• 9.378.047 stemmen

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren (2005)

Animatie / Sciencefiction | 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Final Fantasy VII: Advent Children

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue

Met onder meer: Takahiro Sakurai en Kyousuke Ikeda

Gesproken taal: Spaans, Japans en Engels

Plot Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren

"Is it for the children, for a memory, or for himself?"

Twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII, wordt ex-militair Cloud Strife geconfronteerd met een nieuw gevaar, genaamd het Star-Scar Syndrome. Ook Sephiroth lijkt opnieuw zijn opwachting te maken.

Cloud Strife (stemrol)

Yuffie Kisaragi (stemrol)

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

sonyjh schreef:

tja, ik denk dat je beter wacht op een FF7 remake voor de ps3 (volgens mij komt die er)

Want nu begrijp je de heisa niet rondom bv sephiroth.. je Soms komen er stukken in, waar je gewoon niets aan hebt als je de game niet gespeeld hebt.

Deze film is puur voor de mensen die de game gespeeld hebben, anders vind je het niet veel

Oké bedankt. Dan weet ik dat ook en dan 'verspil' ik geen geld aan een DVD of huurbeurt

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Het is inderdaad zo dat deze film vooral interessant is voor mensen die de game al gespeeld hebben.

Jaren geleden heb ik FF VII uitgespeeld en het was een onvergetelijke ervaring. Eén van de beste games die ik ooit gespeeld heb.

Mijn verwachtingen voor Advent Children waren redelijk hoog, maar deze film stelde me teleur. Het ziet er allemaal wel erg spectaculair uit, maar erg boeiend werd het ondanks (of misschien juist door) de vele overdreven coole actiescenes niet echt. Een leuk tussendoortje voor de fans van de game, maar veel vond ik er niet aan.

Een krappe 3.

avatar van Mutatie

Mutatie

Padd0 schreef:

Het verhaaltje dat de film vertelt is echt niet zo lastig hoor, gewoon een standaard groep slechterikken wil de wereld iets onaangenaams aandoen en de goederikken gaan ertegen (natuurlijk wel na de vereiste dramatische scéne en plottwisten; "oh dat had ik nou nooit verwacht"), dat ik misschien niet alle achtergrond informatie over wat er vantevoren is gebeurd weet wil niet beteken dat ik niet begrijp wat in de film gebeurt.

Voor de rest hebben ze dit gewoon als film uitgebracht en niet als een onderdeel van een spel, vandaar dat ik het ook als dusdanig heb bekeken en tot de conclusie gekomen dat het als film gewoon niet goed uit de verf komt.

Dat het voor verstokte FF fans leuk is om oude gebieden terug te zien is fijn voor ze.

Feit blijft dat de film niet meer is dan wat rondhuppelende karakters uit de spellen die overdreven stoere gevechten leveren en hier en daar een slechte dramatische scéne proberen neer te zetten.

Het verhaaltje wat je daar opnoemt is wel HEEL erg versimpelt.

HET grote vraagteken wat de game achterliet wordt eindelijk in deze film duidelijk. Ook de uitwerking van hetgeen in de vorige zin in combinatie met het hopeloze leven van velen in de wereld op Cloud is heel mooi uitgewerkt.

Dat samen met hoe Cloud tegen de geesten uit z'n verleden moet vechten vind ik dat er toch behoorlijk veel verhaal in zit en ik heb nog niet eens alles opgenoemd.

Topfilm 4,5*

Ik zit eigenlijk nog wel met en groot vraagteken.

Aan het eind van de game zie je Red 500 jaar later en Midgar is dan een grote ruine. Wat is er uiteindelijk dan toch misgegaan?

Is Geostigma dan toch gebleven?

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Echt een supergeweldige animatie

ik ken de game niet, dus ik kan niet vergelijken. alle minpunten over tekortkomingen aan de game vervallen dus voor mij

5,0 *

avatar van Snakesonic

Snakesonic

@ Padd0

Ik begrijp je standpunt, dat deze film lang niet zo goed is als het spel, maar er zitten best mooie dingen in zoals het symbool:Lone wolf. Aaan het begin van de film zie je een wolf. Cloud voelt zich schuldig dat hij Zack en Aerith niet heeft kunnen redden en hij denkt dat het zijn schuld is dat hun dood zijn. Later in de film verdwijnt de wolf. Hij heeft dan geen schuldgevoelens meer.

Ze hebben het als actiefilm gebracht, maar toch zitten er wel wat mooie symbolische dingen in.

Het mooiste is dat Cloud geen standaard held is, hij heeft problemen.

avatar van jeanai

jeanai

klopt het dat GACKT (japanse artiest/jrocker) als model is gebruikt voor het karakter CLOUD?

metaledje

lol is dat zo? ik heb nog een gebrande cd liggen van GACKT, beetje saaie muziek,sommige nummers wel ok, heb nog veel meer japanse metal/rock bands,vele zijn echt goed, wel lollig dan zo'n artiest gebruikt is voor deze film, cloud is wel cool

avatar van marzuq

marzuq

Kan me heel goed voorstellen dat als je uren hebt zitten gamen en er herkenbare elementen inziet dit vet is.

Persoonlijk vind ik deze megazuigen, nog geen ster waard, langdradig saai, overdreven, bah.

Ik had de trailer gezien, en de opgewonden verkoper (ergens in zuidoos azie) was helemaal wild over dat zwaard waar van alles uitkomt. Nou nou nou spannend hoor.

avatar van Flipman

Flipman

Ik vond het verhaal verwarrend, visueel was het prachtig. Maar daar ik niet mee kon gaan in het verhaal (moet je zeker een insider voor zijn), kan ik deze film niet meer dan een drie geven.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik als insider vond het allemaal erg slordig (wel te volgen) maar het was allemaal héél erg slapjes.

metaledje

muziek in de film is prachtig,net zoals de muziek in de game zelf, beetje dreamy sfeer af en toe. en in het spel zit je echt mee te doen met de muziek, film is opzich zeker wel goed, alleen af en toe beetje tegenvallend, maarja spellen zijn altijd beter waar later een film van gemaakt word, spellen zijn er om te boeien en dan kan een film ervan nooit gelijk zijn aan het boei gehalte

avatar van resdari

resdari

Ben zelf ook een trouwe FFVII speler, deze film is idd voor de spelers een leuk tussendoortje. mogen ze ook voor FFVIII doen:)))

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

resdari schreef:

mogen ze ook voor FFVIII doen:)))

Ik hoop echt dat ze FF VIII ook uitbrengen op dvd, hij lijkt mij erg leuk om te zien

metaledje

beter dan deze inderdaad, vind het verhaal van squall en rinoa ook eigelijk boeiender,en vooral het karakter *seifer* en die lekkere dark sorceres(ben de naam kwijt) :O

avatar van minxz

minxz

ik geef 4 **** alleen al voor die bizar gedetailleerde animaties. Het verhaal boeide me niet echt.

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Ik vond het spel geweldig. Komen er ook nog 'Weapons' aan bod?

metaledje

weapons? je bedoelt die extreem grote wezens, waar je als geheimen tegen moet vechten? emerald weapon en nog een paar, ook eentje in de zee.. nee geen weapens, je ziet alleen bahamut in de film, dat is gewoon een baas in het spel, en als gaurdian force, eigenlijk niet veel boeiends voor in de film, ze doen hier net alsof het 1 van de machtigste wezens was

avatar van megaman

megaman

ik vond deze persoonlijk veel mooier dan FF: Spirit Within. en van alle game-films vind ik FFVII nog wel de allerbeste!

hoop dat Square nog meer FF films uit gaat brengen in de toekomst. de games zelf overigens liggen mij niet echt. ik vond FF:Crystal Chronicles (gamecube) dan wel weer gaaf. maar die speelt dan ook totaal anders dan de standaard FF's.

PS: weet iemand wanneer de ps2 game FFXII uitkomt? deze schijnt ook anders te worden dan de voorgangers.

avatar van Bahamut

Bahamut

Nou om eerlijk te zijn vond ik de film best goed en hij is inderdaad beter dan spirits within maar van mijn had het nog wel wat langer gemogen en meer summons er in en

FF 12 komt dit jaar in juli uit!!

Ik hoop dat de andere delen ook verfimd worden zoals 6 en 8

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

metaledje schreef:

Jammer. Met name Ruby Weapon zou cool zijn geweest

avatar van megaman

megaman

laten ze maar een verfilming maken van The Legend of Zelda: Ocarina of Time! zo'n mooi spel...meesterlijk!

bedankt Behamut voor de datum....echter heb ik FF12 nog niet kunnen vinden in juli op diverse release lijsten. deze lijkt me wel toffer om te spelen dan de vorige delen. hou namelijk niet zo van dat om de beurt een aanval doen met behulp van menuutjes. ik loop liever zelf met een zwaard of ander wapen te rammen in real-time (zelda bv).

avatar van Indalicio

Indalicio

Final Fantasy 12 komt op 4 Augustus uit in de E.U.

avatar van Whboint

Whboint

Geweldige film!

als ze nog 1 film maken moeten ze deel 9 doen

die game is echt beter als de rest samen met 7

avatar van e-teddy

e-teddy

Er komt een nieuw deel van het FFVII spel, maar dit is als het goed is geen remake maar een nieuw deel.

-Maar over F.F. VII A.C:

Zoals zo velen al voor mij gingen:

Mooie animatie, coole actie. Maar voor mensen die het spel niet kennen is de ervaring een stuk minder.

Het enige waar ik maar niet aan kon wennen was aan die mobiele telefoons die zo overdreven in beeld kwamen.

(ps. op de special edition disk staat een 'walkthrough'-animate van de belangrijkste cutscenes van het spel, maar ook hieruit kun je niet veel halen als je het spel niet hebt gespeeld)

avatar van Gothepica

Gothepica

moet je het spel gespeeld hebben voor deze film?? want ik heb de film maar het spel niet

edit: 5 sterren

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Leuke film met mooie beelden, maar er had best wat humor ofzo ingemogen werd saai na een tijdje. Ook hadden de vechtscènes wel een beetje het gehalte van dragonball (voor tienjarigen dus)

avatar van silverfaustx

silverfaustx

beste animatie film ooit !

avatar van Mutatie

Mutatie

matthijs_013 schreef:

Knappe tienjarige die de game toendertijd heeft uitgespeeld.

Deze film is gemaakt als eerbetoon aan de fans van de game. Hij is echt niet voor iedereen weggelegt, je moet het allemaal wel kunnen snappen en waarderen.

Er zit ook echt wel een behoorlijke partij humor in, alleen niet op z'n westers.

Topfilm.

avatar van robotech01

robotech01

kan niet anders zeggen,

doet me heel erg herinneren aan de tijd dat ik final fantasy VII speelde ieder weekend tot diep in de nacht.

ik leefde er de hele week op mijn werk er naartoe.

4 sterren!!!!!!!!!

avatar van zoutzak

zoutzak

metaledje schreef:

muziek in de film is prachtig

Nog nooit zo slechte filmmuziek gehoord, visueel aardig, maar als film blijft helemaal niets overeind.