• 9.377.161 stemmen

Geregisseerd door: Karyn Kusama

Met onder meer: Charlize Theron, Marton Csokas en Jonny Lee Miller

Releasedatum: 23 februari 2006

Plot Æon Flux

"The Perfect World Meets The Perfect Assassin"

In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.

avatar van crack1

crack1

Matrix vehicle voor mijn part.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

De titel Æon Flux en de mooie verschijning van Charlize op de DVD hoes beloofd meer dan de film daadwerkelijk te bieden heeft.

avatar van Hero-man

Hero-man

een hoog mattige film, maar het overschreid nog altijd wel ultra violet

avatar van Error_2009

Error_2009

wel aardig

avatar van Theunissen

Deze film werd zeer bekritiseerd en ik had dan ook mijn bedenkingen toen ik hem ging kijken. Maar achteraf viel hij me reuzen mee. Ik vond het een zeer onderhoudende film die me ook nog eens wist te boeien. Hij was soms zelfs spannend. Prima rol trouwens van Charlize Theron.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Tegenvaller.

Erg jammer want de opzet van het verhaal is best interessant en hier valt volgens mij best nog wel een goede SF film uit te slepen. Helaas is de uitwerking hier erg matig, het verhaal boeit nergens en ook de personages zijn erg vlak en verwisselbaar. Hier had zeker meer ingezeten.

Gelukkig ziet de film er best mooi uit. We hebben een mooie vormgeving, aardig camerawerk en Charlize Theron in een mooi pakje. Ook de actiescènes zijn aardig geschoten maar weten nog steeds niet echt te boeien omdat de choreografie erg standaard is, helemaal voor een SF film.

Gelukkig is de film redelijk kort.

1.5 ster.

avatar van Tympous

Tympous

vond het een beetje assassins creed achtig

avatar van Laurens44

Laurens44

Een mooie cover met een goeie actrice: Charlize Theron voor de film Aeon Flux. Een futuristische film over de wereld in het jaar 2415. Een spannende, voorspelbare actiefilm.

Aeon is één van de mensen in een rebellengroepering tegen het huidige Goodchild regime. Op een dag krijgt ze de opdracht om de leider, Trevor Goodchild te vermoorden. Maar het verhaal zit iets ingewikkelder in elkaar. Een virus heeft namelijk het overgrote deel van de wereldbevolking gedood en Trevor is een afstammeling van iemand die een geneesmiddel vond voor het virus.

Het is geen slecht verhaal, maar de afwisseling tussen actie en romantiek is niet erg goed gedoseerd in deze film. Charlize Theron heb ik ook al beter zien acteren. Zij moet overkomen als de held in deze actiefilm, maar dat lukt niet echt volledig. Ik heb het gevoel dat de regisseur veel meer kon bereikt hebben met dit scenario, maar met de klemtoon meer op de actie en het verhaal en minder op de romantiek en de moraal.

avatar van what is truth

what is truth

avatar van Baggerman

Baggerman

nepdance schreef:

Zo'n vrouw, zo'n outfit.....Dan doet de film helemaal niet ter zake

Nou? Toch wel, hoor! Voor Charlize (de mooiste vrouw sinds Grace Kelly!) 5*, maar voor de film/plot 0,5 en dan kom ik uit op 2,5 *

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Baggerman schreef:

Nee dan kom je op 5,5 sterren.

Bovendien vind ik het pure onzin om mooie actrices als een enorm pluspunt te zien.

Dan zouden Charlie's angels en DOA enorm goed moeten scoren.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ik denk dat hij 't gemiddelde neemt,

dit vond ik overigens een extreem belabberde film 't is lang geleden dat ik 'm gezien heb maar ik weet nog dat ik het door al die quasi futoristische nickelodeon aankleding met treurige balletjes en plotgaten de slechtste film vond die ik ooit in de bioscoop gezien had, ik weet ook nog dat door het onbeperkte aantal gadgets die zonder introductie opeens op het scherm getoverd werden de spanning nihil was.

avatar van pooper

pooper

vage film maar wel vermakelijk! soms snapte ik er eve niks meer van maar ja!

avatar van Rosicky

Rosicky

Wat een verhaal van likmevesje..

avatar van RodneyS

RodneyS

Film met een simpel verhaal (soms een beetje chaotisch) en eigenlijk oogt de film ook vaak heel simpel.

Toch hebben de makers een leuk sfeertje weten te creeren en zitten er een paar goede actiescenes in.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Het is allemaal wat aan de wazige kant ... maar dat is omdat het zich 400 jaar in de toekomst afspeelt... Als je ff wat harder nadenkt klopt het wel redelijk... ik vond het alleen een chaotisch geheel en het is niet mijn film.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Nu 2 keer geprobeerd af te kijken,maar afgezien van de lekkere Theron lukt het me gewoon niet om er van begin tot eind met mijn hersens bij te blijven. Ben ook niet een echte SF-fan.

Zal in de toekomst eens proberen om er echt bij te blijven. Vanavond ging toch AZ - Arsenal geregeld voor. Zal dan ook nog maar even geen sterren geven aan deze wat ik er van zag beetje chaotische toekomstfilm.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Vond Theron beetje tegenvallen, ze past duidelijk niet in het rijtje Milla Jovovich en Kate Beckinsale. Eerste helft van de film was sterk, tweede deel haalde dat volledig omlaag.

avatar van mister blonde

mister blonde

Afgezet, wat een waardeloze film.

avatar van kahraman

kahraman

een hele aardige dystopie film met mooie beelden..

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik denk dat de originele filmideeën door Lumière en Méliès al voor 1900 waren opgebruikt, maar dit is denk ik wel de meest platgetrapte paadje. Dus doen we het met de vaak fraaie looks van de film en met name de kostuums die fraai waren. Ik had gehoopt dat Kusama naar haar frisse onafhankelijke debuut hier meer van had kunnen maken, maar dat bleek dus ijdele hoop (op die kostuums na).

avatar van m1701

m1701

Vond de film niet eens zo heel slecht

Het verhaal was aardig

Theron zag er geweldig goed uit!

Zeker de moeite waard om een x te kijken

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Heb een stukje gekeken....denk het 1e half uurtje maar kon me totaal niet boeien. Heb hem ook afgezet. Mooie actrice maar slechte film.

avatar van remlicht89

remlicht89

Lekkere film om zo weg te kijken.

Verhaal was erg matig uitgewerkt, had veel meer in gezeten.

avatar van robcarbon

robcarbon

Geef mijn de geanimeerde serie maar. Die is lekker freaky.

Deze is leuk maar veel te braaf. Had veel meer in gezeten.

Toch maar een 3.5 in plaats van een 3

avatar van Lau1986

Lau1986

best een aardige actie film, die zich afspeelt in de toekomst. Het bekende verhaaltje van een volk dat onderdrukt word en waar een rebellen groep tegen strijd. Hoewel de actie film voorspelbaar is, is het toch best spannend en vermakelijk.

avatar van sofripa

sofripa

Hele fijne SF.

avatar van Insignificance

Insignificance

Stinkende best gedaan om een zo futuristische mogelijke wereld te creëren (dat vlijmscherpe gras is best ok) en dan zie en hoor je ineens een piepend en krakend luikje.. Apart.

Dat is de plot dan weer niet. Het lijkt een poging te doen interessant voor de dag te komen, maar de gevangenschap van de mensen houdt op bij de vraag 'jij voelt het ook, hè'. Er is een banale machtsstrijd en, jawel, een romantisch tintje. Over klonen gesproken.. Oninteressant en nauwelijks een flow te bespeuren.

Wat wel boeit is de lenigheid van Theron en hoe ze in dat strakke pakje beweegt. Visueel wil het nog wel eens aardig uit de hoek komen en er is voldoende actie, alhoewel dat ook niet altijd even sprankelend is. Het is vooral braaf en aangezien de rest al zo suf was, valt er eigenlijk verdomd weinig te beleven.

avatar van teaser

teaser

Ik kijk deze film op dit moment. Ik dacht: deze heb ik lang niet gezien, ik doe maar weer een poging. Vroeger de animatie ook gezien, maar als kind was dit niet te volgen (ik was 12).

De film.

Wat is dit vreselijk gemonteerd. Voorbeeldje: Aeon is in gevecht met een donkere dame in Goodchild's kantoor. Aeon springt door een soort van organische deur en ontkomt aan de donkere dame haar spervuur. Het volgende moment zien we de donkere dame in een gangenstelsel lopen, en ik denk dat ze een andere route heeft genomen en versterking bij zich heeft. Dit is niet het geval. Ze is onderweg naar Goodchild. de locaties leken erg op elkaar.

Of dat tuigje dat haar naar een andere dimensie laat shiften. Leuk bedacht, maar het helpt het verhaal niet verder

Nog een voorbeeld:

In het ene shot zien we Goodchild de trap aflopen in het regeringsgebouw. Het volgende shot is in Aeon's hide-out en pardoes staat Goodchild naast haar. Hoe.. wat...

En zo zit de film vol van dit soort rare sprongen. Je probeert het verhaal te volgen, maar door dit soort manco's heb je een moment van: huh, waar zijn we nu weer... Ik kom zo niet in de film

Ik zie dat de regisseuse ook het hoogstandje Jennifer's body heeft gemaakt en tussendoor nog een aflevering van een serie.... ze kan beter een andere uitdaging zoeken.

Ik moet nog een half uur Aeon Flux, maar ik voel er weinig voor...