132.202 gebruikers | 83.089 films | 30.189 regisseurs | 3.421.658 berichten | 4.775.190 stemmen

locatie: Films » Ultraviolet (2006) » Info

Actie / Sciencefiction
88 minuten

geregisseerd door Kurt Wimmer
met Milla Jovovich, Cameron Bright en Nick Chinlund

Violet (Milla Jovovich) was ooit een mens die in een lab werkte. In het lab is ze besmet, waardoor ze in een hematofaag is veranderd: een soort vampier die op termijn ten dode is opgeschreven als het tegengif niet wordt gevonden. Door het virus dat ze opliep verloor ze haar ongeboren kind. Ze weet te ontsnappen en belandt in het verzet van de hematofagen. De Kardinaal die de wereld bestuurt, probeert alle hematofagen uit te roeien. Als huurmoordenaar krijgt Violet de opdracht om een koffer met het ultieme wapen van de Kardinaal te stelen. Daarin blijkt een 9-jarig jongetje te zitten. De Kardinaal heeft dan echt een probleem, want haar moederinstincten komen weer tot leven.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 10:48 uur
Een standaard actie film ,maar wel zagen de vechtscene's er mooi uit....

De special effects waren nu niet echt om te zeggen...geweldig, maar Milla Jovovich is wel de juiste persoon voor dit soort films.

De openingscredit's zien er wel erg tof uit en hetzelfde geldt voor de score die gebruikt wordt..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 22:08 uur
No shit dat die een slecht gemiddelde heeft. Heb net een stukje achtervolging gezien en dat zag er al niet uit, laat staan de rest.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Ultraviolet (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ultraviolet (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Ultraviolet (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2011, 13:13 uur
Film die vooral gemaakt is als videogame, en die stukken zijn dan ook erg slecht. Maar toch is het gemiddelde gebodene niet zo slecht, oke het verhaal is echt hak op tak en verder, maar heb m toch uit kunnen kijken. Milla moet wel eens een keer stoppen met dit soort rollen.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2011, 23:59 uur
Meestal vind ik dit soort films wel leuk om te zien maar er waren te veel dingen mis om er van te kunnen genieten. Sommige dingen zijn goed verzonnen en uitgewerkt maar andere effecten zo nep en slecht dialoog. Milla Jovovich is wel weer leuk om naar te kijken.

1,5

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2011, 16:45 uur
Redelijke film. Veel actie en snel. Misschien wat té snel.

De film wordt naar mijn mening wat afgeraffeld. De special effects zijn het grootste minpunt aan deze film. Ze zijn slecht en lelijk.

Na de dramatische effecten worden we ook nog eens ongevraagd getrakteerd op enkele drama-scenes. ''Zielige'' scenes waar we echt niet op zitten te wachten.

Op de acteer prestaties van Milla valt weinig aan te merken, die zijn als vanouds. Je houdt ervan, of je vindt het vreselijk.

Al met al kan deze film nog een krappe 2 sterren krijgen. Voor de liefhebber van actie en vecht films is dit nog wel te pruimen, evenals de fans van Milla. Ben je een kritische kijker, leg dan je kussens maar ver weg, anders bijt je ze gegarandeerd aan gort.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 14:00 uur
Is deze film Snyderachtig? Ik zag de Blu-ray liggen voor maar 5 Euro. Als het leuke entertainment is koop ik 'm misschien wel.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 14:02 uur
Snyder is kunst, dit is pure kitsch ;) Je moet er maar van houden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 14:32 uur
Je moet er inderdaad wel van houden. Ik ben dol op SF, maar deze heb ik ooit na een kwartier al afgezet. De hondslelijke effecten zullen er op bluray niet veel mooier op worden.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 16:27 uur
hondslelijke effecten? Volgens mij zijn ze totaal vergeten de opnames bij de effecten afdeling langs te sturen! Ook de details zijn ze vergeten in de nabewerking...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 16:51 uur
Dat lijkt me ergens wel uniek ... gewoon vlakken met kleuren als decor. Ik heb de film niet gezien dus ik weet niet hoe het uitdraait. Het lijkt wel op een Tron-achtige wereld. Thorak, geef jij de films van Snyder ook geen 0,5? Moet ik naar de winkel hollen om deze aan te schaffen?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 17:13 uur
AC1 schreef:
Ik vond de stijl op deze wijze in ieder geval wel geslaagd, je moet er echter wel met andere ogen naar kijken dan een (gedetailleerde) Snyder. Het is een typisch B-product, lekker all-out maar met z'n beperkingen. Ik denk dat je je er best aan kunt wagen ;)

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 23:19 uur
AC1 schreef:

Dawn of the Dead - 4.0*
300 - 3.0*
Watchmen - 1.5*
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole - niet gezien
Sucker Punch - 1.5*
Nee ik geloof niet dat er een 0.5* bij zit nee.
Overigens is Ultra Violet totaal niet met Snyder films vergelijkbaar.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 14:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Alleen al vanwege de architectuur de moeite waard -- volgens de DVD-Making of grotendeels echt bestaand (het onwaarschijnlijk futuristische Sjanghai) en dus niet eens allemaal CGI. Verder associeer ik het vanwege de aanwezigheid van Milla Jovovich plus het plotelement van een virus dat niet alleen het bloed aantast maar ook fysieke vermogens muteert toch al gauw met Resident evil, en dan zeg maar meets The matrix, met zeer onderhoudende resultaten.