Ultraviolet (2006)
Met onder meer: Milla Jovovich, Cameron Bright en Nick Chinlund
Releasedatum: 8 juni 2006
Plot Ultraviolet
"The blood war is on."
Violet (Milla Jovovich) was ooit een mens die in een lab werkte. In het lab is ze besmet, waardoor ze in een hematofaag is veranderd: een soort vampier die op termijn ten dode is opgeschreven als het tegengif niet wordt gevonden. Door het virus dat ze opliep verloor ze haar ongeboren kind. Ze weet te ontsnappen en belandt in het verzet van de hematofagen. De Kardinaal die de wereld bestuurt, probeert alle hematofagen uit te roeien. Als huurmoordenaar krijgt Violet de opdracht om een koffer met het ultieme wapen van de Kardinaal te stelen. Daarin blijkt een 9-jarig jongetje te zitten. De Kardinaal heeft dan echt een probleem, want haar moederinstincten komen weer tot leven.
Violet Song Jat Shariff
Detective Cross
Detective Endera
Detective Breeder
Muzzie
Een over het algemeen zeer uit mooi ziende 'Over theTop'-actiefilm, met inderdaad heel af en toe beroerde Special Effects. Een soort mengeling van 'Underworld', 'Kill Bill', en 'Aeon Flux', en zeker niet de minst geslaagde in dit genre. Milla ziet er nog beter uit dan in 'Resident Evil', en ook de muziek is in orde. Prima vermaak, de meeste kritiek hier vind ik echt onbegrijpelijk (en onterecht natuurlijk, het is maar wat je van zo'n film verwacht).
hub_011
waardeloze film ze doet het beter in resident evil
Hero-man
Pfff slechte film..
Ze komt niet eens in de buurt van rambo maar doet zijn ''combo's" wel lachwekkend na...
een 2.5* en zelf dit is te hoog vind ikke:P
Faabiejaxx
Dit is, samen met love guru, de slechtste film die ik tot nu toe heb gezien.
dnabbor
Werd er niet warm of koud van, toch kon ik er mijn toe zetten om hem helemaal uit te kijken. Helaas een slecht verhaal, weinig spectaculair.
1.5
dnabbor
Deze heb ik gisteren bekeken, als je de kans krijgt om deze te zien zou ik m gewoon niet kijken
Nee, deze viel erg tegen. Een slecht verhaal en saaie special effects, ik heb hem wel uitgekeken maar dat was best een opgave.
joeriL
Violet (Milla Jovovich) was ooit een mens die in een lab werkte. Toen ze zwanger raakte, dwongen ze haar abortus te plegen. In het lab is ze besmet, waardoor ze in een hemafaag is veranderd: een soort vampier die op termijn ten dode is opgeschreven als het tegengif niet wordt gevonden. Ze weet te ontsnappen en belandt in het verzet van de hemafagen. De Kardinaal die de wereld bestuurt, probeert alle hemafagen uit te roeien. Als huurmoordenaar krijgt Violet de opdracht om een koffer met het ultieme wapen van de Kardinaal te stelen. Daarin blijkt een 9-jarig jongetje te zitten. De Kardinaal heeft dan echt een probleem, want haar moederinstincten komen weer tot leven.
haha
waarschijnlijk heeft de regisseur zijn zoontje het plot laten schrijven.
Donkerwoud
Onbegrijpelijke wanhoop van een script, vormgegeven in een kitscherige stijl die uitblinkt in lelijkheid. En dan hebben we het niet eens over slecht acteerwerk, spuuglelijke effecten en domme dialogen...
The Savage
Het verhaal had toch iets beter uitgewerkt mogen worden. Het is inderdaad een mix tussen diverse films als bijvoorbeeld "Resident Evil", "Underworld" en "The Matrix". Je krijgt het gevoel dat je het idee (verhaal) al kent. En dan ga je je afvragen... Wat heb ik de afgelopen 88 minuten gedaan?
2 sterren voor de vechtscenes die Milla gewoon koeltjes en correct uitvoerde.
robin00787
first lines]
Violet: Hello. My name is Violet and I was born into a world you may not understand
Nee ik begrijp de wereld van ultraviolet inderdaad echt niet. Het is echt heel lang geleden dat ik zo´n treurige film heb gezien. Regisseur Kurt Wimmer maakte enkele jaren geleden het amusante equilibrium maar slaat hier volledig door met zn futuristische ideeen. Zn gecreerde wereld zit vol met spuuglelijke CGI, een slecht verhaal, slechte dialogen en onzinnige gevechten. Echt waar, Violet hoeft maar de hoesten en er vallen 30 bad guys om (natuurlijk op de meest spectaculaire wijze). En om nou te zeggen dat Mila Jovovich zo´n onwijs lekker wijf is, nee.
Nee van deze film moet je ver vandaan blijven. Het is helaas ook geen film die in de catagorie ''zo slecht dat ie weer goed wordt'' valt al lach je je wel de ballen uit je broek als je hier naar kijkt.
Rosicky
"Het schijnt dat bioscoopuitbaters in de VS na enkele dagen speciale voorzorgen zijn beginnen nemen bij vertoningen van science fiction-spektakel ‘Ultraviolet’. Bezoekers werden gefouilleerd bij het binnengaan en alle scherpe voorwerpen werden hen afgenomen, inclusief nagelvijltjes, pennen en sleutels. De reden? Na ongeveer een half uur begonnen ze immers onveranderlijk pogingen te ondernemen hun eigen ogen uit te steken, enkel en alleen om verlost te zijn van het enerverend schouwspel op het scherm. U zult opgelucht zijn te horen dat ik me nog net heb kunnen inhouden, maar zelfmutilatie leek niet eens meer zo’n slechte optie na dertig minuten ‘Ultraviolet’. Na 88 minuten was ik bijna bereid om Charlize Theron een oscar te geven voor haar vertolking als ‘Aeon Flux’, kun je nagaan."
Dit is een enigsinds overdreven, doch vrij correcte omschrijving van de film die zich "ultraviolet" noemt. Een lelijke vrouw, geplaatst in een onrealistisch lelijke wereld, met een dramatisch plot en nog leleijkere special effects. Petje af voor zij die hem af kunnen kijken!
maerk
Ultradom.
Bah, gooi een boel elementen van een hoop sci-fi en actiefilms op een hoop en tadaa! Ultraviolet is ontstaan! Het allerergste is dat er koste wat kost zo stoer gedaan moet worden. Echt belachelijk en lachwekkend want de film, stijl en personages zijn alles behalve stoer. Milla Jovovich zet zich heel erg voor lul als de huurmoordenares Violet. De gevechten zijn nageaapt van allerlei actiefilms en zijn niet eens zo heel goed, en voor de rest ziet het er best lelijk uit. Het verhaal is dom en bijna niet te begrijpen. Het enige wat ik nog mooi vond waren de decors, die zagen er wel lekker futuristisch uit. En voor de rest kon je soms best lachen om deze troep. De film duurt maar anderhalf uur maar ik had het gevoel dat de film twee keer zo lang was.
1*.
sofripa
Hmm, bovenstaande kritieken zijn wellicht allemaal waar, echter is het vrij zinloos uberhaupt deze film serieus te nemen. En daarom, als je afstand neemt van je IQ is dit dus best aangenaam vermaak. Sterker, sommige scenes zijn best oke en goed gevonden. Uitvoering sucked wellicht een beetje doch afbranden tot de grond is dat ook.
2,5 sterren
Tonypulp
Best aardig nog.
Had hier wel zin in, lekker slecht maar vooral heel fout, dat is het ook zeker. De actie is groots en haast non stop aanwezig.
De special effects niet al te best maar het heeft zn charme, kon het zelf wel waarderen, vooral ook omdat je niets anders kan verwachten.
Milla is trouwens ook echt prachtig, + voor dat.
Slecht verhaal, slecht geacteerd maar dat maakt niet uit, ik had zin in heerlijke over-de-top actie, en dat heb ik gekregen.
skipy05
Redelijke film. Ik vind dat het allemaal iets te gemakkelijk gaat. speciaal effects waren goed voor mij. Personages waren in orde.
sinterklaas
Kurt Wimmer, de regiseur van de geslaagde Equilibrium heeft met Ultraviolet opnieuw een stevig portie Matrix-achtige actiefilm neergelegt. Alleen is Equilibrium wel net iets beter maar deze was ook zeker niet slecht. De stoere Jovovich zette opnieuw een toprol neer. De actie was erg gaaf en had inderdaad nog ook wat weg van Equilibrium: De held ontwijkt alles. Maar de film kende zo wel zijn fantastische kogelregen-scenes. Visueel had de film nog wel eens zijn ups en downs. Soms lijkt het op een ouderwets computerspelletje maar vele achtergronden van het futuristische China zagen er wel weer erg fraai uit. Verhaal was wel weer zo slap maar voor de rest is dit een uitstekend tussendoortje voor de actieliefhebbers.
kirk douglas
de film begon eigenlijk niet eens zo slecht.
ik vond de eerste 15minuten best goed. de stijl van de film sprak mij wel aan lekkere futuristische achtergronden en personages vooral nick chinlund als bad guy vond ik een erg goede keuze.
verder zaten er een paar leuke ideeen in.
toch is het geheel niet al te best.
de film is van 120 op amper 88 minuten geknipt,en dat is duidelijk te merken de film is erg warrig en gaat eigenlijk alleen maar van de ene overdreven vechtcene naar de andere.
op een bepaald moment begint de hele zaak erg te irriteren.
de film is geen aanrader.
_Moonwalker
Kan iemand me vertellen wat ik net gezien heb?
Ik vraag me nog steeds af hoe ze budgetten kunnen loskrijgen voor zulke films.
Eén van de slechtste films ooit...alleen geëvenaard door Alone in the dark.
aburex
Vond deze film wel leuk (alhoewel dit niet de bedoeling van de filmkars was). Spijtig van de vele computerbeelden. Op sommige momenten ben je precies naar een videogame aan het kijken. De actie is te overweldigend en over the top.
Tussendoortje
Thorak
Het is mij echt een compeet raadsel waarom deze film niet in de flop 100 staar. Daar heeft deze film toch echt een plek in de top10 verdiend! Mischien zelfs wel top 3 ook!
moviemafketel
- 19752 berichten
Het begin was lachwekkend, soort computerspel op de motor.
Daarna werd het iets normaler allemaal, maar daardoor niet beter.
Dat accent ook van Jovovich, het komt soms zo amateuristisch over zonder dat ze daar wat aan kan doen natuurlijk.
Verder interesseerde het me ook niks wat er met dat mannetje zou gebeuren. Ik geef een ster, omdat ik die pakjes van Jovovich wel lekker vond staan en sommige zwaard-gevechten vast wel wat trainings-uren heeft gekost. Ik raad hem in ieder geval niet aan.
Chattingforum
De film net gezien op RTL en moet zeggen, op de foute stuff/kopie gedoe na is het best wel een goede film:)
BjornH
Omg wat een aanfluiting was dit. Het was zo slecht dat ik serieus geen idee heb waar ik mee moet beginnen. Vandaar dat ik dit ook achterwege laat en meteen naar het cijfer ga:
RTL 7 heeft er btw ook een potje van gemaakt zeg. Ultraviolet en daarna Highlander 3.....ben benieuwd of die 2de nog slechter kan zijn dan deze
Erg jammer dat zo'n regisseur van Equlibrium dit kan maken.
Milla is een erg mooie vrouw en dat maakt het nog de moeite.
dominion
Hele aparte sciencefiction film.
De decors zijn ook heel mooi gedaan en ze zijn telkens allemaal 1 kleur en dat maakt het heel apart.
Er zit ook heel veel actie in dus saai wordt het nooit.
Vond het verhaal ook juist wel goed.
Hier zijn de vampiers geen bloedzuigers en dat maakt het verhaal wel heel origineel.
Dus ik snap ook niet waarom hij zo een laag gemiddelde heeft.
Het is wel een film die je niet zo snel een tweede keer gaat kijken.
Want als je hem hebt gezien ben je er wel een beetje op uitgekeken.
3,5
Ik zie Jovovich wel graag spelen en gaf de film dus maar een kans, ondanks de slechte recensies. Het zoveelste verhaaltje van een virus, origineel is het zeker al niet meer. Beroerd acteerwerk van veel acteurs trouwens. Wel met momenten mooi om te zien. Mooi om te zien met creatieve scènes. Kleurrijk, wat gebruik van licht en op eerste zicht lowbudget. Daar is ook alles van deze film mee gezegd, en is het dus begrijpelijk dat veel mensen dit maar niets zullen vinden.
Cleanshot
Mooie actie /vecht scenes, ik sta verbaasd van de lage rating.
Oké het verhaal is simpel maar toch het zat allemaal goed in elkaar, goede cast, special effects die deugen wat wil je nog meer.
Thorak
Special effects die deugen?
Ik had heel sterk het idee dat ik naar de ruwe versie aan het kijken was die nog naar de computer afdeling moest om de film af te laten maken.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen