Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
wu-tang
de aktie is vet . leuk jaren 80 sfeertje , ondanks de mindere techniek die ze toen voor handen hadden toch heel knap neergezet !
die paar foutjes en minpuntjes zijn te verwaarlozen met de boost die deze film je geeft !!!
SnakeDoc
perfecte film
Jij omschrijft het precies goed!
Ik vind dit ook echt een geniale film. Absoluut de beste van de 4!
Ik hou wel van die lompe actie.
En de spanning die je achtervolgt, eigenlijk tot aan het einde!
En dan hebben we het nog niet gehad over de Queen op het einde. Heel tof gemaakt.
Kan me wel voorstellen dat anderen het wat 'over de top' vinden. Maar daar moet je van houden.
Ik vind het geniaal!
wu-tang
ja daarom vind ik deze ook beter dan deel 1 de eerste vond ik gewoon heel interesant het eerrste uur met de ontdekking van dat ruimte schip enzo ,
maar 2 de uur kakt die een beetje in en de aktie was ook een tikkeltje minder ook omdat het een heel ander opgezette film is !!
zal altijd wel een disccussie blijven welke van de 2 nou beter is
de horror thriller liefhebber kiest voor 1 en diegene die van brute aktie en spannig houden kiest voor deel 2 !!!
Bottleneck
Kan me niet voorstellen... maar dan nog pakt het uit als een vermakelijke actieknaller,
Misschien heeft het met de tijdsgeest te maken, althans vroeger nam ik het helemaal bloedserieus (of het lag aan m'n leeftijd).
AGE-411
die paar foutjes en minpuntjes
Wat een tegenstrijdigheid
SnakeDoc
Haha
Daar zullen ze bij je thuis wel de nodige hinder van hebben onder vonden dan
Kevin13
jou hobby is zeker knippen en plakken !!!
Viel mij ook op hoor. Dus sluit me aan bij AGE-411.
Menace2society
Een van de weinig films waar een vervolg op een eigenlijk perfecte film gelijkwaardig(of nog beter) is. Ik twijfel,maar ze zowel deel 1 als deel 2 een 5.
The Godfather 2 is een ander die me te binnen schiet.
De film begint net als deel 1 rustig,maar toch vind ik er vanaf het begin al spanning en dreiging in zitten.
De andere personages geloven haar niet als ze verteld wat een monsters er zitten en dan denk ik; geloof d'r nou!!!!
Op veel manieren moet ik hier dezelfde positieve punten noemen als in deel 1.
De claustrofobische sfeer is weer perfect aanwezig,natuurlijk de Alien zelf(het vetste monster ooit bedacht/ontworpen in de filmgeschiedenis imho) en nu zelfs veel meer dan 1,en ook de decors en zenuwslopende spanning die constant aanwezig is.
Niet alleen de Aliens zijn gevaarlijk,ook onderling valt niet iedereen te vertrouwen
De nieuwe cast rond Weaver doet het goed,waar ik Paxton ook een leuke rol vind hebben.En ook het kleine meisje vind ik erg belangrijk in deze film. Meestal in zulke films storen kinderen me vooral(In de Jurassic Park-films bijvoorbeeld) maar dat is in deze film totaal niet het geval.
Eigenlijk heb ik niks slechts over deze film te zeggen.
Heb deze film al 10x gezien in me leven ofzo en blijft top,puur jeugdsentiment ook,als klein ventje gescheten toen ik dit keek.
Dikke 5'
Film Fan
perfecte film
Wat een gelul over foutjes en minpuntjes.
Als je zo een film bekijkt vind je altijd wel wat!
wu-tang
Wat een gelul over foutjes en minpuntjes.
Als je zo een film bekijkt vind je altijd wel wat!
ik bedoel er mee te zeggen dat deze film bijna foutloos is ,eigenlijk perfect maar das geen enkele film !!
ik geef toch niet voor niets 5 ster stumpert !!
JacoBaco
Als je het echt over plot holes hebt, dan kom je met Aliens niet ver.
1 a 2 plot holes.
Film Fan
Als je het echt over plot holes hebt, dan kom je met Aliens niet ver.
1 a 2 plot holes.
Precies, daar moet je het dus niet over hebben.
Weertenaar
Waardig vervolg, maar ook niet veel meer dan dat: 3.50 (3.30)
Een meer dan behoorlijk vervolg op het origineel, maar in feite brengt het niet echt iets nieuws onder de zon en dat is jammer. Het behoudt van Weaver (die zich er hier beter vanaf maakt dan in het origineel, ondanks dat ik persoonlijk niet kapot van haar ben) en de aanstelling van James Cameron die slechts kort voor deze productie een stormachtig debuut doormaakte met The Terminator; levert twee sterke ingrediënten op om een vervolg goed op de kaart te zetten en dat gebeurt dan ook. Het verhaal heeft wederom niet bijster veel om het lijf, is de overtuiging andermaal soms ver te zoeken en moet ook de tweede Alien prent in lijn het toch weer vooral van de cinematografie hebben. Fraaie special effects (met helaas inmiddels wat versleten shots van het vliegende ruimtevaartschip), degelijk camerawerk en de vlotte montage dragen Aliens, maar de sfeer van het origineel wordt desondanks niet geëvenaard. Met de hakken over de sloot kom ik nog net tot een afgemeten 3.50, maar dat had dus net zo goed een 3.00 kunnen zijn. Het voordeel van de twijfel noemt men dat!
Lexcoaster
Meer actie en minder horror, en toch even spannend, zij het op een andere manier. Uiterst vermakelijke en voor die tijd originele actiefilm. Zeer goed.
wu-tang
Waardig vervolg, maar ook niet veel meer dan dat: 3.50 (3.30)
aangezien je niet hoger geeft dan een 4 , zou je deze film dus eigenlijk een 4,5 moeten geven
Jasper84
Ik vind de suspense & horror die in dl. 1 zit hier een beetje te veel vervangen door lompe actie. 't Geheel komt allemaal een beetje Amerikaans-militaristisch over. Na een uur wordt dat gelukkig minder en wordt het gewoon een man-man gevecht tegen de Alien. Een aardige, maar geen waardige opvolger.
killer13
beter dan zijn voorganger! veel meeslepender, meer spanning en meer aktie (veel meer!)
Jeannotvanberlo
Bill Paxton is echt geniaal in deze film.
erik1677
wat mij betreft nog beter dan alien.
maar wat wil je ook, meer aliens en meer gore.
Binnenkort maar eens gauw weer herzien.
nognooit
Deze moderne klassieker is een goed vervolg op het origineel.
Goed, omdat het een totaal andere aanpak van het concept is en het dus geen herhalingsoefening betreft, een valkuil van menig vervolg.
Waar het origineel vooral spannend en sfeervol is, is dit deel uit de serie heel veel actie. Helaas komt de film nooit veel verder dan de bakken actie, want na de eerste helft begint alles al een beetje te vervelen.
De karakters weten eigenlijk ook niet te boeien en een merendeel zijn zelfs een beetje irritant. Dat maakt een film als deze dan al snel een taaie zit, want de coole aliens en de mooie special effects, die na vierentwintig jaar nog steeds goed ogen, kunnen niet alleen de film dragen.
Toch wil ik hier drie sterren aangeven, alleen al omdat de film aardig begint, goeie special effects heeft en een andere film durft te zijn dan het origineel.
JacoBaco
Nog nooit zo'n gekke review gezien.
Helaas komt de film nooit veel verder dan de bakken actie.
Niet mee eens.
Het is bakken actie in combinatie met een goede verhaallijn.
De karakters zijn heel goed uitgewerkt. Bepaalde karaktereigenschappen laten hun ware gezicht zien. Bijvoorbeeld Hicks ontwikkeld zich tot een respectabele leider. Hudson doet wel stoer, maar het is eigenlijk een onzekere angsthaas. Irritante mensen heb je in het echte leven ook. Ok, daar blijf je bij uit de beurt, maar soms kun je er niet omheen. Als ik op een verjaardag iemand tref die ik niet ken en ik vind hem maar irritant, dan zeg ik niet, ok ik ga nu naar huis. Jij wel?
nognooit
Nee, maar ik zie niet wat dat met de film te maken heeft.
Als ik de film in zijn geheel irritant had gevonden, was ik misschien wel naar huis gegaan, oftewel, dan had ik 'm af gezet.
Wat vind jij eigenlijk zo goed aan de verhaallijn?
Daar ben ik wel benieuwd naar, want zelf vond ik 'm wat kaal.
De ontwikkeling van Hicks wil ik je wel geven.
Hoewel die ontwikkeling zich voornamelijk uit in het afvuren van geweren en mensen commanderen. Heel simpel, maar wel doeltreffend. Want inderdaad, in het begin van de film was hij een wat introverte doch fanatieke soldaat. Tegen het einde ontplooit hij zich tot een soldaat met enige leiderschapskwaliteiten.
Niet heel vreemd, gezien de situatie en emotioneel deed het mij ook vrij weinig. Daarom kan ik het ook zeker niet goed uitgewerkt noemen.
Daarnaast komt het niet vaak voor dat ik in een film bijna elk karakter irritant vind. De irritatie kwam voort uit het feit dat ze nogal twee-dimensionaal waren. Weinig tot geen inhoud hadden en hun enige functie binnen de film dus niet meer was dan kanonnenvoer met zogenaamde stoere one-liners.
JacoBaco
In principe is het gewoon dezelfde verhaallijn als deel 1.
Weyland-Yutani wil Aliens hebben, dus ze flikken hetzelfde geintje als in deel 1. Op LV-426 is nu een kolonie en al die mensen zijn daar al om te sterven. Ze gaan er heen met de smoes om de Aliens uit te roeien, maar Burke krijgt de opdracht om Ripley te laten bevruchten en haar mee terug te nemen. Het leven van de mariniers is ook niet belangrijk. Alles is weer gebaseerd op een heel egoistisch systeem. Ook heel aktueel eigenlijk. En je mag in de toekomst weer roken op de werkvloer.
Voor een actie/ SF film uit 1986 is dat gewoon een prima plot. Kan niet op tegen een film als Bladerunner, maar Aliens zit wel keurig in elkaar qua verhaal. Ook over de Aliens zelf komen we meer te weten.
Ripley is goed uitgewerkt, Hudson, Hicks en Burk. Allemaal hele verschillende personages en ik kreeg er zeker wel een band mee. Ze kunnen ook zeggen, ach het zijn maar mariniers, dus ze hoeven geen kenmerkende eigenschappen te hebben. Maar in Aliens hebben ze dat juist wel.
fappie
- 2005 stemmen
Ik wist niet dat dit een vervolg was. Zo te zien wel een behoorlijk succesvol vervolg.
fappie
- 2005 stemmen
Hahah nej. Maakt dat overigens echt iets uit?
Ik ga hem nog wel een keer kijken. Paar weken terug heb ik het eerste deel pas gezien.

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated