• 9.378.950 stemmen

Memoirs of a Geisha (2005)

Drama / Romantiek | 145 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Ziyi Zhang, Ken Watanabe en Michelle Yeoh

Gesproken taal: Frans, Engels en Japans

Releasedatum: 6 april 2006

Plot Memoirs of a Geisha

"A story like mine has never been told."

Een verhaal van liefde en verraad tegen de achtergrond van de snel veranderende Japanse maatschappij in de 20ste eeuw. De 9-jaar oude Chiyo is de dochter van een arme visser en wordt van haar familie gescheiden en verkocht aan een geisha-huis in het Gion-district van Kyoto. Hier is ze het mikpunt van de grillen van hoofd-geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo's concurrente Mameha uit tot de beroemdste geisha van Japan.

avatar van IQ160

IQ160

UITERMATE storend dat die japanners de hele film lang gebrekkig engels met elkaar praatten. Deed zwaar afbreuk aan de film. Jammer, gemiste kans.

avatar van M.ike

M.ike

Gabriella schreef:

enne wie weet is het helemaal niet in Japan opgenomen..?

hij is inderdaad niet in japan opgenomen vernam ik van de extra`s op de dvd zelfs de kyoto is nep, nou hebben ze gebouwd voor deze film gewoon in amerika is die opgebouwd

vervolg: en voor de 4 seizoenen die in de film zaten gebruikten ze doeken die ze spanden boven het dorpje de winter scene`s werden dus gewoon in`t warme weer in amerika opgenomen ..

avatar van sangha

sangha

ik heb hem net gezien en ik vond het een ontzettend mooie film. het was alleen jammer dat er een aantal belangrijke (tenminste voor mij) zijn weggelaten, die wel in het boek stonden. aan het engels stoorde ik me niet echt, maar het was waarschijnlijk wel overtuigender geweest als ze japans hadden gepraat. van mij verdient hij 4 sterren.

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Ik heb het boek nooit gelezen, de film gisteravond gezien. En ik vind hem een 4,5 waard.

Een mooi verhaal, goede ge-acteerd, en het heeft me geen moment verveeld.

avatar van M.ike

M.ike

indaaad

avatar van Louis2703

Louis2703

IQ160 schreef:

Het zijn Japanners. Past mooi in de film. Of wil je dat ze Amerikaans-Engels met ze gaan praten... "Everything allright pal?" "Yes, everything's amazing here in Japan"

avatar van Reinbo

Tamme film. Alles is ongelooflijk fantasieloos uitgevoerd. Stijgt nergens boven 'waar gebeurd' RTL4 drama uit. Da's jammer, want was het met iets meer Aziatische kunde uitgevoerd was het best een interessant verhaal geweest. Nu sis het een soort MacDonalds versie geworden zodat de domme dikke Amerikaan het snel kan consumeren. En dan val ik nog niet eens over al die Chinezen in de hoofdrollen.... 2,5*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het een hele mooie film en de verste verte niet lijken op het waar gebeurd drama van rtl4. Heel ingetogen, geen overdreven drama, maar wel heel mooi in beeld gebracht. Ze zijn ook dicht bij het boek gebleven. Zo mooi als het boek hebben ze het niet kunnen weergeven, maar dat is meestal een onbegonnen verhaal.

avatar van Liwwie

Liwwie

Zo verschrikkelijk jammer..... een script met zo veel potentie dat wordt ver****t als Hollywoodproductie. Een veel grotere minachting voor de briljante Oost-Aziatische filmwereld is er niet.... Prachtig gespeeld.... verkeerde lokatie en taal..... alles uit het verband getrokken.... jammer dat ik geen -5 kan geven dus geef ik maar geen cijfer...

Oja.... wat is ze mooi hè.....

avatar van nairobi

nairobi

had een 5 gegeven als het Japans geproken was.

avatar van Norma

Norma

missbizar schreef:

De enorme emotionele diepgang van het boek vind ik op geen manier terug in de film.

Helemaal mee eens. Het boek is rauw,meeslepend en intrigerend. Deze film is dat zeker niet. Eigenlijk moet je het boek maar volledig vergeten bij het zien van de film; wat je dan krijgt is een romantisch, visueel aantrekkelijk en onderhoudend verhaal. Niets meer, niets minder. Maar dat is dan wel dusdanig goed gedaan dat de film mij toch wel 4**** waard is.

Het al vele malen genoemde feit dat de acteurs geen Japans spreken is inderdaad vervelend en onlogisch, maar in mijn beleving nog altijd minder storend als bijvoorbeeld Engels sprekende Duitsers in oorlogfilms.

avatar van kort0235

kort0235

Een visueel mooie film, maar ik had er meer van verwacht. Nu was het een gemiddelde Hollywoodproduktie, waarbij het verhaal te overduidelijk was. Ik heb het boek niet gelezen, maar het verhaal in de film vond ik magertjes en voorspelbaar. Jammer dat dit geen Aziatische produktie was, want anders had het met meer smaak gemaakt kunnen worden.

Voor mij daarom een 3.0* voor de prachtige beelden en de mooie kostuums en natuurlijk die prachtige Ziyi Zhang !

avatar van sonyjh

sonyjh

ik vond het een mooie film, ziyi zhang was hier echt wel ongeloofelijk mooi

avatar van leon1970

leon1970

Memoires of a geisha

Prachtige en boeiende film

Geweldig geacteerd en maakt indruk.

Waardering: ****

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Hele mooie fim met 3 verdiende oscars!!!!

Echt een aanrader!

avatar van Julie

Julie

prachtige film gewoon

geen woorden voor

avatar van gn3x

gn3x

Op zich een schitterende film, alleen jammer van het ENGELS! Het had iets meer authenticiteit gekregen als gewoon alles in't japans was en daarna gewoon ondertiteld... maar ja...details...

Schitterende beelden, chapeau voor de director of photography.

avatar van Barcel

Barcel

Wauw! Heel mooie film, superknap!!

Stephan

Ik ben geen Japanner, dus je hoort me niet zeggen dat het zo Hollywood was. Al zou ik een hele top tien uit Japanse films hebben, dan nog heb ik de pretentie niet om te kunnen oordelen of de film recht doet aan dat waar ik de ballen verstand van heb. Uitgerekend die cultuur is onvatbaar. Ergo: ik vond de film prima. Goed acteerwerk, mooie fotografie, schitterende soundtrack... wat wil je nog meer? O ja, een verdomd goed verhaal.

Stephan schreef:

Ik ben geen Japanner, dus je hoort me niet zeggen dat het zo Hollywood was.

Je hoeft geen Japanner te zijn om te zien dat dit een typisch hollywoodproduct is, slechts basale filmkennis lijkt me al voldoende

Madecineman schreef:

Dat het een Hollywood product is zie ik al op het hoesje ja. Het ging er mij om dat het daarom niet persé "afbreuk zou doen" aan de Japanse achtergrond van de vertelling. Daar weet niet alleen 'ik' niets van, maar naar mijn oordeel niemand hier.

Madecineman (moderator films)

Japanse achtergrond van de vertelling, hmmm. Ik pretendeer geen kenner te zijn hoor... maar volgens mij is deze film gewoon een amerikaanse versie van Assepoester in een exotische omgeving, het boek (heb het niet gelezen) is trouwens ook al geschreven door een amerikaan. Als ik films in een historische context met betrekking tot Japan wil zien dan maken heren als Kurosawa en Kobayashi toch een pak meer indruk op mij wat betreft authenticiteit.

Stephan

We lullen langs elkaar heen...

Ik probeer te zeggen dat de mensen die er een probleem mee hebben dat deze film "Hollywood" is, dat op een manier zeggen alsof zij weten hoe het "Japans" had gemoeten. Dat weet niemand hier, al heb je een lijst vol Japanse films in je top tien. Uitgerekend die cultuur is door ons westerlingen niet te vatten... iets wat in zekere mate met deze film ook uitgelegd wordt.

Madecineman (moderator films)

Okay, maar geef mij dan maar zoiets als Lost in Translation. Grappig is dat ik daar trouwens ook wel eens dezelfde kritiek lees, dat mensen vinden dat de japanse cultuur geen goed recht wordt gedaan, terwijl de hele film juist om dat "niet begrijpen" draait.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

IQ160 schreef:

correctie: De hoofdrolspeelsters zijn dan nog niet eens Japans. De Chinese dames Gong Li en Zhiyi Yang en de Maleisische Michelle Yeoh spelen hier typisch Japanse dames, die ook nog eens Engels spreken.

avatar van Martin Visser

Martin Visser

Martin Van K schreef:

Wat denken ze in Hollywood dan: een spleetoog is een spleetog

Inderdaad. Japans spreken was geen optie, want de meeste acteurs in deze film spreken Chinees

avatar van jubbie182

jubbie182

Martin Van K schreef:

Wat denken ze in Hollywood dan: een spleetoog is een spleetog

nou moet ik toch even zeggen.... hoeveel hollywood acteurs en actrices zijn er in sommige van de meest memorabele films aller tijden wel niet gecast in een andere nationaliteit? was liam neeson een duitser? neen! ierser krijg je ze niet, maar hij zet wel een verdomt goede oscar shindler neer. acteren is in principe je voordoen als iemand of iets wat je niet bent, wat maakt het dan nog uit of er een japanner of chinees in deze film speelt? als ze het maar goed doen! hoewel ik ook het een en ander aan te merken heb op deze film ( ik ben erg fan van het boek) ik heb niks negatiefs te zeggen over het acteer talent.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Na een tijd geleden het boek te hebben gelezen eindelijk de film gezien. Ik moest er even inkomen maar uiteindelijk deed de film goed aan mijn gedachten. Ik vond de film ook wel iets geheimzinnigs hebben.

avatar van SubbiE

SubbiE

In mijn ogen eerder een vrouwenfilm. Was iets te langdradig, maar heb enorm veel opgestoken over de japanse cultuur

avatar van xvy!

xvy!

M.ike schreef:

Dat vind ik nou echt jammer... waarom gaan ze niet echt naar Japan?

Dit heeft mijn mening over de film toch ietsiepietsie veranderd.