perfect) is een gigantische verbetering ten opzichte van de gewone film.

2,0
Het gezich van Ben Affleck ziet er echt niet uit. Hoe hebben ze hem in godsnaam gecast als Matt Murdock, de waaghals, de man die geen angst kent. Als ik Ben's gezicht zie, dan weet ik al dat zo'n persoon geen waaghals is.

Actie is matig, de special effects komen zo uit een music-video. Alleen Bullseye en Elektra kunnen de film nog een beetje redden. En Michael C. Duncan moet eens keer weer een betere rol krijgen, zijn John Coffey is legendarisch in de Green Mile, hier is hij misplaatst.

avatar van *kelly*
4,0
Ik vond dit een goede actiefilm met zelfs een vleugje romantiek.
Het verhaal was goed opbouwend en er zat spanning in.
Prachtig acteerwerk ook!

------>4*

avatar van gillette
2,0
Gisteren gezien op tv.
Het begin vond ik echt cool toen hij vertelde hoe hij blind raakte enzo en dat hij alles beter kon horen en ruiken.
Ik vond de stukken dat je door z'n ogen zag heel vet.
Maar achter dat Elektra erbij komt gaat de hele film bergafwaarts en komt het saai en zijn de gevechten lomp en (weeral) saai.
Het einde is echt belachelijk. En het pak dat hij draagt vind ik het belachelijkste pak van alle heroes dat ik ken. Als bullseye er dan nog bijkomt is de film al helemaal niet meer te redden. Hij is zo ongeloofwaardig en ook wat hij doet is ongeloofwaardig.
Daarmee bedoel ik vooral de scene in de kerk!
Sorry, maar dit is een belachelijke en ongeloofwaardige film.
En ja alle superhero films zijn ongeloofwaardig.
Maar deze is nog van ander niveau... als je begrijpt wat ik bedoel.
2*

djelle
Deze week toevallig een stukje gezien op TV. Ik vond de manier waarop de muziek van evanescence in de film verwerkt wordt in elk geval erg cool. Ben Affleck staat ook goed met die zonnebril.

avatar van Pannenkoek
1,0
Deze film vond ik echt om te janken.
Welke idioot huurt Ben Affleck nou in voor een film. Echt geen acteur, tenenkrommend slecht. Buiten dat is het verhaal en de scenery hier ook geen hoogstandje.
Alleen Jennifer Garner is nog een klein lichtpuntje in deze dramatisch slechte film. Waarschijnlijk heeft de filmmaatschappij dat zelf ook gezien en daarom alleen Jennifer voor het "vervolg" gevraagd (=Elektra) en inderdaad die is al een stuk beter.
Absoluut geen aanraders, die films met Ben Affleck.

3,5
slecht vond ik deze film niet. maar er zijn toch dingen die beter hadden uitgewerkt moeten worden. want her verhaal opzich is wel goed. mss dat ik toch de director's cut eens moet zien. ik vond maar dom dat Elektra Natchios stierf. vond ik een nadeel.


3*

avatar van roc12345
Nieuwe start voor Daredevil?
Geplaatst op 04-10-2008 om 16:45 door Aadil Chaudry
In een interview met IESB.net heeft 20th Century Fox co-voorzitter Tom Rothman verklaard dat een 'reboot' van de Daredevil-franchise ernstig wordt overwogen.

De eerste film uit 2003 met Ben Affleck in de hoofdrol sprokkelde 100 miljoen dollar aan de box office, maar werd afgekraakt door critici. Vier maanden geleden onderging The Hulk nog een reboot, en eind augustus maakte Warner Bros. het nieuws bekend dat ook Superman een nieuwe start zal nemen.

Reden genoeg dus voor Rothman om een tabula rasa te overwegen: "We've got all the rights. And yes, I think that the thing the Hulk showed although, it did what it did, is that it is possible, that if you really do it right the audience will give you a second chance. That it is possible. And I think that you see that when they did Batman Begins, the first Nolan movie, that you can have made some mistakes along the way or movies that the audience wasn't that crazy about and then given the proper amount of time and the right creative vision behind it, you can, to use your word, reboot."

avatar van Joeri_000
1,0
Agony schreef:
wat een dramatisch slechte film.... ppfffff.... een wonder dat ik het eind gehaald heb.


Daar sluit ik mij volledig bij aan !!!

avatar van Flipman
3,5
Een punt omhoog. Tenminste na het zien van de Director's Cut. Zit iets meer diepgang in de film.

avatar van Flipman
3,5
roc12345 schreef:
Nieuwe start voor Daredevil?
In een interview met IESB.net heeft 20th Century Fox co-voorzitter Tom Rothman verklaard dat een 'reboot' van de Daredevil-franchise ernstig wordt overwogen.

Jason Statham heeft belangstelling getoond vioor de hoofd- en titelrol. Frank Miller is het eens als de keuze op hem valt.

avatar van Littlewouter
3,0
mooie film en een hele goede kern, jammer dat The king pin gespeeld door Michael Clarke Duncan zwart is. Want in de verhalen is the king pin blank.... Maar Michael Clarke Duncan weet precies hoe hij de rol moet spelen. Complimenten !!! De verfilming van Marvel films klopt niet helemaal met de verhalen.

avatar van hellblazer93
3,0
Tja.. Typische Marvel-film he.. Lijkt inderdaad verdacht veel op Spiderman, maar het viel me allemaal nog wel mee. De bijrollen van Elektra en Bullseye waren prima, maar ik stoorde me wel aan de vechtscene tussen Elektra en Daredevil. Ik heb de Director's Cut gezien en als ik hier de berichten doorlees begrijp ik daaruit dat daar meer diepgang in zit. Dat kan kloppen, ik irriteerde me hier ook niet aan. De King Pin was weer zo'n typische Bad-Guy, maar toch prima gespeeld. Matt was direct na het ongeluk inderdaad ook wel opvallend snel 'superjongen'. Dit vind ik ook wel erg overdreven, dat ben ik met Maerk eens.

Al met al wel een leuk kijkvermaak met een paar leuke liedjes tussendoor.
3 sterren.

avatar van tommykonijn
1,5
Erg matige superheldenfilm. Ben Affleck heeft me tot nu toe niet echt veel goede films afgelevert en ik had gehoopt dat Daredevil daar verandering in zou brengen, jammer genoeg alleen het tegendeel. Soms hele irritante cameo's, het verhaal is opzicht wel aardig maar de uitvoering gaat helemaal de mist in, de special-effects moeten heel cool uitzien maar helaas zaten er meer domme, lompe acties bij dan dat ik met een open mond zat te kijken. Michael Clarke Duncan was in The Green Mile erg goed maar ook hij levert in deze film niet die prestatie af, soms nog wat aardige momenten en wat goede deuntjes op het goede moment maar de film wist me echt niet te overtuigen, misschien dat ie ooit na herziening nog hoger op kan komen maar helaas zie ik daar alleen maar een tegendeel voor in. De zinnen die Clarke Duncan uitspreekt op het laatste tegen Affleck komen er eigenlijk hetzelfde uit als : er komt nog een deel 2, ik hoop dat het bij deel 1 blijft.

1,5* (kans op verhoging naar 2,0*)

avatar van soom
4,0
Stay with me..

Vind Ben Affleck echt vaak maar een beetje matig acteren, op een heel enkele uitzondering na, maar hier viel hij best mee. Of het nu komt omdat ik nog altijd de beelden voor me zie, van de meest ranzige film die ik in jaren heb gezien, weet ik niet, maar Ben was echt te pruimen, en vond het koppeltje met hem en Jennifer echt ultiem Lief. Zó duidelijk dat ze voor, tijdens, of na de opnames verliefd zijn geworden. Ik ben wel erg te spreken over het koppel dat in een paar scenes m'n hart wist te beroeren. Natuurlijk is het geen Batman, geen Spiderman, Iron Man, of Hulk, maar zeer zeker niet slecht. Fijne heldenfilm, en een Ben die mij (weer) eens niet irriteerde, altijd goed dus.

avatar van krosnicky
4,0
toen ik 10 jaar was was dit mijn favoriete film maar nu is dat the crow niet dat ik deze film nu slecht vind of zo maar the crow is beter nu deze film is op het vlak van actie een zeer goede prent hij heeft wel een einde waar er een vervolg op gemaakt moet worden maar wanneer komt dat vervolg ??? ( want met een bad guy die op het einde nog leeft . dat vraagt gewoon naar een vervolg )

avatar van joeyspo
2,0
hee lang geleden vond ik deze film super. maar nu vind ik hem niks een 2

avatar van trainercoach
4,5
joeyspo schreef:
hee lang geleden vond ik deze film super. maar nu vind ik hem niks een 2


Je moet er maar van houden. Ik vind hem nog steeds goed. Het is nog steeds een stoere en keiharde film vind ik zelf.

avatar van joeriL
0,5
trainercoach schreef:
(quote)


Je moet er maar van houden. Ik vind hem nog steeds goed. Het is nog steeds een stoere en keiharde film vind ik zelf.


vind je serieus Ben Afleck in een rood pakje stoer? Deze film heeft denk ik het allerslechste eindgevecht ooit. Verschikkelijke rol van Afleck en Farrel.

0,5*

Hankieh
Slechte film. Slecht acteer werk. Slecht verhaal. Slecht geklede personages. Slechte special effects.

2 *ren omdat ik er vroeger wel met plezier naar heb gekeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:23 uur

geplaatst: vandaag om 20:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.