Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 6 april 2006
Bekijk via Netflix
Plot Memoirs of a Geisha
"A story like mine has never been told."
Een verhaal van liefde en verraad tegen de achtergrond van de snel veranderende Japanse maatschappij in de 20ste eeuw. De 9-jaar oude Chiyo is de dochter van een arme visser en wordt van haar familie gescheiden en verkocht aan een geisha-huis in het Gion-district van Kyoto. Hier is ze het mikpunt van de grillen van hoofd-geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo's concurrente Mameha uit tot de beroemdste geisha van Japan.
Sayuri
Pumpkin
Tanaka
Sakamoto
Cipriani
Ik versta niet wat het probleem is dat die geisha feitelijk een chinese is.
tsja als fransmannen in een amerikaanse film, nederlanders moeten voorstellen, ben ik er toch echt wel op tegen. Ik snap daarom ook zeer goed dat de japanners zich beledigd voelen.
bebdn
Misschien is het engels van die Fransman gewoon beter dan die Nederlander
Li Gong & Ziyi Zhang zijn gewoon bekender en dat is wat de studio's willen.
Witch-king
ik weet niet waarom jullie allemaal zo zeuren, maar een boek is altijd mooier dan de film, mocht iemand daar anders over denken, noem me dan 1 titel waarbij dat niet zo is.
Lord of the rings vond ik even goed als het boek, alleen na het boek gelezen te hebben, dacht ik goed boek, maar sinds de film uit is ben ik er echt fan van.
Angrod_Pallanén
De tv-trailer laat een geweldige film zien, zoals trailers dat altijd doen. Nu heb ik buiten Spirited Away, Hero en nog een film geen ervaring met Japanse films, maar hij lijkt me érg goed. Poster is heel mooi, behalve de rode letters.
De tv-trailer laat een geweldige film zien, zoals trailers dat altijd doen. Nu heb ik buiten Spirited Away, Hero en nog een film geen ervaring met Japanse films.
Is niet echt een Japnse film. Van de regissuer van Chcago, 100% Hollywood zou ik zeggen.
O,ja en Hero is Chinees...
Net zoals de hoofdrolspeelster van deze film. Ze praten verder wel gewoon Engels geloof ik
Ow, ok
Maar er staat 'Japanse maatschappij' en ik zie een Oosterse schone, dus conclusie is snel getrokken.
AardeWerk
Het is een prachtige film. Ik begrijp de commotie in Japan goed. Maar het feit dat een Chinese actrice de hoofdrol speelt maakt het géén minder mooie film. Misschien géén Japanse film, maar hij hij doet niet onder voor menig Japans filmjuweeltje. En als groot liefhebber van films van regiseurs als Kurosawa, Ozu, Oshima en Imamura durf ik dat gerust te beweren (4,5*)
Exaya
Hoevaak je 'Nederlanders' wel niet Duits hoort praten in buitenlandse films (recent voorbeeld.. Hostel :S)
Ben best benieuwd naar deze film!
angerona
Ik vond het een erg mooie film.
Hij boeide van het begin tot het einde.
Precies wat ik ervan had verwacht.
dinoman
Ik vond het een erg mooie film.
Hij boeide van het begin tot het einde.
Precies wat ik ervan had verwacht.
Ik ben het totaal niet met je eens wat vond je zo leuk aan de film dan?
Ongelooflijk dat deze film al meer dan 3 sterren waard is!
IK ga mischien niet eens stemmen!
Da Jando
Indien je net als ik naar de sneak preview gaat, vervolgens de glimmende titel: "Memoirs of a Geisha" ziet, bespaar je de 145 minuten durende kwelling en ga je tijd nuttiger besteden, misschien krijg je je geld nog terug. Draak van een film. 1*
Naomi Watts
Vreselijke film. Alleen Ziyi was nog de moeite waard maar de film is troep van de bovenste plank. Mijd deze film en bespaar je geld of download moeite. 0,5*
dinoman
Kijk met deze gast kan ik praten.
People listen to my advice this movie sucks!
Linn
Kijk met deze gast kan ik praten.
People listen to my advice this movie sucks!
Nou laat ik dat eens een keer niet doen en gewoon met mijn vriend (als hij nog wil) er naar toe gaan. Het boek was namelijk prachtig en ik ben erg benieuwd
BlueSword
ondanks de reactie's die ik hier lees wil ik de film nog steeds erg graag zien.
waarschijnlijk niet in de bios, want er zijn betere (zeggen ze
E-LIS-A
ik moet deze film nog zien, maar in de pers is hij al aardig met de grond gelijk gemaakt. mede omdat de chinese hoofdrolspeelsters een japanse rol vertolken. wat ik sowiezo al een bizar gegeven vind. een geisha is namelijk typisch japans, maar ondanks dat ben ik nog wel benieuwd.
ikvoereendjes
Goede film, mooie beelden en een mooie hoofdrolspeelster! Haalt het niveau niet van het boek en is veel te amerikaans.
dat de gehele film engels gesproken is, dat is de grootste afknapper ooit.
al met al 3*
Linn
Angrod_Pallanén
Ik kan er juist geen genoeg van krijgen (om het te zeggen
Jason28
Ziyi Zhang is een mooi vrouwtje, de rest van het verhaal? niet op gelet. Ze hadden wat mij betreft Ziyi net zo goed een anderhalf uur op het podium kunnen neerzetten, had deze van mij ook een 4 gehad!
cavaliervriend
Ik zat me al een tijdje te verheugen op deze film omdat ik inderdaad het boek meerdere malen gelezen heb.
Tja en ik kan helaas ook niet ontkennen dat de film het niet haalt bij het boek.
Ik begrijp dat je een boek niet letterlijk kunt vertalen op het doek maar ik vond dat er toch hele belangrijke details achterwege zijn gelaten. Ook is het boek veel rouwer geschreven. De verfilming was in mijn ogen te 'romantisch' gedaan. Ik heb dan ook met een katergevoel de bioscoop verlaten. Echt jammer.
Ik kan trouwens wel een verfilming opnoemen waarbij ik vind dat de film mooier was dan het boek. Ik vond de verfilming van De Tweeling erg goed gedaan!

Netflix komt in januari met de 'controversiële' historische film 'Memoirs of a Geisha'

Wees er snel bij: Deze goed beoordeelde titels verdwijnen nog deze maand van Netflix

Prachtige dramafilm 'Memoirs of a Geisha' vanavond te zien op televisie

Anne of Green Gables

Frida
Drama / Biografie, 2002

Akeelah and the Bee
Drama, 2006
japanbroer of zus relatieprostituerenmentorbordeeltweede wereldoorloggeishasecret lovejapanese cultureloss of virginityperiode stukkimonosumo kyoto, japanjaren 20jaren 40jaren 30lovingstudent mentor relationshiploss of sisterloss of parents admiringappreciative