Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 93 minuten / 97 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: George A. Romero's Land of the Dead
Canada / Frankrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: Simon Baker, John Leguizamo en Asia Argento
Gesproken taal: Frans, Japans, Engels, Italiaans, Pools en Spaans
Releasedatum: 8 september 2005
Plot Land of the Dead
"The Dead Shall Inherit the Earth."
De levende doden hebben de Aarde definitief in hun greep gekregen en de laatste overlevende mensen hebben zich in een versterkte stad teruggetrokken. Hun enige verweer tegen de ondoden is een enorme tank, de Dead Reckoning, die in het bezit is van de steenrijke Kaufman. De rest van de bevolking heeft het helaas wat minder goed en moet dagelijks keihard vechten om de ondoden buiten de stadsmuren te houden.
Fiddler's Green Promo Announcer
Big Daddy
Pretty Boy
Foxy
diedier
Vond hem zeer goed.Ik had eerst Dawn of the dead gezien en dan Land of the dead. En vond het verhaal van Land of the dead ietsje beter.Er waren behoorlijke schrikmomenten in ! En ik vond het hoogtepunt:als de zombie de navelpiercing van een meisje uittrekt met zijn mond!
Een 4*
Tonypulp
Vanavond weer op tv..kan me er niet veel van herinneren.
Dus ben wel benieuwd of ik het nog wat vind!
Het is best jammer te noemen dat meester der zombies Romero in een nieuwe stroom van goede zombiefilms niet iets beters kan maken. Toch is deze film enigszins onderhoudend en bij vlagen vermakelijk. Redelijk.
neo
Bij een goede zombie film kan ik zowel medeleven tonen voor de zombies en ze tegelijkertijd eng vinden. De nieuwe generatie zombies van Land of the Dead zien er eng uit, maar dat zijn ze niet. En dat was nu juist wat de vorige films delen zo fijn maakte, al was Day of the Dead ook al een stuk minder.
Thomas83
Wat een matige en vreselijk saaie film, dit komt niet eens in de buurt van de Dead-trilogie van Romero. Zelfs niet in de buurt van het weinig goede derde deel, Day of the Dead. Ik ben erg teleurgesteld.
De intro zag er nog wel mooi uit, maar het plot blijkt al gauw erg warrig en oninteressant. Af en toe zijn er nog wat aardige vondsten, maar dat zijn er maar heel weinig en uiteindelijk is het maar heel matig wat ze tonen allemaal. De gore is best aardig en de special-effects kunnen er ook prima mee door en af en toe is er nog een aardige kill, maar verder ook vooral veel vervelende cliché's. Het "oh nee ik ben gebeten, wat nu?"-dilemma in zombiefilms begint me wat te storen. Na een paar keer is daar niks meer aan, en de uitwerking is hier ook niet goed. Het lijkt zelfs een beetje alsof ze maar een paar keer plichtmatig dat erin hebben gestopt, want vervolgens wordt het een beetje afgeraffeld steeds. Had het dan weggelaten.
Verder vond ik de schrikmomenten vaak wat makkelijk, ontbreekt de echte sfeer en er zitten veel personages nog in de film, maar het zijn bijna allemaal typetjes en ze kunnen me geen zak schelen. De hoofdpersoon is ook net wat te slim, goed voorbereid en knap. Over personages gesproken, daar kan je ook nog een of twee zombies toe rekenen. Want die zie je regelmatig terug en eentje moet een beetje de slimme leider voorstellen. De zombies beginnen dingen te leren en intelligenter te handelen, maar echt heel leuk is de uitwerking niet. Een enkele keer wordt er zelfs een soort van non-verbaal gesprek gevoerd, dat vond ik ook niet echt leuk. Want zoiets kun je als zombie nooit goed acteren dus ziet het er al snel erg nep en ongeloofwaardig uit.
Verder lijkt de nadruk soms wat teveel op actie te liggen, zeker niet op sfeer en spanning, maar deze is dan wel erg saai.
Daarnaast mag Dennis Hopper een bad guy spelen, maar ik vind hem als bad guy vaak wat vervelend eerlijk gezegd. Zijn personage mist ook de diepgang. Hij is gewoon slecht omdat hij slecht is. De rijke machtige zakenman die uiteindelijk alleen aan zichzelf denkt.
Pluspuntjes zijn er ook nog wel. De intro vond ik er nog best leuk uitzien, het camerawerk is niet slecht met een paar fraaie shots, en de zombies zien er goed uit, net als de gore. De kleuren vond ik ook nog wel mooi. Maar dat zijn uiteindelijk, vooral relatief gezien, maar weinig pluspunten, en duurt blijkbaar maar anderhalf uur, maar ik kwam er niet doorheen, dacht dat het alles bij elkaar wel twee uur zou hebben geduurd. Hier kan ik dus ook geen voldoende voor geven. Al met al kom ik uit op 1.5*, vooral ook doordat de film tot de Dead-serie van Romero behoort en het contrast zo groot is met die mooie eerste twee delen.
Pastichio Rocker
Tja, ik heb me wel vermaakt met deze film, maar om nou te zeggen dat het een goede film is... nee. Daarvoor zijn de personages te stereotype en te oninteressant.
Het verhaal zit boordevol cliches en wil nauwelijks op gang komen. En dat de zombies opeens kunnen denken en communiceren met elkaar is eigenlijk te idioot voor woorden.
Het acteerwerk was ook niet om over naar huis te schrijven; Dennis Hopper speelt de zoveelste bad guy op de automatische piloot en good guy Simon Baker lijkt alleen gecast voor zijn looks, want overtuigen deed hij geen moment. Alleen John Leguizamo en die zombieneger waren bovengemiddeld, en als iemand eruit wordt gespeeld door een zombie is dat geen goed teken.
De gore is okee, hoewel er geen liters bloed vloeien. Toch had ik wel wat meer shock-effecten verwacht. Dat deed de Dawn of the Dead remake uit 2004 toch een stuk beter.
Het camerawerk was ook vrij standaard, met als enige uitschieter de scene waar de zombies het water uit komen. En die Dead Reckoning deed me toch wel heel erg denken aan die A-Team bus uit de remake van Dawn of the Dead van Zack Snyder. Zou Romero het regisseren soms een beetje zijn verleerd? 2,5*
Mochizuki Rokuro
Iets teveel thematische hooi op de vork en een iets te obligate uitwerking naar het einde toe met teveel geschiet en geplof. Maar zombies blijven gewoon leuk om naar te kijken
(en Asia Argento ook)
Tonypulp
Vond het toch een best vermakelijk filmpje..
De personages zijn wel erg saai en nergens origineel, ook dat de zombies kunnen communiceren vond ik een rare zet!
Verder zien de zombies er wel weer heerlijk uit, is de gore goed (Wel bescheiden, niets schokkends) maar had toch wat meer willen zien.
Toch 3* omdat het erg vermakelijk was.
Pastichio Rocker
Hopper vervelend als bad guy...?
Ja. Deze rol heeft hij vaker en beter gespeeld. Dit is automatische piloot-werk voor hem.
gebruiker_56935
Ik vond het echt een hele slechte film.. Soms wel goede gore maar dat is het ook en dat is het enige waar ik een ster voor geef. Wat een slecht acteerwerk en wat een bar slecht script.. Het is dat ik altijd een film afkijk, maar ik had echt de neiging om te zappen.
Colombo
Matige film,
De ''death people'' waren meer grappig dan eng...
De dode neger had volgens mij al 1000x dood moeten worden geschoten, maar nee, zn maatjes werden steeds geraakt.
Dramatisch,
2,5
ethrellik
Geweldige film, niet te serieus nemen zat ook lekker wegkijkhumor in
Vooral die zombie die in de gele parasol liep: geniaal! Lekker wegkijk filmpje zo voor de weekend! een dikke 4+!
WalterB
Leuke film, je moet zeker niet op het verhaal letten (want dat is ver te zoeken, pas als je hem voor de 2e keer ziet ga je pas denken: ohja dus zo zit het in elkaar) maar wel leuke special effects. Wel jammer dat ze overal ongeveer dezelfde zombies neerzetten.
En het einde is echt zéér matig, echt heel jammer, daar hadden ze nog wat leuks mee kunnen doen.
Niet lezen als je 'em nog niet gezien hebt !!!
Het leukste stukje is als het meisje in de kooi word gegooid enzo de mensen kunnen wedden op welke zombie het "eten" als eerst heeft. Leuk bedacht, ook met die kleine man!
maerk
Wel een aardig zombiefilmpje maar heel erg standaard.
Het verhaal van de film is hopeloos. Het slaat nergens op, maar...daar kijk je deze film eigenlijk niet voor. Je kijkt natuurlijk naar het afslachten van zombies. En dat wordt heel veel gedaan in Land of the Dead. In het begin is dit nog best vermakelijk, maar na een tijdje wordt hetzelfde trucje meerdere keren herhaald en heb je wel genoeg van al het bloed en darmen die in het rond vliegen. Het idee dat zombies leren...leuk, maar overbodig. Dat einde is trouwens vreselijk. Maak die zombies niet dood, ze zoeken een thuis net als ons
Miss Sway
Ik vond de zombies ook best vermakelijk. Ik heb een clown voorbij zien komen (scary), een cheerleader en zo nog wat grappige personages.
Het verhaal is vrij slap maar goed te doen. Laat ik nou gewoon een sucker zijn voor zombiefilms. Ik was al lang blij dat ze niet zo hysterisch snel renden wat je vaak in films ziet dus zombies met een werkend brain nam ik dan maar op de koop toe. Ik bedoel, hoe anders is het vrij slappe verhaal op gang te krijgen... ze zouden dan niet van A naar B trekken. Overigens kippen zouden ook slimmer zijn dan verwacht en er een gestructureerde hiërarchie op na houden, dus tjah, zeg het maar...
Ik vond het wel suf dat de zombies op een gegeven moment wapens gingen gebruiken en gewoon liepen te moorden zonder zich aan de drang van de honger over te geven, dat sloeg nergens op.
Ik vind de zombies in de film 'Night of the Living Dead' zoals zombies behoren te zijn.
Roodkapje
Zombiefilm zoals er 12 in een dozijn gaan. Verhaal is flauwtjes en het acteren trekt al helemaal op niets. Goor is er genoeg. Darmen, armen, benen vliegen in het rond. Als je wat hersenloos zombievermaak zoekt is dit je ding.
riefenstahl
Viel me niet tegen; en ik vond het eind ook wel origineel.
Had niet Romero 'm geregisseerd dan had 'ie vast een hoger gemiddelde gehad; nu verwacht de kijker blijkbaar te veel.
Zeker beter dan de gemiddelde zombiefilm.
Kijkt lekker weg.
crack1
Hopen dat deze bedoelt is als kolder,voor mij in ieder geval een dikke flop!
under/the/sea
Met deze film laat Romero zien dat hij zich helemaal niet ontwikkeld heeft. Zelfs zijn zombies hebben zich ontwikkeld, maar de regisseur niet.
Hij was al geen goede regisseur, maar nu blijkt ook nog dat hij alleen maar slechter aan het worden is.
under/the/sea
Ga toch weg!
lief van je
, maar wel on topic blijven he
Tonypulp
Dat hij al geen goede regiseur was vind ik niet echt op z'n plaats..
Hij WAS een goede regiseur (Dawn of the dead, Night of the living dead)
Maar hij bakt er nu echt niks meer van eerlijk gezegd.
Met deze revancheerde Romero zich op het ietwat zwakkere derde deel. Helaas trok hij de reeks niet door, maar begon hij opnieuw met het uiterst wankele Diary of the Dead.
Donkerwoud
Het zegt genoeg dat de remake van Dawn of the Dead niet van hem was, maar wel stukken beter is gebleken. Dit is echt een hele matige bedoening, met een slecht plot en stereotiepe karakters.
Richard_Voorhees
Redelijke film, maar geen hoogvlieger. Het blijft nog altijd leuk om naar Romero zijn zombies te kijken, maar het is niet echt eng meer. Wel moet ik als hoogtepunt even mijn respect geven voor de scene wanneer alle zombies uit het water komen stappen. Geweldig gedaan!
Leno
Je moet iets bedenken om deel zoveel interessant te maken dacht Romero. Op zich niets mis mee, maar het idee om de zombies slimmer te maken werkt niet echt. Het wordt er ook niet spannender op.
Het idee dat de zombies heersen en de mens opgesloten zit tussen muren is wel leuk. De uitwerking laat hier en daar te wensen over, met name over de verdere uitwerking van het verhaal is niet altijd nagedacht.
Toch biedt het voldoende amusement en de zombies zien er goed uit, net als de gore scenes.

Survival of the Dead

Day of the Dead
1985

1978

1968

De goed scorende westernserie 'Dark Winds' krijgt nog een nieuw seizoen

'An Cailín Ciúin' nog niet gezien? Pak nu je kans op NPO Start Plus, HBO Max of Videoland

Romantisch drama serie 'From Scratch' is een kijktip voor Netflix-abonnees: ‘Je voelt gewoon alles’

Hoe Netflix altijd weer unieke beelden weet te bemachtigen

Braindead
Komedie / Horror, 1992