• 9.374.096 stemmen

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)

Animatie / Sciencefiction | 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue

Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda

Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels

Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren

"Is it for the children, for a memory, or for himself?"

Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.

Cloud Strife (stemrol)

Barret Wallace (stemrol)

Yuffie Kisaragi (stemrol)

avatar van Ghola

Ghola

De film zal enkel op DVD verschijnen omdat de vorige film van dit team, Final Fantasy: The Spirits Within, geflopt was in de bioscopen. Ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die hier naar uitkijken. Fans van de videogame wellicht?

Ravnoss

Machtige Game. Machtige Film? Who knows.

In iedergeval ben ik altijd nieuwsgierig naar meer Sephiroth en Cloud . Hopelijk komt Vincent er ook in voor, een van mijn favorieten characters uit de game

avatar van Justice4All

Justice4All

waar zijn de andere delen gebleven

Justice4All schreef:

waar zijn de andere delen gebleven

hehe de eerdere delen zijn enkel een spel, nooit uitgebracht als film. Dit is pas de tweede Final Fantasy film, en de eerst na aanleiding van een spel

avatar van Justice4All

Justice4All

Ravnoss schreef:

DUH?!

Sorry , Ik wist niet zeker of je het meende . Daarom maar een serieuze reactie

avatar van Ghola

Ghola

Vincent maakt in ieder geval z'n opwachting.

avatar van IamBernie

IamBernie

Ghola schreef:

Ja hierzo! Alhoewel ik niet weet of ik me een echte fan mag noemen, 'k heb zelf alleen FFX helemaal grijs gespeeld. Ik ben in ieder geval zeker van plan die DVD te gaan kopen.

*edit*

Ik zie net dat dit een vervolg zal worden op het spel zelf, dus dat wordt binnenkort maar ff FFVII in handen zien te krijgen

avatar van Wouter

Waarom dit wel en Animatrix niet?

Dit is geen compilatie van korte filmpjes (gok ik).

pjotr

Ik hoop dat ze hiermee weer wat krediet opbouwen zodat we hun volgende project gewoon weer in de bioscoop kunnen aanschouwen.....

avatar van Phoenix

Phoenix

Als het nog mooier is geanimeerd dan Final Flight Of The Osiris ben ik erg benieuwd om eerlijk te zijn.

Sjoerd

Zo te zien verlaten ze de grafische stijl van de eerste final fantasy film en houden ze vast aan de stijl van de games. Dit is bij voorbaat al niks volgens mij...

pjotr

Wat is het verschil dan?.....volgens mij zijn beiden identiek.

The Spirits Within is wat meer science fiction en de games wat meer fantasy maar het is toch op dezelfde manier vormgegeven?

pjotr schreef:

Wat is het verschil dan?

Eerste film was zo realistisch mogelijk, zeg maar. Ik hoef alleen maar naar die poster te kijken om te zien dat hier duidelijke manga/anime invloeden inzitten (zoals ook in de game).

Deze figuur komt ook rechtstreeks uit een game, als ik me niet vergis en de eerste film stond vrij los van de games. Dat leverde dus een beetje een afwijkende stijl (tov de games) op.

pjotr

Maar het blijft erg realistisch. Mij hoor je niet klagen in ieder geval...:)

avatar van GerwinF

GerwinF

De game was top, voor mij het beste final fantasy deel, maar ik denk dat het als film niet goed uit de verf komt.

pjotr schreef:

Maar het blijft erg realistisch. Mij hoor je niet klagen in ieder geval...:)

Klopt hoor, maar dat gele piekhaar van die knakker wijst toch op manga invloeden, maar duidelijk in een realistische vorm gegoten.

Supermooie screenies trouwens.

De graphics zijn dan ook niet zozeer de reden waarom de dit niks lijkt. Meer het feit dat de film Final Fantasy 7 heet Terwijl het in feite de eerste film is die de FF verhaallijn volgt. (doet me denken aan 7up: waar hebben ze die eerste 6 'uppen' gelaten?) en het feit dat je het verhaal waarschijnlijk niet kunt volgen als je FF 1 t/m 7 niet hebt gespeeld. Ook het feit dat films van games nagenoeg allemaal mislukken laat mijn verwachtingen flink dalen.

We zullen zien...

avatar van GerwinF

GerwinF

Ik heb deel 1t/m 10 rondgespeeld (op deel 8 en 9 na) maar ze volgen vaak een compleet andere verhaallijn, dus echt opvolgers zijn het niet. Ben nu bezig met Final Fantasy X-2 (dat wel een opvolger is) en die is toch wel weer gaaf.

Sjoerd schreef:

...en het feit dat je het verhaal waarschijnlijk niet kunt volgen als je FF 1 t/m 7 niet hebt gespeeld.

De verschillende games van Final Fantasy zijn geen opvolgers van elkaar (behalve X-2 dus) ze spelen allemaal in hetzelfde 'universum' af.

En ik denk niet dat ze zo'n film uberhaubt uit zouden brengen als de doelgroep alleen de mensen zijn die de complete spellenreeks hebben uitgespeeld. Want dat is een flinke opgave...:)

avatar van Final Fantasy

Final Fantasy

voor de final fantasy 7 kenner: er blijken weer nieuwe personage's in terug te komen, zoals barret, aeris, vincent( maar die wisten jullie al) en tifa, het zal waarschijnlijk nog een hele tijd duren, want pas in de zomer komt de film in Amerika uit, dus schat hem zo begin 2005 hier ik zoek hier nog meer over deze film

avatar van Pugsley

Pugsley

Ik kan echt nauwelijks wachten. Trailer van de E3 bezorgde me al kippenvel Voor de fans wordt dit echt smullen, kan me niet voorstellen dat ze dit verprutsen.

avatar van amco

amco

zalig men favoriete ff game en nu film dit gaat wel bangelijk worden

avatar van sonyjh

sonyjh

yep, ook mijn favo ff game.

Ben echt benieuwd.

Als cloud en Sephiroth ook al maar in de buurt komen van hun stoerheid in ff7 dan komt het al goed

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ben niet echt een voordstander van die 3D-animatie met levensechte , menselijke details. Dat dit bij films zoals bij pixar gebruikt wordt is te aanvaarden maar dit vind ik erg nietszeggend.

avatar van Rujar

Rujar

Ik kan niet wachten...

Ik hoop dat ze FF-X ook nog maken....

avatar van Indalicio

Indalicio

Ben zelf een groot fan van de Final Fantasy game reeks ( heb deel 1 t/m 10 ) en verwacht dan ook veel van de film, in the spirit's within was het idd meer science fiction en ontbraken de gevechten met magic en summons, zwaarden etc. mij. Hoop dat in deze film wat meer fantasierijkere elementen zitten en ben ook benieuwd hoe Sephiroth zijn terugkeer maakt, en of we nog iets terug gaan zien van Shinra Inc en/of The Weapons. Ik heb nog niet gestemd omdat ik de film niet gezien maar de trailers zagen er indrukwekkend uit. die krijgen van mij in ieder geval al 5 dikke sterren.

avatar van MWX

MWX

ik hoop dat ze het bij deze film wel op het goede spoor zitten. want als het weer zo tegenvallend verhaaltje word als in spirits within doe ik squaresoft wat!!!

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Deze DVD komt ook op een soeciaal schijfje dat alleen draait op de PSP van Sony. Dat jullie het maar ff weten.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

welleweirdo schreef:

Merkwaardig. Lijkt me niet echt bevordelijk voor de verkoopcijfers.