• 9.377.371 stemmen

Geregisseerd door: Karyn Kusama

Met onder meer: Charlize Theron, Marton Csokas en Jonny Lee Miller

Releasedatum: 23 februari 2006

Plot Æon Flux

"The Perfect World Meets The Perfect Assassin"

In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.

avatar van OT_Stijn

OT_Stijn

Een toffe film zonder meer, niet té futuristisch en er zat iets krachtigs en boeiends in!

avatar van danny61

danny61

De film zelf vond ik maar niks,ik ben nu namelijk geen sf liefhebber.

Wel een prachtige vrouw Charlize Theron .

Niettegenqstaande hield ik de film na een uur toch voor bekeken.

Ik geef 1 oop 5

avatar van niethie

niethie

Was destijds erg benieuwt naar deze film, trailer zag er erg mooi uit enzo, mag gatver wat was dit een tegenvaller. De film lijkt vanaf het begin tot het eind gericht te zijn op actie, en het verhaaltje wat tussendoor verteld wordt is te belachelijk voor woorden. Echt een beldigeding voor de serie die wel erg leuk was. Er zitten echter nog wel wat mooi gefilmde actiescenes in (deden me ook aan een hoop andere films denken oa the matrix), maar kwa verhaal en geheel viel de film toch echt behoorlijk tegen.

1,5 sterren

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

X-tractor schreef:

Het verhaal zelf slaat nergens op omdat de hele basis wetenschappelijk nergens op staaft. Als iedereen onvruchtbaar is en deze afwijking is genetisch dan kloon je diezelfde afwijking steeds door en is er dus niemand die ineens weer wel zwanger kan worden. Daarnaast worden herinneringen bij klonen niet overgedragen aangezien herinneringen niet op genetisch niveau worden opgeslagen. Het is natuurlijk een SF film maar dat betekent niet dat je de moleculaire gentica overboord kunt gooien.

In de film The Island worden sommige herrinderingen en zelfs vaardigheden ook gewoon over gekloont. We weten trouwens niet of die mee gekloont worden of niet. We hebben al schapen gekloont maar we kunnen niet weten of die herrineringen van elkaar hebben. Ook als dit in theorie vrij onwaarschijnlijk is. Daarbiuten weten we ook niet of er geen bijwerkingen of nevewerkingen zijn bij het klonen van mensen die je bij schapen niet hebt. Verder zijn veranderingen in het dna wel mogenlijk aangezien er pas op het einde van het leven gekloont wordt.

Het verhaal vind ik nog wel ok, de actie en het sf gedeelte ook. In totaal is het een matig tot vrij goede film.

3,5 sterren

avatar van Betamax

Betamax

Mooie film, leuk verhaal (niet alles hoeft te kloppen)

En ik hou gewoon van SF.

avatar van toontjelager

toontjelager

ik ben een s-f liefhebber , maar deze film vond ik erover . De tekenfilmserie was stukken beter .

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Wat een slechte film. Mijn eerste reactie tijdens het bekijken ervan en dat bleef zo tot het einde. Het verhaal op zich is goed en had veel potentieel maar de uitwerking ervan is niet om naar huis te schrijven. Er is teveel aandacht gegeven aan strakke pakjes en actiescenes en-mass, terwijl de omgeving en de gevechten er erg goedkoop uitzien. Ik kreeg heel de tijd het gevoel dat ik naar een D-film aan het kijken was.

2,0 sterren

avatar van Chulaa

Chulaa

Als je er van houd is het een leuke, mooie film. Aangezien ik er niet van hou. Is het voor mij een miskoop geweest

avatar van Fax

Fax

Normaal kijk ik dit soort genre films niet zo graag, maar de cover sprak me erg aan

Nice special-effects en lekker veel actie!

Lijkt een beetje op doorsnee SFmovie, maar wel leuk gedaan dit keer. In ieder geval niet een standaard SFmovie.

avatar van willemfilm

willemfilm

aeon flux= alles flut. wat een slechte C film.

avatar van grovonion

grovonion

Akkoord, geen geniale film maar toch redelijk goed uitgevoerd. 93 minuten aardig vermaakt en dat is toch wel 2.5* waard.

avatar van Nand

Nand

Aeonflux heeft me minder geboeid dan de trailer van deze flutfilm...
De actie was strak maar wat voorspelbaar soms , het verhaal was redelijk goed maar de acteurs waren hoofdzakelijk van het niveau van een youtube productie en het einde was veel te zwak. het enigste wat me nog kon boeien was het design van de stad, dat vond ik wel de moeite waard om te zien. Voor de rest, niet veel soeps...

Nog 1 opmerking: waarom kunnen aeonflux en de rest van de monicans zo makkelijk overal rondlopen als alles zo hightech beveiligd is? Ik vond dat een beetje slecht uitgewerkt..

uiteindelijk was hij nog aanvaardbaar maar ik had toch veel beter verwacht als je de trailer bekijkt

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Nand schreef:

Bekijk de tekenfilms eens. Men heeft geprobeerd het surrealistische karakter van de tekenfilm te verklaren in de speelfilm, zoals de ene dame met handen aan haar benen. In de tekenfilm heeft ze dat gewoon, in de film wordt uitgelegd waarom. Hier en daar hebben ze idd. een steekje laten vallen, waardoor onlogische/surealistische elementen, daadwerkelijk onlogisch en ongeloofwaardig worden. Neemt niet weg dat ik de film ook erg leuk vind, alleen is het jammer dat het hele verhaal in anderhalf uur is gepropt.

avatar van Poppe

Poppe

Baggerfilm, actie is en verhaal zijn traag..

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Leuke film, begin dit soort film toch meer te waarderen!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wel een redelijk vermakelijk filmpje maar net geen toppertje. De film komt nogal traag op gang en het lijkt in het begin ook alsof de film in een tuin is opgenomen en het is vaak een beetje saai. Maar er komt even later vaart in. Dan worden de decors ook mooier en de actiescenes zijn dan weer een beetje op de Matrix-style gefilmt. Theron speelt redelijk als Aeon. Ook is het Berlijn als opname locatie een perfecte plek. Er worden wel vaker SF-films in Berlijn opgenomen. Maar toch is de film, ondanks de opkomende vaart net geen toppertje. Misschien komt het ook wel omdat de film erg kort is en is afgelopen voordat de echte dingen beginnen.

Ook vind ik dit een beetje raar: Eerst zie je Aeon in het jaar 2415 en aan het eind krijg je een flashback van haar in het heden. Betekend dat Aeon dan al 390 jaar oud is of is ze nou gekloont?

Desalniettemin toch een 3,5*

avatar van darkjaap

darkjaap

vond hem zeer matig

hij was erg cliche en na een half uurtje zat ik echt een beetje in slaap te vallen erg jammer 1,5 * omdat ik hem toch nog wist aftekijken ( met een halfslaperige blik )

avatar van Xainic

Xainic

Niet vermaakt slecht verhaal, matig geacteerd voorspelbare elementen!

avatar van The Oceanic Six

Ben al geen grote SF fan, maar deze film was ook gewoon erg matig. Lomp verhaal dat echt niet boeiend was en nergens werd ik op enige manier vermaakt. Ja, Theron is een strak pakje is wel leuk maar daarvoor wil ik niet 90 minuten kijken.

avatar van MisterIKz

MisterIKz

Special effects meer dan voldoende maar de verhaal lijn is wel erg wazig.

avatar van skipy05

skipy05

ik vind dit een heel goede Actie / Science-Fiction film. ik vind dit een tof verhaal. spijtig dat hij zo laag gestemd is. leuke rol voor Charlize Theron als Æon Flux en ze doet de rol zeer goed. mooie effecten. de muziek maakt de film af. die past er zo mooi bij en op de juiste momenten.

avatar van Fazcinating

Fazcinating

tegenvaller

avatar van Hero-man

Hero-man

Lijkt me een goeie film...

Zo lang het maar niet lijkt op Ultraviolet:

{Die in één gevecht 300 man met gemak afmaakt:s}

avatar van Arabyus

Arabyus

danny61 schreef:

De film zelf vond ik maar niks,ik ben nu namelijk geen sf liefhebber.

Wel een prachtige vrouw Charlize Theron .

Niettegenqstaande hield ik de film na een uur toch voor bekeken.

Ik geef 1 oop 5

Een film voor de helft kijken is zowiezo best wel lame. Maja dat is mijn mening.

avatar van unknown

unknown

Arabyus schreef:

Ik heb soms ook best wel betere dingen te doen dan een slechte film afkijken, maarja on-topic ik zal hem vanavond even bekijken op tv.

avatar van stephan73

stephan73

Hoewel ik me de MTV serie niet echt kan herinneren, weet ik wel dat die vele malen beter was dan deze verfilming. Hij bevat enkele aardige vondsten, die niet opwegen tegen een overdaad aan slechte effecten en ideeën die te ver gezocht zijn.

Charlize Theron ziet er erg lekker uit, maar ook zij kan van deze effectenoverdaad geen interessante film maken.

avatar van Hankieh

Hankieh

prachtige vrouw !!

maar heb niet de hele film gekeken, heb swept away gekeken, jah verklaar me maar voor gek

avatar van 606

leuke film maar dat was het dan ook wel

voor de rest vermakelijke actie

avatar van Leno

Leno

Slappe film waarbij de makers vanalles lijken te willen maar er niks van weten te maken. Niet spannend, boeiend of amusant. Theron is een goede actrice, maar kan hier ook niks mee. De film ziet er wel mooi uit, maar dat is natuurlijk niet voldoende.

avatar van nightbreed

nightbreed

Tja, wat wil je als de hoofdrolspeelster een lekker wijf in een strak pakje is, dan kun je geen intelligente of een inhoudsvolle film verwachten. De film begon zeer slecht en na een half uur wou ik het opgeven maar dapper als ik was zette ik door. Gelukkig werd de film daarna iets makkelijker te verteren.