Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)
Genre: Animatie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children
Japan
Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue
Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda
Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels
Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren
"Is it for the children, for a memory, or for himself?"
Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.
Cloud Strife (stemrol)
Vincent Valentine (stemrol)
Barret Wallace (stemrol)
Yuffie Kisaragi (stemrol)
Chestar X
Ben fan van de games, vooral ff7, ook deze film, vond m geweldig! zo mooi gemaakt, goed verhaal, SEPHIROTH VS. CLOUD!!
Chestar X
Nog een paar nadelen in mijn ogen:
- De battles tartten echt de wetten van de natuur, met rare motor-flips en het kunnen vliegen/springen tot belachelijke hoogtes. Chaotisch was het ook, met overdreven veel slow-mo.
Het is ook Final Fantasy he, je moet er wel rekening mee houden dat hun ook geen normale mensen zijn, maar speciale krachten hebben.
Crazy~Dutchman
Toch maar weer FF7 "even" uit gaan spelen ( voor de 5e keer ) om weer ff helemaal in het verhaal te geraken.
't is tenslotte weer een jaartje of 2 geleden.( jammer genoeg te lang bezig geweest met die suffe Final Fantasy X-2 ) Filmpje morgen ( met een beejte geluk ) binnen, dus dan komt mijn review wel.
Kan in ieder geval niet wachten.
Naomi Watts
jammer genoeg te lang bezig geweest met die suffe Final Fantasy X-2 )

Geostigma
ik heb nu een kopie van de orginele DVD, wat is de kwaliteit super! mooie menu's met de soundtracks van FF VII AC
Crazy~Dutchman

jij vond'm ook slaapverwekkend begrijp ik
slechts 3 characters met ultra toffe outfits ZzZzZzZz
Naomi Watts
Daar had je me. Nee, helemaal gek van het SPira verhaal en met name van het character Yuna. Was ook niet al te serieus bedoelt hoor.
Geostigma
ik geef toe vind FF X wel leuk, maar vond ut lastig om door X-2 te komen, heeft een tijdje in de kast gelegen, totdat ik toch maar besloot om hem uit te spelen!
Beetje Offtopic... ach ja
Crazy~Dutchman
Heb hem net gezien en moet zeggen Oh My God , wat een mooie film.
Zoveel geweldige herinneringen komen terug.
Oude locaties, oude vijanden, oude vrienden, misschien dat dat een hoop bijdraagt aan het extreem goede gevoel wat ik aan deze film heb overgehouden.
Tel daarbij op de gigantisch mooie animatie en voor mij is het compleet.
Zoals ik al gezegd heb is FF7 voor mij toch echt de beste game allertijden.
Dit eerbetoon daaraan doet er absoluut niets aan af.
Een aanrader voor elke FF7 ( en misschien wel elke FF) fan.
4,5 * omdat er een paar films zijn die me meer doen dan deze, echter niet veel.
P.S Naomi, ik vond FF-X op 7 na de beste, het verhaal van Spira is inderdaad ook uitmuntend. FF 8+9 waren ook goed, maar deden mij niet zo veel.
Jammer dat ze FF-X ( in mijn ogen, en met mij velen) verkloot hebben door er FF-X2 achteraan te maken.
me too, kan trouwens niet wachten op FF XII
Als ik daar maar weer geen nieuwe playstation voor hoef te kopen
Heb mijn PS2 speciaal gekocht voor FF-X
Geostigma
FF XII komt op PS2 en de volgende (FF XIII of misschien remake FF VII) op de PS3
Final Fantasy XII is de laatste op de PS2!
sonyjh
yep, en FFXII komt in maart uit in japan.
Voor ons zou dit eind 2006 worden.
De game heeft een redelijke vertraging opgelopen doordat de hoofdman achter FF12 ziek is (de big guy achter Vagrant story).
FF13 komt naar de PS3 en wordt weer gemaakt door
Yoshinori Kitase en zijn team.
Yoshinori Kitase is de hoofdman achter FF7,FF8,FF,FF10, chrono tigger...
Met andere woorden, de meest talentvolle persoon die Square-enix in bezit heeft
dutchtuga
Leuk voor de game liefhebber maar als "film" had ik hier erg weinig aan. Tijdens het kijken had ik zin om een controller aan te sluiten want verder dan een verzameling filmpjes komt dit niet. En die verzameling filmpjes zijn dus leuk voor in een game. Bij het kijken van een film heb ik geen zin in stoere gasten met hun perfecte kapsels, een (gaan we weer) verzameling muziek, het lijkt wel gewoon alsof dit even snel in elkaar is gezet om een slaatje uit FF fans te slaan. Jammer. Ze hadden zich beter kunnen richten op het maken van een echte film. Onsamenhangend allemaal en ik snap eerlijk gezegd niet waarom ze dit gedaan hebben. Dit mist zwaar de totale ervaring wat je hebt bij de game. Keek nog liever naar Spirits Within. 1*
balosa
...en ik snap eerlijk gezegd niet waarom ze dit gedaan hebben.
voor de fans !
dutchtuga
Ja om er een slaatje uit te slaan want verder streeft dit nergens naar vind ik.
sonyjh
bullshit, de fans zijn dolgelukkig met deze film.
De film wordt niet eens in de bioscoop uitgebracht omdat het voor de fans is.
Elke FF7-gamer weet waarover deze film gaat en vind hem goed.
JoeHallenbeck
Elke FF7-gamer weet waarover deze film gaat en vind hem goed.
Dat laatste betwijfel ik.
dutchtuga
Tuurlijk zijn ze er blij mee. Ik zeg toch ook dat deze film naast dat feit nergens naar streeft?
dutchtuga
Nee gelukkig niet, maar zou me toch niets doen. In de bios draait toch bijna alleen maar troep.
KW2
Ik heb het spel niet gespeeld maar vond de film zeker wel te pruimen ondanks het feit dat ik er soms geen touw aan vast kon knopen. De CGI is verbluffend maar ontstijgt toch het niveau van The Spirits Within niet echt. De gevechten zijn fantastisch weergegeven (Dat gevecht in de stad met die wazige draak, geweldig). Goede muziek aanwezig van Nobou Uematsu, ik geloof ook in het spel aanwezig? Ik zal toch maar eens het spel gaan spelen.
Nu nog 3,5*
SmuttWars
Moet de film nog af kijken! Zag er héél mooi uit! Ik zag filmpjes van "de Final Fantasy VII remake voor de playstation"...ziet er héél mooi uit!
Jonkster
Vooral erg, erg mooi gemaakt. Als niet FF-speler/fan valt hier verder idd niet heel veel mee te beginnen. Maar naast het geouwehoer en verhaal wisten (laat ik het ook nog maar even noemen) de lappen muziek en de wel erg vaak rondzwierende in een boog draaiende camera het geheel ook niet te verbeteren.
Toch vond ik de over- de - top actiescènes nog best stoer. Mannetjes, motoren en andere zaken schieten alle kanten op. En zoals al gezegd erg, erg mooi gemaakt: ben ik toch best onder de indruk van alle creaties in de film.
kleine 3*
Roodkapje
Teleurstelling. Ik moet eerlijk toegeven dat ik gestopt ben met de film te bekijken. Het "verhaal" was ronduit chaotisch. Misschien is het wel ergens interessant als je die spelletjes gespeeld hebt. Muziek was verschrikkelijk. Ondanks de vele special effects en de actie had ik nergens een WOW-moment. Drama... totaal mislukt.
Kortom: enig pluspunt zijn de mooie visuals. Ik twijfel tussen 0.5* en 1*. Schoenmaker, blijf bij je leest!
Crazy~Dutchman
Schoenmaker, blijf bij je leest!
Inderdaad, goed advies voor jezelf:D
Ik maak uit je post op dat je nog nooit een Final Fantasy spel gespeeld hebt. Dan wordt het inderdaad lastig om de film te snappen, en kun je hem wellicht niet eerlijk beoordelen.
Roodkapje
Krijg je dan niet een erg select product? Ik bedoel: buiten japan zijn er niet veel die van ff gehoord hebben; laat staan het gespeeld hebben.

Kingsglaive: Final Fantasy XV
2016

Final Fantasy: The Spirits Within
2001

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Tekkon Kinkurîto
Animatie, 2006