• 9.376.903 stemmen

Land of the Dead (2005)

Horror / Thriller | 93 minuten / 97 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 93 minuten / 97 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: George A. Romero's Land of the Dead

Oorsprong: Canada / Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George A. Romero

Met onder meer: Simon Baker, John Leguizamo en Asia Argento

Gesproken taal: Frans, Japans, Engels, Italiaans, Pools en Spaans

Releasedatum: 8 september 2005

Plot Land of the Dead

"The Dead Shall Inherit the Earth."

De levende doden hebben de Aarde definitief in hun greep gekregen en de laatste overlevende mensen hebben zich in een versterkte stad teruggetrokken. Hun enige verweer tegen de ondoden is een enorme tank, de Dead Reckoning, die in het bezit is van de steenrijke Kaufman. De rest van de bevolking heeft het helaas wat minder goed en moet dagelijks keihard vechten om de ondoden buiten de stadsmuren te houden.

Chainsaw

Daar is hij dan: Hét vervolg op Day of the Dead en het vierde deel van de Dead serie van Romero. Ben benieuwd.

avatar van Diesel

Diesel

Ben ook zeer benieuwd.

Verhaaltje klinkt goed en ik heb veel vertrouwen in Romero.

avatar van Quentin

Quentin

Eindelijk weer eens een echte zombie film

avatar van Flipman

Flipman

Ja, maar zal Romero zijn zombies hebben aangepast aan de remake van Dawn Of The Dead, ik bedoel of de zombies in deze film ook kunnen redden?

Wat een lekker ouderwets uitziende poster, trouwens! Probleem is dat hij niet mooi is!

Flipman schreef:

Ik neem aan dat je rennen bedoeld ...

Maar goed, dat lijkt mij in ieder geval niet. Deze film is een vervolg op de originele Dead trilogie, dus het zou een beetje raar zijn als de zombies na drie films traag lopen ineens zouden kunnen rennen ...

Ik hoop het trouwens ook niet echt, want hoewel ik de rennende zombies in Dawn of the Dead '04 echt geweldig vond, zou ik in een film als deze toch graag de trage 'Romero-zombies' weer eens terugzien ...

avatar van jassonn

jassonn

Er staat wel "evoluerende" zombies, dus je weet het maar nooit

avatar van as

as

Is dit plaatje niet gewoon photoshop?

avatar van pjotr

pjotr

Of een poster voor een concert of een feesie?

avatar van Wouter

Zal wel niet de officiele psoter worden. En nee, ik denk niet dat Romero zijn zombies nu plots zal laten rennen.

avatar van D-Lo

D-Lo

Wouter schreef:

Zal wel niet de officiele poster worden.

Nee, op deze site staat dat het de 'un-official' poster is.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Er ging deze maand een gerucht de ronde dat Romero zou zijn weggelopen van de set van LoD, om niet meer terug te keren.

Volgens dit artikel klopt alleen het eerste deel.

avatar van Wouter

Sprak iemand die me kon vertellen dat het scnenario geweldig is. Ben zeer benieuwd.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Eerste officiële poster! Zeker niet slecht.

avatar van stinissen

Bedankt Jordy.

Chainsaw

Mooie poster inderdaad. Nu wachten op de eerste teaser/ trailer ...

avatar van Zavo

Zavo

Weer een film om naar uit te kijken, 2005 wordt een goed jaar (of juist het jaar van de teleurstellingen).

avatar van damon

damon

laat ik ook maar meedoen in de EERSTE-mania

HIER IS DE EERSTE PIC: http://www.latinoreview.com/fi...

ziet er naar uit dat er geen schokkende veranderingen zijn

de levende doden proberen nog steeds een levende te pakken te krijgen

aangezien alle living dead films een remake zijn van de eerste (alleen in een andere plek) verwacht ik hier ook niks inventiefs van

avatar van nathan_666

nathan_666

bedankt

ziet er cool uit.

avatar van Wouter

Elke zombiefilm van Romero was juist origineel en uniek. Ik verwacht juist veel inventiefs.

avatar van grungywout

grungywout

me = a happy camper

Chainsaw

Romero zal in deze film wel weer met wat nieuwe, unieke elementen komen, die we daarna in een heleboel andere zombiefilms weer terug gaan zien ...

Zo ging het bij zijn vorige Dead films ook ...

avatar van xangadix

xangadix

Ik kan hier dus gewoon bijna niet op wachten..!

SmuttWars

Ik hoop dat er niet te veel moderne technology in komt (ala Resident Evil). Ik hoop dat Romero toch trouw aan zichzelf en aan de eerste 3 delen is gebleven en de echte ouderwetse dead sfeer behouden is gebleven en dat hij niet onder druk, dit is immers een produktie met een hoger budget dan G.A.R. ooit heeft gehad, een aantal ingrijpende commerciële veranderingen in het script heeft moeten maken.

*In Night of the living dead begint de sores.

*In Dawn of the dead zijn mensen de grootste klap te boven en beginnen mensen zich te organiseren, om sytematisch weerstand te bieden aan de zombies

*In Day of the dead hebben de laatste overlevenden zich verstopt in zelfgemaakte forten en hebben sommigen, onder grote onzekerheid de situatie voor onbepaalde tijd onder controle.

*In Land of the dead zijn we jaren na het begin van de ramp verder. De zombies hebben de aarde onder controle en hebben de laatste overlevenden een stad in handen..........ik heb er zin in!

avatar van starbright boy

SmuttWars schreef:

En Wouter!! Shut up!! remakes my ass!

damon schreef:

laat ik ook maar meedoen in de EERSTE-mania

HIER IS DE EERSTE PIC: http://www.latinoreview.com/fi...

ziet er naar uit dat er geen schokkende veranderingen zijn

de levende doden proberen nog steeds een levende te pakken te krijgen

Sorry Wouter! Ik bedoel Damon!

avatar van pascal83

pascal83

Wel grappig voor de mensen die 'Shaun of the Dead' hebben gezien, Shaun (Simon Pegg) heeft een cameo als zombie (net als de regiseur van SOTD) in 'Land of the Dead'.

pascal83 schreef:

Wel grappig voor de mensen die 'Shaun of the Dead' hebben gezien, Shaun (Simon Pegg) heeft een cameo als zombie in 'Land of the Dead'.

Ja, dat heb ik ook gehoord. Uit waardering voor Shaun of the Dead gaf Romero hem en regisseur Edgar Wright een zombie cameo, geloof ik. Wel leuk inderdaad

Chainsaw schreef:

En ook Tom Savini speelt weer de motorijdende Blade, net als in Dawn, maar dan nu de zombie versie.

avatar van Safri

Safri

dit wist ik dus nog niet he. Ik verheug me hier verschrikkelijk op en heb alle vertrouwen in Romero.

starbright boy schreef:

Ik ben inmiddels gewaarschuwd door een moderator. En terecht. Mijn excuses! _o_