• 9.377.673 stemmen

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)

Animatie / Sciencefiction | 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue

Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda

Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels

Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren

"Is it for the children, for a memory, or for himself?"

Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.

Cloud Strife (stemrol)

Vincent Valentine (stemrol)

Barret Wallace (stemrol)

Yuffie Kisaragi (stemrol)

film88888

De film begint op het einde van de game. en de film hangt tussen final 7 en final 8 de 2games en dat vind ik wel leuk gevonden, en alles is zo mooi gedaan en er zit nog wel veel spanning in de film, maar ik zou eerst de game spelen voor de film te kijken anders kun je niet echt volgen. de film verdient een 4,0

zoutzak schreef:

Nog nooit zo slechte filmmuziek gehoord, visueel aardig, maar als film blijft helemaal niets overeind.

De muziek past juist heel goed in deze film.

avatar van Marki_san

Marki_san

zeker de mooiste animatie film ooit gemaakt...(visueel)

film88888 schreef:

Ik zou eerst de game spelen voor de film te kijken anders kun je niet echt volgen.

Ik wil de game wel spelen maar ik heb een cube en ik wil de film toch erg graag zien.

*__ANIME__*

Ik heb hem in de winkel zien liggen maar ik wist niet zeker of ik hem moet kopen of niet. Ik heb de game nog niet gespeeld en kan hem ook niet spelen want daarvoor moet ik een ps2 hebben en die heb ik niet.

lordsnoopy

Ik heb het spel ook niet gespeeld, maar ik heb de film wel redelijk kunnen volgen. Ik heb de 2-disc versie gekocht en daarop staat een korte samenvatting van het spel (30 minuten ongeveer)

avatar van Marki_san

Marki_san

het verhaal is wel erg moeilijk te volgen...vond ik

*__ANIME__*

Ik heb hem nu gezien en ik snap het verhaal wel ongeveer. Het is een goede film en mooi gemaakt.

*__ANIME__* schreef:

Helemaal niet final fantasy 7 is op ps1 en besta niet op ps2

O ja. Sorry, vergeten.

avatar van danijel

danijel

Je hebt hem ook voor de PC

*__ANIME__*

Dat wist ik niet. Ik dacht dat hij alleen voor ps was.

lordsnoopy

Final Fantasy VII en VIII zijn, bij mij weten, de enige die ook op de PC verkrijgbaar zijn. Ik bedoel dan zonder internet aansluiting.

*__ANIME__*

Denk je dat hij nog te koop is, want dan ga ik er eens voor kijken.

lordsnoopy

Ze staan met enige regelmaat op Marktplaats, maar dan moet je minimaal op 20,- euro rekenen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Je kan ook gewoon een playstation emulator opsporen op het net.

film_kaza

Ik ben helemaal weg van Kingdom Hearts. Ik vond daar vooral Sephiroth en Cloud erg vers. Toen zocht ik plaatjes op internet en bleek dat deze film ook bestond. Ja en toen wou ik niets liever dan deze zien. En op bol.com was de 2-disc versie voor 10 euro te koop dus die kocht ik gelijk.

Erg spectaculaire film met zo'n Dolby Digital 5.1 surround, de orginele japanse stemmen, het ontzettend mooie beeld, meesterlijke actie en wisselvallige muziek (dat wel).

Soms was er muziek de ik niet bij de scene vond passen en de sfeer een beetje in de war gooide. Het "Sephiroth Theme" mog ook iets vaker komen dan alleen bij het hoofdmenu en wanneer Sephiroth verscheen toen kwam het maar 1 keerte. Best jammer wat dat vond ik juist de beste muziek uit de film. Voor de rest was de muziek de bij de actie-scene's verscheen gewoon actie versterkend, daar was niks mis mee.

Het verhaal vind de ee weer makkelijker dan de andere. Ik vond het ook best moeilijk. Maar ik begreep dat het standaard "oud kwaad slaat terug, oude held grijpt in, net vlak voor de ondergang van de held weet de held meet een krachtige aanval net nog te winnen" verhaal. Vond dat nogal cliché en jammer, had namelijk wel een wat beter verhaal verwacht. Ook begreep ik niet wat die "moeder" nou precies was. Ik ga de extra's nog eens bekijken.

Maar deze had gelukkig nog humor (de 2 mannen, 1tje met oranje lang haar en een paardenstaart, de andere was kaal met een bril). Ik moest lachen om die 2.

Ik werd hier en daar ook verast door wezens die ook in Kingdom Hearts voorkomen (Cid, Yuffie, Aerith, Boo het knuffeldier, Cloud en Sephiroth natuurlijk. Ik heb alleen geen Leon gezien.)

Het beste stuk vond ik nog wel het gevecht in de stad, en onglangs het moeilijke (redelijk) cliché verhaal was het toch een geweldige film. Ik was moe maar de film hield me wakker.

Voor alle Final Fantasy, Kingdom Hearts, actie, Cloud of Sephiroth liefhebbers raad ik deze aan.

4 sterren.

film_kaza schreef:

Ik ben helemaal weg van Kingdom Hearts.

4 sterren.

Als je weg bent van Kingdom Hearts, zul je Final Fantasy ook kunnen waarderen (ik in ieder geval met name deel VII, VIII en X). Kingdom Hearts is niet voor niets een letterlijke mix tussen Disney en Final Fantasy.

Wat Leon betreft: Je hebt Leon niet gezien omdat hij het hoofdpersonage is van Final Fantasy VIII, onder de naam Squall. De andere personages komen uit FF VII.

avatar van bartjeroen

bartjeroen

grafisch is deze film fantastisch en er zijn genoeg personages en actie scenes!

het verhaal boeide me echt helemaal niet en was erg vaag, daarom scoort hij wat lager...

avatar van LivingShinigami

LivingShinigami

Ik heb Final FantasyVII nooit gespeeld, en het enige wat ik er van weet is zo'n beetje de basis van het verhaal en wat ik heb gezien op een extra filmpje op de DVD.
Waarschijnlijk heb ik dus niet van deze film kunnen genieten zoals een FFVII-fan, maar toch vind ik dit een geweldige film. Zelfs zonder de achtergrondinformatie is de film niet onmogelijk te volgen en ik denk dat ik hem wel redelijk goed begrepen heb.

Verder zijn de graphics prachtig gedaan en ik vond ook het einde mooi als Kadaj sterft in de armen van de held, Cloud.
4.5

avatar van ReMyTje86

ReMyTje86

Ik vind dit een heel mooie animatie film ik ben altijd weg geweest van de FF reeks en nu een goed passende film op de vervolg van ff7. Het eerste wat me op viel er zat een mooi verhaal lijn na ff7 alles word noch een keertje geherhaalt van waar het ongeveer het over ging in deel 7.

Dit verhaal vond ik vrij simpel te snappen terwijl sommige mensen de geen malle moer van snappen. Daarom vind ik het beter om eerst de spel het spelen en dan pas de dvd te kijken.

Maar ondanks dat vond ik het een heel mooi film zag er allemaal super gaaf uit vooral de slot gevecht die was gewoon bruut en dat gevecht met behamoth ofzo iets

verhaal goed, grafische heel nice, kort om

ReMyTje86 schreef:

gewoon bruut en dat gevecht met behamoth ofzo iets

Volgens mij is Behamoth een monster dat alleen voor komt in Kingdom Hearts, en niet diegene bij het gevecht in de stad. Tenminste had ik niks over FF in zijn biografie gelezen.

avatar van code9

code9

'Eindelijk. Wat een ellende!' verzuchtte ik toen deze film e-i-n-d-e-l-i-j-k afgelopen was. Zelden zoveel moeite moeten doen om af te haken; mijn duim trilde verlangend boven eerst ffwd en al snel daarna boven de verlossende stoptoets - maar ik heb me ingehouden, een enorme prestatie na zo'n slijtageslag.

Animatie is niet echt mijn favoriete genre maar prentjes als Akira en het aan dit mijn flatscreen in een stroboscoop veranderende deel voorafgaande 'The Spirits Within' vond ik nog heel aardig. In 'Advent Children' ziet het er over het algemeen nog mooier uit, alhoewel de gezichten van de 'mensen' nog steeds van plastic lijken en daardoor een dissonant vormen met de soms schitterende omgeving.

Véél storender was de buitengewoon irritante en doodvermoeiende soundtrack. Het leek wel of het steeds bombastischer moest, steeds monstrueuzer, totdat het in combinatie met de ontzettende overkill aan gevechten en ontploffingen zó overdadig werd dat het me geen moer meer kon schelen wat er gebeurde.

Niet dat het doodsimpele en steeds belachelijker wordende verhaal moeilijk te volgen was, integendeel. Maar met pakweg 16 shots in iedere driekwart seconde had ik al gauw genoeg van de krankzinnige stroom stompzinnige onzin die deze doorgebroken stuwdam die 'Advent Children' is over me heen kotste.

Wat mij betreft is dit gedoe tot nu toe het ultieme exponent van de totaal oppervlakkige wansmaak die een halve generatie al zuigend aan de tepels van de playstations en nintendo's gulzig naar binnen heeft geslurpt.

Nu, nog net niet de allerlaagste waardering vanwege een aantal prachtige visuele hoogstandjes, die echter zonder uitzondering veel te kort in beeld bleven om écht indruk te maken.

avatar van auto pilot

auto pilot

film_kaza schreef:

Dat die figuren allemaal in deze film zitten, komt omdat het allemaal Final Fantasy VII-karakters zijn. Leon (of Squall) komt uit Final Fantasy VIII, en ontbreekt dus in deze film. Zoals je misschien weet heeft (bijna) ieder deel in de FF-serie een ander verhaal met andere karakters in een andere wereld die niks met elkaar te maken hebben.Het leuke van Kingdom Hearts is dat je een aantal FF-figuren juist bij elkaar ziet, o.a. uit deel VII, VIII, IX en X (naast dat KH een geweldig spel is).

Om te snappen wie of wat 'Mother' is, zul je Final Fantasy VII moeten spelen of een samenvatting van de verhaallijn moeten lezen. Het wordt ook wel enigszins uitgelegd in het begin van de film, maar dat is maar met een paar woorden geloof ik.

FFVII:AC is puur voor de plaatjes schitterend om naar te kijken. Daarnaast is het vooral een film voor de fans van de game en niet voor de 'casual filmkijker'. Met die opzet is de film ook gemaakt door Square, en daarin verschilt de film dus voor 100% met FF: The Spirits Within. Die bracht de standaard FF-thema's meer op een holywood-achtige manier in een geheel nieuw universum, i.p.v. een vervolg te zijn op een game met al een gigantisch achtergrondverhaal.

auto pilot schreef:

Ik heb laatst de film nog eens gezien alleen dit maal in het engels. Volgens mij was "mother" gewoon Sephiroth.

avatar van auto pilot

auto pilot

film_kaza schreef:

Nee, 'mother' verwijst naar Jenova, en voordat ik een lang verhaal ga uitleggen dat anderen beter kunnen: zie google.

lordsnoopy

Misschien dat deze link wat meer duidelijkheid schept. Wel een beetje naar beneden scrollen.

Hij is erg goed en de visuele effecten zijn helemaal mijn ding. Ik denk wel dat de verhaalijn van final fantasy XII essecieel is om deze film zijn echte vermaak waarden te laten geven. De Gevechten zijn ook erg goed en orgineel.

Persoonlijke aanvallen verwijderd. Ga svp in discussie op inhoudelijke punten.

avatar van Riku

Riku

Persoonlijk vind ik Final Fantasy:AC een van de beste animatie films die er is gemaakt, ook al heb ik het spel nooit gespeeld.

Toch is het aardig te begrijpen als je in het begin gewoon goed oplet.De plaatjes zijn erg goed gemaakt en lijkt op sommige momenten net echt.

Dankzij deze film ben ik een aantal FF games gaan kopen, onder andere ook FF VII: Dirge Of Cerberus met Vincent Valentine in de hoofdrol.

Maar goed, ik dwaal een beetje af;)

Het is gewon een goeie film, je moet hem gezien hebben als je van animaie films houdt!

Zeker als je FF: The Spirits Within goed vond!