• 9.374.010 stemmen

Geregisseerd door: Karyn Kusama

Met onder meer: Charlize Theron, Marton Csokas en Jonny Lee Miller

Releasedatum: 23 februari 2006

Plot Æon Flux

"The Perfect World Meets The Perfect Assassin"

In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.

avatar van zephyr

zephyr

Waku schreef:
Aeon Flux gaat echt helemaal nergens over.

Ik snap niet hoe mensen aan dergelijke opmerkingen komen, waarschijnlijk hebben zij zich zo vergaapt aan al het moois wat in deze film te zien is dat het verhaal kennelijk helemaal niet tot hen is doorgedrongen.
Het verhaaltje gaat ongeveer hierover : Door een virus is een groot deel van de mensheid uitgeroeid, een beperkt deel heeft dankzij een vaccin van wetenschapper Trevor Goodchild weten te overleven in de stad Bregna, die geregeerd wordt door wetenschappers. Dit vaccin had als bijwerking dat iedereen onvruchtbaar werd en er dus geen nakomelingen geboren kunnen worden. Om deze reden heeft Goodchild dan ook noodgedwongen het klonen van mensen ter hand genomen. Dit gebeurt in het science-fiction laboratorium de relical (dat rondzweeft in de lucht), het werd gebouwd om het proces van DNA-klonen te verbergen zo blijkt later.
Paartjes worden daar bij elkaar gezocht op grond van hun DNA-profiel, en er wordt voor chemische vruchtbaarheid gezorgd. Van iedereen die sterft wordt het DNA afgenomen en hergebruikt in het kloningsproces dat plaatsvindt in de Relical.
Dit heeft zoal zeven generaties lang geduurd, 400 jaar. Goodchild heeft een apart laboratorium met proefmensen waar hij verifieert of het ooit nog mogelijk is om op natuurlijke wijze voor nakomelingen te zorgen. Een plottwist in het verhaal blijkt dan ook op te treden als een vrouw, in dit geval Aeon Flux' zuster, Una Flux (Amelia Warner) op volledig natuurlijk wijze zwanger is geworden. En nog meer veel meer vrouwen blijkt dat ineens te zijn overkomen, allemaal proefpersonen van Dr. Trevor Goodchild die hij dan ook op wetenschappelijke wijze begeleidt. Plottwist in het verhaal treedt echter op wanneer de broer van Goodchild, Oren Goodchild (Jonny Lee Miller), die zelf het eeuwige leven wil hebben, besluit om deze proefpersonen allemaal om zeep te helpen tegen de zin van Trevor Goodchild in, die dan ook al gauw vervolgd dreigt te worden door de clan onder leiding van Oren Goodchild en uiteraard tegen de zin van Aeon Flux wiens zuster Una Flux op deze wijze om het leven gebracht is.
Kortom een erg onheilspellend scenario. Puur Science Fiction , ik begrijp het gezeur over dit verhaal dan ook niet. Zoals hier eerder al is gememoreerd bevat de film erg mooie beelden met behoorlijk wat actie. De acteurs/actrices spelen naar behoren met een uitblinkende Charlize Theron en Marton Csokas als Trevor Goodchild. 4*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film, met mooie effecten.

Het verhaal sprak mij wel aan, en Charlize acteerd goed en is goed gecast voor de rol.

3,5 sterren van mij!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Gisterenavond gezien, nu al weer voor een groot gedeelte vergeten. Film slaagt er niet in om maar enige blijvende indruk te maken op een element na; Charlize Theron. Die is echt bloedmooi in deze film en ik kan daar gerust 90 minuten verwonderd naar kijken.

Film schijnt gebasseerd te zijn op een japanse Manga? Zou me niets verbazen aangezien het verhaal nu niet bepaald uitblinkt in duidelijkheid.

2* voor Charlize, die het nog enigzins de moeite waard maakt.

avatar van thunderball

thunderball

Eindelijk deze film afgelopen weekend uit het plastic gehaald en bekeken (was door alle comentaren hier wel voorbereid dat ie niet super zou zijn), maar ik vond hem wel aardig en hier en daar zelfs tamenlijk goed.

De actie scene's zijn mooi gedaan, Theron ziet er erg lekker uit, de locatie's te Berlijn, zijn origineel en goed uitgekozen en het ziet er allemaal zeer gelikt uit!

Tot zo ver de positieve aspekten.

Wat ik minder vond was dat het verhaal wel heel snel en de gebeurtenissen wel heel makkelijk allemaal verliepen (tuinscene was welliswaar gaaf, maar moeten we nu geloven dat niemand hen op heeft gemerkt terwijl ze al die capriolen uithaalden en ze gewoon ongezien het gebouwencomplex binnen kunnen gaan?!) en het verhaal hier door niet echt kon boeien.

De acteurs waren, behalve Theron, allemaal van b-niveau, maar dat werd dan verhuld om op de aftitels bekende namen groot neer te zetten, die in werkelijkheid maar zeer bescheiden rolletjes hadden (Postlethwaite, McDormand).

Leuk om naar te kijken, maar zelfs in het genre geen klassieker.

3 sterren!

avatar van Mug

Mug

De vormgeving, het gros van de special effects, en de strakzit...euh strak vormgegeven stoei...euh kledingstukken van Charlize Theron wisten mijn aandacht zo goed vast te houden, dat het redelijk zwakke verhaaltje vergeven wordt. De lengte van de film (gelukkig zijn er nog blockbusters die niet met urenlang vuurwerk m'n ogen vermoeien) is een pluspunt.

Ik vond het opmerkelijk genoeg een aangename kijkervaring. Een verwachte onvoldoende resulteert in een kleine voldoende. Drie sterren. De animatie-serie is ook uit op dvd zag ik, those memories.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wel een redelijk vermakelijk filmpje maar net geen toppertje. De film komt nogal traag op gang en het lijkt in het begin ook alsof de film in een tuin is opgenomen en het is vaak een beetje saai. Maar er komt even later vaart in. Dan worden de decors ook mooier en de actiescenes zijn dan weer een beetje op de Matrix-style gefilmt. Theron speelt redelijk als Aeon. Ook is het Berlijn als opname locatie een perfecte plek. Er worden wel vaker SF-films in Berlijn opgenomen. Maar toch is de film, ondanks de opkomende vaart net geen toppertje. Misschien komt het ook wel omdat de film erg kort is en is afgelopen voordat de echte dingen beginnen.

Ook vind ik dit een beetje raar: Eerst zie je Aeon in het jaar 2415 en aan het eind krijg je een flashback van haar in het heden. Betekend dat Aeon dan al 390 jaar oud is of is ze nou gekloont?

Desalniettemin toch een 3,5*

avatar van The Oceanic Six

Ben al geen grote SF fan, maar deze film was ook gewoon erg matig. Lomp verhaal dat echt niet boeiend was en nergens werd ik op enige manier vermaakt. Ja, Theron is een strak pakje is wel leuk maar daarvoor wil ik niet 90 minuten kijken.

avatar van stephan73

stephan73

Hoewel ik me de MTV serie niet echt kan herinneren, weet ik wel dat die vele malen beter was dan deze verfilming. Hij bevat enkele aardige vondsten, die niet opwegen tegen een overdaad aan slechte effecten en ideeën die te ver gezocht zijn.

Charlize Theron ziet er erg lekker uit, maar ook zij kan van deze effectenoverdaad geen interessante film maken.

avatar van 606

leuke film maar dat was het dan ook wel

voor de rest vermakelijke actie

avatar van Theunissen

Deze film werd zeer bekritiseerd en ik had dan ook mijn bedenkingen toen ik hem ging kijken. Maar achteraf viel hij me reuzen mee. Ik vond het een zeer onderhoudende film die me ook nog eens wist te boeien. Hij was soms zelfs spannend. Prima rol trouwens van Charlize Theron.

avatar van Laurens44

Laurens44

Een mooie cover met een goeie actrice: Charlize Theron voor de film Aeon Flux. Een futuristische film over de wereld in het jaar 2415. Een spannende, voorspelbare actiefilm.

Aeon is één van de mensen in een rebellengroepering tegen het huidige Goodchild regime. Op een dag krijgt ze de opdracht om de leider, Trevor Goodchild te vermoorden. Maar het verhaal zit iets ingewikkelder in elkaar. Een virus heeft namelijk het overgrote deel van de wereldbevolking gedood en Trevor is een afstammeling van iemand die een geneesmiddel vond voor het virus.

Het is geen slecht verhaal, maar de afwisseling tussen actie en romantiek is niet erg goed gedoseerd in deze film. Charlize Theron heb ik ook al beter zien acteren. Zij moet overkomen als de held in deze actiefilm, maar dat lukt niet echt volledig. Ik heb het gevoel dat de regisseur veel meer kon bereikt hebben met dit scenario, maar met de klemtoon meer op de actie en het verhaal en minder op de romantiek en de moraal.

avatar van Baggerman

Baggerman

nepdance schreef:

Zo'n vrouw, zo'n outfit.....Dan doet de film helemaal niet ter zake

Nou? Toch wel, hoor! Voor Charlize (de mooiste vrouw sinds Grace Kelly!) 5*, maar voor de film/plot 0,5 en dan kom ik uit op 2,5 *

avatar van Lau1986

Lau1986

best een aardige actie film, die zich afspeelt in de toekomst. Het bekende verhaaltje van een volk dat onderdrukt word en waar een rebellen groep tegen strijd. Hoewel de actie film voorspelbaar is, is het toch best spannend en vermakelijk.

avatar van Insignificance

Insignificance

Stinkende best gedaan om een zo futuristische mogelijke wereld te creëren (dat vlijmscherpe gras is best ok) en dan zie en hoor je ineens een piepend en krakend luikje.. Apart.

Dat is de plot dan weer niet. Het lijkt een poging te doen interessant voor de dag te komen, maar de gevangenschap van de mensen houdt op bij de vraag 'jij voelt het ook, hè'. Er is een banale machtsstrijd en, jawel, een romantisch tintje. Over klonen gesproken.. Oninteressant en nauwelijks een flow te bespeuren.

Wat wel boeit is de lenigheid van Theron en hoe ze in dat strakke pakje beweegt. Visueel wil het nog wel eens aardig uit de hoek komen en er is voldoende actie, alhoewel dat ook niet altijd even sprankelend is. Het is vooral braaf en aangezien de rest al zo suf was, valt er eigenlijk verdomd weinig te beleven.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Gebaseerd op een animatie serie van MTV (nooit gezien).

Dit vond ik wel en aardige film. erg mooie setting. Ook de rol van Theron was geweldig. Het verhaaltje is wel wat voorspelbaar en stelt een beetje teleur. Maar dat mag de pret van deze film niet drukken. Kleine 3,5.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Aeon Flux heeft een zwaar futuristische setting en een paar actiescenes, die het aanzien waard zijn. Maar deze film had zoveel beter uitgewerkt kunnen worden. In de strijd tussen overheid en de rebellen switchen sommige personen van beide groepen wel heel gemakkelijk van mening. Komt niet bepaald overtuigend over! Datzelfde geldt ook voor het acteerwerk. Wat was dat een potje geforceerd zo nu en dan! Spijtig, want voor de rest had dit best een coole film in de stijl van The Matrix kunnen wezen.

avatar van blurp194

blurp194

Net herzien - eerste keer gezien bij de originele release. Vond het toen een stevige tegenvaller - en da's nu niet echt anders. Charlize staat mooi op de poster, maar in de film zelf ziet ze er af en toe niet uit - en de apenpakjes die ze aan krijgt verbeteren dat voor mij ook echt niet - ik vind het vooral lelijk.

En het verhaal, daar kan ik ook niet zo heel veel mee. Blijft dan toch weinig over.

avatar van Lennert

Lennert

Niet veel van verwacht, dus in dat opzicht zou je kunnen zeggen dat het niet erg tegenviel. Jammer dat het wel voldeed aan mijn verwachtingen: Aeon Flux is namelijk een vrij saaie en doods geacteerde sciencefiction film met een aantal leuke ideeen, maar een zeer matige uitwerking. Het ziet er allemaal verzorgd uit, maar tegelijkertijd zijn de personages zielloos weergegeven, is er een gigantische hoop aan gegevenheden die niet worden uitgelegd (dingen als genetische modificaties of technische snufjes die compleet nergens op lijken te slaan) en interesseert het verhaal door het matige tempo eigenlijk ook niet echt. Het is niet dat ik me heb verveeld, maar echt geintrigeerd raakte ik ook, niet wat er uiteindelijk voor zorgde dat de film ondanks de korte speelduur me ietwat tegen begon te staan.

En dan de actie... ik haat Hollywood in dit soort films zo hard. Matige slow motion, maar op het moment dat Flux haar 'martial arts' mag uitvoeren wordt het weer dermate onduidelijk in beeld gebracht dat het logisch is te concluderen dat de regisseur niet weet hoe hij actie moet schieten of de actrice compleet onbekwaam is in het uitbeelden van een actiescene. Zeer jammer.

Goed, ik wil ook weer niet te veel zeuren, de film probeerde een aardig sfeertje neer te zetten, maar sloeg gewoon door in haar eigen serieusheid. Met een kleinere knipoog en iets intenser acteerwerk had het best nog ergens op kunnen lijken, nu is het gewoon wat... jammer.

avatar van Minotaures

Minotaures

Theron in een aantal strakke outfits... Waarom niet?

Geen hoge verwachtingen. Ik had al een gedachte en concept voor me, dat dit een soort van Equilibrium-stijl zou zijn.

Verhaal is niets nieuws. Over honderden jaren (zoals vele toekomst-films), heeft de mensheid een probleem en hangt het bestaan ervan aan een draadje. Natuurlijk heb je weer de machtshonden, die uit zijn op volledige overheersing. En dan nog een rebellenpartij, die er tegen is. En zo wordt het in de film uitgevochten.

Personages waren niet zo bijzonder. Een korte haarstijl voor Theron vind ik niet zo aantrekkelijk dan een lange kapsel. Marton Csokas is niet echt een acteur die een grote rol in films heeft (op deze na), dus is die wat lastiger te herkennen. Toch zijn er een stuk of 3 - 4 films die ik ken waar die in voorkomt. Voor de rest zit de cast vol met onbekende acteurs die ik niet zo kan herkennen. De personages die hierin voorkomen bestaan uit beide partijen; soldaten, rebellen en andere commandanten en wetenschappers.

De special effects hierin zijn best netjes en zien er mooi uit. Vooral het gehele concept van het laatste stad op aarde. Al had ik de indruk dat het veels te klein eruit zag om er 5 miljoen mensen te onderhouden. Wat mij ook opviel is dat er geen auto's in voorkwamen, alleen een metro. Toch wel weer wat anders dan andere toekomst-films.

De actie wat erin voorkomt is ook aardig uitgewerkt en goed gecombineerd met wat stunts en effecten. Bij het begin heb je zo'n Mission: Impossible-gevoel en dan komt het toch neer op hand- en schietwerk waar er een behoorlijk aantal militairen doodgaan. Maar de rebellen komen er wel doorheen met een handjevol verliezen. Het laatste confrontatie tussen beide Goodchild broers en de sluipschutters was best spannend. Toen het eenmaal begon knalde iedereen er lekker op los. Prima actiescènes waar er niets mis mee is.

Het acteren vond ik niet altijd goed overkomen en soms leek het acteren aan de gehaaste kant, maar geen punt om verder van geïrriteerd te worden. Gelukkig helpt de vrij standaard speelduur enorm mee en is stukken korter dan de meeste sci-fi's. Dat is dan weer wel te doen.

Een verfilming van een animatie-serie die op MTV werd gedraaid. Nog nooit eerder gezien of zelfs van gehoord.

Toch nog een redelijke, futuristische film met hier en daar een draai aan het verhaal.

avatar van griffier

griffier

In de stijl van the Matrix, zwaar gestileerde verfilming van de omstreden animatie/strip.

Typisch zo'n film die het beste werkt als een verzameling op zichzelf staande scenes (lang leve YouTube!), maar als geheel te pretentieus, te moralistisch en te Amerikaans.

Een extra ster voor:

Charlize = Aeon! En voor wie de strip kent is dat een prestatie op zich ...

avatar van Film Pegasus

Tja, ik had een SF actie verwacht, maar dit is eerder een rommeltje met zo'n typisch verhaal en zo'n lelijke dragqueenkostumering met veel kleurtjes. Dit is echt mijn ding niet, al had ik toch nog een beetje de hoop een film te zien in de stijl van Ultraviolet. Maar Charlize Theron is geen Milla Jovovich en ondanks haar mooie verschijn en letterlijk passende pakje, straalt ze weinig uit. Dit is duidelijk haar genre niet. Geen aangename film dus en eerder een lange zit bij een kruideloze fantasiefilm.

avatar van zxstyle

zxstyle

stijlvol, modieus, visueel aantrekkelijk , allemaal woorden die deze film de moeite waard maken. Ontzettend veel details in aeon flux zijn prachtig uitgewerkt. qua originaliteit en uitvoering een dikke voldoende dus. Het verhaal zelf was hier en daar wat voorspelbaar, maar door de rare setting kon ik me hier overheen zetten.

Ik wil toch even de vergelijking maken met the fifth element. Fifth element komt op mij een stuk minder volwassen over ten op zichte van deze film, wat komt door allerhande flauwe grapjes die het hele genre ontkrachten. Deze film neemt zichzelf wel serieus, waardoor het geheel een stuk geloofwaardiger overkomt.

zeker een must-see.

avatar van Zeriel

Zeriel

Beetje standaard Sf-verhaal over een uitgedunde mensheid in een "utopische" setting. Uiterlijk ziet de film er prima uit, mooi vormgegeven, vooral ook de strakke pakjes van Theron. Op zich prima, alleen lijkt het verhaal minder belangrijk dan hoe haar billen uitkomen.

Alleen de film wist me totaal niet te boeien, vooral door het vrij kille acteerwerk, van in de eerste plaats Theron zelf.

Pluspunten, een toekomst zonder Coca cola, of überhaupt merken en reclame, hé hé, moeten we nog wel even 4 eeuwtjes op wachten.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Jaren geleden een keer gezien, en laatst maar eens de kans gegrepen om 'm te herkijken. Aeon Flux is me geenszins tegengevallen!

Allereerst om de nogal simpele reden dat de heldin een vrouw is, en wat een vrouw! Charlize Theron zet de perfecte superheldin neer: slim, stoer, sexy en met gevoel, zowaar! Aanvankelijk was ze nogal afstandelijk, maar ze veranderde duidelijk gedurende het verhaal, wat haar karakter ten goede kwam en niet aan het acteren van Theron geweten kan worden. De gevechten zijn gewoon nog man tegen man/vrouw, veelal zonder wapens, wat ik toch altijd het leukst vind om naar te kijken. Daarnaast ziet het decor er schitterend uit, heel anders dan normaal in futuristische/postapocalyptische films. Niet alleen maar grote grijze gebouwen met overal veel metaal en kunstmatig licht, maar strakke tuinen in volle bloei. Een zeer welkome afwisseling wat mij betreft.

Ook vind ik het verhaal beter dan standaard. Meer dan normaal hebben de personages innerlijke conflicten waar het bijvoorbeeld identiteit en loyaliteit betreft. Interessante uitspraak: 'We are meant to die.' Ook niet iets wat je vaak hoort verkondigen in een film. De hele menselijke identiteit wordt zo een discussiepunt.

Het enige zwakke punt dat ik zo snel kan opnoemen, is dat niet iedereen even goed acteert. En de 'Handler' zag er een beetje vreemd uit, vooral haar kapsel. Maar goed, dat is bijzaak. Desalniettemin vind ik Aeon Flux zeer prettig afwijkend van de standaard. Het lage gemiddelde hier en op IMDb begrijp ik dan ook niet. Omdat ik principieel tegen 'strategisch stemmen' ben om het gemiddelde omhoog of juist omlaag te halen, zal ik geen vier sterren geven. 3,5 Is deze film zeker waard.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Afschuwelijk.

Wat er precies is misgelopen is niet meteen duidelijk. Het plotje over onwetende mensen had misschien een deftigere film verdiend. Het enige dat ik na een vermoeiende zit van amper 1h25 onthoud is dat het ongelooflijk zoutloos is.

Charlize Theron is een zeldzame mix tussen talent en looks, maar gaat hier compleet de mist in. Of dat haar fout is, laat ik in het midden. Gelegenheid tot acteren biedt deze film immers niet.

Daar heeft ook de rest van de cast duidelijk last van. Vooral Marton Csokas is een pratende zak patatten.

De futuristische setting kenmerkt zich door hippe tierlantijntjes, maar feitelijk is er weinig veranderd in 400 jaar. De actiescènes zijn vaak erg nep en de resem gadgets lachwekkend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Mooi verhaal, prachtige (onherkenbare) locatie (kijk eens bij de extra's, je zal versteld staan waar dit is gefilmd).

Goede cast, en ook een goede Charlize Theron, al zal ze hiervoor zeker geen Oscar ontvangen (heeft er een gekregen voor haar hoofdrol in 'Monster', en terecht).

Kortom een leuke, actievolle science-fiction.

Deze prent na een lange tijd eens opnieuw bekeken.

Ik heb weinig of niets toe te voegen aan mijn eerdere commentaar, heb evenveel genoten van deze prent als de eerste maal, vooral van de vertolking en verschijning van Charlize Theron, die ondertussen zoals iedereen wel weet al een aardig palmares heeft en een gevestigde waarde is geworden in de filmwereld.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een geweldige cast, een prachtige (Berlijnse) setting en fantastische visuals, maar helaas ook een dertien-in-een-dozijn-verhaaltje met niet bijzonder interessant uitgewerkte thematiek en af en toe matige actiescènes.
        Om op eerdere berichten hier terug te komen, het onderkoelde acteren van de cast heeft wel degelijk een functie binnen het verhaal, want één van de thema's is dat de personages allemaal "weeffoutjes" beginnen te vertonen doordat ze al zo vaak zijn gekloond, en daar hoort ook een zekere apathie en afstomping bij. (Dit verzin ik niet zelf, en had ik ook niet zelf opgemerkt, maar wordt verteld in het zeer interessante DVD-commentaar van de scriptschrijvers.) Helaas kan iets wat dus gewoon de bedoeling is toch ook tégen de film werken, zoals bijvoorbeeld bij Sergio Leone die Marton Csokas op 6-1-2013 met een "pratende zak patatten" vergeleek. Zelf had ik nergens last van; ik kan me de weerzin wel voorstellen (een film over slaapwandelaars moet natuurlijk niet zelf slaapverwekkend zijn), maar persoonlijk had ik meer moeite met de lachwekkende uitdossingen van Pete Postlethwaite en vooral Frances McDormand.
        Kortom, voor mij prachtig in de details maar nietszeggend als geheel. Ik kan deze film niet echt slecht vinden, maar ik zou ook niet weten waarom ik hem erg goed zou moeten vinden.

avatar van The One Ring

The One Ring

Je zou Æon Flux bijna veel vergeven simpelweg omdat het een film is die probeert anders te zijn. Vooral qua production design is dit vaak meer dan bijzonder. Er zitten echt gave sets en kostuums in. Wel lijken ze niet altijd even doordacht. Het voelt nooit aan als een consistente wereld, maar meer een verzameling ontwerpideeën die bij elkaar gekegeld zijn. Ook zitten er op dit gebied wat gekke missers in. Waarom dragen de leden van de regering wat lijkt op doodnormale, hedendaagse winterjassen? Ook vreemd dat de terroristische rebellen zich enorm anders kleden dan de rest van de bevolking en alsnog ongemerkt in vol daglicht door de massa's kunnen lopen. Er zit duidelijk niet veel gedachte in alles.

Niettemin vond ik het altijd amusant om naar te kijken, ondanks dat ontzettend veel niet werkt. Het camerawerk is niet van het niveau als de aankleding, de montage nog minder. De inbraak door de tuin is een gave actiescène, maar de climax is suf. Het acteerwerk is houterig en extreem over-the-top. De film neemt zich enorm serieus en alles wordt zeer dramatisch gebracht. Het verhaal heeft interessante ideeën, maar is ook niet uitgedacht en bevat dingen die niet kloppen (de zus van Æon Flux wordt bijvoorbeeld vermoord en de kloon is één of twee dagen geleden al geboren). Het is frustrerend en verre van goed, maar de opvallende look hielt mijn aandacht er toch bij.

Matig.

Het origineel van Chung nooit gezien, dus die vergelijking kan ik niet maken. Die serie vond ik altijd zo enorm lelijk dat ik mij er nooit aan gewaagd heb. Dan maar de live action eens proberen. Op zich een filmpje met potentieel, maar het komt er allemaal niet echt uit.

Duidelijk dat Kusama gepoogd heeft om een futuristisch toekomstbeeld te schetsen, maar veel meer dan wat losse ideetjes zijn het niet. Daarbij komt ook nog eens dat de effecten ondertussen al serieus aan kracht hebben ingeboet, waardoor het er soms wat goedkoop uitziet. Klederdracht valt nog het meeste op, al lijkt het soms iets teveel op een modeshow. Waarom Theron bijvoorbeeld snachts in een volledig wit pak één of andere facility moet binnensluipen is mij compleet onduidelijk.

Verder een wat complex verhaaltje dat in te korte tijd verteld moet worden. Je merkt duidelijk dat er een animatie achter zit, volgens mij werkt het in die vorm ook wel een stuk beter. Verder matige acteurs en een ietwat beperkt budget dat zich te vaak laat gelden.

Gelukkig duurt het niet lang, zitten er veel geinige ideetjes in en kunnen de actiescenes er nog wel mee door. Maar had al bij al toch iets meer mogen zijn.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

vermakelijke maar al bij al wel matige actie(thriller)-film.

Het verhaal is doenbaar al gaat het soms wel vaak van hot naar her. De effects zijn wel degelijk en de omgeving die gecreëerd is, is wel mooi. De actie daarentegen is wel aanwezig maar is nergens echt opwindend. Qua acteren is het wel zeer wisselvallig. Sommigen spelen zeer overacting, anderen doen het dan weer degelijk, waaronder Theron. Zij is een lust voor het oog, zeker in deze nauwe strakke pakjes die ze moet dragen en daarvoor alleen krijgt de film een opwaardering. Dat ze daarnaast ook nog aardig acteert (al hebben we al beter gezien) is dan extra meegenomen. De finale is nogal voorspelbaar en nergens wordt het echt een climax maar toch...

Een aardige maar nergens sterke actiefilm die het vooral moet hebben van de setting en hoofdrolspeelster Charlize Theron.