• 9.377.434 stemmen

Daredevil (2003)

Actie / Fantasy | 103 minuten / 133 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 103 minuten / 133 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Zwitserland

Geregisseerd door: Mark Steven Johnson

Met onder meer: Ben Affleck, Jennifer Garner en Michael Clarke Duncan

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Grieks

Releasedatum: 20 maart 2003

Plot Daredevil

"When the streets have gone to Hell, have faith in the devil."

Wanneer de jonge wees Matt Murdock in aanraking komt met radioactief afval zorgt dit er voor dat hij niet meer kan zien. Hij heeft hier echter een 'radar-zintuig' voor terug gekregen. Jaren later is Murdock opgegroeid tot een gerespecteerde advocaat. Hiernaast heeft hij echter een geheime identiteit als Daredevil, de man zonder angst, waarmee hij het onrecht bestrijdt dat hem in de rechtszaal niet lukt.

Matt Murdock / Daredevil

Wesley Owen Welch

Nick Manolis

avatar van Olivia

Olivia

Die zakken waar zand of rijst of whatever in zit zijn inderdaad wel erg lame...kan me toch niet voorstellen dat je, door zo te trainen en te oefenen, een stoere moordenares kan worden...Hoe kunnen die dingen eigenlijk zomaar naar beneden komen vallen?

avatar van Eem

Eem

Ze zal wel een systeem hebben

avatar van NightWolf

NightWolf

Olivia schreef:

Een soort mecanisme waarschijnlijk. Zal wel niet zo moeilijk te maken zijn hoor

avatar van film_kaza

film_kaza

weinig goeds aan deze film.

bijna niks

1 ster

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Pilcrepus schreef:
Mwah, redelijke film. Een blinde superhero is weer eens iets anders.
De film is nergens écht spannend, een paar mooie scenes en daarmee zijn we wel klaar.

Een ding dat ik niet begrijp, Elektra was toch dood? En toch bleek ze te leven toen Matt de ketting in braille vond, wie anders kan die hebben achtergelaten?
Ik vraag me dan wel af hoe verklaard kan worden dat ze nog leeft als haar hart stopte met kloppen, maarja..

2,5 sterren.

Als je wilt weten hoe Elektra weer kan leven moet je de film Elektra kijken, daarin hebben ze een manier om dode mensen weer tot leven te wekken.
Zoals ik jullie reacties lees is daredevil maar een matige film, ik zelf moet hem nog zien. Ach ja, hij komt vanzelf wel een keer op tv

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Vond het niet echt een slechte film.

Een leuke stripverfilming, waarbij je niet echt een binding met de hoofdrolspelers krijgt.

De aktie is voorspelbaar maar wel oké

avatar van aimane

aimane

lelijke film

avatar van Diesel

Diesel

Ben Affleck en Jennifer Garner zijn vreselijk 'gemiscast'. Colin Farrell en Michael Clarke Duncan doen het stukken beter. De actie scènes kunnen er wel mee door en de soundtrack is ook best aardig maar qua verhaal veel te mager, zelfs voor een comic verfilming. Een voldoende zit er niet in. 2*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

een redelijke film. Vond hem niet zo goed. maar wel leuk voor 1 keer. 2½*

avatar van zwibberpiff

zwibberpiff

Gister gekeken, wel een aardige film. Normaal haat ik Affleck, maar hier was hij wel te pruimen. Wel een beetje ongeloofwaardig allemaal hoor, zelfs voor een verfilmde comic. Collin Farrell en Jennifer Garner waren goed.

Ik heb me wel vermaakt.

3,0

avatar van happie

happie

Ben Affleck is zeer slecht als superheld. De rest van de cast was wel aardig.

avatar van Kevin033

Kevin033

De film gaat wel vooral omdat affleck en farrel erin zitten maar bullseye is echt zo ongeloofwaardig want in de strip heeft hij een heel pak aan enzo en niet zo'n vizier op z'n hoofd kijk dat ze hem een beetje aanpassen snap ik wel maar zo ongeloofwaardig

avatar van tuba5

tuba5

deze film is best goed.

mooie special effects op de momenten dat het nodig is.

als je de special edition koopt, kijk dan ook naar de making off, dan wordt je echt duidelijk hoe alles is bedoelt! dit is gewoon een lekker weg-kijk film die best de moeite waard maar wees niet te critisch!!

avatar van Wassup !

Wassup !

Deze film was over het algemeen slecht, maar wel heel mooie special effects. 2**

avatar van soj

soj

De eerste keer dat ik hem zag viel hij mij ook tegen vooral omdat ik toch het gevoel had dat met het personage van 'Daredevil' meer aan te vangen was. Een paar jaar later heb ik hem een tweede keer gezien en toen heb ik moet concluderen dat het al bij al niet zo slecht was. (Als je tenminste van het superheldengenre houdt.)

Het is hier al menige malen gezegd en ik moet me aansluiten bij diegenen die zeiden dat Ben Affleck niet de man voor deze rol was. Colin Farrell was dan weer wel de perfecte casting voor 'Bullseye'.

Sommige scenes (vooral die in de speeltuin) zijn net iets te ongeloofwaardig (in zoverre je over geloofwaardigheid in films zoals de deze kan spreken ) en te belachelijk.

De plannen voor een Daredevil 2 zitten ook al een tijdje in de ijskast en Ben Affleck zou laten verstaan hebben dat hij niet meer in de huid (kostuum) van deze held wil kruipen. Dat eerste is een spijtige zaak dat laatste is waarschijnlijk een goede zaak moest er ooit een 2de deel komen.

Toch nog 3* (maar waarschijnlijk enkel) omdat ik een liefhebber van het genre ben.

avatar van Dada

Dada

vind dit de slechtste helden film die ik tot nu toe gezien heb 2.0*

avatar van neo

neo

Behoorlijk slechte casting. Affleck is saai en heeft het charisma van een vliegenmepper, net als de rest van de cast. Farrel schmiert er ook behoorlijk op los. De actiescenes zijn niet erg enerverend, met veel lelijke hypermoderne truukjes. Ook zijn de effecten vaak spuuglelijk en overduidelijk wanneer een echt mens overgaat in een rondspringende cgi pop. Revel's score is nog wel acceptabel. Ook nogal saai verteld met een onnodige voice over. 1.5 sterren

avatar van stony^issa

stony^issa

langdradige film op een goed stripverhaal, *2

avatar van rocky freak

rocky freak

mooie film.
niks mis nee.
alleen jammer dat z'n vriendinnetje overleed.
(die was best knap)
en die salto's waren wel leuk om te zien.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Dieptepunt in de eindeloze reeks uitgekauwde strip/superhelden verfilmingen. Komt er dan nooit een einde aan dit genre? 2**

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Oei, wat is dit slecht. Affleck past niet als held, heb sowieso al een hekel aan Farrel, het biedt weinig nieuws, het ziet er zelden mooi uit, het verhaal is flinterdun en nergens boeiend en soms is het geheel tamelijk lachwekkend door belachelijke momenten en niet minder belachelijke opmerkingen. Krijgt niet de laagste score omdat het wel lekker wegkeek, maar wel een erg matige film.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

erg slechte film

ben affleck was slecht en bijna iedere andere acteur

avatar van james_cameron

Net de director's cut gezien. Ik vond het al een degelijke film, maar deze versie is nog stukken beter. Meer achtergronden, meer subplots en meer karakterontwikkeling. En heel wat meer geweld natuurlijk. De director's cut is veel duisterder en harder, maar door de grotere rol van Jon Favreau ook een stuk grappiger. Niet alleen zijn er vele nieuwe scenes, ook zijn er scenes verwijderd die wel in de bioscoopversie zaten (zoals de biechtscenes en de liefdesscene). Vaak heb je het gevoel naar een compleet andere film te kijken, met overwegend positief resultaat. Jammer dat de extended cut van Johnson's Ghost Rider niet hetzelfde gewenste resultaat heeft.

avatar van Herisson

Herisson

3,5* om mee te beginnen.

Lees hier dingen over "ongeloofwaardig"........

Natuurlijk is het ongeloofwaardig! Het is een verfilming van een stripverhaal over een superheld!

Nee, spiderman , batman etc. zijn geloofwaardig....

Als je deze film kiest om te gaan kijken weet je waar je aan begint, namelijk een hoop klets, maar in dit geval wel redelijk goeie klets!

avatar van nightbreed

nightbreed

De slechtste stripverfilming die ik tot nu toe heb gezien.

Ben Affleck weet geen seconde te overtuigen en het duffe verhaal helpt natuurlijk ook niet echt.

Slappe hap verfilming zonder knipoog.

Cijfer: 2

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Vette film!

avatar van joeriL

joeriL

tijdje geleden dat ik hem gezien heb. maar ik geloof de manier waarop die bullseye kerel verslagen werd zo slecht was dat ik wel een 0.5 moet geven

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik heb de Director's Cut gezien die volgens velen vele malen beter is dan de originele versie (die ik nooit gezien heb), en was er wel tevreden over. De film voelde vooral aan als Spider-Man Light (maar dan donkerder, als je begrijpt wat ik bedoel). Vermakelijk maar kwalitatief gezien allemaal net wat minder. Ook een beetje pijnlijk dat Colin Farrell en Michael Clark Duncan het vele malen beter deden dan Ben Affleck.

avatar van rocketeer

rocketeer

Blijft het een geweldige film vinden!

Vind Ben Afleck, Micheal Clarke Duncan en vooral Colin Farell erg goed in hun rol. Super soundtrack en natuurlijk geweldige marvel characters!

Oke de actie is af en toe overdreven en wat onrealistischer, maar daar stoor ik me allang niet meer aan.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Lekker wijf hoor maar daar is ook alles mee gezegt