• 9.376.374 stemmen

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)

Animatie / Sciencefiction | 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue

Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda

Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels

Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren

"Is it for the children, for a memory, or for himself?"

Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.

Cloud Strife (stemrol)

Yuffie Kisaragi (stemrol)

avatar van Minority_Check

Minority_Check

echt heel mooie film

toch best jammer dat het film ergnes begint en je niet precies weet wat er gebeurt is

maar het was nog steeds heel erg vet for een animatie

de vecht scenes waren echt ongelofelijk

avatar van Shagrath X

Shagrath X

Deze film is gewoon een lekkere lange ending sequence van final fantasy 7. De vraag wat gebeurt er nadat de lifestream de wereld vernieuwt. Overigens is het vet netjes dat op de dubbel dvd het spel (deel VII) dunnetjes word uitgelegd voor diegene die helemaal geen idee hebben wat neo-stigma is en wie alle characters zijn die opeens binnen komen vallen.

avatar van BB1991

BB1991

als die hard final fantasy fan (en vooral ff7) werden al mijn dromen werkelijkheid toen ik hoorde dat er een film kwam.

ik zat de hele film lang met kippenvel toen ik cloud en sephiroth weer zag en kreeg weer sentiment naar die geweldige tijden van toen ik ff7 speelde.

final fantasy is voor mij het meest fantastische wat er bestaat in het gebied van gaming en telkens als er een nieuwe komt zie je mij de hele dag niet meer buiten. deze film was echt een goede toevoeging aan mijn final fantasy-ervaringen en ik raad iedereen die final fantasy een warm hart toedraagt deze film te gaan kijken.

avatar van selfhealing

selfhealing

code9 schreef:

'Eindelijk. Wat een ellende!' verzuchtte ik toen deze film e-i-n-d-e-l-i-j-k afgelopen was. Zelden zoveel moeite moeten doen om af te haken; mijn duim trilde verlangend boven eerst ffwd en al snel daarna boven de verlossende stoptoets - maar ik heb me ingehouden, een enorme prestatie na zo'n slijtageslag.

Animatie is niet echt mijn favoriete genre maar prentjes als Akira en het aan dit mijn flatscreen in een stroboscoop veranderende deel voorafgaande 'The Spirits Within' vond ik nog heel aardig. In 'Advent Children' ziet het er over het algemeen nog mooier uit, alhoewel de gezichten van de 'mensen' nog steeds van plastic lijken en daardoor een dissonant vormen met de soms schitterende omgeving.

Véél storender was de buitengewoon irritante en doodvermoeiende soundtrack. Het leek wel of het steeds bombastischer moest, steeds monstrueuzer, totdat het in combinatie met de ontzettende overkill aan gevechten en ontploffingen zó overdadig werd dat het me geen moer meer kon schelen wat er gebeurde.

Niet dat het doodsimpele en steeds belachelijker wordende verhaal moeilijk te volgen was, integendeel. Maar met pakweg 16 shots in iedere driekwart seconde had ik al gauw genoeg van de krankzinnige stroom stompzinnige onzin die deze doorgebroken stuwdam die 'Advent Children' is over me heen kotste.

Nu, nog net niet de allerlaagste waardering vanwege een aantal prachtige visuele hoogstandjes, die echter zonder uitzondering veel te kort in beeld bleven om écht indruk te maken.

Met alle respect, maar het is overduidelijk een verkeerde filmkeuze , dat is jouw fout en niet van de film. Iemand met meer achtergrond kennis en meer objectiviteit kan deze film enkel waarderen.

Wat betreft de face- animaties. Ik had tot toen niks beters gezien, nu zijn we wel een tijd verder, maar die film was in die tijd echt zijn tijd vooruit.

De soundtrack is gerelateerd aan de computerspel. De filmmakers zijn de fanbase trouw gebleven. Dat jij het niet herkent is jouw gemis. Nogmaals de verhaal is een vervolg op een van de beste spellen ooit. Om zo denigrerend te zeggen dat het oppervlakkige wansmaak is , getuigt van enige ironie. Wie weet ben jij degene die heel wat tekort komt , wie weet heb jij heel wat gemist , want velen jongeren van de jaren 90 zijn hier mee opgegroeid terwijl jij misschien aan het knikkeren was.

Wat mij betreft ben jij een loodgieter die een t.v. probeert te maken.

On topic:

Ik kreeg ook kippenvel van het moment dat sephiroth terug kwam.

Geweldig. De verhaal van ff7 werd verder uitgediept en de echte gameliefhebbers kregen waar voor hun geld.

Een 5!

avatar van film_kaza

film_kaza

'

Ik heb geen flauw idee wat je zegt . Maar volgens mij heb jij nooit een FF game gespeeld.

avatar van JTV-kijker

veel PC spellen, plaistation, X-box en gameboy en heel die rotzooi

de hele tijd zitten te spelen

avatar van finalman

finalman

Ikzelf heb het spel uitgespeeld, al bijna zo'n 10 jaar geleden.

Weet nog goed dat ik gek kwam toen ik de 2 moeilijkse Weapon's verslagen had want dat vroeg veel trainingswerk. (1 in het water, Emerald Weapon en 1 in de woestijn bij Gold Saucer Ruby Weapon)

Terug over de film:

Toch klopt er toch veel dingen niet in het verhaal in de film.

Maar ja, ze moesten een vervolg maken om hun geldlade wat op te vullen hé

Voor mij is dit deel eigenlijk overbodig maar omdat ik een FF-fan ben, geef ik 3,5 sterren.

avatar van code9

code9

JTV-kijker schreef:

hij bedoelt gwn dat zeer veel jongeren tegenwoordig heel

veel PC spellen, plaistation, X-box en gameboy en heel die rotzooi

de hele tijd zitten te spelen

Klopt.

En inderdaad, ik heb nog nooit een FF game gespeeld.

Prima als anderen daar wél veel plezier in hebben, natuurlijk. Zonder die voorgeschiedenis is de film voor mij, als 'neutrale' kijker, echter één grote janboel. Ze hadden op de hoes erbij moeten zetten dat deze 'film' alleen voor échte diehard fans is.

Een vrij recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het veelvuldig spelen van games aantoonbare veranderingen in de hersengolven veroorzaakt. Op sommige terreinen gaat de algemene reactiesnelheid omhoog, maar vooral de sociaal/emotionele gebieden gaan duidelijk minder goed functioneren. M.a.w.: veelgamers worden oppervlakkiger, minder meelevend, minder geinteresseerd in de wereld om hen heen.

Ik zal eens kijken of ik de link naar dat artikel over dat onderzoek nog kan vinden, voordat ik een hele lading boze FF-fans op m'n dak krijg...

avatar van Seifer

Seifer

Klopt.

En inderdaad, ik heb nog nooit een FF game gespeeld.

Dat is best wel vreemd, ik ben ook een Die Hard FF-fan, toch heb ik geen problemen als het gaat om de sociaal/emotionele gebieden.

En om eerlijk te zijn, heb ik deze film pas dit jaar gezien. Ik wist niet eens dat deze film bestond, totdat ik ging zoeken naar fims die ik eventueel kon kopen of downloaden. Ik zoch onder het genre fantasie en vond zo deze film.

Voor een animatie film vind ik het geslaagd, en het is echt niet alleen voor FF-fans. Alhoewel zij deze film waarschijnlijk hoger zullen waarderen dan anderen.

Galantje0012

zeer goede mooie film! mooi beeld en goede vechtscènes. ik vind het wel spijtig dat je hem bijna nergens kunt vinden. 3,5*

lordsnoopy

Nergens kunt vinden? Ik zie hem met enige regelmaat in de Free Record Shop, Van Leest of Music Store staan...

En mocht je hem daar niet kunnen vinden, dan staan eBay en Marktplaats vol van advertenties waarin ze deze film aanbieden.

code9 schreef:

ik heb de games nog nooit gespeelt, maar vind de film zeer goed.

avatar van film_kaza

film_kaza

code9 schreef:

Ik heb ook geen FF game gespeeld. Maar ben wel verslaafd aan Kingdom Hearts waar een aantal FFVII personage's in bewerkt zijn.

Galantje0012

gewoon een superfilm, echt verslavend!

de beelden zijn zo mooi en realistisch getekent! de actie is zeer goed, het verhaal tuurlijk ook...enz.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een film overduidelijk gericht op FF en soortgelijkige gamefans. Blijkt hun stemgedrag zoals hier op MM en ook op IMDB te zien is. Maar ja, het goed vinden van films blijft een subjectieve oordeel

Objectief gezien denk ik niet dat deze tekenfilm overeind kan blijven. Toegegeven, de animaties zijn redelijk goed, vooral de bewegingen welke super waren maar de gezichten waren bedroevend slecht. En dat was het dan ook. De actie is matig maar supersnel heen en weer beweeg van de camera lijkt het wat. En het verhaal... wel dat is er nauwelijks. Dus, hoewel een sprong voorwaarts voor d FF fan, een treurig vervolg van een al matig deel 1.

Ja jongens en meisjes. Er zijn mensen die geen FF core fan zijn, FF animaties hebben gezien en ook een tijd FF (meerdere versies)hebben gespeeld (en verdomd goed al zeg ik het zelf), en die de film shit vinden. Uit respect aan betere tijden, toch nog:

2,0 sterren

Edit: en een pluspunt voor de soms goede sound. Beter dan de meeste rommel van de afgelopen 20 jaar waar we mee dood worden gegooid.

lordsnoopy

Maar goed dat het omgekeerde ook waar is

Ik heb nog nooit van mijn leven een FF spel gespeeld, maar ik vind deze film top!

Je begrijpt het verhaal inderdaad beter als je de game ook kent, maar ik denk dat de film ook te volgen is als je het spel nooit gespeeld hebt.

Vandernagel schreef:

...Dus, hoewel een sprong voorwaarts voor d FF fan, een treurig vervolg van een al matig deel 1...

Maar wat bedoel je hiermee?

Geen kritiek, maar ik wil gewoon weten wat je ermee bedoelt. Bedoel je een sprong voorwaarts wat betreft de animatie of...?

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Hey, iedereen moet tegen kritiek kunnen.

Ik bedoelde ermee dat deze film voor de "FF fan" een stuk beter/echter is dan de vorige, welke meer voor de grote massa gemaakt is.

lordsnoopy

Als je met de vorige "Final Fantasy: the Spirits within" bedoeld, dan denk ik dat je bedoeld dat deze film er beter uitziet wat betreft animatie. Maar wat het verhaal betreft slechter dan de game FFVII (aangezien deze film daar een vervolg van is) Klopt het zo, of gooi ik dingen door de war?

Ik denk dat mijn verwarring rond het woord "de vorige" ligt. Deze film is de tweede film die uitkomt met Final Fantasy in de titel, maar beide films staan los van elkaar. En deze film is deels bedoeld voor FFVII (game)fans om een 'einde' aan het verhaal te geven.

lordsnoopy

Vanaf 29 november is de limited collectors edition van Final Fantasy VII te koop bij de Music Store voor 49,99 euro.

Ik heb deze uit Amerika, het verschil met de eerder uitgegeven 2-disc versie is dat er nu ook FFVII: The Last Order op staat.

Naast deze aanvulling op de DVD zitten er ook ansichtkaarten bij (10 geloof ik) een boekje met achtergrondinformatie en een boekje met het complete script. Dit zat tenminste in de Amerikaanse versie en ik denk dat deze hetzelfde is, maar dan uiteraard met NL ondertiteling.

Voor de echte liefhebbers dus een paar kleine extraatjes.

plaatje

avatar van Ge0force

Ge0force

Allemaal erg knap gemaakt en zo, en de tweede helft van de film is één lange actiefilm! Maar eh van het verhaal heb ik nauwelijks iets begrepen, en op al dat gevlieg van die personages heb ik het ook niet zo begrepen. 2.5*

avatar van Nivo

Nivo

ik denk dat het heel belangrijk is dat mensen niet vergeten dat deze film geen kinderfilm is, zoals finding nemo, waar emoties heel belangrijk zijn. maar dat het vooral in deze film om actie/ het verhaal gaat. heb het spel 3 x kapot gespeeld, in totaal denk ik zo'n 120 uur. ik denk in de afgelopen 6 a 7 jaar.

film was precies lang genoeg en ook al 3 of 4 keer gezien ondertussen. kan elke keer weer van de actiescenes genieten. goed vervolg van een super spel

Stoer gevecht op het laatst.

avatar van Woutrr

Woutrr

Heb hem daarstraks gezien met de klas (een 'fan' had hem bij)

persoonlijk vond ik er niets aan..

de beelden zijn mooi, maar iemand die er niets van kent kan volgens mij echt niet volgen met het verhaal? tijdens het gevecht verspringen de beelden om de seconde onder een andere hoek wat mij erg stoorde en men probeert spanning op te bouwen maar voor mij is dat toch mislukt, totaal geen spanning of drang om hem verder te kijken!

(ik ga niet stemmen omdat ik hier geen fan van ben, maar wou toch even mn mening zeggen)

avatar van horrorjp

horrorjp

Tot mijn verbazing had ik nog niets bij deze film gezet, die ik al jaren 1 van de beste geen horror vind .Ben al jaren een fan! Heb bijna alle delen van de games gespeeld. En ook deze erg leuke film gezien. Wat ik wel als tip aan iedereen geef die de game niet gespeelt heeft is eerst alle extra's die op de dvd zit te bekijken. Daar zag ik zelfs nog nieuwe dingen die ik niet wist terwijl ik het spel al jaren gespeeld had. nu hopen dat de rest van de delen ook zo'n mooie film krijgt!

avatar van selfhealing

selfhealing

Pseudo psycholoog?

Er zijn idd. heel wat onderzoeken gedaan met verschillende resultaten die je voor het gemak vergeten bent?En games kunnen idd. invloed hebben op de geestelijke gesteldheid van mensen. Maar zo ook porno, actiefilms...List goes on and on.

Bovendien zijn de mensen die films, games de schuld geven voor hun gedrag vaak zelf degenen die labiel zijn.

Het is namelijk zo dat je altijd wel een excuus kan verzinnen. Heel ons maatschappij, clips op tmf enz. enz. Als je zo een wereld verbeteraar wilt uithangen, succes. Maar kom niet n.a.v. een game zoals FinalFantasy jouw verhaaltje doen (en frustratie uiten?), aangezien het juist een softe en vrij rustige spel is (karakterontwikkeling,storyline, weergave van emoties) in vergelijking met spellen zoals HALO, DOOM etc. Dus verwijs ik je met alle liefde door naar:

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

code9 schreef:

'Wat mij betreft is dit gedoe tot nu toe het ultieme exponent van de totaal oppervlakkige wansmaak die een halve generatie al zuigend aan de tepels van de playstations en nintendo's gulzig naar binnen heeft geslurpt.

avatar van D-pulse

D-pulse

1,5 ster voor de ongelooflijk mooie animatie en voor de rest...ach ja. Ik vond het verhaal in "spirits within" al warrig maar dit? Je moet denk ik eerst het spel gespeeld hebben voordat je het verhaal begrijpt.

Deze film is nog meer gebaseerd op de oosterse invloeden dan de voorganger en door de voorliefde voor flashbacks en o.a. de one-liners als "where's mother" en een irritante soundtrack wordt het voor de buitenstaander onmogelijk om dit optimaal te waarderen.

Maar dat zal de ff-fan hoogstwaarschijnlijk anders zien, ik heb de film na een uur gestopt omdat ik geen reden zag in het kijken van de rest.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Je moet voor Advent Children inderdaad flink tolerant zijn als je niet bekend bent met het fenoneem Final Fantasy.

Ik heb de film een keer half slapend zitten kijken. Dat was niet de schuld van de film, maar ik was gewoon moe. Wat ik gezien heb beviel me erg goed en ik moet deze echt nog is een keer gaan bekijken.

De games speel ik bijna niet meer wegens gebrek aan tijd.

Als je je sociale leven goed wil onderhouden, dan is een Final Fantasy game niet echt de juiste keus

ik geef hem voorlopig 3*

avatar van Tifamientje_XIII

Tifamientje_XIII

Deze film is gewoon geweldig !

Gebaseerd op een fantastische game met echt geweldige verhaal lijnen. Deze film kan ik wel 100 keer opnieuw bekijken.

Japans gesproken dan, de engelse versie klinkt niet hetzelfde...

Het geeft soms een andere intonatie...

Maar je zou elke FFVII game gespeeld moeten hebben om de film volledig te begrijpen,toch wel een héél klein minpuntje.

avatar van sonyjh

sonyjh

ik zie dat niet als minpunt, want dit is voor de fans.

En als fan kan ik dat onmogelijk als een minpunt bekijken.

Dit is enkel een minpunt voor de niet-fans