• 9.378.143 stemmen

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)

Animatie / Sciencefiction | 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue

Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda

Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels

Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren

"Is it for the children, for a memory, or for himself?"

Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.

Cloud Strife (stemrol)

Barret Wallace (stemrol)

Yuffie Kisaragi (stemrol)

avatar van silverfaustx

silverfaustx

beste animatie film aller tijden, einde discussie

avatar van Apoc

Apoc

Superfilm dit! Voor mij door de fantastische animatie's en vechtscene's maar vooral door alle characters uit het spel ff7... heerlijk om die weer een keer weer te zien, want ff7 is natuurlijk het beste spel allertijden

Kan me trouwens goed voorstellen dat mensen die ff7 niet hebben gespeeld deze film een stuk minder tof vinden!

4,5 *

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Apoc schreef:

4,5 *

Deze reactie begrijp ik echt niet... Ik heb vandaag proberen verder te kijken, maar het is me gewoon niet gelukt. Er zit gewoon nul komma nul gevoel in heel deze prent. Een film moet toch gewoon (uit zichzelf) ergens kunnen een emotie losweken. Ik begrijp wel dat je dan ergens trots bent in jezelf dat je die personages herkent, maar... ben je dan niet in je onderbewuste bezig met het spel zelf te resenceren, en niet de film?

De actie zélf is natuurlijk spectaculair, maar wat animatie betreft heb ik gewoon het gevoel dat ik naar poppen zit te kijken (iets wat ik met gewone celanimatie niet heb). Het is moeilijk onder woorden te brengen maar die hele film doet "glazig" aan.

Apoc schreef:

Wel, ik ben eraan begonnen, heb me er een middag mee beziggehouden, maar het spel ben ik dan uit pure frustratie ook maar gestopt. Gewoon filmpjes bekijken en af en toe es op goed geluk af ne mep verkopen is toch niet mijn idee van gamen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Eens. Het deed me helemaal niets. Geef mij dan maar de mix van computer en celanimatie zoals in Ghost in the Shell 2. Ik kan hier echt helemaal niets mee, zelfs niet als groot fan van de game. Nog een halfje eraf. 1*

Crazy~Dutchman

Blijft jammer roodkapje, dat je de final fantasy spellen ziet als games waar je wat filmpjes kijkt en af en toe een gelukkige klap verkoopt. Achter de moeilijkere gevechten zit soms meer tactiek dan je denkt. Het eindgevecht in FF7 duurt bijv al meer dan 30 min. Kan me geen andere eindbaas van welke game dan ook herinneren die dat ook had. De final Fantasy spellen zijn een avontuur waar je in meegesleurd wordt.

Kan me nog menig nachtje voor de geest halen waar ik eigenlijk al lang op bed had moeten liggen, maar toch nog ff in dat stadje wou kijken, of ff kijken wat er nou verder gebeurde in het verhaal.

Ook het feit dat je denkt dat alleen in japan Final Fantasy een hot item is geeft al aan dat je er de ballen verstand van hebt ( excuses voor het woordgebruik ).

Natuurlijk wordt de film ook hoger gewaardeerd door mensen die de games kennen en dus personages herkennen die ze al sinds hun evt jeugd niet meer gezien hebben. Maar is dat niet het geval bij veel films die gebaseerd zijn op boeken? Dat je helden ( misschien wat overdreven) zeg maar tot leven komen. Dat doet iedere fan wat , van boek tot game.

En Ramon, als je een echte FF fan bent kan ik me niet voorstellen dat je deze film 1* geeft.

Sorry hoor maar da's gewoon BS.

avatar van Ramon K

Ramon K

Tuurlijk wel. Ik beoordeel hier de film, niet de game.

Ramon K schreef:

Tuurlijk wel. Ik beoordeel hier de film, niet de game.

De film is zo'n beetje 90% van de game. Dus als je fan bent van de game zou je toch haast zeggen dat je wel iets leuks aan de film zou vinden.

Dat je het geen topper vind kan ik dan nog begrijpen, maar om dan 1* te geven, lijkt meer op een statement maken dan de film eerlijk beoordelen.

avatar van Wouter

Wat een lariekoek.

Wouter schreef:

Wat een lariekoek.

Wat een waardevolle bijdrage aan deze discussie.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

jeeeeeeees, wat een ongelooflijk mooi gemaakte computeranimatie.

Die japanners weten wat ze kunnen doen.

Ontzettend spectaculair en zèèr mooi in beeld gebrachte film.

Een van de mooiste animaties ooit!!!

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Erg spectaculaire, maar verhaal technishe vage film (-al stelt qwa complexiteit het verhaal , vergleken met het verhaal van het spel zelf niet zo heel veel voor-) , die het FF 7 universum gebruikt als kapstok, om maar zoveel mogelijk ''oja !'' momenten onder de fans op te roepen. Bekende en geliefde personages en locaties komen allemaal een paar keer voorbij, wat voor vele fans alleen maar reden kan zijn om die roze bril nog maar eens steviger op hun neus te drukken. En ik, als FF die hard, doe daar lekker vrolijk aan mee.

Maar helaas voor de vele anderen , die A; het spel niet echt hebben gespeeld, en/of B; ''numb'' zijn voor overdreven special effects en extreem stoere acties, zij geen idee hebben wat hier nou zo bijzonder aan zou moeten zijn.

Helaas voor hun.

Roodkapje schreef:

pffftt...

Ik deed er 78 uur over om het spel compleet uit te spelen, ga nou niet zeggen dat je, nadat je een paar uurtjes er mee bezig bent geweest,je het spel ook daadwerkelijk hebt gespeelt !

(omdat ik geen chocobo's heb gezien)

avatar van Thibbledorf

Thibbledorf

Geweldige film. Heb hem zojuist gekeken en was onder de indruk van de manier waarop de karakters uit het spel in beeld gebracht werden, maar vooral door de prachtige vechtscènes.

Mijn stem is wel beïnvloedt doordat ik het spel al super vond.

Ik kan me wel voorstellen dat mensen die het spel niet gespeeld hebben niet veel waarde hechten aan het feit dat alle hoofdpersonages uit het spel in de film terug komen.

Daarnaast maakte ook Bahamut zijn opwachting, leuke verrassing!

4.5

metaledje

sowwwwwwwww op zulke films zit ik nou echt op te wachten als een groot final fantasy fan,wat was dit een mooie film ik had hem moeten downloaden helaas,ik kan hem nergens op dvd vinden weet iemand misschien waar ik hem kan krijgen? je helpt mij er echt enorm mee.. dikke 4 sterrtejes en een halfje

sonyjh

eerst werd gezegd dat ie in juni naar europa kwam, daarna (redelijk recent) werd gezegd dat ie pas eind dit jaar naar europa kwam.

Maar nu is pas bekend geraakt dat ie in april al in europa zou moeten zijn!

zowel op DVD als UMD en blu ray zal vlug volgen

(sony geeft de film uit, dus logisch dat de blu ray vlug volgt)

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Het is werkelijk ongelooflijk hoe ze deze film zo mooi hebben kunnen krijgen. Maar voor de mensen die geen Final Fantasy VII hebben gespeelt zal er niet veel aan zijn - voor mij dus ook niet. Ik heb het spel geprobeert te spelen, maar ik kan er gewoon totaal niet tegen hoe de graphics eruit zien - het been van Cloud is gewoon een blok >_<

Dus, alhoewel het prachtig is geanimeerd, is het qua verhaal en idd, qua emotie nergens. Persoonlijk vond ik de vorige Final Fantasy film nog leuker. Daar zat nog emotie in, en een verhaal dat te volgen was. De actie was vaak erg leuk, maar ik kon bijna niet volgen waar ze het over hadden! Jammer.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Hé wat jammer nou. Ik had The SPirits Within gezien en vond die film toch wel ontzettend mooi (jammer trouwens dat die geflopt is, maar goed), dus ik dacht dat dit ook wel een prachtige film zou zijn..

helaas...

visueel gezien is dit een meesterwerk dat ben ik met iedereen eens, maar als niet fanatiek Final Fantasy fanaat (heb het spel nog NOOIT gespeeld) snapte ik niets maar dan ook absoluut niets van het verhaal. Misschien duidelijk voor de insiders, maar niets voor de mensen die er niets vanaf weten en nee, dan helpt die introductie aan het begin van de film ook totaal niet.

avatar van Bas17

Bas17

Hip filmpje hoor

Ik vond het een vette film maar ik had na 1 keer zien er wel genoeg van (meestal kijk ik films meedere keren)

rating: 4 sterren

Ps: Moet je de game: Final Fantasy VII hebben gespeeld om het te begrijpen?

Ik hoop dat er ook een deel 8 en deel 10 komt

avatar van megaman

megaman

nog even reageren op roodkapje (7 dec 2005):

je moet ook van het RPG genre houden om zo'n spel als FF7 te kunnen waarderen. Als je een game zoekt van het zelfde niveau (of misschien meer) en je hebt geen zin in mooie filmpjes kijken en af en toe een klap uit delen dan raad ik je dit RPG avonturen spel aan;

the legend of zelda: ocarina of time!

beste game ooit!

niet akkoord, metal gear solid op playstation 1 is de beste game ooit

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

metaledje schreef:

hey, als je deze film wilt hebben, je kunt hem reseveren op onder andere bol.com

avatar van Snakesonic

Snakesonic

@ Roodkapje

Jammer dat je Final Fantasy geen kans geeft, het is de beste game ooit en ik heb hem vorig jaar pas gekocht.

En om te zeggen dat in de film geen gevoel zit, heb je het helemaal mis. Als je de game hebt (uit)gespeeld dan zou je de film veel beter begrijpen, het is echt niet een en al actie.

Over de game

Zoveel filmpjes zitten niet eens in FFVII.

En zoals iemand anders al zei: de eindbaas duurt 30 minuten, maar daar heb je nog 2 bazen voor. Dus het is echt lariekoek wat je allemaal uitkraamt.

Ik mag geen spoilers gebruiken dus doe ik het ook niet.

Eind april komt de film uit, jammer dat Final Fantasy VII last order er niet bij zit.

metaledje

jep ik was vergeten om op bol.com te kijken, en jah ik heb hem gereserveerd GELUKKIG eind april heb ik hem dan hopelijk, en deze film is slechts alleen voor de mensen die het spel goed kennen vind ik, dus als je hem dan gaat kijken en af gaat kraken vind ik geen manier van doen, ga hem dan ook niet kijken..elke final fantasy fan waardeert deze film enorm en dat is hier de bedoeling ook..

avatar van Padd0

Padd0

metaledje schreef:

Ehm het lijkt me niet dat deze film uitsluitend voor FF fans is, ik heb namelijk nergens iets gezien van;

"Don't watch this if you're not a Final Fantasy fan!".

Zodoende is het dus gewoon een film en kan iedereen die hem kijkt op zijn eigen manier beoordelen.

Volgens mij is het trouwens niet zo dat ELKE FF fan hem geweldig vind, dacht een bericht van Ramon te lezen dat hij de spellen ook geweldig vond en toch de film erg kut vond.

Volgens mij vinden enkel de FF fans die oogkleppen op hebben deze film geweldig, maar ja dat is mijn mening maar (let the flaming begin).

metaledje

ik vind van wel, want als je het spel kent dan weet je dat deze film meer het vervolg is op waar het spel is geeindigd..en FF fans die dit niet kunnen waarderen vind ik HEEL raar want in het spel komen veel filmpjes voor. en deze film is gewoon 1 groot filmstuk van wat je in het spel ziet, en ik denk dat alleen de ENORME fans dit echt super goed vinden, niet van die lui van: even het spel voor een korte periode spelen en o ja wel leuk en gooien het weer aan de kant, de sfeer in de film ,het verhaal alles is gewoon pure FF stijl en GEEN omdraaiingen eraan gegeven ofzo, dus ik zou echt niet kunnen begrijpen dat een echt FF fan deze film niet goed vind

Padd0 schreef:

"Don't watch this if you're not a Final Fantasy fan!".

je weet niet wat je zegt, voor elke FF7 fan is dit zalig.

Het komt niet in de buurt van de game zelf, maar alleen al die gebieden terugzien, geeft een zalig gevoel.

Kan je alleen maar gebrijpen als je de game uitgespeeld hebt.

En volgens mij ben jij niet iemand die de game uitgespeeld heeft, dus ik begrijp het ook niet dat je de film bekeken hebt, je begrijpt er toch geen hol van.

avatar van Padd0

Padd0

Het verhaaltje dat de film vertelt is echt niet zo lastig hoor, gewoon een standaard groep slechterikken wil de wereld iets onaangenaams aandoen en de goederikken gaan ertegen (natuurlijk wel na de vereiste dramatische scéne en plottwisten; "oh dat had ik nou nooit verwacht"), dat ik misschien niet alle achtergrond informatie over wat er vantevoren is gebeurd weet wil niet beteken dat ik niet begrijp wat in de film gebeurt.

Voor de rest hebben ze dit gewoon als film uitgebracht en niet als een onderdeel van een spel, vandaar dat ik het ook als dusdanig heb bekeken en tot de conclusie gekomen dat het als film gewoon niet goed uit de verf komt.

Dat het voor verstokte FF fans leuk is om oude gebieden terug te zien is fijn voor ze.

Feit blijft dat de film niet meer is dan wat rondhuppelende karakters uit de spellen die overdreven stoere gevechten leveren en hier en daar een slechte dramatische scéne proberen neer te zetten.

sonyjh

het ding is: men had de director van FF7 de game hier moeten achter zetten.

Deze man heeft ooit ook een film gemaakt van zijn game FFX: door de tussenfilmpjes te linken.

En die man (Yoshinori Kitase) had deze film gewoon beter gemaakt.

Nu is het probleem:

de director wilde bijna al de personages in de film , waarvan 70% gewoon nuttenloos is en niet is uitgewerkt.

De director wilde al de muziek in de film, waardoor ondanks de fantastische muziek, het chaotisch overkomt.

De director kiest niet altijd voor een goed aanpak van vechtscenes: te flitsend, rare camerastandpunten.

Dus, Yoshinori Kitase was hier gewoon een veeeel betere man geweest, ik zeg het, laat deze man een film maken, en dan hebben we pas een film!! (hij is btw director van de games: FF7, FF7, FFX, chrono trigger + FFX de film)

Maar desondanks deze minpunten blijf ik positief over deze film. Het geeft me een goed gevoel, ik vind FF7 de beste game ooit, en zie deze film gewoon als een geschenkje, niets minder, niets meer

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Oké, hoe zit het nou met deze film? Is het nog het kijken waard als je FF7 niet hebt gespeeld? Ik vond FF The Spirits Within zeer goed, en ook het spel FF X vind ik uitstekend. Zit er voor mij een kans in dat ik deze film goed ga vinden, of beter gezegd: of ik er iets van begrijp? Of kan ik de film beter rechts laten liggen.

sonyjh

tja, ik denk dat je beter wacht op een FF7 remake voor de ps3 (volgens mij komt die er)

Want nu begrijp je de heisa niet rondom bv sephiroth.. je Soms komen er stukken in, waar je gewoon niets aan hebt als je de game niet gespeeld hebt.

Deze film is puur voor de mensen die de game gespeeld hebben, anders vind je het niet veel