Æon Flux (2005)
Geregisseerd door: Karyn Kusama
Met onder meer: Charlize Theron, Marton Csokas en Jonny Lee Miller
Releasedatum: 23 februari 2006
Plot Æon Flux
"The Perfect World Meets The Perfect Assassin"
In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.
Æon Flux
Freya
Giroux
Claudius
pjotr
Die animatieserie is geweldig, of ze de sfeer uit de serie kunnen evenaren betwijfel ik.
En juist het kenmerkende freaky 'camera-werk' en de spitsvondige kinky grapjes zullen ze ook wel niet in deze live-action-flic verwerken.
T.O.
Inderdaad, wat bezielt de mensen toch om dit te gaan maken, vraag ik me dan ook af.
damon
is dat Charlize Theron met gothic look?
magnolia_
heb net de trailer op apple gezien. Ik koesterde hoge verwachtingen, maar het lijkt me een beetje een langgerekt videospelletje en op de koop toe de zoveelste matrix ripp-off ! enfin, we zien nog wel
sju
het lijkt een film te worden die het puur van de actie zal moeten hebben..
AHWA
De serie ondertitelen wij hier!
Frances McDormand..ik zie zo'n personage al zeggen:
Oh no I think I'm gonna barf...
as
Heeft er al iemand een waardering voor deze film? o:)
as
cempaka
Alles vond ik oppervlakkig in deze niet spannende film. Het verhaal zelf was best wel aardig, maar de karakters waren niet uitgediept, scenes niet uitgewerkt en de muziek niet bijzonder. De film alleen uitgekeken omdat ik me in een bioscoop bevond in gezelschap. Gelukkig was Charlize Theron prettig om naar te kijken. Als Aileen Wuornos in Monster had ze nogal indruk op me gemaakt. Verbazingwekkend om haar dit keer te zien als mooie, slanke, superlenige Aeon Flux. Haar aanwezigheid was eigenlijk het enige wat ik goed vond in deze m.i. niet goede film.
dje-em
Tja, het is niet een film met een sterk verhaal, teveel vragen blijven over wat was die ziekte? hoe hebben de rebellen zich georganiseerd? wie is de baas van de rebellen? et cetera. Hoe komt het dat de zus sterft en ze als baby weer herboren wordt? . Mooie special effects, leuk om Theron in pakje te zien maar verder laten ze wel heel veel liggen en waarschijnlijk is dat gedaan om het vervolg te promoten. Een half uur extra had de film goed gedaan.
Modar
Ik vond dit een saaie film. eigenlijk zon film van had ik hem maar niet gekeken want hij was toch niet veel aan.
Wel een mooie poster en mooi vrouwtje maar daar houdt het ook mee op.
2 sterren voor de effecten en de poster en het mooie vrouwtje
Film zou het goed doen bij de eerst volgende spelen....
Het lijkt wel een promo film over turnen...
kloostb
leuke flm om te zien niet een om naar de bios te gaan
verwacht geen diepgang verhaal is grappig niet uitgediept maar he wie vraagt daarom film ziet er leuk uit en is makkelijk te kijken.
Kortom lekkere film om deze winter op een slchte dag om te kijken
Visueel was deze film op zich best oke. Helaas kon hij me verder nauwelijks boeien.
BS
inderdaat niet echt een goede film.Het ziet d'r allemaal best goed uit maar er zit geen spanning in.Ik werd niet in ( uberhaubt ) een verhaal gezogen.
Dat maakt het nog niet tot een slechte film, d'r zitten zeker stukken in die ik vaker zal kijken.Voorlopig hou ik het op een 2,5*
kras van zwienen
Was redelijk, leuke vecht-scenes maar verder niet echt veel bijzonders. 3*
Die film duurde bij mij maar 82 minuten en niet 93 min.
MWX
leuke film nix bijzonders. alles wel eens gezien in andere films
Materny
Ben benieuwd.
Trailer zag er redelijk uit maar denk toch dat het niet veel bijzonders is.
Wel leuk om na Kate Beckingsale nu ook Theron is een strak zwart outfit te zien.
tukker1966
Vond er niet veel aan.
Makers hebben veel naar andere films gekeken.
En dan vooral naar: Tombraider,Matrix en The Island,dat gevoel hield ik er ook dus aan over.
Charlize in een beduidende mindere film.
Jammer....
Spil
Niet vaak zo'n slechte film gezien als deze. Acteerwerk vond ik uitermate matig, de decors leken af en toe rechtstreeks geleend van de teletubbies en het verhaal (ik ben geen comic fan dus de originele serie ken ik ook niet) vond ik echt te slap. Het enige lichtpuntje vond ik mevrouw Theron maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat ik hem na 35 minuten heb afgezet...

Charlize Theron wist al meteen dat 'Aeon Flux' een flop zou worden: 'Moest die dag gewoon doorkomen'

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007