Æon Flux (2005)
Geregisseerd door: Karyn Kusama
Met onder meer: Charlize Theron, Marton Csokas en Jonny Lee Miller
Releasedatum: 23 februari 2006
Plot Æon Flux
"The Perfect World Meets The Perfect Assassin"
In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.
Æon Flux
Freya
Giroux
Claudius
zephyr
whahahaha heb hem na kwartiertje uitgezet..bah...
Dan moet het nog pas beginnen, wat je hebt gezien is nog slechts een inleiding. Misschien gewoon weinig zitvlees, laten we het daar dan maar bij houden...
MrTheEnd
Hmm. het commentaar een beetje gelezen nadat ik zelf ook de film had gezien. En het is echt een film waar je van houd of niet.
Ik vond hem in iedergeval schitterend. Nog niet eens op de strakke pakjes gelet.
Goeie actie. Goeie effecten.
Interessant verhaal. Je moet er maar opkomen. Inderdaad wordt er al veel van te voren prijs gegeven. Maar nog bleef het me tot het laatst toe boeien.
dikke 4. Mogen meer van dit soort films komen.
Aeon
Ik vond het echt een geweldige film. Ik heb hem net gezien, en vooral die scène in de tuin vond ik briljant.
En de film na een kwartiertje uitzetten is niet slim, want daarna begon ie pas..
koiboy
gave film zeg. dacht eerst wat een vage film maar vond er toch goede actie en een vrij leuk verhaal in zitten.
ewalk
Gave film. Leuk filmwerk en leuk verhaal. En natuurlijk Charlize Theron!
Daser
Verhaal vond ik erg goed, de serie kon ik me niet meer herinneren. Gelukkig is de film niet braaf, In plaats van netjes mensen neerslaan worden nu nekken gebroken en kelen doorgesneden. Visueel ook erg mooi.
Trick
Film vond me heel erg mee eigenlijk, best mooie stukjes zitten erin, en tja, sci-fi neem ik altijd wel met een korrel zout, ook is het sowieso niet echt mijn genre, maar toch is dit een best vermakelijke film met een bus pringles en een flesje cola erbij......
iGeO
Wat ik lees bij de eerdere reakties, is dat ze deze film heel erg met The Island vergelijken...
... Nu heb ik zowieso al zoiets van, waarom zou je deze film moeten vergelijken met welke film dan ook. De film spreekt je aan of niet. En of het nou een "copie" is van een andere film..., BOEIEND!!!
Dit is gewoon een lekker wegkijkende actie Scifi filmpje met als bonus, een goed geklede en uitziende Charlize...
PS.
Stop toch esen met: báh Z film is alleen maar gecopiëerd van...
Probeer eens een film te kijken zonder al te gaan denken van: waar zou deze nou weer op gaan lijken?
3 dikke ***
resdari
Echt een leuke film om naar te kijken, verhaal enz. was eigenlijk best wel goed. Het is geen Kaskraker zoals Titanic maar zeker beter dan Daredevil en Tombraider.
Mag van mij in het rijtje X-men/Spiderman.
Angrod_Pallanén
Het is geen Kaskraker zoals Titanic .
Daar noem je ook een monstersucces, wat dat betreft zijn vele hits van de afgelopen jaren niets.
Goodfella_90
Ik zag hier een korte making off van op TMF en dit lijkt me nou echt enórm slecht.
thugster
- 1977 stemmen
aardige acties maar wel ongeloofwaardig. lekkere dame maar slechte film
zombie
Film schijnt gebasseerd te zijn op een japanse Manga? Zou me niets verbazen aangezien het verhaal nu niet bepaald uitblinkt in duidelijkheid.
Æon Flux is verzonnen door Peter Chung, speciaal voor MTV's Liquid Television. MTV was op zoek naar een vernieuwend imago en kwam met een reeks experimentele animatie series (oa. The Max, The Head, Æon Flux en een aantal shorts). Æon Flux is verreweg de interessantste van het stel en vloeide voort uit de frustraties van Peter Chung die op dat moment aan de tekenfilmserie "Rugrats" werkte. Eén van de redenen dat Æon Flux zo vaag is qua verhaal komt door de verschillende perspectieven die hij gebruikt om een verhaal te vertellen, zoals in de episode "War" waarin je een "held" volgt in gevecht, die vervolgens komt te overlijden en je verder gaat met de moordenaar van de vorige "held"...enz. Mensen die "The Animatrix" leuk vonden zullen Æon Flux the animated series ook geweldig vinden (Peter Chung tekende ook voor de aflevering Matriculated van The Animatrix).
NTsuno
Tja, wat te zeggen over deze film. Hij is wel aardig voor een avondje vermaak. Het heeft enige tijd geduurd voordat ik eindelijk door had wat nou de rode draad was in de film. Die spanning werd niet goed opgebouwd. Overigens wel mooie actiescenes, daar ontbrak het niet aan. En de geloofwaardigheid, ja, MI 1, 2 en 3 zie ik in de praktijk ook niet gebeuren dus, een emmertje zout is wel nodig.......leuke film om een keer te zien.
2,5 sterren.
Tarkus
Mooi verhaal, prachtige (onherkenbare) locatie (kijk eens bij de extra's, je zal versteld staan waar dit is gefilmd).
Goede cast, en ook een goede Charlize Theron, al zal ze hiervoor zeker geen Oscar ontvangen (heeft er een gekregen voor haar hoofdrol in 'Monster', en terecht).
Kortom een leuke, actievolle science-fiction.
thunderball
Eindelijk deze film afgelopen weekend uit het plastic gehaald en bekeken (was door alle comentaren hier wel voorbereid dat ie niet super zou zijn), maar ik vond hem wel aardig en hier en daar zelfs tamenlijk goed.
De actie scene's zijn mooi gedaan, Theron ziet er erg lekker uit, de locatie's te Berlijn, zijn origineel en goed uitgekozen en het ziet er allemaal zeer gelikt uit!
Tot zo ver de positieve aspekten.
Wat ik minder vond was dat het verhaal wel heel snel en de gebeurtenissen wel heel makkelijk allemaal verliepen (tuinscene was welliswaar gaaf, maar moeten we nu geloven dat niemand hen op heeft gemerkt terwijl ze al die capriolen uithaalden en ze gewoon ongezien het gebouwencomplex binnen kunnen gaan?!) en het verhaal hier door niet echt kon boeien.
De acteurs waren, behalve Theron, allemaal van b-niveau, maar dat werd dan verhuld om op de aftitels bekende namen groot neer te zetten, die in werkelijkheid maar zeer bescheiden rolletjes hadden (Postlethwaite, McDormand).
Leuk om naar te kijken, maar zelfs in het genre geen klassieker.
3 sterren!
zephyr
Waardeloos.
Reden?Te moeilijk om aan te geven waarschijnlijk bij zo'n uitgebalanceerde mooie film...
xel
Eerst naar Monster gekeken daarna naar Aeon Flux........ allebei Charlize Theron! Wow "zij" krijgt van mij een 4,5!
darkcity
Visueel erg goed, verhaal opzich ook maar gewoon een saaie uitwerking.
Er zitten wel geinige dingen in de film maar het is het allemaal net niet en Charlize Theron heeft ook weleens betere rollen gespeeld.
Niets bijzonders, maar heel slecht was het ook weer niet. 3 sterren.
_Tomm_
4* ( ! )
Ik vond dit echt een dijk van een film.
Goeie acties, spetterende effecten, geweldige decors,
hmmmm-kostuumpjes
Charlize Theron
Het verhaal bleef me boeien van begin tot eind.
Het einde leek me wat wazig, maar ik begreep het als
Dat Aeon en Trevor , nadat ze Oren gedood hebben, en 'de muur' opbliezen, buiten de muur gingen wonen, of de stad uit te bereiden, zodat iedereen zag dat je wel nog kan leven buiten de muur
Alle intriges en geheimen zijn goed uitgewerkt.
Kortom, deze film kreeg het label '1 TO WATCH' meer dan verdiend opgeplakt
CHARLIZE THERON

aeverhoog
Eerst de extra's bekeken op de DVD. Dan belooft de film nogal wat te worden. Plusjes: de kleuren in de film, de architectuur van de locaties, de kostuums en Charlize in die kostuums. Het uitgangspunt van de film vond ik spannend, maar is nogal zwak uitgewerkt. Iets meer lagen in de film en een beter uitgewerkt script en het had een klassieker kunnen worden. Nu is het meer een film in de categorie '1 to watch once'. 3*

Charlize Theron wist al meteen dat 'Aeon Flux' een flop zou worden: 'Moest die dag gewoon doorkomen'

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007