Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)
Genre: Animatie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children
Japan
Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue
Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda
Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels
Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren
"Is it for the children, for a memory, or for himself?"
Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.
Cloud Strife (stemrol)
Vincent Valentine (stemrol)
Barret Wallace (stemrol)
Yuffie Kisaragi (stemrol)
Naomi Watts
je moet n iet alles geloven wat op er internet staat, check de officiele site's dat zijjn betrouwbare bronnen!
Inderdaad maar zo slim is nog niet iedereen. Release blijft morgen.
Eindelijk!
Dit is natuurlijk de natte droom van iedere Final Fantasy-fan, en een feest van herkenning.
De animatie, muziek en stemmen zijn prachtig, en passen perfect in de stijl van het spel. Wat dat betreft mag deze film oprecht de titel Final Fantasy dragen *kijkt met schuin naar FF: The Spirits Within*
Minpunten zijn er wel. Het camerawerk is soms te haastig, met onnodig rare camerabewegingen. Dat is typerend voor 3d animatiefilms, maar wel erg storend.
Ook is het verhaal flinterdun, en zitten er teveel (Matrix-achtige) actiescenes in.
En soms had ik het idee dat de makers wel erg goedkoop wilden scoren door de vele verwijzingen en gebruik van de bekende FF-elementen. Het is wel waar de gemiddelde FF-fan op zit te wachten, maar dat wil niet zeggen dat de film er beter door wordt.
En tot slot de vraag of een vervolg wel verantwoord is. Persoonlijk vind ik dit verhaal namelijk weinig toevoegen aan het originele verhaal in Final Fantasy 7 en is dit in feite een kwestie van het uitmelken van het oh zo populaire spel.
Disk
De game FF7 had een geweldig verhaal, dus ik naam aan dat het niet in de film te vinden is en je wordt getrakteert op constante actie scene's?
Pkunk
Ik heb nooit een FF game gespeeld. En dat scheelt toch wel in deze film. Ik heb nog steeds eigenlijk geen idee waar het nou allemaal over gaat. 3 broers van de hoofdpersoon willen het hoofd van een of andere alien hebben. En dan is er ook nog ene Sepiroth die een beetje boos is. Ach... het zal ook alemaal wel. Want het maakte me allemaal niks uit aangezien dit gewoon eigenlijk één groot spectakel is. Zo ongeveer wel de meeste spectakulaire beelden ooit in een animatiefilm. Echt geweldig gewoon.
Een beetje jammer is het wel dat er zo weinig (begrijpelijk) verhaal is, want dat maakt een film natuurlijk altijd wel iets beter. En met de ongeloofelijke uitgebreidheid van het FF universum had dat misschien wel gekund.
Anderzijds, dit is gewoon dé film voor de FF fans. En als je dat niet bent is de pure actie het toch waard om te kijken.
Naomi Watts
Ik blijf sceptisch, ik heb totaal niks met dit deel en een Final Fantasy zonder Yuna biedt voor mij te weinig.
N00dles
Zeker niet zo diepgaand nee. En de actiescenes zijn niet altijd, maar wel vaak. Echte karakterontwikkeling is er niet en de overige personages (Yuffie, Barrett, Red XIII, Cid) spelen een minimale rol.
@ Dopke: chocobo's stonden waarschijnlijk allemaal op stal toen de film gemaakt werd
Pugsley
Om deze film te kunnen waarderen moet je gewoon fan zijn van Final Fantasy VII en alle ins en outs kennen. Square/Enix heeft deze film voor de volle 100% voor de fans gemaakt en daar kan ik ze alleen maar dankbaar voor zijn.
Mensen zouden deze review eens moeten lezen (spoilervrij): http://www.adventchildren.net/ff7ac/movie/reports/venice_2005_movie.php
Kheb hier zolang naar uitgekeken en het voldeed gewoon aan al m'n verwachtingen. Voor mij nu al 1 van de toppers van 2005. 5*
balosa
FF7 was dé FF game, daarna werd het steeds minder en steeds meer commercieel, FFX en FFX-2 vond ik persoonlijk vrij slap en niet zo meeslepend en uitdagend als de andere delen, het was ook allemaal meer van hetzelfde, ik heb FFX-2 zelfs een half jaar laten liggen omdat het me totaal niet kon boeien, terwijl ik bij FF7 er dag en nacht achter zat om maar verder te komen
terug naar de film, als niet FF speler/fan is deze film inderdaad moeilijk te ontvangen omdat er niet echt wordt ingegaan op de onderlinge relatie's tussen de characters en wat ze hebben meegemaakt, het is voor deze mensen aan te raden eerst de spoiler-loze review te lezen zodat het verhaal beter te bevatten is, voor mij persoonlijk is dit toch één van de toppers van 2005 !
Waar begin je bij een 'film' als deze ...
Bij te zeggen dat ik Final Fantasy VII nooit echt gespeeld heb. Ben er wel vijf keer in begonnen, maar veel verder dan 2 of 3 uur gameplay ben ik nooit geraakt. Ik ben enorme fan van de eerdere games (4 tot 6 dan vooral) ,waar de personages van 10x10 pixels en de verhaallijnen veelal getoond in tekstboxen nog ietwat overlieten aan de speler zelf.
3D heeft de reeks verkloot, en doet de films verder ook geen goed. Wat overblijft is oversentimentele pulp die het midden houdt tussen LOTR en The Bold & The Beautiful. Genoeg te ergeren bij deze film, dus hieronder maar een opsomming:
* Square/Enix maakt games. En dat is duidelijk ook. Van regie (ie regie van films) hebben ze geen kaas gegeten.
* Het plots wegdraaien van een in een hoek gevangen camera is geen mooi cinematografisch shot maar een slechte oplossing voor een vervelend 3D probleem.
* Lensflares zijn voor amateurs, en als je ze toch gebruikt, dan best met mate en zo subtiel mogelijk.
* Veelkleurige lichteffecten zijn kitsch, en eigenlijk enkel goed om mee te pronken.
* Overdaad schaadt. Uitpakken met een overdaad aan details werkt niet als het esthetisch evenwicht totaal zoek raakt.
* Esthetisch evenwicht is niet het tonen van random draaiende camerashots.
* Random draaiende camerashots waren leuk toen 3D voor het eerst op de proppen kwam, maar zijn totaal voorbijgestreefd en een teken van creatieve armoede. Daarnaast ook nog eens erg lelijk.
* Filmmuziek werkt anders dan gamemuziek. Je kan niet random wat tracks afspelen. Bepaalde scenes vereisen bepaalde nummers, en dienen ook afstemd te worden.
* Filmmuziek is meer dan een samenraapsel van poppy conceptjes.
* Dubbing laat je best aan professionelen over. Als je personages amper emotie uitstralen, zorg er dan voor dat de dubcrew dit weet op te vangen.
* Insane actiescenes worden debiel zonder gevoel voor ritme en uitgevoerd met een belachelijke serieux. Maak het cool, of doe normaal.
* Te lang uitgerekte mislukte actiescenes zijn saai.
* Waarom leken de gevechten weggeplukt uit 1on1 fighting games ? Matige moves trouwens.
* Epische gevechten in FF eindigden altijd met een bijna verslagen team, 5MP overschot waar je de laatste 30HP van de vijand mee afnam door een basic firespel of messteek bij gebrek aan beter. Niet door een superclimax aanval. Da's dom.
* Geen drama/liefdesscenes met 3D figuurtjes aub. Het blijven modelpoppen.
* Een chronisch tekort aan Moogle en Chocobo. Niet cool genoeg tussen al die belachelijk hippe en perfecte personages ?
Er waren ook pluspunten, waaronder sommige van de designs. En technisch een stap vooruit. Applaus.
1*, ben waarschijnlijk nog wel wat kritiekpunten vergeten, maar hier moeten jullie maar even genoegen mee nemen. Anti-film dit. Gewoon games blijven maken Square/Enix, of een echte regisseur in dienst nemen.
Naomi Watts
Zeven zeker nog een keer spelen maar zal er nooit zo'n emotionele band mee krijgen maar als game kan hij natuurlijk makkelijk slagen alleen de personages zullen me wat minder doen.
JoeHallenbeck
FFVII was voor mij de laatste uit de reeks die me nog wat deed, maar kon al niet meer tippen aan IV en VI. Daarna werd het alleen maar een overdaad aan CGI en oninteressante personages en verhaallijnen.
Ik speel trouwens al wel weer 2 jaar FF-XI, maar dat is een MMORPG, en valt dus niet echt in het reguliere FF-rijtje
Naomi Watts
Al het toenemen van die CGI sequenties vond ik helemaal niet erg, integendeel.
Cosoco
Geen moogles en chocobo's?

Ik ga hem toch wel kijken, maar als ik dit zo lees is het niet de geweldige film waar ik op had gehoopt.
Ik heb alleen de delen vanaf VI gespeeld, en vond ze tot en met IX allemaal geweldig. FF X was ook leuk, maar niet zo geweldig als de andere delen, en X-2 is gewoon heel slap. deel V en voorgaande delen staan hier overigens wel in de kast, om ooit nog eens te spelen.
Pugsley
Waar begin je bij een 'film' als deze ...
In jouw geval bij het spelen van Final Fantasy VII. Zonder grondige voorkennis kun je naar mijn mening geen reeel oordeel geven over een film als deze.
Deze film is in tegenstelling tot The Spirits Within gewoon 100% FF. En ja, zelfs dan hebben mensen nog commentaar, erg vermoeiend als je het mij vraagt.
* Geen drama/liefdesscenes met 3D figuurtjes aub. Het blijven modelpoppen.
*Epische gevechten eindigen niet altijd met een bijna verslagen team. Cloud verslaat Sephiroth in FFVII met Omnislash Limitbreak. Een OMNISLASH ja, en die zag je in de film ook. Zie het als een knipoog van S/E naar de fans
In dit geval dus allesbehalve dom, je hebt werkelijk geen idee hoe lang er over scenes is nagedacht.*Sprites uit begin jaren 90 (in FFIV t/m VI zoals je eerder zei) kunnen jou dus wel ontroeren? FFVII staat bekend om de emotionele stukken, en dan mogen ze dat vervolgens niet in een sequel verwerken? wtf

*Aan het begin van de film niet de moogle gezien die Denzel bij zich had?

Ik kan nog veel meer kleine details opnoemen die jij over het hoofd hebt gezien en waar menig fan juist kippenvel van krijgt. 't Zijn juist die kleine dingen die deze film zo mooi maken. Geef het spel nog een kans zou ik zeggen
Geostigma
ik vond X-2 ook slap! ik zat m in het begin niet zo geboeid te spelen als ik met FF X deed en vind de eindbasen te gemakkelijk :S of ligt t aan mij! Uhmm een vriend van mij heeft nu ook FF VII AC gedowned en ga m dus heel snel kijken! wel met Engelse Subs natuurlijk!
Ik hoop trouwens wel dat de DVD van FF VII AC in Europa twee-talig is... dat miste ik bij "the Spirits Within" vind de Japanse stemmen gewoon leuker, zit meer emotie in!
verder zit er op Advent Pieces (DVD Box + Items Limited) meer dan 300 pleuro (japan) een OVA (orginal animation video) genaamd Final Fantasy VII Last Order, deze draait om de gebeurtenissen in Nibelheim... duurt 30 minuten... hoop dat ie binnenkort te downen is!
EDIT:
Owja misschien komt t wel omdat sommige van ons begonnen zijn met FF VII te spelen, dat daarom WIJ ook vinden dat dat de beste spel is uit de FF-Reeks (FF VII heeft ook 't beste verhaal!!!)
Vele die bij deel X zijn begonnen vinden VIII en IX al minder en FF VII al helemaal niks aan
dat vind ik jammer! maar kan t wel begrijpen dat je afhaakt ivm grafixs als je X of X-2 gewend bent!
ik heb bijna alle delen voor op de PS1/PS2
behalve deel III (SNES), Tactis (NTSC), XI (pay2play)
Crytal Cronicles (gamecube)
Ik hou alleen van de (oude) battlesystemen van Final Fantasy (geen andere RGP kon er aan tippen, Star Ocean 3 till the end of time kwam in de buurt)
maar toen ik deel 1,2,4,5 en 6 speelde was ik bijna niet geboeid! vanwege de grafixs... IDD CG movies spelen ook idd een grote rol, voor mijn vermaak!
Koek
Een aardig lange review getypt, maar weggevallen door tijdelijke internet uitval.
Waar het op neer kwam:
Als groot liefhebber van de Final Fantasy reeks (in het bijzonder van VI en VII) is deze film toch een flinke tegenvaller. Hoop misplaatste muziek (foute combi van originele gamemuziek en trendy dnb/gitaarrock) en hinderlijke cameravoering. Daarnaast ook teveel hippe slowmotion trucjes (sorry, maar dat heb ik nu toch echt te vaak gezien om nog indruk te kunnen maken) en af en toe ongeloofwaardige battles (over the top MAG, maar dat betekent niet dat er geen grenzen zijn (doelend op o.a. achtervolgingsscenes op de motor).
Het verhaal over de kinderen van Midgar kon me geen seconde boeien. Wat ik interessant had gevonden was een diepere uitwerking van de psychologische schade die het verlies van Aeris/de Mako energie/de eindbattle in de Northern Crater is opgelopen door Cloud, en het leven na de game in Midgar op zich. Niet een oppervlakkig verhaal met even oppervlakkige, non-charismatische bad guys (op Sephiroth na uiteraard).
En geen Moogles en Chocobo's. Period. (Nee, een lullige Moogle cameo als pop telt écht niet...). Pluspuntje was wel Cait Sith tussen alle menselijke personages.
Al met al, desondanks de gruwelijke minpunten toch een 3.5* omdat het toch Final Fantasy VII blijft... :_)
(dat, en het feit dat er wel een paar mooie scenes tussen zaten; begin/eind sequence, de bahamut in de stad).
Mag ik de film dus best aanrekenen. Als een film niet als een individueel werk geldt, is hij niet echt geslaagd.
In dit geval dus allesbehalve dom, je hebt werkelijk geen idee hoe lang er over scenes is nagedacht.Niet lang hoop ik, want dit is echt een supersimplistische knipoog. Vraag mij wel af hoe een personage met steeds dezelfde aanval verslagen wordt ? Of was ook dat zo'n cutscene ?
FF heeft mij nooit kunnen ontroeren, maar de verhaaltjes waren vaak erg leuk en uitgebreid, en lieten plaats voor veel eigen invulling (door de beperktere visuele kant). Wat jij emotioneel noemt, noem ik falend opgeklopt drama.
Ja, en dat was een pop. Een chronisch tekort aan Moogle dus.
Er zullen mij effectief wel enkele details ontschoten zijn, maar kan je mij dan een paar goeie voorbeelden geven ?
aeris_366
HI,
Maare anima?? haha dat denk ik niet nee omdat anima niets met ff VII te maken heeft. maar bahamut zeker weten!!
Dopke
Alleen erg jammer van de irritante voiceacting. Hij haalde ook een beetje de rol van Red XIII naar beneden :
Als ze 'm op de grote Moogle hadden gelaten was iedereen tevreden geweest, heh :]
HI,
Nou het is zover, na bijna 2 jaar wachten. Volgens bol.com komt AC 20 oktober uit. Want je kunt hem daar al reserveren.. Yeah!!!:D
Dat is de UMD voor PSP!!!
De DVD komt pas uit op 22.12.2005 :s
N00dles
Nog een paar nadelen in mijn ogen:
- De battles tartten echt de wetten van de natuur, met rare motor-flips en het kunnen vliegen/springen tot belachelijke hoogtes. Chaotisch was het ook, met overdreven veel slow-mo.
- De snerpende, vlotte muziek tijdens sommige battles was zwaar irritant en duidelijk toegespitst op het jongere publiek.
(Voor de rest vond ik de originele game-muziek wel aardig geïntegreerd. Leuk was het victory-muziekje als ringtone van dat mobieltje.)
- Geen andere locaties dan Midgar en de Forgotten City. Het was leuk geweest als het zich allemaal wat ruimer had afgespeeld.
Geostigma
heb vandaag de nederlandse Sub gemaakt, pfff deed er 5 uur over (o.a. vele afleiding) en later vond ik een ned sub, maar tis is niet zo goed als de mijne
Geostigma
ik heb 'm gezien WOW, ik zat de hele film op 't puntje van mn stoel! Ondanks dat ik de Nederlandse ondertiteling heb gemaakt en wist ongeveer wat er ging gebeuren bleef ik toch geboeid kijken!
Ik moet zelfs toegeven dat vanaf bijna het einde mn ogen volliepen met water en ik een traantje moest weg pinken. Hier heb ik nou al die jaren op gewacht!
Het bracht weer jeugd herinneringen op (1997) dat ik als 12 jarige jongen het spel Final Fantasy VII voor 't eerst speelde en helemaal meeleefde met het verhaal en de personage's!
Je hoeft inpricipe niet het spel hoeven te hebben gespeelt om de film te kunnen volgen, maar heb je het spel wel (meerdere keren) gespeelt brengt het toch gevoelens naar boven!
De film is zeer mooi gemaakt en uitgebeeld ... ik ben nu sprakeloos en voel me voldaan!
Nu ik de film in handen heb, ben ik hem nu aan 't omzetten naar DVD met mijn eigen Nederlandse ondertiteling zodat ik 'm nog een keer op mn grote TV kan bekijken en de stereo volop aan!
Final Fantasy VII Advent Children is een aanrader voor iedereen!
Cijfer: 5/5
Lucas
Naomi Watts
De film is het vervolg op de game dus lijkt het mij wel aan te raden.
Geostigma
ja maar er wordt in het begin kort uitgelegd wat er is gebeurd, en tijdens de film ook een beetje, dus je hoeft het niet pers'e te volgen!
Wat mij opviel is dat Tseng er in voorkomt!
Maar die is in het spel door Sephiroth vermoord door zijn zwaard in de Ancient Temple!
vind dit wel raar, fout van Square-Enix of is ie niet vermoord in de Japanse versie (of FF VII International)???
Vet vreemd :S
Weet iemand hier wat over?
Geostigma
hmmm het schijn dat ie niet vermoord is maar heel erg gewond was, kan ut me haast niet meer herinneren, misschien maar weer eens FF VII spelen
Kan niet tippen aan de versie uit 2001.
Maar ja dat is mijn mening.

Kingsglaive: Final Fantasy XV
2016

Final Fantasy: The Spirits Within
2001

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Tekkon Kinkurîto
Animatie, 2006