Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 93 minuten / 97 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: George A. Romero's Land of the Dead
Canada / Frankrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: Simon Baker, John Leguizamo en Asia Argento
Gesproken taal: Frans, Japans, Engels, Italiaans, Pools en Spaans
Releasedatum: 8 september 2005
Plot Land of the Dead
"The Dead Shall Inherit the Earth."
De levende doden hebben de Aarde definitief in hun greep gekregen en de laatste overlevende mensen hebben zich in een versterkte stad teruggetrokken. Hun enige verweer tegen de ondoden is een enorme tank, de Dead Reckoning, die in het bezit is van de steenrijke Kaufman. De rest van de bevolking heeft het helaas wat minder goed en moet dagelijks keihard vechten om de ondoden buiten de stadsmuren te houden.
Fiddler's Green Promo Announcer
Big Daddy
Pretty Boy
Foxy
Steve-a
Niet de beste romero, maar wel de meest vermakelijke.
Steve-a
Je moet iets bedenken om deel zoveel interessant te maken dacht Romero. Op zich niets mis mee, maar het idee om de zombies slimmer te maken werkt niet echt. Het wordt er ook niet spannender op.
De 'hoofdzombie' werd in Day of the Dead getraind door de mensen. Hij heeft die zombies getraint, dus ik vind het eigenlijk nog niet zo'n slecht idee.
namingway24
De minste van Romero's Dead-films. Ik ben niet zo gesteld op intelligente zombies. Daarom kijk ik liever naar het crimineel ondergewaardeerde Diary of the Dead. De gore was wel weer dik in orde.
FaithDead
Ik heb me vermaakt met deze film. Het verhaal begint met een andere wending dan normale zombiefilms. Hier heeft de mens namelijk de touwtjes in handen. Natuurlijk moet dit wel uit de hand lopen, en dit doet het goed! Vond vooral het eerste gedeelte van de film leuk.
Starmaster501
zombie films waarin de mensen het onder controle hebben vind ik wel leuk. daarom een 3,5 voor dez film
wel matige gore vind ik
Hoewel dit op zich geen heel slechte film is, heeft deze film het probleem dat alles een beetje achterhaald en clichématig is. Het lijkt soms wel alsof Romero een beetje stil is blijven staanBovendien heeft de remake van "Dawn of the Dead" het zombiegenre destijds nieuw leven ingeblazen en vergeleken daarbij valt de film toch een beetje tegen. Desondanks valt er verder nog genoeg te genieten van al het bloed, de zombies en het schieten. Probleem is alleen dat het nergens eng of spannend wordt en dat is voor mij toch wel een voorwaarde voor een goede horrorfilm. Desondanks is de film verder nog wel redelijk onderhoudend. Een voldoende zit er echter net niet in.
Ralf81
De 'hoofdzombie' werd in Day of the Dead getraind door de mensen.
Geweldig die 'hoofdzombie'! Hij had duidelijk de leiding
Zizzo
geen slechte film, dawn of the dead vind ik toch effe beter. maar zeker vermakelijk. ben benieuwd wanneer er weer een nieuwe "of the dead" uitkomt.
kniteforce
Net weer effe land of the dead gekeken. Toen ik deze voor het eerst in de bios zag. Vond ik em erg teleurstellend.
Maar nu een aantal jaartjes later. Kan ik er toch wel weer om lachen wat die Romero allemaal verzint hoor. Die gast die op eens een beetje slimmer wordt? hahaah.
Aan de ene kant hoef je ook niet altijd te kritisch te zijn over zijn films. Bij Diary waren de verwachtingen ook al te hoog. Met als resultaat.. erg veel slechte recensies. (Niet van mij, want ik vond Diary wel goed).
groeten.
aburex
Goede, "vermakelijke" film van de meester in dit genre. Veel bloed, veel actie
mock turtle
deze film scoort hiermee wat mij betreft wel een voldoende: lekker bloederige zombiefilm, met af en toe orginele momenten.
er is zelfs een leuke poging tot verhaallijn, door behalve de strijd tussen mens en dode, ook nog de strijd tussen de twee klassen. helaas is de uitwerking vaak te makkelijk en snel, waardoor het wat oppervlakkig blijft.
maar voor een zombiefilm niet slecht en vermakelijk genoeg.
bollepeer
geweldige film! ik heb al veel horror / zombie films gezien, maar qua gore steekt dit er bovenuit, ik vond dit zelfs beter dan saw. het verhaal was ook aardig, en de acteerprestaties waren super. het camera werk was ook mooi, beter dan verwacht. absoluut een aanrader. 1 klein minpuntje is de speelduur, de film duurt te kort, je had het veel langer kunnen maken.
4.5 *
luigi-fan
oww deze film pownt egt zoo hard de zombies worden egt zoo dik geownt in deze film
K@i
film zou ech beter af geweest zijn zonder die stront vervelende Nigga Zombie
en wat een facking dom eindehadt tie gast sympatie voor die dingen ofzo
dat tie ze gewoon laat gaan
Lexcoaster
Erg vermakelijk zombiefilmpje. Totale cliché nonsens, maar op z'n tijd is dat ook wel weer leuk.
m1701
Verhaal zelf vond ik niet zo heel bijzonder.
Maar er zaten toch wel grappige en ranzige stukjes in!!
En dan ook echt VIEZE stukjes
.... heb soms toch even mijn hoofd moeten wegdraaien
op zich toch wel een aardige film. En toch wel een hoop bekende gezichten in deze film!
Wassup !
Vandaag gehaald voor € 6,99 (special edition). Hopelijk valt ie wat mee!
Binnenkort maar eens bekijken!
bollepeer
Vandaag gehaald voor € 6,99 (special edition). Hopelijk valt ie wat mee!
Binnenkort maar eens bekijken!
als je van smerige/ranzige films houdt, zit je goed
Tommeh
Denkende zombies...
Het creatieve vaatje was zeker leeg bij Romero. Want om met deze heiligschennis op de proppen te komen, moet je toch wel heel erg met de handen in het haar zitten. Zombies denken niet, punt. Zombies lopen en zombies eten, that's it. Op deze manier heeft hij zowel de spanning als de magie van zombies weggehaald.
De hele film is trouwens een ongeïnspireerd zootje. Eigenlijk straalde niets enige vorm van creativiteit uit. De gore elementen zijn maar matig, de kills zijn praktisch identiek aan die van Romero's vroegere werken en zijn de personages ook alles behalve origineel. Zo vond ik Cholo af en toe wat weg hebben van Capt. Rhodes uit Day of the Dead.
De opzet van de micro-maatschappij was leuk geprobeerd, maar faalt ook jammerlijk. Dat enorme klasse verschil slaat natuurlijk nergens op. Alsof geld in zo'n wereld ook maar iets van waarde heeft.
Dan was Dead Reckoning eigenlijk het enige wat ik wel geslaagd vond, goed gevonden en sterk design. Daar hadden ze wel wat meer mee mogen doen. 1,5*
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Als ik de korte samenvatting zo lees, lijkt het mij wel een vette film
JTV-kijker
- 2017 stemmen
De film is op zich wel goed, maar die tankstationnegermonteurzombie was iets te slim naar mijn mening voor een zombie te zijn. De afwerking van de zombies viel nog wel mee. Ik heb al erger gezien, maar je ziet vaak dat het allemaal redelijk low-budget is.
Het verhaal is op zich wel leuk, maar ze hadden het beter kunnen maken. Het einde is wel redelijk voorspelbaar. Ondanks alles heb ik toch wel genoten van deze film. Een leuke zombiefilm op een voor vrijdagavond als er echt niets beters is.
Roji1992
Zombiefilms zullen nooit een hoog budget hebben. Er kijken simpelweg te weinig mensen naar.
Al vind ik het altijd wel een leuk avondje vermaak. Schieten
Lekker zombies hakken is altijd goed. Eens even zien wat deze film er van bakt. Ik ga hem over 15 min kijken
juhnzun
Dooie die wat betref slimheid niet veel meer onder doen dan levende mensen ?
wat is straks het verschil nog tussen de twee ?
en de vervelende neger lijk maakt het helemaal bont
xxc
Dawn of the dead was vele malen beter,
heb hem wel afgekeken, maar is niet een film die ik gauw nog eens
een keer opzit.
acteerprestaties waren wel goed
Pepski
Dawn of the dead was idd beter. Maar rennende zombies zijn altijd n big no no.
En slimme zombies, wat n afknapper... waar gaat dat heen in hollywood?
Reden om uit te kijken naar World War Z, zou de Lord of the Rings van zombiefilms worden. t Boek is in ieder geval verbluffend. Maar als je van hersenloos geschiet en gehak houdt, zal je moeten wachten tot ie op DVD uitkomt, kan je doorspoelen naar de Battle of Yonkers.

Survival of the Dead

Day of the Dead
1985

1978

1968

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Braindead