• 9.375.882 stemmen

Memoirs of a Geisha (2005)

Drama / Romantiek | 145 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Ziyi Zhang, Ken Watanabe en Michelle Yeoh

Gesproken taal: Frans, Engels en Japans

Releasedatum: 6 april 2006

Plot Memoirs of a Geisha

"A story like mine has never been told."

Een verhaal van liefde en verraad tegen de achtergrond van de snel veranderende Japanse maatschappij in de 20ste eeuw. De 9-jaar oude Chiyo is de dochter van een arme visser en wordt van haar familie gescheiden en verkocht aan een geisha-huis in het Gion-district van Kyoto. Hier is ze het mikpunt van de grillen van hoofd-geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo's concurrente Mameha uit tot de beroemdste geisha van Japan.

Ooit al eens gepost, maar zal m'n verhaaltje maar even opnieuw doen.

Amerikaanse film over geisha's, met een voornamelijk Chinese ( ) cast en niet-witgeschminkte geisha's, omdat die te eng zouden zijn voor het Amerikaanse publiek.

Goh wat kijk ik uit naar deze film

Inderdaad, zal wel een Last Samurai-achtig misbaksel worden.

avatar van Yak

Yak

Ik hou het wel bij het (prachtige) boek.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Okee hele domme vraag: Wat is een geisha eigenlijk?

Ik kijk wel erg uit naar deze film, maar vooral omdat ik een groot Zhang Ziyi fan ben

avatar van jassonn

Poisonthewell

Danku

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Ai, ai, W@aarom moet dit door amerika verfilmd gaan worden??? Het boek is meesterlijk en prachtig. Dit kan niet goed gaan.

avatar van Tara

Tara

Ik heb ook het boek gelezen en dat was prachtig dus ik ben wel benieuwd naar de film

avatar van demelza84

demelza84

Ik heb ook ernstig benieuwd naar de film.

Vond het boek prachtig

avatar van streeter

streeter

Ik wou het *** 1/4 geven, maar heb het naar *** 1/2 afgerond.

avatar van Dandra

Dandra

mooie film............maar komt zeker niet in de buurt van het boek.......maar al met al een mooie rol neergezet door de chinese schone.....

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Vraag : In welke taal is deze productie ?

avatar van streeter

streeter

Engels.

heb na een week besloten naar beneden af te ronden. ***

avatar van soom

soom

Ben hier zeker wel erg benieuwd naar, het klinkt wel als een mooie film. Rob Marshall heeft ook wel een goede film afgeleverd, dus ik hoop dat dit een goede film zal worden. Ik ga hier in elk geval wel heen, denk ik.

avatar van patricia1

patricia1

mooie film heb hem gisteren gezien

maar het boek is vele malen mooier

Ik zag de trailer vandaag in de bios en alleen dat al was vreselijk.

Aziatische acteurs/actrices in een Aziatische setting in een Aziatisch verhaal die Amerikaans praten met een Aziatisch accentje . .

No, thanks.

avatar van fulcan

fulcan

ik weet niet waarom jullie allemaal zo zeuren, maar een boek is altijd mooier dan de film, mocht iemand daar anders over denken, noem me dan 1 titel waarbij dat niet zo is.

Met andere woorden, het is oke dat er weer een slechte film gemaakt is .

avatar van A.S.E.

A.S.E.

fulcan schreef:

The Godfather

avatar van speedy23

speedy23

China verbiedt film "Memoirs of a Geisha".

Waarom de film toch uit circulatie moet, heeft ze officieel niet bekendgemaakt. De Chinese media hebben de film sterk bekritiseerd omdat de Chinese actrices Ziyi Zhang, Michelle Yeoh en Gong Li Japanse karakters vertollen. Ze spelen alledrie geisha's.

In België komt de film op 1 maart in de zalen.

Bron: vrt.net

avatar van ex-zero

ex-zero

Ik ga hem morgen ff kijken, ben benieuwd, boek was super maar als ik jullie reacties zo lees is de film bagger.

avatar van silverspawn

silverspawn

Ik hoor hier wat loze argumenten: 'het boek is beter'...het is een universele, ongeschreven wet dat boekverfilmingen de vertaling naar het witte doek nooit al te best doorstaan. Ondanks het feit dat een film altijd magertjes afsteekt t.o.v. het boek, kan de film op zich nog wel (meer dan) goed zijn.

Ook vind ik het jammer dat mensen hier negatief commentaar plaatsen op basis van eerste indrukken (zonder de film al daadwerkelijk gezien te hebben). Het is natuurlijk hun goed recht, maar het kan mensen onnodig afschrikken. Ik kreeg namelijk in ieder geval de indruk hierdoor dat de film misschien niet al te best zou zijn, maar I was proven wrong!

Prachtige setting, topcast (de hoofdrolspeelster is echt heel mooi, terwijl mij dit in andere films van haar minder sterk is opgevallen...zal toch wel door het 'water' in haar ogen komen), soundtrack, plot (met meer snelheid, gebeurtenissen en interessante ontwikkelingen dan ik verwachtte) met daarin drama, liefde, ongekende rivaliteit (met een gruwelijke uberbitch), politiek/intriges en voor westerlingen een stukje cultuurhistorisch inzicht in de oosterse way of life van enige tijd terug. Dat laatste klinkt misschien een beetje gaar, maar is het niet.

Enige punt van kritiek is dat ik de film ook liever in de 'oorspronkelijke' japanse taal gezien zou willen hebben. Ik hoopte stiekem dat het een engelse voice-over was, maar al snel bleek van niet.

Ik geef het 4,5*...ik zou 'm 4* gegeven hebben, maar gezien de ondergewaardeerde status krijgt deze film een halfje extra

avatar van N&N

N&N

Ik vond het een hele mooie verfilming van het boek, natuurlijk kunnen ze niet alles verfilmen wat geschreven is, maar de sfeer van het boek werd goed weergegeven. Tijdens het lezen van het boek had ik bijna gelijke beelden als van de film in mijn hoofd... echt héél mooi!

avatar van ex-zero

ex-zero

zo, gezien.

Nou, in het begin dacht ff dat ik naar de setting van Last Samurai was aan het kijken, toen kwam ook nog eens Ken Watanabe langs, met haar en zonder baardje, en toen was ik heel even echt de weg kwijt.

Maargoed, alle gekheid op een stokje.

Als liefhebber van de Japanse cultuur/historie was ik natuurlijk erg benieuwd naar de verfilming van dit geweldig boek. En inderdaad, een goed boek is vaak moeilijk te verfilmen, toch is dit de amerikanen redelijk goed gelukt.

Ok, jammer van de Chinese cast en ook de zich erg misdragende amerikaanse G.I.'s, maar al in al is dit toch een leuke poging om het boek op het witte doek te krijgen

Mooie kostuums, prachtige decors, goede acteurs, mooie rituelen enz.enz.enz.

Ik vindt hem zeker geslaagd.

Al mag ie de volgende keer door een Japanse producent met een Japanse Cast in het Japans worden opgenomen.

**** sterretjes

avatar van megaman

megaman

inderdaad erg vreemd dat men deze film door chinezen heeft laten spelen.

Toch lijkt het me wel een goeie film. Er is ook een film die "Geisha House" heet en die is weer wel japans gelukkig.

by the way, Ziyi Zhang is toch die meid van House of Flying Daggers, Hero en Crouching Tiger?

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Slechte verfilming van een schitterend boek.

avatar van nickey

nickey

op zich een leuke film, maar vond hem wel een beetje langdradig worden

avatar van olivier

olivier

fulcan schreef:

Wat een onzin. Weet ik hoeveel pulp-rommel-boekjes worden er niet omgevormd tot grote filmklassieker! (Gros van de gangsterfilms: 'goodfellas', 'jackie brown', 'casino', 'godfather',...) Jij doelt louter en alleen op de literaire meesterwerken maar zelfs daarvoor vind ik je mening niet van toepassing: vaak worden die verhalen ànders verteld omdat cinema namelijk een ander medium is maar denk eens aan al die fantastische 'shakespeare'-verfilmingen, 'barry lyndon', 'clockwork orange', 'pride and prejudice', 'unbearable lightness of being', 'cidade de deus', 'great gatsby', 'LA confidential' en laat me nog maar een paar uur verdergaan me enkel beperkend tot de moderne klassiekers!

avatar van oellewapperke

oellewapperke

Ik versta niet wat het probleem is dat die geisha feitelijk een chinese is. Moest ge dat niet hebben gelezen zou ge dat toch absoluut niet merken en dus geen commentaar op hebben.

Wat betreft dat het een Amerikaanse productie is, vind ik het toch straf dat ze toch durven tonen dat hun komst de volledige oude Japanse cultuur naar de kloten heeft gehaald. Want dat is wat ik erin heb gezien.

Ik heb het boek niet gelezen, en daar ben ik blij om. Men is vaak ontgoocheld in de verfilming daar er ook geen plot meer komt in de film. Men weet exact wat er gaat gebeuren. Geef toch toe dat het veel spannender is indien ook het volledige verhaal nog een mysterie is.

Voor mij is dit echt een pracht film. Het heeft mij ergens kunnen raken waar heel weinig andere film dat kunnen.