• 9.200.394 stemmen

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)

Animatie / Sciencefiction | 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue

Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda

Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels

Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren

"Is it for the children, for a memory, or for himself?"

Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.

Cloud Strife (stemrol)

Barret Wallace (stemrol)

Yuffie Kisaragi (stemrol)

avatar van megaman

megaman

Kan iemand mij alsjeblieft uitleggen wat er precies gebeurt was aan 't einde van het spel? Turn-Based RPG's zijn nooit mijn ding geweest en het is jammer dat ik wel een hoop heb gemist van 't hele verhaal. Wat is er bijvoorbeeld precies gebeurd met Earith?

By the way: een 4 voor de film! Klasse!

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

Earith? Bedoel je de aarde of die vrouw met die paardenstaart (Aeris/Aerith)?
Aeris is vermoord door Sephiroth in FFVII

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Super film een waardige afsluiting van de beste RPG game ooit .

Met zeer mooie effecten zoals we dat verwachten van square enix.

Alle favorieten personages komen terug in actie en dat is voor de fans geweldig met name Cloud en Sephiroth zorgen voor veel kippenvel.

Deze film heeft maar 1 nadeel en dat is je moet het computerspel gespeeld hebben wil je het verhaal begrijpen maar voor iedereen die het spel heeft gespeeld zal dit een heerlijke rit zijn.

avatar van Denhette

Denhette

Dit vond ik dus echt een pracht van een film. Toen ik hem voor de eerste keer zag was ik nog redelijk jong en was ik dus meer onder de indruk van de beelden. Maar ondertussen weet ik ook het verhaal en vooral de geweldige soundtrack te apprecieren.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik vind de game zelf briljant, ondanks dat ik tweemaal tot ongeveer de helft ben gekomen en hem vervolgens heb weggelegd. Dat heb ik wel eens met games, opeens andere interesses. Nu ging mijn broer hem nog eens spelen en heb ik het restant grotendeels meegekeken, en daarna samen deze film eindelijk toch nog eens bekeken.

Waar ik bij de game vrijwel meteen werd gegrepen door de beklemmende, apocalyptische sfeer wilde ik er hier maar niet inkomen. Het is leuk dat de vele personages een polygonenboost hebben gekregen waardoor ze er een stuk beter uitzien. De CGI is ook tien jaar na dato nog best te genieten. Zelfs een aantal nummers van de originele soundtrack van Uematsu zitten er in en de stemmen klinken niet verkeerd, ook al ontbreken die in de game.

Toch sloeg het verhaal niet aan. Dat was in de game namelijk al goed verteld en voor mij was het dan ook afgelopen. Hoe het verhaal dan wordt herstart voelt geforceerd en mondt al snel uit in een CGI-spektakel dat op mij weinig indruk maakt. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs een Biker Mice From Mars-gevoel. Ook toen Sephiroth zijn opwachting maakte - een game-legende - kreeg ik niet het gewenste kippenvel. Ik miste het mysterieuze rond de characters. Het duistere kantje, zoals wanneer Sephiroth Neibelheim in de fik zette in het spel. Formidabel gedaan door combinatie van muziek, graphics en sfeer. Hier was het een beetje een lege CGI-huls.

Zeker niet slecht verder deze Final Fantasy, maar in mijn ogen een tikkeltje overbodig. Het beste moment was eigenlijk de ringtone van Reno na zijn gevecht met Tifa. Ondanks dat kijk ik overigens net als miljoenen andere nog steeds uit naar een remake.

avatar van Fonzzz002

Fonzzz002

Final Fantasy VII: Advent Children is een film afgeleid van de Final Fantasy VII videogame. Het verhaal speelt zich af na het verhaal van de game: de stad wordt bedreigd door 3 mysterieuze vijandige figuren die de antagonist van de game, genaamd Sephiroth, opnieuw tot leven willen brengen. Het is aan de held Cloud en zijn vrienden om de 3 figuren te stoppen voor ze in hun missie slagen.

Als tiener had ik Final Fantasy VII voor de helft gespeeld maar geziene de 2e disc kapot ging heb ik nooit de rest van het verhaal kunnen ervaren. Ik ben dus redelijk bekend met de personages en het verhaal van FFVII maar geen groot kenner of een fanaat. Met dat in gedachten: ik vind ik Advent Children, vanuit een kritisch oogpunt, een erg slechte film die op bijna ieder front de mist ingaat maar ik zou liegen als ik zei dat het niet onderhoudend was om naar te kijken. De krachten zitten in dat het slecht kan zijn op een grappige manier en het heeft hier & daar wat aardige momenten erin, wat ervoor zorgde dat ik het onderhoudend genoeg vond het tot het einde door te zien zonder me teveel verveeld te voelen.

Het grootste probleem met Advent Children is het script: deze film heeft het meest onduidelijke verhaal wat ik in tijden heb gezien. In het begin van de film krijg je een basis uitleg van wat er is gebeurd in de game. In deze korte tijd word er een grote hoeveelheid aan informatie in je hoofd gestampt. De dingen die verteld werden voelde echter niet als een logische opeenvolging van acties waardoor ik regelmatig in de war raakte. De basis dingen zoals dat de planeet levensenergie heeft die gebruikt word als stroom door het bedrijf Shinra, is duidelijk verteld. Dan hebben ze het opeens over een komeet waarin elementen zitten die je superkrachten geven, als ik me niet vergis, en met deze elementen is geëxperimenteerd op soldaten. Dan beginnen ze opeens over dat de planneet zijn eigen levensenergie gebruikten om Shinra te vernietigen, wat heeft de komeet met deze gebeurtenis te maken? Vervolgens komt er een verhaal over een ziekte die uitbreekt genaamd Stigma, wat heeft die ziekte ermee te maken? Er verschijnen 3 figuren die op zoek zijn naar “moeder” maar wat is moeder? Tot de aftiteling toe zou ik niet kunnen zeggen wat “moeder” precies was. Was het Sephiroth? Waren het de elementen van de komeet? Waren die figuren wetenschappelijke creaties gemaakt met Sephiroth’s DNA? Ik begreep nauwelijks iets van het verhaal, en aangezien de film zichzelf doodserieus neemt zorgde ervoor dat de film op bepaalde punten behoorlijk saai kon zijn. Naast het verhaal over dat Cloud moet vechten tegen deze 3 figuren zitten er nog kleine zijverhalen in over dat Cloud door een rouwproces gaat of dat de mensen ziek zijn, maar deze verhaalelementen zijn op zo’n vage manier geschreven dat het niet duidelijk is waar de dialogen precies over gaan, en aangezien de film al een onduidelijk verhaal heeft maakte deze zijverhalen het enkel moeilijker om te volgen.

Maar het script is niet het enige waar ik vond dat Advent Children de mist inging. Ik heb de Engelse versie bekeken en de meeste stemacteurs waren simpelweg slecht. Ze klonken heel monotoon, soms wanneer ze gekwetst of verbaasd hoorde te zijn, evenals dat de gezichtsuitdrukkingen meestal een tekort hadden aan emotie. Dit gecombineerd met de stemacteurs kon tot meerdere onbedoelde hilarisch slechte momenten leiden. Zeker niet allemaal: de antagonisten waren prima ingesproken, Cloud zijn vrienden klonken prima en ik heb een nostalgisch zwak voor Quinton Flynn die Reno inspreekt. Rest van de cast deed geen goed werk. (Ik geef toe: de scene met Reno en Rude op de autobaan kon ik hard op lachen, en die scene was intentioneel grappig).

De animatie, actie en muziek heb ik wisselvallige meningen over. De animatie is voor het grootste gedeelte mooi om te zien voor een film uit 2005. De kleding, kapsels en omgeving zijn heel detailleert. Ik dacht op bepaalde momenten naar life-action te kijken, zo gedetailleerd kan het vormgegeven zijn. Maar niet de gehele film ziet er goed uit: redelijk wat personages hebben een tekort aan detail & bewegen houterig. Bij de scenes waarin grote groepen mensen zijn is dit het meest duidelijk om te zien.

De actie kan leuk zijn om naar te kijken door hoe het in beeld in gebracht: de klappen voelen alsof ze een impact hebben en geziene het hoge tempo van de actie zijn de slow-motion effects perfect getimed. Een probleem met de actie is dat de zwaartekracht-regels inconsistent zijn. Het ene moment moet een personage kracht gebruiken om hoog te springen, het andere moment kan ie eeuwig in de lucht blijven zweven zonder moeite. En op bepaalde momenten was de actie te snel waardoor het lastig werd te zien wat er gebeurde.

De muziek past soms mooi bij de scene. Ik vond met name het koor bij de rustige scenes mooi om te horen, en tijdens bepaalde actiescenes hoorde je energierijke muziek die zich goed aansloot. Op andere momenten leek de muziek totaal niet bij een scene te passen, zoals de muziek die in sommige praatscenes te horen is, maar het leek meer thuis te horen in een videogame level. Ook deze aparte muziekkeuze kon voor onbedoeld grappige momenten zorgen.

Al met al is het zeker geen film die ik zou aanraden. Niet voor de Final Fantasy liefhebber en ook niet voor de oosterse animatiefilm liefhebber, en ik moet eerlijk zeggen voor een raadsel te staan dat deze film een 7.4 op IMDB scoort. Als je een groot liefhebber van Final Fantasy VII bent en je bent bereid je verwachtingen laag te houden dan kan Advent Children een onderhoudende zit zijn, of als je een liefhebber bent van oosterse animatiefilms en je zoekt wat no-brain actie om bij te lachen. Als serieus verhaal vind ik dat Advent Children volledig de plank misslaat. Ik kon lachen om de slordigheid van bepaalde scenes en hoewel ik de actie, muziek & animatie op bepaalde punten kon waarderen werd Advent Children soms wat saai en werd het moeilijk mijn aandacht erbij te houden.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

De game final fantasy 7 was een meesterwerk en deze film is daar een mooi eerbetoon aan.

Fantastisch mooie cgi beelden,voldoende actie en vele herkenbare karakters.

Voor mij als final fantasy 7 fan was het een nostalgische trip en een mooie film